Χειμωνιάτικος Γάμος

Μπορεί ο χειμώνας να μην είναι η πρώτη εποχή που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι να προγραμματίσεις τον γάμο σου. Αν όμως κάτσεις λίγο να το σκεφτείς και …διαβάσεις και αυτό το άρθρο, θα δεις ότι ακόμα και ένας χειμωνιάτικος γάμος έχει την δική του, ξεχωριστή αίγλη. 

Τι και αν η θερμοκρασία πέφτει; Τι και αν νυχτώνει νωρίς; Με τις προτάσεις που ακολουθούν μπορείς να οργανώσεις την τελετή των ονείρων σου ακόμα και όταν ο καιρός δεν είναι τοοόσο φιλικός.

Έχουμε λοιπόν και λέμε…

1. Χειμωνιάτικη Δεξίωση Γάμου

Ξεκινάμε λίγο ανάποδα βέβαια αλλά σίγουρα γνωρίζεις ότι πριν κλείσεις την εκκλησία ή το δημαρχείο πρέπει να βρεις χώρο για την δεξίωση. Αν κάνεις δεξίωση. Που γιατί να μην κάνεις; Γιατί να μην τον γιορτάσεις τον γάμο σου δηλαδή; Μια φορά παντρεύεσαι (συνήθως) φιλενάδα!

Ε λοιπόν, είναι πολύ πιο εύκολο να βρεις χώρο δεξίωσης τον χειμώνα και πίστεψέ μας πολύ πιο οικονομικό! Μάλιστα δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις την έρευνα ένα χρόνο πριν, όπως θα έκανες αν έψαχνες ημερομηνία μες το καλοκαίρι. Τέλειο;

Νύφη και γαμπρός σε γάμο τον χειμώνα

Ας έρθουμε όμως στο θέμα μας. Υπάρχουν άπειροι χώροι να φιλοξενήσουν το wedding party σου. Απλά πρέπει στην περίπτωσή μας να είναι στεγασμένοι. Καλό το γλέντι αλλά μην ξεπαγιάσετε κιόλας! Μια αίθουσα σε ένα ορεινό κτήμα είναι η ιδανική επιλογή για να απολαύσουν οι καλεσμένοι σου το χιονισμένο τοπίο και να έχουν και θέα.

Θα σου προτείνω το Margi Hotel, έναν υπέροχο χώρο που συνδυάζει την πολυτέλεια με την φινέτσα.

The Margi Hotel

The Margi Hotel

Λητούς 11, Βουλιαγμένη, Τηλ. +30 210 8929000

Εναλλακτικά, η γυάλινη αίθουσα Roof Garden του πολυχώρου Viewhall είναι εξαιρετική επιλογή, όπου η πανοραμική θέα κόβει την ανάσα!

Γυάλινη Αίθουσα για γάμο

ViewHall Πολυχώρος

Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή 177, Αχαρνές Τηλ. +30 210 2446845

Μπορείς ως welcome drink να προσφέρεις στους καλεσμένους σου ένα ζεστό κρασί με φρούτα και μπαχαρικά ή ακόμα και μια αρωματική σοκολάτα. Είναι σίγουρο ότι θα ζεστάνεις και το σώμα και την καρδιά τους! Καλού κακού προνόησε να έχεις μικρές μάλλινες κουβερτούλες για όσους χρειαστούν λίγη ζεστασιά παραπάνω…

Ζεστό κρασί με φρούτα και μπαχαρικά
Αρωματική Σοκολάτα

Και μετά την αίθουσα, ας περάσουμε στην γαμήλια διακόσμηση.

2. Χειμωνιάτικη Διακόσμηση Γάμου

Οι χειμωνιάτικοι γάμοι απαιτούν την δική τους διακόσμηση, πώς να το κάνουμε. Άλλο σκηνικό επιβάλλει το χιόνι, η βροχή, η υγρασία. Και άλλα χρώματα ταιριάζουν στις χαμηλές θερμοκρασίες. 

Αυτήν την εποχή κυριαρχούν οι σκούρες αποχρώσεις όπως το μπορντό και το Κυπαρισσί αλλά και οι πολυτελείς όπως το χρυσό και το ασημί σε διάφορα διακοσμητικά στοιχεία.

Χειμωνιάτική διακόσμηση τραπεζιού γάμου με μπορντό
Χειμωνιάτικη διακόσμηση γάμου σε χρυσό με κεριά

Η μπομπονιέρα που θα χαρίσεις ως ενθύμιο στους καλεσμένους σου μπορεί να είναι δεμένη με μια μπορντό βελούδινη κορδέλα.

Μπομπονιέρα με μοβ κορδέλα
Μπομπονιέρα Γάμου με Μπορντό Κορδέλα
Διάβασε ακόμη:20 δημιουργικές ιδέες για ένα πρωτότυπο στολισμό γάμου

Διακοσμητικές πινελιές που επίσης θυμίζουν χειμώνα, όπως είναι τα κεριά, τα φαναράκια, τα κουκουνάρια, τα αποξηραμένα φρούτα, τα κάστανα και τα ξύλα κανέλλας μπορούν να αναβαθμίσουν στυλιστικά τα τραπέζια της δεξίωσης και όχι μόνο.

