Μικρά κουτάκια με δώρα για καλεσμένους γάμου

Οι μπομπονιέρες είναι κάτι που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα ως ένας τρόπος για τα ζευγάρια, να ευχαριστούν τους καλεσμένους τους που παραβρέθηκαν στο γάμο τους. Παράλληλα, είναι η τελευταία εντύπωση που θα έχουν οι καλεσμένοι από το κοσμικό αυτό γεγονός.

Τα δώρα που αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά σας ή την ιστορία αγάπης σας, είναι μια εξίσου έξυπνη επιλογή, οπότε μη φοβηθείς να σκεφτείς «έξω από το κουτί» όσον αφορά τις ιδέες για δώρα για καλεσμένους γάμου.

Αν δυσκολεύεσαι να βρεις τη σωστή ιδέα για αναμνηστικά δωράκια γάμου που θα συνθέσουν παράλληλα και μια χρήσιμη μπομπονιέρα, έχω τρεις λέξεις που θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις:

Προσωποποιημένη, Θεματική και Πρακτική.

Φυσικά, η αγορά δώρων για τους καλεσμένους δεν είναι αναγκαία. Μερικά ζευγάρια εστιάζουν πλήρως στη συνολική εμπειρία των επισκεπτών.

Πάμε να δούμε παρακάτω, 9+1 ιδέες για πρωτότυπα δώρα για καλεσμένους γάμου

Πρωτότυπα αναμνηστικά δώρα για καλεσμένους γάμου

1. Ομπρέλα για τον ήλιο. Ιδανικό για καλοκαιρινούς γάμους

Ένα από τα αγαπημένα μας αξεσουάρ διακόσμησης -και όχι μόνο- γάμου! Καθόλου συνηθισμένο, άκρως πρωτότυπο! Προστάτευσε τους καλεσμένους σου από τον καυτό, μεσογειακό ήλιο με μια vintage ομπρέλα parasol. Ιδανική, κομψή επιλογή για καλοκαιρινούς γάμους σε κτήματα ή σε εκκλησάκια που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο. 

Τοποθέτησε τις σε χαριτωμένα ξύλινα τελάρα ή ψάθινα καλάθια προβολής. Θα βρεις πολλές επιλογές και χρώματα στο Etsy. Οι τιμές ξεκινάνε από πολύ χαμηλά -κάτω από 0,10€- και η ποικιλία είναι μεγάλη!

Ψάθινο καλάθι με vintage ομπρέλες γάμου. Δώρο για καλεσμένους γάμου
Διάβασε ακόμα:Δώρο κουμπάρου: 15 αξέχαστα δώρα για τον καλύτερο σου φίλο

2.Βεντάλια. Οι γυναίκες της παρέας θα σε ευχαριστούν

Όλοι θα εκτιμούσαμε μια βεντάλια, αυτή τη ζεστή καλοκαιρινή ημέρα. Οι βεντάλιες είναι κάτι που θα φανεί χρήσιμο σε όλους τους καλεσμένους, ακόμα και μετά τον γάμο. Μπορείς να διαλέξεις μια απλή, οικονομική ξύλινη βεντάλια από 0,94€ με ή χωρίς ύφασμα ή ακόμα και μία φυσική χειροποίητη βεντάλια raffia ή bamboo, που θα προσθέσει μια τροπική πινελιά στην εμφάνιση των καλεσμένων σου.

Φυσική χειροποίητη βεντάλια raffia για boho εκδηλώσεις
Φυσικη βεντάλια μπαμπού. Ιδανικο Wedding Favors

Μια καλή ιδέα θα ήταν να χρησιμοποιήσεις τις «ψάθινες» βεντάλιες για να διακοσμήσεις τα τραπέζια του μπουφέ και τα τραπέζια της δεξίωσης, ενώ οι καλεσμένοι αργότερα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το μοναδικό δωράκι για να διακοσμήσουν τους τοίχους στο σπίτι τους. Τέλειο;

Καλάθι με βεντάλιες για γάμο
Διάβασε ακόμα:Ξεχωριστό Δώρο Γάμου: Εμπνευστείτε από τις προτάσεις μας

3.Εσάρπα ή πασμίνα. Κάτι Personalized!

Μια λεπτομέρεια που θα κόψει την ανάσα! Μπορείς να βρεις εσάρπες ή πασμίνες και μάλιστα προσωποποιημένες από 2,47€. Ναι, καλά άκουσες! Είναι μια πολύ σικ και εξίσου πρωτότυπη ιδέα για φθινοπωρινούς ή ανοιξιάτικους, απογευματινούς γάμους σε κτήμα ή και στην παραλία, που έχει και λίγο την ψυχρούλα του.

