Ταξίδι του μέλιτος στην Ελλάδα

Καταρχήν, ζούμε σε μια χώρα που είναι πανέμορφη από πολλές απόψεις. Χάρη στη ποικιλομορφία και τους γαλαζοπράσινους κόλπους της, η Ελλάδα δικαίως θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προορισμούς των μελλόνυμφων, διότι είναι σίγουρο ότι εδώ θα περάσετε τις πιο ρομαντικές διακοπές με τον αγαπημένο σας.

Επιπλέον, η χώρα μας αποτελεί παγκοσμίως αγαπημένο προορισμό καθώς πολλοί είναι αυτοί που ενώ ζουν εκτός συνόρων, την επιλέγουν για να περάσουν το γαμήλιο ταξίδι τους.

Εγώ λοιπόν και το WedMyWay, σου έχουμε 5 φανταστικές προτάσεις για έναν αξέχαστο ταξίδι του μέλιτος στην Ελλάδα, και στα υπέροχα νησιά μας. 🌞

Οι πιο ρομαντικοί προορισμοί για ένα αξέχαστο γαμήλιο ταξίδι στην Ελλάδα

1. Σύμη η γοητευτική. Ανακαλύψτε το μαγευτικό νησί των Δωδεκανήσων

Η Σύμη είναι ένα νησί λουσμένο με μια ροδακινή λάμψη. Τα καταγάλανα νερά τις με τις καλαίσθητες ψαρόβαρκες που απλώνονται κατά μήκος του λιμανιού, είναι έρωτας με τη πρώτη ματιά. 

Απολαμβάνοντας τις ρομαντικές σας βόλτες ως ερωτευμένο νεόνυμφο ζευγάρι, θα βρείτε να σας συνεπάρουν πολλά ιδιαίτερα στοιχεία του νησιού. Από τα χαρακτηριστικά αρχοντικά σπιτάκια της που είναι βαμμένα σε παστέλ αποχρώσεις με ζωηρές πινελιές στα παράθυρα μέχρι τις αυλές των εκκλησιών που είναι στρωμένες με ασπρόμαυρα βότσαλα.

Πανοραμική θέα απο Σύμη

Στη Σύμη, υπάρχουν λίγα ξενοδοχεία πολυτελείας αλλά και νοσταλγικά ανακαινισμένα σπίτια που πλαισιώνουν τη θάλασσα και είναι κυριολεκτικά μια ανάσα από το νερό. Η ιδανική περίοδος να επιλέξετε το νησί για το μήνα του μέλιτος είναι το καλοκαίρι διότι λαμβάνουν χώρα μεγάλα πανηγύρια και συχνά διοργανώνονται εκθέσεις τέχνης, συμπεριλαμβανομένων ζωγραφικής, βιβλίων και έργων τέχνης.

Γραφικά χρωματιστά σπίτια στην Σύμη
Διάβασε ακόμα:Γαμήλιο ταξίδι στη Σαντορίνη: Ανακαλύψτε το νησί του Έρωτα

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε το νησί, να τιμήσετε και τον Πανορμίτη καθώς πρόκειται για το σημαντικότερο μοναστήρι του νησιού που είναι αφιερωμένο στον Ταξιάρχη Μιχαήλ. Το μοναστήρι βρίσκεται σε έναν κλειστό κόλπο με μια όμορφη αμμώδη παραλία.

2. Μήλος η αγαπησιάρα. Ο παραμυθένιος προορισμός για ερωτευμένα ζευγάρια

Ένα από τα πιο ρομαντικά και μαγικά νησιά της Ελλάδας, η Μήλος, είναι αναμφίβολα ένας καλοκαιρινός προορισμός που υπόσχεται να σας χαρίσει ένα αξέχαστο γαμήλιο ταξίδι. 