Διακόσμηση γάμου τον χειμώνα με κεριά
www.marthastewart.com

Μπορείς ακόμα και την γαμήλια τούρτα σου να την στολίσεις με κάποια από τα παραπάνω διακοσμητικά στοιχεία.

Boho τούρτα γάμου
Διάβασε ακόμη:Γαμήλια τούρτα: Όλα της πάστας δύσκολα, αλλά όχι αδύνατα

Αν πάλι ο γάμος σου γίνεται κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων, ο στολισμός της αίθουσας μπορεί κάλλιστα να περιλαμβάνει ένα μεγάλο, φυσικό στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ή πολλά λαμπάκια που θα καλύπτουν την είσοδο, τους τοίχους, τα παράθυρα και θα δημιουργούν μια ζεστή και λαμπερή ατμόσφαιρα.

Αίθουσα για γάμο με Χριστουγεννιάτικο δέντρο
www.hitched.co.uk
Διάβασε ακόμη:Χριστουγεννιάτικος γάμος γίνεται; 40 γιορτινές προτάσεις!

3. Ανθοδέσμη Γάμου για Χειμώνα

Και ερχόμαστε στο γαμήλιο μπουκέτο που θα σου προσφέρει ο καλός σου. Και …κατά το γνωστό έθιμο θα πετάξεις στις ανύπανδρες φίλες σου! 

Μπορεί βέβαια τα λουλούδια να είναι πιο περιορισμένα τους χειμερινούς μήνες αλλά αν έχεις φαντασία οι επιλογές είναι άπειρες. Κράτα λοιπόν στα χέρια σου την χειμωνιάτικη πανδαισία της φύσης διαλέγοντας μια σύνθεση σε ρουστίκ ή elegant διάθεση.

Διάβασε ακόμη:12 Ρομαντικοί χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα για ζευγάρια
  • Άσπρα τριαντάφυλλα ή μαργαρίτες, βαμβάκι, κλαδάκια, κουκουνάρια και υφασμάτινες κορδέλες σε γήινες αποχρώσεις συνθέτουν μια ενδιαφέρουσα ρουστίκ επιλογη. 
  • Ορχιδέες και λίλιουμ σε λευκό χρώμα συνδυασμένα με χρυσά φύλλα και άλλα χρυσά διακοσμητικά προσφέρουν την απαραίτητη δόση λάμψης  
  • Τουλίπες σε ροζ χρώμα αποτελούν σύμβολο αγάπης και την επιτομή του elegance!
  • Για την περίοδο των Χριστουγέννων τόλμησε να προσθέσεις αλεξανδρινό, γκι και κλαριά ελάτου για ένα γιορτινό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα!
Χριστουγεννιάτικη ανθοδέσμη γάμου
www.theknot.com
Διάβασε ακόμη:Τα 10 καλύτερα λουλούδια γάμου για την ανθοδέσμη σου!

4. Χειμωνιάτικος Γάμος: Τι να Φορέσω

Τι και αν ο υδράργυρος πέφτει; Οι επιλογές για το νυφικό σου αυξάνονται σε σχέση με το καλοκαίρι που η ζέστη καταντά πολλές ασφυκτική. 

Υφάσματα πιο «βαριά» όπως ο ταφτάς, το βελούδο ή η δαντέλα θα σε κρατήσουν ζεστή και θα σου προσδώσουν ταυτόχρονα μια πιο πληθωρική εμφάνιση που ταιριάζει περισσότερο στο χειμωνιάτικο τοπίο.

Χειμερινό νυφικό Pronovias
www.pronovias.com
Χειμωνιάτικο Νυφικό Pronovias
www.pronovias.com

Μακριά φορέματα με μεγάλη ουρά αποτελούν επίσης ιδανική επιλογή για την εποχή ενώ μπορείς να επιλέξεις μακρυμάνικα σχέδια με εντυπωσιακά μανίκια από δαντέλα ή εντυπωσιακά κεντήματα ή να σετάρεις το νυφικό σου με μια κάπα από γούνα.

Αν πάλι είσαι του πιο κλασικού στυλ ένα ζευγάρι λευκά σατέν γάντια σκέτα ή στολισμένα με κοσμήματα θα απογειώσουν την νυφική σου εμφάνιση.

Νυφικό Γουνάκι
Γουνάκι Μακρυμάνικο

Για παπούτσια μπορείς να επιλέξεις γόβες σε χρυσό ή ασημί χρώμα ενώ αν είσαι πιο ροκ μπορείς να τολμήσεις ένα ζευγάρι λευκά μποτάκια με ψηλό και εντυπωσιακό τακούνι. Α, και μην ξεχάσεις να βάλεις καλσόν!

Κλέψε την παράσταση με νυφικά παπούτσια που αναδεικνύουν την θηλυκότητά σου

Μην το σκέφτεσαι άλλο λοιπόν! Έχεις ακόμα χρόνο να οργανώσεις τον χειμωνιάτικο γάμο των ονείρων σου και μάλιστα με την βοήθεια του WedMyWay να είσαι σίγουρη ότι γίνει παιχνιδάκι!