Κοπέλα σκέφτεται πως να επιλέξει την σωστή δεξίωση γάμου
Που να κάνω τη δεξίωση του γάμου μου;

Πού είναι all the singles- για την ώρα- ladies του Wedmyway;

Παρούσες όλες βλέπω και ολίγον τι πανικόβλητες σαν την ακόλουθη φίλη μου:

  • Δεσποινάκι μου, θα κλείσουμε χώρο για δεξίωση γάμου με τον Κώστα – Κώστας απευθύνει νεύμα-χαιρετούρα προς την αφεντιά μου, ανταποδίδω– και θέλουμε να μας βοηθήσετε.
  • Τι πρέπει να προσέξουμε; Μας έχουν κάνει το κεφάλι καζάνι οι προσφορές, αλλά θέλουμε μια καθοδήγηση.
  • Πόσο θα μας στοιχίσει να μας βοηθήσετε εδώ στο Wedmyway; 
  • Σας έχει στοιχίσει ήδη.
  • Δηλαδή;
  • Η βενζίνη για να έρθετε μέχρι εδώ. Σπίτι σας γρήγορα! Αφού τα έχουμε όλα στο blog; Τζάμπα τα γράφουμε ;

(βασικά, ναι, είναι τζάμπα- δωρεάν, αλλά να μην πάνε και… «τζάμπα»-στράφι!)

Νύφη προβληματίζεται με την οργάνωση του γάμου της
Διάβασε ακόμα: Τα don’ts του γάμου πριν και κατά τη διάρκεια | Bride’s Edition

Μην μου ξεχνάτε το mantra μας, γλυκά μου κορίτσια.

 «Στο Wedmyway ο γάμος γίνεται παιχνίδι». 

Από τον καναπέ του σαλονιού σας, από το γραφείο της δουλειά σας, όταν χαζεύετε εν αγνοία του πατρόν/της πατρόνας σας, από παντού!

Let’s play, λοιπόν!

1. Που να κάνω τη δεξίωση του γάμου μου;

Η επιλογή του μέρους στο οποίο θα γίνει η δεξίωση γάμου βασίζεται κυρίως στο budget το οποίο μπορεί να διαθέσει ένα ζευγάρι. Η προσωπική προτίμηση πολλές φορές μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. 

Γενικά οι επιλογές ποικίλουν, και αν μας το ζητήσετε, μπορεί η ομάδα του Wedmyway να σας προτείνει εναλλακτικές προτάσεις, αλλά και επαγγελματίες του εκάστοτε χώρου με τους οποίους συνεργαζόμαστε όλα αυτά τα χρόνια.

Τραπέζια και καρέκλες με μοντέρνα διακόσμηση
Διάβασε ακόμα: Η απόλυτη λίστα για οργάνωση γάμου: Τα απαραίτητα βήματα!

2. Τι μπορεί να μου προσφέρει ένα κέντρο εκδηλώσεων;

Είτε καταλήξεις σε μία αίθουσα εκδηλώσεων μιας ξενοδοχειακής μονάδας, είτε σε έναν αμιγώς χώρο εκδηλώσεων, άκου τα ακόλουθα:

Σε επιχειρήσεις, που λειτουργούν αποκλειστικά ως ενοικιαζόμενοι χώροι εκδηλώσεων, δίνονται 2 ακόμα επιλογές:

Η πρώτη είναι ένα «πακέτο», το οποίο περιλαμβάνει τα πά-ντα λ.χ. catering, κάβα, Dj, πυροτεχνήματα κ.λπ.

Η δεύτερη είναι να νοικιάσεις ουσιαστικά μόνο τον προσφερόμενο χώρο και όλα τα υπόλοιπα θα τα φέρεις εσύ με εξωτερικούς συνεργάτες ή με πολύ DIY χάρη στο εξαιρετικό γαμήλιο tool Wedmyway.

ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΑΙΝΕΨΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΧΡΥΣΟ ΜΟΥ….

Διακόσμηση σε αίθουσα δεξιώσεων για γάμο την νύχτα
Διάβασε ακόμα: 7 εμπνευσμένα κοκτέιλ για γάμο: The Signature ones!

Στο  all inclusive πακέτο όπως και στη συνεργασία με εξωτερική ομάδα επαγγελματιών υπάρχουν και θετικά και αρνητικά. Το ίδιο ισχύει και όταν “τρέχουμε” κάτι τελείως μόνοι μας. 

(Θα μπορούσα να τα απαριθμήσω όλα, αλλά είσαι τζιμάνι από μόνη σου και τα ξέρεις ήδη)

Εμείς θα κάνουμε skip αυτό το κομμάτι και θα εστιάσουμε σε πράγματα που αφορούν καθαρά τον χώρο για δεξίωση γάμου, τα οποία είναι ανεξάρτητα από το αν θα προτιμήσεις ένα all inclusive πακέτο ή εξωτερικούς συνεργάτες.