Ο τέλειος συνδυασμός βαρκάδας στις παραλίες του νησιού κάτω από το ηλιοβασίλεμα, και μια ρομαντική απογευματινή βόλτα στα χαρακτηριστικά πλακόστρωτα σοκάκια της Πλάκας, είναι το απόλυτο honeymoon experience. 🌊

Βραχώδης παραλία με γαλανά νερά στην Μήλο

Ανάλογα το budget, το νησί προσφέρει ποικιλία ξενοδοχείων και καταλυμάτων από πολυτελείς νυφικές σουίτες μέχρι και εναλλακτικές μιας πιο οικονομικής διαμονής. Φυσικά, δεν γίνεται να μην κολυμπήσετε στα υπέροχα νερά του Φηροποτάμου ή να μην ανταλλάξετε όρκους και τρυφερά φιλιά θαυμάζοντας τη θέα καθισμένοι στο τοιχάκι της Παναγιάς Θαλασσίτρας.

Μικρή εκκλησία με θέα την θάλασσα στο νήσι της Μήλου
Διάβασε ακόμα:5 ονειρικοί προορισμοί για ταξίδι του μέλιτος στην Ευρώπη

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Εξυπακούεται πως δεν θα φύγετε από το νησί αν δεν κάνετε μια νυχτερινή ρομαντική εξόρμηση με ιστιοπλοϊκό, στο Σαρακίνικο και το Κλέφτικο!

3. Φολέγανδρος η ξελογιάστρα. Για τους λάτρεις της φύσης

Η γραφική Φολέγανδρος είναι ένα από τα πιο γοητευτικά νησιά των Κυκλάδων, με πλούσια ιστορία και παράδοση. Αν θέλετε να ζήσετε ξεκούραστες και μοναδικές στιγμές με το άλλο σας μισό, δεν έχετε παρά να επιλέξετε αυτό το μαγικό νησί για ταξίδι του μέλιτος στην Ελλάδα

Η Χώρα, το κέντρο του νησιού, ενδείκνυται για ρομαντικές αποδράσεις, ιδίως στη περίπτωση ενός νεόνυμφου ζευγαριού όπως εσείς! Πάντως, το μικρό αυτό νησί υπόσχεται να σας μαγέψει με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, την άγρια φυσική ομορφιά και τα πλακόστρωτα καλντερίμια του, μεταφέροντας σας νοητά σε μια άλλη εποχή.

Κόλπος στο νησί της Φολέγανδρού

Η Φολέγανδρος είναι ένα εξαιρετικό μέρος, αφού αν την επιλέξετε καλοκαίρι για το μήνα του μέλιτος θα σας χαρίσει απλόχερα την απόλαυση της θάλασσας και του ήλιου χωρίς ιδιαίτερη πολυκοσμία για να χαρείτε τον έρωτα σας. Θα συναντήσετε επίσης εκπληκτικές παραλίες και λευκές εκκλησίες. Τα νεόκτιστα ξενοδοχεία και διαμερίσματα αποπνέουν το πνεύμα και την ατμόσφαιρα που κυριαρχεί στο νησί της Φολεγάνδρου.📸

Πανοραμική θέα απο την Φολέγανδρο
Διάβασε ακόμα:4+1 Ενναλακτικοί Εξωτικοί προορισμοί για γαμήλιο ταξίδι

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Να πάτε στην Άνω Μεριά και στον Καραβοστάση όπου θα βρείτε γραφικές ταβερνούλες για να δοκιμάσετε πεντανόστιμα τοπικά εδέσματα. Δύο από τα παραδοσιακά φαγητά που δεν πρέπει να χάσετε είναι η Ματσάτα (φρέσκα ζυμαρικά) και η Καλασούνα (παραδοσιακή πίτα).

Τέλος, να επισκεφθείτε οπωσδήποτε το Κάτεργο και το Λειβαδάκι για μπάνιο.

4. Ιθάκη η μυθική. Το οικονομικό γαμήλιο ταξίδι

Τώρα που βρήκατε τον πολυμήχανο Οδυσσέα ή την πιστή Πηνελόπη σας, τι πιο όμορφο από ένα γαμήλιο ταξίδι στο μυθικό νησί των Επτανήσων, την Ιθάκη

