Ταξίδι του μέλιτος τον χειμώνα

Καταρχήν πες μου ⎻όχι πες μου! ⎻ υπάρχει κάτι πιο ρομαντικό από το να νιώθεις ότι βρίσκεσαι μέσα σε μια σφαίρα χιονιού καθώς χνουδωτές νιφάδες περιτριγυρίζουν εσένα και τον σύντροφό σου; Υπάρχει κάτι πιο μαγικό από ένα τέλειο χειμωνιάτικο σκηνικό έξω από το παράθυρο και εσύ με τον αγαπημένο σου να απολαμβάνετε αγκαλιά μια ζεστή σοκολάτα ή ένα κόκκινο κρασί δίπλα στο τζάκι; 

Ποιος είπε εξάλλου ότι γαμήλιο ταξίδι σημαίνει παραλία και κοκτέιλ; Η οργάνωση ενός χειμερινού μήνα του μέλιτος ΔΕΝ σημαίνει σε καμία περίπτωση λιγότερες επιλογές! Ίσα ίσα μπορεί να σας προσφέρει ΤΟΣΕΣ πολλές περισσότερες εμπειρίες που ποικίλουν από χιονισμένα τοπία, σαλέ και χιονοδρομικά κέντρα, μέχρι σκι, snowboard και πεζοπορίες.

Σε συνέχεια λοιπόν των άρθρων της στήλης μας σχετικά με γαμήλιους προορισμούς, σήμερα φίλη μου θα εξερευνήσουμε μαζί 5 απίστευτα ρομαντικά μέρη στην Ελλάδα για έναν ειδυλλιακό χειμερινό μήνα του μέλιτος με το έτερον ήμισυ.

Για να δούμε τι θα δούμε!

1. Πήλιο

Ένας μαγικός προορισμός για χειμερινό ταξίδι του μέλιτος είναι αδιαμφισβήτητα το βουνό των μυθικών πλασμάτων, το Πήλιο. Γραφικά χωριουδάκια συνθέτουν ένα πανέμορφο τοπίο με παραδοσιακά αρχοντικά και λιθόστρωτα δρομάκια που σε οδηγούν σύμφωνα με το θρύλο στα μονοπάτια των Κενταύρων!

Υπάρχουν πολυάριθμα πράγματα για να δείτε και να κάνετε με τον αγαπημένο σου σε αυτό το μέρος! Μη χάνετε λεπτό και εξερευνήστε εντυπωσιακά χωριά, από την αμφιθεατρικά χτισμένη Τσαγκαράδα και τα παραδοσιακά της πετρόχτιστα εκκλησάκια μέχρι τη Μακρινίτσα, ή αλλιώς το μπαλκόνι του Πηλίου, με τη λιθόστρωτη πλατεία με θέα τα νερά του Παγασητικού κόλπου. Αυθεντικά αρώματα και παραδοσιακά αρχοντικά που παντρεύονται εξαιρετικά με την πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και τα καταπράσινα πλατάνια και έλατα.

Χιονισμένο πανέμορφο τοπίο στην Μακρινίτσα, Πηλίου

Φυσικά, εφόσον πρόκειται για χειμερινό ταξίδι του μέλιτος, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε και το χιονοδρομικό κέντρο που βρίσκεται κοντά σε ένα υπέροχο δάσος από καστανιές. Μεταξύ άλλων, μπορείτε να κάνετε snowboard ή νυχτερινό σκι απολαμβάνοντας έπειτα το δείπνο σας σε ένα από τα εστιατόρια με θέα το μοναδικό φυσικό τοπίο.

Γιατί όχι να μη συνδυάσετε τα παραπάνω και με μια ρομαντική διανυκτέρευση στα ωραιότατα σαλέ που προσφέρονται ώστε να αναζωπυρώσετε το πάθος μακριά από όλους και όλα χουχουλιάζοντας στα ζεστά! Επίσης, για χειμώνα θα πρότεινα διαμονή σε κάποιο ορεινό χωριό του δυτικού Πηλίου όπως η Μακρινίτσα ή η Πορταριά η οποία διαθέτει και περισσότερα ξενοδοχεία ως πιο κοσμικό χωριό.