Κεφάλαιο 1: Service ή μπουφέ

Μπορεί ο γαμπρός να μην άρθρωσε μισό φωνήεν για τις μπομπονιέρες, αλλά σαν ακούσει για φαΐ, ξάφνου θυμάται ότι παντρεύεται. Εσύ θες service, αυτός θέλει μπουφέ, και ξεκινάτε τους καυγάδες, γιατί κανείς δεν κάνει πίσω. 

Ηρεμήστε και πάμε να τα δούμε όλα μαζί.

Όμορφος μπουφές για γάμο με κρεατικά, σαλάτες, και ορεκτικά

Μπουφές vs Service | 1/0

Να σερβιριστούν από τον μπουφέ: Θετικό

Δέσποινα σε γάμο: Είμαι η μόνη που όταν μπαίνω ως καλεσμένη (ΘΑ ΜΠΩ ΚΑΙ ΩΣ ΝΥΦΟΥΛΑ ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΜΗΝ ΡΑΒΕΣΑΙ ΑΚΟΜΑ) σε αίθουσα εκδηλώσεων και αντιλαμβάνομαι με την άκρη του  ματιού μου, ότι υπάρχει μπουφές, δεν ξεκολλάω από εκεί;  

Σε μια δεξίωση γάμου ο μπουφές είναι εντυπωσιακός και σε προδιαθέτει θετικά. Αν συνυπολογίσεις τις 2 ώρες όρθια απάνω στην ντακούνα, ότι έχεις βγάλει τη μπέμπελη, και το ότι το στομάχι σου έχει ξεκινήσει το αργόσυρτο ηπειρώτικο μοιρολόι, ε ναι, με έναν μπουφέ «φεύγουν» όλα. 

Μυρωδιές, χρώματα, ποικιλία. Χορταίνει το μάτι, πριν καν κατέβει το φαί, ουρανίσκο.

Καναπεδάκια πάνω σε δίσκο

Μπουφές vs Service | 1/1

Να σερβιριστούν από τον μπουφέ: Το όχι τόσο θετικό

Σαν να έχω μπροστά μου την ακόλουθη εικόνα, όπου σε κάθε γάμο με μπουφέ, την ζω σε λούπα: Είναι να σηκωθεί το τραπέζι 3, αλλά το τραπέζι 5 με «τη γερουσία», έχει σηκώσει αντάρτικο. Το 8 βλέπει τη σκηνή, κάνει παράπονα στο μετρ. Ο μετρ πιάνει έναν σερβιτόρο να πει στο τραπέζι 5 με τρόπο ότι υπάρχει σειρά. Το τραπέζι 5, όμως, έχει «πέσει» ήδη με τα μούτρα. Σηκώνεται και το 8 με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας μικρός κακός χαμός.

 Ό,τι και να κάνεις, πάντα θα υπάρχει το τραπέζι 5. Δεν το γλιτώνεις, σε πάω στοίχημα.

Μοντέρνα Διακόσμηση τραπεζιού σε δεξίωση γάμου

Μπουφές vs Service | 1/2

Να σερβιριστούν από το service: Θετικό

Δέσποινα σε γάμο ΝΟ 2: Είμαι η μόνη που όταν κάθομαι ως καλεσμένη (ΑΚΟΜΑ ΑΣΤΕΦΑΝΩΤΗ ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΒΑΣΤΑ) σε αίθουσα εκδηλώσεων και αντιλαμβάνομαι ότι γκαρσόν θα μου φέρουν και πρώτο πιάτο και δεύτερο πιάτο κλπ, νιώθω σαν τη Βίρνα Δράκου; 

Το service σε κάνει να νιώθεις μοναδικός και οι καλεσμένοι, με τη σειρά τους, έχουν την αίσθηση ότι τους φροντίζεις λίγο παραπάνω. Δεν θα υπάρχει μεγάλη ποικιλία, αλλά μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: ένας πλούσιος μπουφές δεν σημαίνει ότι είναι και ποιοτικός. Επιπλέον, όλα τα φαγητά, θα φτάσουν ζεστά στο τραπέζι.

Σερβιτόρος κρατάει πιάτα σε δεξίωση γάμου

Μπουφές vs Service | 2/2

Να σερβιριστούν από το service: Το όχι τόσο θετικό

Υπάρχουν πολλές πιθανότητες, το προσωπικό να μην έχει τη δέουσα επαγγελματική συμπεριφορά και εμπειρία. Και αυτό είναι κάτι που δεν εξαρτάται απόλυτα από εσένα. 