Προσαρμοσμένο σάλι γάμου για δώρο καλεσμένων σε γάμο

Διάλεξε μίνιμαλ, ουδέτερα χρώματα, που θα ταιριάζουν με το θέμα σου και τοποθέτησε τις προσεκτικά σε ένα όμορφο καλάθι. Να είσαι σίγουρη, πως θα αξιοποιηθούν από τις καλεσμένες σου και για πολύ καιρό μετά.

Ψάθινο καλάθι με σίκ πασμίνα γάμου
stylemepretty.com
Διάβασε ακόμα:12 απλά πράγματα που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σε γάμο

4. Αρωματικά χώρου με stick.Ένα ξεχωριστό δώρο

Τα αρωματικά χώρου με stick, μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και αγαπήθηκαν ιδιαιτέρως. Τα βρίσκεις σε διάφορα χρώματα και σχέδια, σε μοναδικά και αξέχαστα αρώματα και θα κερδίσουν σίγουρα μια θέση στο σπίτι των καλεσμένων σου.

Στο Spitishop θα βρεις αυτό το τέλειο αρωματικό σε πολύ προσιτή τιμή από 4,24€, ώστε να συνθέσεις την ομορφότερη μπομπονιέρα! Έχει διάρκεια ζωής τεσσάρων εβδομάδων, αν και είμαι σίγουρη, ότι η ανάμνηση από τη μοναδική μέρα του γάμου σου, θα διαρκέσει πολύ παραπάνω.

Μπομπονιέρα γάμου αρωματικό χώρου green and gold leaves
Διάβασε ακόμη:Τα Καλύτερα Δώρα Για Επέτειο Σχέσης. Για Πάντα Μαζί!

5.Κεριά και Wax Melts. Ένα δώρο γεμάτο αρώματα

Μιας και μιλήσαμε για αρωματικά χώρου, δε μπορούμε να παραλείψουμε τα κατά τα άλλα λατρεμένα μου, κεριά. Κλασσικά σε γυαλί ή σε κάποιο σχέδιο της επιλογής σου, που θα ταιριάζει με το θέμα σου.

Μπομπονιέρες κεριών με γλυκιά μυρωδιά για καλεσμένους
crosscreekranchfl.com

Εδώ κάπου, έρχεται μια νέα προσθήκη, τα wax melts. Είναι συμπαγή, φυσικά αρωματικά χώρου φτιαγμένα με κερί σόγιας, πολλές φορές με αποξηραμένα άνθη, βότανα και μπαχαρικά και αρωματισμένα με αιθέρια έλαια. Τα βρίσκεις επίσης σε διάφορα σχήματα και αρώματα και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από ότι τα κεριά. 

Μπορείς να τα τοποθετήσεις σε λινό πουγκάκι, χάρτινο ή ακόμα και μεταλλικό κουτάκι, γυάλινο βαζάκι με φελλό ή σε οργάντζα. Χρησιμοποιούνται για να αρωματίσουν χώρους όπως ντουλάπες ή θερμαίνονται σε κεραμικό σκεύος καύσης με ρεσώ!

Λευκά Wax Melts σε σχήμα καρδιά μέσα σε κουτάκι
ana-rosa.tumblr.com

6.Μπρελόκ. Κάτι πιο προσωποποιημένο

Τα τελευταία χρόνια, είναι στη μόδα τα rustic και τα boho θέματα, οπότε τα macrame μπρελόκ έχουν την τιμητική τους. Ωστόσο, θα πρότεινα κάτι πιο προσωποποιημένο και μοναδικό για τον καθένα, όπως μοντέρνα μπρελόκ από δερματίνη, υγρό γυαλί ή πλεξιγκλάς, ακόμα και μεταλλικά, με χαραγμένο το όνομα, το μονόγραμμα του καθενός ή κάποιο όμορφο μήνυμα.

Μοντέρνα μπρελόκ για καλεσμένους γάμου

Όλοι αγαπάμε τα μπρελόκ και αν σκεφτείς ότι κυρίως μας τα κάνουν δώρο και σπάνια τα αγοράζουμε για τον εαυτό μας, ίσως λάβεις αυτή την ιδέα σοβαρά υπόψιν σου!

Μοναδικές, κομψές και προσεγμένες ιδέες για μοντέρνα δώρα καλεσμένων σε γάμους
tidewaterandtulle.com
Διάβασε ακόμη:7+1 ιδέες για ένα μοναδικό δώρο επετείου για γυναίκα!

7.Σαπουνάκια. Χειροποίητα δώρα για καλεσμένους

Η νέα τάση για τα δωράκια γάμου – βάπτισης, είναι τα σαπουνάκια. Εμείς λοιπόν, σου διαλέξαμε τα πιο όμορφα και μυρωδάτα από το The Soap House. Πρόκειται για χειροποίητα, προσωποποιημένα σαπουνάκια άριστης ποιότητας, από πιστοποιημένες πρώτες ύλες που οι καλεσμένοι σου, σίγουρα, θα λατρέψουν.