Πλακόστωτό σοκάκι με τραπεζάκια παραδοσιακής ταβέρνας στην Βισίτζα στο Πήλιο
Διάβασε ακόμα:Γαμήλιο ταξίδι στη Σαντορίνη: Ανακαλύψτε το νησί του Έρωτα

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Μια διαδρομή που δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις με τον καλό σου, είναι και αυτή με το ατμοκίνητο τρενάκι του Πηλίου, τον “Μουντζούρη”.

Πρόκειται για μια μαγευτική διαδρομή 15 χιλιομέτρων με αφετηρία τις Μηλιές και τέρμα τα άνω Λεχώνια κατά την οποία θα απολαύσετε αγκαλιά όλα τα χιονισμένα γραφικά χωριά του Πηλίου.

2. Αράχωβα

Για σένα φιλενάδα που δεν μασάς από κρύο και χιόνια και η καρδούλα σου λαχταρά ένα γαμήλιο ταξίδι πολλών αστέρων, τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν ⎻ μα φυσικά που αλλού ⎻ στην Αράχωβα! 

Πρόκειται μακράν για το πιο κοσμικό ορεινό χωριό στην Ελλάδα που διακρίνεται κυρίως για τον κοσμοπολίτικο αέρα του. Η πολυφημισμένη Αράχωβα απευθύνεται θα λέγαμε σε εκείνα τα νεόνυμφα ζευγάρια που αναζητούν έναν πολυτελή χειμερινό προορισμό για να περάσουν έναν πιο κλασάτο μήνα του μέλιτος αλά ελληνικά!

Πανοραμική θέα απο την πόλη της Αράχωβας

Ντυθείτε όσο πιο ζεστά μπορείτε και πάρε τον αγαπημένο σου από το χέρι για να ξεναγηθείτε στα γραφικά σοκάκια της πόλης θαυμάζοντας τον Αϊ-Γιώργη και το Καμπαναριό. Περιπλανηθείτε στα πλακόστρωτα καλντερίμια και θαυμάστε αγκαλιά τα πεκτρόχτιστα σπίτια που παντρεύουν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τα μοντέρνα τοπικά καταστήματα και τις παραδοσιακές ταβέρνες. Οι αχνιστές καμινάδες από σπιτάκια και μεζεδοπωλεία σε συνδυασμό με τα ανηφορικά δρομάκια δίνουν πράγματι την αίσθηση ότι το χωριό αυτό κατά κάποιο τρόπο κρέμεται στις πλαγιές του βουνού.

Κάνε σε παρακαλώ λίγο εικόνα εσένα και το έτερον ήμισυ, να απολαμβάνετε αγκαλιά ένα ζεστό cappuccino ή μια σοκολάτα βιεννουά συνοδεία ενός καρυδάτου ⎻ πεντανόστιμο ντόπιο γλύκισμα της Αράχωβας ⎻ σε μια cozy πέτρινη καφετέρια με τζάκι και θέα την κοιλάδα των Δελφών και τις βουνοκορφές του Παρνασσού. Τέλος, για τη διαμονή σας προσφέρονται διάφορα καταλύματα μέσα στο χωριό όσο και στη γύρω περιοχή, ωστόσο άλλα θα τα βρείτε σε πιο προσιτές τιμές ενώ άλλα σε πιο τσιμπημένες!

Φυσική θεα απο την Αράχωβα
Διάβασε ακόμα:5 ονειρικοί προορισμοί για ταξίδι του μέλιτος στην Ευρώπη

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Διοργανώστε ρομαντικές αποδράσεις στα γύρω χωριουδάκια και αν είστε adrenaline lovers προτείνω να οργανώσετε ορειβασία ή πεζοπορία στις πλαγιές του Παρνασσού από όπου και θα θαυμάσετε το φυσικό τοπίο σε όλο του το μεγαλείο.

