Ταξίδι του μέλιτος στην Ευρώπη

Σε προηγούμενο μας άρθρο – σε περίπτωση που δεν το έχεις διαβάσει ακόμα, πάτησε το σύνδεσμο παρακάτω και ρίξε του μία ματιά – σου πρότεινα 5 ειδυλλιακούς προορισμούς για ταξίδι του μέλιτος στην Ελλάδα.

Και ναι μπορεί η Ελλάδα να φέρει επάξια τον τίτλο του «καλύτερου οικοπέδου στο πλανήτη», σίγουρα όμως και η Ευρώπη χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερη γοητεία που μαγνητίζει το ενδιαφέρον πολλών νεόνυμφων ζευγαριών.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ένας ατελείωτος αριθμός προορισμών για να διαλέξεις. Τα κακά νέα είναι ότι μπορεί να χρειαστεί μια ζωή, αν όχι περισσότερο, για να τα επισκεφτείς όλα. 

Έτσι λοιπόν εγώ ως σωστή φίλη, έκανα την έρευνα μου και σήμερα θα σου παρουσιάσω ένα top5 με μοναδικά μέρη στην Ευρώπη, ιδανικά για ένα ξεχωριστό ταξίδι του μέλιτος στην Ευρώπη, όπως ακριβώς σου αξίζει!

Τα καλύτερα μέρη για το ταξίδι του μέλιτος στην Ευρώπη

1. Βιέννη, Αυστρία

Ταξίδι του μέλιτoς στην Βιέννη: Μοναδική εμπειρία στην καρδιά της Αυστρίας

Αν σαν ζευγάρι σας έλκει το αυθεντικό, τα φυσικά τοπία απαράμιλλης ομορφιάς και ο φρέσκος βουνίσιος αέρας, τότε η Αυστρία αποτελεί αναμφισβήτητα την ιδανική επιλογή. Η Βιέννη, αυτή η αυστριακή πόλη-κόσμημα, είναι ένας μαγευτικός προορισμός που παντρεύει κομψοτεχνήματα αρχιτεκτονικής κήπων με επιβλητικά παλάτια.

Αν σκοπεύετε να κάνετε το γαμήλιο ταξίδι σας κοντά στα Χριστούγεννα, ετοιμαστείτε να ζήσετε την απόλυτη μαγεία που περιβάλλει δύο ανθρώπους στο καινούριο ξεκίνημα της κοινής τους ζωής. Ρομαντικές βόλτες στα γραφικά σοκάκια της κοσμοπολίτικης πόλης, στολισμένα cozy καφέ και πρωινός καφές στο κανάλι του Δούναβη, θα ζεστάνουν την καρδιά σας και θα αντισταθμίσουν το…κρύο.

Πανοραμική φωτογραφία απο κεντρική πλατεία της Βιέννης στην Αυστρία

Εάν εσύ και ο αγαπημένος είστε λάτρεις της σοκολάτας, επιβάλλεται να επισκεφτείτε το θρυλικό Café Sacher και να απολαύσετε το αυθεντικό κέικ σοκολάτας, sachertorte και την περίφημη σοκολάτα βιεννουά. Μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση στο Stadtpark προκειμένου να διασχίσετε ένα από τα ωραιότερα πάρκα της Βιέννης κάνοντας σχέδια για το μέλλον σας.

Κάτι που δικαίως τοποθετεί τη Βιέννη στους top προορισμούς για νιόπαντρους είναι και το γεγονός ότι διαθέτει από πολυτελή ξενοδοχεία μέχρι και budget-friendly χόστελ.

Πλατεία στην Βιέννη με αρχαιοθέατα
Διάβασε ακόμη:Γαμήλιο ταξίδι στη Σαντορίνη: Ανακαλύψτε το νησί του Έρωτα

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Αν επιλέξετε τη πατρίδα του Μότσαρτ για μήνα του μέλιτος, ακόμα κι αν δεν είστε λάτρεις της κλασσικής μουσικής, αξίζει να παρακολουθήσετε μία παράσταση στην φημισμένη Όπερα της Βιέννης.

Επίσης, προτείνω να συνδυάσετε το ταξίδι σας και με εξορμήσεις σε κοντινούς προορισμούς όπως το Σάλτσμπουργκ ή το Μόναχο.

2. Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Ανακαλύψτε την πανέμορφή πόλη του Ντουμπρόβνικ στο ταξίδι σας στην Κροατία

Στη γειτονιά μας…ένας άλλος αναγεννησιακός μα συνάμα ευρωπαϊκός προορισμός που επιλέγουν τα ζευγάρια για το γαμήλιο ταξίδι τους είναι και το κροατικό αριστούργημα, Ντουμπρόβνικ. Μια όαση κομψότητας με μεσογειακό ταπεραμέντο που συνθέτει ένα εξαιρετικά ρομαντικό σκηνικό για νεόνυμφους.

Πάρε τον αγαπημένο σου και ανεβείτε με το τελεφερίκ στη κορυφή του όρους Srdj για να απολαύστε ένα φλιτζάνι καφέ καθώς θαυμάζετε από ψηλά την παλιά περιτειχισμένη πόλη, την Αδριατική Θάλασσα και τα νησιά της. Όταν κατεβείτε και ανηφορίζοντας προς την πλατεία Luža, επιβάλλεται μία στάση στο Gradskavana, καθώς πρόκειται για το παλιαότερο καφενείο της πόλης, που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. 