Μπορείς να τα τοποθετήσεις σε λευκά κουτιά και να τα διακοσμήσεις με αληθινά αποξηραμένα άνθη ή να ζητήσεις από τις κολλητές σου, να τα κάνουν όλα εκείνες για εσένα. Θα αποτελέσουν την τέλεια τελική πινελιά του event σου.

Χειροποίητα προσωποποιημένα Δώρα και Μπομπονιέρες Γάμου & Βάφτισης!
Διάβασε ακόμα:5+1 κορυφαίες επιλογές για δώρο επετείου για άντρα

8.Καπέλα. Για τους άντρες της παρέας

Δεν ξέχασα τους άντρες της παρέας, παρόλο που τα καπέλα μπορούν κάλλιστα να φορεθούν και από γυναίκες! Βοήθησε τους να αντιμετωπίσουν τον καύσωνα και να δείχνουν στιλάτοι και δροσεροί, χαρίζοντας τους κομψά ψάθινα καπέλα. 

Μπορείς να συνδυάσεις τα καπέλα για τους άνδρες με τις βεντάλιες raffia, όπως θα δεις στην εικόνα και να δώσεις μια πολύ αριστοκρατική νότα στον γάμο σου. Σκέψου μόνο, πόσο τέλειες θα είναι οι ομαδικές φωτογραφίες!

Ψάθινα καπέλα και βεντάλιες raffia σε γάμο
lovelycouple.es
Διάβασε ακόμη:6+1 ασυνήθιστα δώρα γάμου για κάθε γούστο και budget!

9. Γυαλιά Ηλίου. Για τις πρώτες πρωινές ώρες

Δε κρατήθηκα να μην συνδυάσω τις ομπρέλες για τον ήλιο με γυαλιά ηλίου. Μπορείς να βρεις πολύ οικονομικά, από 0,90€ το ζευγάρι και σε ωραίο πουγκάκι!  Φυσικά, αν δεν θέλεις να ταιριάξεις διάφορα αξεσουάρ μεταξύ τους, να ξέρεις ότι και τα γυαλιά όπως και τα καπέλα είναι unisex και μπορείς να τα επιλέξεις και για άντρες και για γυναίκες.

Μαυρα γυαλιά ηλίου τοποθετημένα σε τραπέζι γάμου
heyweddinglady.com
Διάβασε ακόμα:Δώρο για κουμπάρα: 8 ξεχωριστές προτάσεις για κάθε γούστο

10. Παιδικά δωράκια για τους μικρούς σας φίλους

Υπάρχουν πολλές επιλογές που σίγουρα θα ενθουσιάσουν τα παιδιά, από βρώσιμα καλούδια μέχρι ουσιαστικά δώρα που θα κρατήσουν για τα επόμενα χρόνια. Για τους μικρούς μας φίλους λοιπόν, που σίγουρα δεν πρέπει να μείνουν παραπονεμένοι, επέλεξε κάτι πρακτικό, που θα τους κρατήσει απασχολημένους, όπως για παράδειγμα ένα μπλοκάκι ζωγραφικής με κηρομπογιές ή ξυλομπογιές ή έναν μαυροπίνακα με κιμωλίες.

Μπορείς να βρεις πολύ οικονομικά είδη ζωγραφικής στο εμπόριο. Άλλες επιλογές, είναι παιχνιδάκια όπως παζλ, γιογιό, fidget spinners, pop it ή τυχερές σακούλες με γλυκά και παιχνιδάκια!

Χάρτινες σακούλες με πρωτότυπα δώρα για καλεσμένους
100layercake.com

Τα καλύτερα δώρα για καλεσμένους γάμου είναι αυτά που οι καλεσμένοι θα χρησιμοποιήσουν ξανά ή θα τις απολαύσουν εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Όσον αφορά το budget, ένας μικρός γάμος μπορεί να έχει την πολυτέλεια να περιλαμβάνει λιγότερο οικονομικές επιλογές, ενώ μια μεγαλύτερη λίστα καλεσμένων μπορεί να χρειάζεται πιο προσιτές λύσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το πιο σημαντικό πράγμα που θα χρειαστείς είναι το γούστο σου και είμαι σίγουρη ότι οτιδήποτε και αν επιλέξεις, θα ξεχωρίσει.

Γράψε μου στα σχόλια αν θα ήθελες να διαβάσεις και άλλες ιδέες για αναμνηστικά δωράκια γάμου. Η ώρα η καλή!