Ντυμένος στο απόλυτο λευκό, ο Παρνασσός διαθέτει ένα από τα πιο οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα και διαθέτει μεταξύ άλλων δραστηριότητες σκι, snowboard καθώς και πανέμορφα σαλέ.

3. Λίμνη Πλαστήρα

Αν τώρα εσύ και το άλλο σου μισό είστε ο ορισμός του nature lover, τι θα έλεγες να πάρεις τον αγαπημένο σου για ένα μήνα του μέλιτος στο τεχνητό θαύμα της Θεσσαλίας; Αυτό το ζωντανό, πανέμορφο αξιοθέατο συνάμα με το πλούσιο φυσικό τοπίο αποτελεί κυριολεκτικά έναν μοναδικό πόλο έλξης για χειμερινές αποδράσεις, πόσο μάλλον για ένα γαμήλιο ταξίδι!

Πλαισιωμένη από τις ελατοσκέπαστες κορυφές στους πρόποδες των Αγράφων, η λίμνη Πλαστήρα είναι συνυφασμένη με την απόδραση στη φύση μέσα από μια σωματική και πνευματική ευεξία. Ξεσήκωσε αρχικά τον καλό σου και ξεκινήστε με μια “κατάδυση” στο δάσος, κάνοντας πεζοπορία ή mountain bike. Θα εντυπωσιαστείτε από τα μαγευτικά χιονισμένα μονοπάτια και τις μοναδικές δασικές διαδρομές που προσφέρονται απλόχερα στην καρδιά του χειμώνα.

Περιηγηθείτε στα γύρω χωριά της περιοχής όπως είναι ο Μπελοκομίτης και το Ανθοχώρι και εξερευνήσετε τους παραδοσιακούς νερόμυλους, τις μυστικές σπηλιές, τα παρατηρητήρια και τα ιστορικά εκκλησάκια.

Πανοραμική θέα απο την λίμνη Πλαστήρα

Εννοείται πως επιβάλλεται μια στάση στο πέτρινο ορειβατικό καταφύγιο των Αγράφων από όπου θα θαυμάσετε τις επιβλητικές χιονισμένες βουνοκορφές! Μη διστάσετε να δοκιμάσετε την παραδοσιακή τοπική κουζίνα που αποτελείται κυρίως από σπετζοφάι και πεντανόστιμες τηγανιές. Έπειτα από το λουκούλιο γεύμα σας στο καταφύγιο, απολαύστε αγκαλιά δίπλα στο τζάκι ένα φρεσκοψημένο καφεδάκι συζητώντας ⎻ πιο ερωτευμένοι από ποτέ άλλοτε ⎻ τα μελλοντικά σας πλάνα!

Τέλος, αν σας κάνει καλό καιρό και αγαπάτε τα άλογα, τι καλύτερο από το να κάνετε ιππασία πηγαίνοντας μια βόλτα στα πανέμορφα λιβάδια που υπάρχουν δίπλα στη λίμνη!

Ηλιοβασίλεμα στην λίμνη Πλαστήρα
Διάβασε ακόμα:4+1 Ενναλακτικοί Εξωτικοί προορισμοί για γαμήλιο ταξίδι

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Για διανυκτέρευση τώρα φίλη σου προτείνω ανεπιφύλακτα το Montanema Handmade Village, στο γραφικό χωριό Ανθοχώρι. Ο πετρόκτιστος αυτός ξενώνας είναι κυριολεκτικά χωμένος μέσα σε ένα καταπράσινο δάσος, με θέα την οροσειρά της Πίνδου.

Στο κέντρο spa μπορείτε να κάνετε χαμάμ ή σάουνα, καθώς και να απολαύσετε ένα τζακούζι με θέα το πανέμορφο βουνό. Τι ακόμα δεν έκανες κράτηση;;

4. Βιτύνα – Δημητσάνα

Φιλενάδα δώσε προσοχή τώρα γιατί το επόμενο μέρος που σου έχω για μήνα του μέλιτος είναι κατεξοχήν ο προορισμός των ερωτευμένων και βρίσκεται κρυμμένος στην καταπράσινη φύση της ορεινής Αρκαδίας. Ο λόγος φυσικά για την παραδοσιακή Βυτίνα και την κοσμοπολίτικη Δημητσάνα. 