Από το να μην «επικοινωνεί» σωστά η σάλα με τη κουζίνα και να κρυώνουν τα πιάτα, μέχρι το γεγονός να έχει αναλάβει την εξυπηρέτηση των καλεσμένων σου ένα έξαλλο προσωπικό, επειδή ο εργοδότης τους, δεν τους πληρώνει καλά. Μάντεψε πού θα ξεσπάσουν τα νεύρα τους και τη δυσαρέσκειά τους…

Νόστιμα πιάτα και πιατέλες σε μπουφέ catering σε γάμο
Διάβασε ακόμα:Γαμήλια τούρτα: Όλα της πάστας δύσκολα, αλλά όχι αδύνατα

Κεφάλαιο 2: Υποδοχή και Χώρος στάθμευσης και προσωπικό

Α. Υποδοχή

Σε μια δεξίωση γάμου σχεδόν πάντα, πριν την είσοδο των καλεσμένων, δημιουργείται καθυστέρηση. Το άτομο επί της υποδοχής μπορεί να δυσκολευτεί να βρει άμεσα τα ονόματα, και μαζί με την πίεση που νιώθει, καθώς βλέπει την ουρά να μεγαλώνει, αρχίζει και τα χάνει. Επίλεξε τον πιο κοντινό, αγαπητό και κοινωνικό σου άτομο, εξ’ αρχής, να βρίσκεται μαζί με το προσωπικό. Να κάνει socializing, να «προλάβει» τυχόν παρεξηγήσεις κ.λπ. 

Σε αυτό το άτομο εμπιστοσύνης φρόντισε να δώσεις ένα αντίγραφο της λίστας με τα ονόματα από πολύ πριν… Και ας το έχει καλού και κακού μαζί του…

Wedmyway Τip: «Αγκαρέψτε» κάποιον πολύ δικό σας άνθρωπο εξ’ αρχής να είναι στην υποδοχή μαζί με το προσωπικό.

Γλυκιά κοπέλα σε reception γάμου
Διάβασε ακόμα:Τα 100 δημοφιλέστερα τραγουδια εισόδου γάμου, για το 2022

B. Χώρος στάθμευσης και προσωπικό

Πολλοί από τους χώρους εκδηλώσεων βρίσκονται σε απόμερες τοποθεσίες. Αν το πάρκινγκ είναι σε κλειστό χώρο, έχει καλώς. Αν όχι, πρέπει να υπάρχει φύλαξη. 

Μάθε, εκ των προτέρων, αν υπάρχουν παρκαδόροι- φύλακες, οι οποίοι θα είναι εκεί μπάστακες, μέχρι να θυμηθείτε ότι έχετε σπίτι και να λήξει το πάρτυ.

Καλό το παραμύθι που θες να ζήσεις αυτή τη στιγμή, μαζί σου και εγώ, αλλά ρε φίλη, είναι κάτι δράκοι εκεί έξω που περιμένουν πώς και πώς να ανοίξουν κανένα αμάξι… 

Στην τελική, φρόντισε να δώσεις ένα καλό πουρμπουάρ στο προσωπικό για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Ανθοστήλες σε είσοδο κτήματος για δεξίωση γάμου
Διάβασε ακόμα: Ψάχνεις ιδέες για bachelor; 4+1 προτάσεις για να ξεσαλώσεις

Κεφάλαιο 3: Location

Να κάνεις μια αυτοψία στον χώρο πριν τον κλείσεις, σαν μια άλλη Αγγελικώ Νικολούλη (την οποία την μνημονεύουμε και εδώ – πολλή φίλη μας).

Καλό είναι ο χώρος που επιλέξεις να μην έχει γείτονες!

Γιατί και αυτοί νυστάζουν και δεν σε ξέρουν και από εχθές. 

Εκτός αν τους κεράσεις, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

True Story

Η νύχτα είχε απλώσει τα μαύρα της πέπλα στην Βασιλεύουσα”και εγώ είμαι καλεσμένη (again) σε γάμο του οποίου το party γίνεται σε χώρο εκδηλώσεων έξω από την πόλη. Η ώρα τρεις παρά, ξημέρωνε ήδη Κυριακή. Το κέφι είναι στα ουράνια. Είμαστε όλοι πιωμένοι, έχουν φύγει οι πρώτες οι ντροπές και είμαστε στην πίστα και παραδινόμαστε στις αλλοπρόσαλλες αλλαγές που κάνει ο DJ. 

Και ξάφνου η policia. Κλήθηκε, που λέτε, η αστυνομία από παρακείμενο εξοχικό σπίτι να μας κάνει παρατήρηση, γιατί τους είχαν πάρει τα αυτιά η Θώδη και ο FY, με αποτέλεσμα να σταματήσει η μουσική «μαχαίρι» δύο φορές.

Χαρούμενο ζευγάρι χαμογελά στον φακό σε κίτρινο φόντο

Το αποτέλεσμα;

Νύφη εν εξάλλω να τα «βάζει» με τον Νόμο και ο γαμπρός αφήνει τη νύφη να τα βγάλει πέρα, επιστρέφει στο party τρέχοντας και φτάνει αισίως στην πίστα με τόλουπ για να χορέψει «Στο κελί 33», ΑΛΛΑ χαμηλόφωνα.

Του «το δίνω» γιατί μπορεί να μην έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα-εφόσον έληξε το party νωρίτερα-ήταν όμως κάτι που θα το θυμάται το ζευγάρι και θα γελάει!