Αυτό το γαλήνιο, καταπράσινο νησί, σας υπόσχεται ένα ξεχωριστό και οικονομικό γαμήλιο ταξίδι χωρίς περισπασμούς. Κάντε το εικόνα. Ρομαντικά ηλιοβασιλέματα ή βραδινές βόλτες και εσείς ερωτευμένοι όσο ποτέ, πιασμένοι χέρι χέρι να περπατάτε ξυπόλυτοι σε μια πανέμορφη παραλία, με τους ανεμόμυλους να δεσπόζουν στο κόλπο και να καθρεφτίζονται μέσα στη θάλασσα! ❤️

Μικρό λιμάνι με σκάφη και θέα τα σπίτια της Ιθάκης
Διάβασε ακόμη:12 Ρομαντικοί χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα για ζευγάρια

Η Ιθάκη είναι επίσης ιδανική για περπάτημα καθώς το ειδυλλιακό τοπίο προσφέρεται για εξερευνήσεις. Για τη διαμονή, σας προτείνω να επιλέξετε ένα ξενοδοχείο στο Βαθύ ή στο γραφικότατο Κιόνι. Τα παραδοσιακά γραφικά σπιτάκια που θα συναντήσετε εκεί θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη σας. 

Τα κρυστάλλινα νερά, οι πεντακάθαρες θάλασσες και τα καταπράσινα βουνά της θα σας γοητεύσουν τόσο, που σίγουρα θα θελήσετε να επιστρέψετε για την επέτειο του γάμου σας! Δικαιολογημένα η Πριγκίπισσα της Ουαλίας επέλεξε αυτό το νησί για να περάσει το μήνα του μέλιτος της!

Ιστιοφόρο στην θάλασσα της Ιθάκης
Διάβασε ακόμη:6 χρυσά tips για να οργανώσεις το τέλειο γαμήλιο ταξίδι!

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Ένας από τους πιο ιδιαίτερους οικισμούς της Ιθάκης που αξίζει να επισκεφτείτε, και απέχει μόλις 15 χιλιόμετρα από το Βαθύ, είναι ο Σταυρός, όπου πιστεύεται ότι ήταν κτισμένο το ανάκτορο του Οδυσσέα.

5. Πάτμος η μυστηριακή. Ανακαλύψτε το νησί της θρησκείας και της ιστορίας

Το αρχοντικό νησί της Αποκάλυψης, η Πάτμος  είναι ένας κοσμοπολίτικος προορισμός για γαμήλιες διακοπές, περίφημος για την μυστηριακή του αύρα. Η ατμοσφαιρική μεσαιωνική πρωτεύουσα του, η Χώρα, δεσπόζει στο ορεινό σημείο του νησιού γύρω από το Καστρομονάστηρο και είναι χτισμένη σαν ζωγραφιά, ντυμένη στα λευκά με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και με πολύ στενά σοκάκια που θυμίζουν λαβύρινθους. 

Περπατήστε με το ταίρι σας στη Σκάλα, το γραφικό λιμανάκι της Πάτμου, και επισκεφθείτε τα παραδοσιακά ταβερνάκια όπου θα γευτείτε τοπικές νοστιμιές. Ο έρωτας συνδυάζεται απόλυτα με τον ανεξήγητο μαγνητισμό που εκπέμπει αυτό το Αιγαιοπελαγίτικο νησί. Προικισμένο με ανείπωτη ομορφιά, η Πάτμος είναι ιδανική για έναν αναζωογονητικό μήνα του μέλιτος.

Χρυσαφένιος μύλος με την ιδιαίτερή θέα της Πάτμου

Για τη διαμονή σας, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα στις εντυπωσιακές του βίλες, τα πολυτελή του ξενοδοχεία ή κάποια σουίτα που μπορείτε να κλείσετε στα υπέροχα συγκροτήματα παραδοσιακών οικιών που είναι διαθέσιμα στο νησί.🍹

Πανοραμική θέα απο το νησί της Πάτμου
Διάβασε ακόμα:5 top προορισμοί για ταξίδι του μέλιτος τον χειμώνα!

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την κατανυκτική σπηλιά της Αποκάλυψης στην οποία, κατά τη χριστιανική παράδοση, ο Ιωάννης έγραψε την περίφημη Αποκάλυψη. Έκτοτε η Πάτμος θεωρείται ιερή και η σπηλιά έγινε μεγάλο προσκύνημα.