Αυτό το ορεινό υπερθέαμα που συνθέτει πυκνή βλάστηση, τρεχούμενα νερά και απίστευτα φαράγγια όπως αυτό του Λούσιου, αποτελεί αναμφίβολα μια κορυφαία επιλογή για χειμερινό γαμήλιο ταξίδι. Διότι είναι και κάτι χωριά ρε παιδί μου που λες ότι βγήκαν από παραμύθι!

Πανοραμική θέα απο την Δημητσάνα Αρκαδίας

Ξεκινήστε ⎻ το λοιπό 😄⎻ από τη Δημητσάνα, έναν από τους πιο δημοφιλείς παραδοσιακούς οικισμούς της ορεινής Αρκαδίας. Πλακόστρωτα σοκάκια, πέτρινα σπιτάκια και γραφικά καφενεδάκια δημιουργούν μια ήρεμη και νοσταλγική ατμόσφαιρα. Αξίζει να κάνετε μια στάση στο πέτρινο καμπαναριό στο ρολόι της Αγίας Κυριακής καθώς και στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης.

Πέρα από τους ρομαντικούς ξενώνες που προσφέρονται στην περιοχή, θα έχετε τη δυνατότητα με τον σύντροφό σου να επιλέξετε ανάμεσα από διαφορετικές δραστηριότητες όπως πεζοπορίες κατά μήκος του ποταμιού, ράφτινγκ αλλά και αναρρίχηση.

Νύχτα στην Δημητσάνα της Αρκαδίας
Διάβασε ακόμα:6 χρυσά tips για να οργανώσεις το τέλειο γαμήλιο ταξίδι!

Έπειτα, συνεχίστε το ταξίδι σας με προορισμό την ελατόφυτη Βιτύνα. Αυτό το πανέμορφο χωριό που είναι χτισμένο στους πρόποδες του Μαινάλου, θα σας συνεπάρει από την πρώτη κιόλας στιγμή. Προμηθευτείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό και ανεβείτε στο καταφύγιο του Μαινάλου απολαμβάνοντας μια μοναδική πεζοπορία μέσα στα έλατα. Αν έχει χιονίσει δε, μπορείτε να κάνετε σκι, έλκηθρο ή snowboard και στη συνέχεια να χουχουλιάσετε αγκαλίτσα στο σαλέ, παρέα με ζεστό τζάκι, δυο ποτηράκια κόκκινο κρασί, λίγη μουσικούλα και θέα τις χιονισμένες πλαγιές. 

Τέλος, παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής περπατήστε χέρι χέρι έναν από τους πιο ρομαντικούς δενδρόφυτους δρόμους στην Ελλάδα, τον γνωστό «δρόμο της αγάπης». Το παραμυθένιο αυτό μονοπάτι των ερωτευμένων ανάμεσα σε σφενδάμους και πλατάνια, είναι το τέλειο μέρος για να ανανεώσετε τους όρκους της αγάπης σας, μακριά από το κλεινόν άστυ, καθώς υπόσχεται να κάνει τη καρδούλα σας να φτερουγίσει και πάλι από έρωτα!

Βυτίνα Δημητσάνα

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Συνδυάστε μια μίνι εξόρμηση στον πετρόκτιστο οικισμό της Στεμνίτσας ή αλλιώς χωριό των χρυσοχόων. Επισκεπτόμενοι το ιστορικό κέντρο της παραδοσιακής μεταλλοτεχνίας, αξίζει να δείτε από κοντά κάποια δείγματα της πολιτικής του κληρονομιάς όπως είναι το καμπαναριό του Αγίου Γεωργίου, η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας καθώς και το Λαογραφικό Μουσείο.

5. Ζαγοροχώρια

Επειδή όμως αδυναμίες είναι αυτές, για το τέλος κολλητή σου άφησα τον αγαπημένο μου ταξιδιωτικό προορισμό. Εξυπακούεται ότι μιλάω για τον θησαυρό της Ηπείρου, τα διάσημα Ζαγοροχώρια!

Σου υπόσχομαι πως ένας χειμερινός μήνας του μέλιτος εκεί με το έτερον ήμισυ, θα είναι μια εμπειρία αυθεντική και αλλιώτικη. Πανύψηλα επιβλητικά βουνά και συγκλονιστικά φαράγγια, χιονισμένες πλαγιές και τοξωτά γεφύρια στολισμένα με τα διάχυτα αρχοντόσπιτα, συνθέτουν ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς.

Μαγευτική θέα απο το Πάπιγκο

Καταρχήν φίλη, κατά τη διαμονή σας εκεί, προτείνω να επισκεφθείτε όσο πιο πολλά χωριά μπορείτε. Ξεκινήστε με τον καλό σου τη περιήγηση από το ωραιότερο παραδοσιακό κεφαλοχώρι στο Ζαγόρι, την Αρίστη. Συνεχίστε με μια επίσκεψη στο πανέμορφο Μονοδένδρι με την καταπληκτική θέα στο βασίλειο του ποταμού και των αετών, το φαράγγι του Βίκου. Συνδυάστε εξορμήσεις στο Καπέσοβο, τους Ασπραγγέλους, τις Σκάλες της Βίτσας και τους Κήπους που βρίσκονται στην καρδιά του Ζαγορίου.

Αφού εξοπλιστείτε με σκουφάκια, κασκόλ και γάντια, πάρε τον αγαπημένο σου από το χέρι και περπατήστε στα περίφημα πέτρινα καλντερίμια, σήμα κατατεθέν για τα χωριά-αξιοθέατα της Ηπείρου!

Αν με τον σύντροφό σου σας αρέσουν οι δραστηριότητες στη φύση, μπορείτε να δοκιμάσετε μεταξύ άλλων ράφτινγκ, kayak και river trekking στους ποταμούς Αώο, Βοϊδομάτη και Άραχθο. Επίσης, ενδείκνυται πεζοπορία μέχρι την Δρακολίμνη για να θαυμάσετε αγκαλιά το εκπληκτικό της τοπίο!

Από γαστρονομικής άποψης τώρα, δε γίνεται να φύγετε χωρίς πρώτα να δοκιμάσετε τις περίφημες παραδοσιακές ηπειρώτικες πίτες όπως η αλευρόπιτα, χορτόπιτα και κιμαδόπιτα καθώς και ντόπια κρέατα όπως κοντοσούβλι και χοιρινό! 

Τέλος, από διαμονή προσφέρονται τόσοι παραδοσιακοί ξενώνες γεμάτη ζεστασιά και θαλπωρή, που δε θα δυσκολευτείτε να κλείσετε κάτι καθώς απευθύνονται σε κάθε τσέπη και γούστο!

Κοπέλα χαλαρώνει σε τραπέζι με θέα τα Ζαγοροχώρια
Διάβασε ακόμη:12 Ρομαντικοί χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα για ζευγάρια

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Δεν νοείται μήνας του μέλιτος στα Ζαγοροχώρια χωρίς μια τουλάχιστον ρομαντική διανυκτέρευση στο πανέμορφο Πάπιγκο με τα λιθόστρωτα δρομάκια, τις cozy καφετέριες και τις πέτρινες ταβέρνες με τη συγκλονιστική θέα. Στη διαδρομή, επιβάλλεται να κάνετε μια στάση για να φωτογραφηθείτε με τον αγαπημένο σου στον ποταμό Βοϊδομάτη.

Κάτω από το μοναδικό πέτρινο γεφύρι που θα σας μαγέψει, δώστε την υπόσχεση η πρώτη σας επέτειος να σας ξαναβρεί σε αυτό το συγκλονιστικό μέρος και πίστεψε με θα ξανανιώσετε την ίδια ευτυχία όπως την πρώτη φορά! ❤️