Θέα απο την παλαιά πόλη του Ντουμπροβνίκ στην Κροατία

Φυσικά, δεν γίνεται να φύγετε από το «Μαργαριτάρι της Αδριατικής» χωρίς πρώτα να προγραμματίστε μία περιήγηση στα τείχη και να φωτογραφηθείτε αγκαλιά στην γοτθική περιοχή της Παλιάς Πόλης όπου έγιναν και τα γυρίσματα του Game of Thrones. 

Τέλος, δεδομένου ότι τα ξενοδοχεία που βρίσκονται μέσα στην πόλη δεν είναι ούτε πάρα πολλά ούτε σε τόσο προσιτές τιμές, προτείνω να κλείσετε κάτι «εκτός».

Πανοραμική θέα απο την νύχτα στο Ντουμπρόβνικ
Διάβασε ακόμα:5 ειδυλλιακοί προορισμοί για ταξίδι του μέλιτος στην Ελλάδα

3. Κωνσταντινούπολη

Ταξίδι του μέλιτος στην Κωνσταντινούπολη: Ανακαλύψτε την μαγευτική πόλη των δύο ηπείρων

Αδιαπραγμάτευτα, το σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, η Κωνσταντινούπολη, είναι ένας από τους πιο όμορφους και ιστορικούς προορισμούς που ενδείκνυται για έναν αξέχαστο μήνα του μέλιτος με ανατολίτικο αέρα. Ο ευρωπαϊκός χαρακτήρας της Πόλης θα κλέψει τη καρδιά σας από τη πρώτη στιγμή, στο ταξίδι του μέλιτος στην Ευρώπη

Περιηγηθείτε στα μπιστρό, τα γκουρμέ εστιατόρια και τις γκαλερί που πρωταγωνιστούν σε κάθε γωνιά. Κάντε μια στάση στον πύργο του Γαλατά, μαγευτείτε από την εντυπωσιακή θέα και ανανεώστε τους όρκους αγάπης όντας πρωταγωνιστές της δικής σας ταινίας. Έπειτα περπατήστε στην παλιά πόλη και θαυμάσετε τα πιο ιστορικά αξιοθέατα όπως η Αγία Σοφία, το Μπλε Τζαμί και το Παλιό Υδραγωγείο. 

Πανοραμική θέα απο thn Αγία Σοφιά στην Πόλη

Πάρε το άλλο σου μισό και επισκεφτείτε το περίφημο Grand Bazaar και την Αιγυπτιακή Αγορά όπου η τεράστια ποικιλία μυρωδικών και μπαχαρικών θα σας πάρουν τη μύτη! 

Όσον αφορά τη διαμονή, η ονειρική Βασιλεύουσα είναι αντικειμενικά ένα ταξίδι value for money, ειδικά για νεόνυμφους. Ο μήνας του μέλιτος στην Κωνσταντινούπολη υπόσχεται να σας εφοδιάσει με μυρωδιές, εικόνες και αναμνήσεις που θα κρατήσουν μια ολόκληρη ζωή!

Η γέφυρα του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη την νύχτα
Διάβασε ακόμα:4+1 Ενναλακτικοί Εξωτικοί προορισμοί για γαμήλιο ταξίδι

4. Πράγα, Τσεχική Δημοκρατία

Απολάυστε την ρομαντική ατμόσφαιρα της Πράγας στο ταξίδι σας στην Τσεχία

Εάν πάλι σχεδιάζεις να παντρευτείς καλοκαίρι και ψάχνεις ένα ρομαντικό προορισμό που θα αναζωπυρώσει τον έρωτα μεταξύ εσένα και του αγαπημένου σου, τότε η παραμυθένια Πράγα υπόσχεται να σας χαρίσει μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία. 

Η πρωτεύουσα της Τσεχίας που προβάλλει σαν υπαίθριο, μαγικό θεατρικό σκηνικό, έχει αναδειχθεί ως ένας από τους πιο ανάρπαστους προορισμούς για μήνα του μέλιτος στην κεντρική Ευρώπη.

Εάν εσύ και ο μέλλοντας σύζυγος σου είστε λάτρεις της αρχιτεκτονικής και του μπαρόκ, η μεσαιωνική ατμόσφαιρα μαζί με τα εμβληματικά κτίρια συνθέτουν μια νοσταλγική ατμόσφαιρα βγαλμένη από μια άλλη εποχή, που σίγουρα θα σας συνεπάρει. 

Μοναδική αρχιτεκτονική απο την Πράγα στην Τσεχία
Διάβασε ακόμη:12 Ρομαντικοί χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα για ζευγάρια

Απολαύστε αγκαλιά τον καφέ σας στη παλιά πόλη κάτω από το Αστρονομικό Ρολόι, δοκιμάστε παραδοσιακές τσέχικες σπεσιαλιτέ και τοπικές μπύρες, επισκεφτείτε τα jazz μπαράκια και σεργιανίστε πιασμένοι χέρι-χέρι στα λιθόστρωτα σοκάκια αυτής της κουκλίστικης τσεχικής πόλης. 

Περιηγηθείτε σε περίτεχνα οικοδομήματα όπως ο γοτθικός ναός του Αγίου Βίτου στο εντυπωσιακό Κάστρο ή το αναγεννησιακό παλάτι Μπελβεντέρε στον Βασιλικό Κήπο. Φυσικά, είτε αναζητάτε την πολυτέλεια είτε κάτι πιο οικονομικό, οι επιλογές διαμονής που προσφέρει η Πράγα απευθύνονται σε όλα τα budget και γούστα!

Πανοραμική θέα απο την νύχτα στην Πράγα
Διάβασε ακόμα:5 top προορισμοί για ταξίδι του μέλιτος τον χειμώνα!

5. Ζυρίχη, Ελβετία

Ταξίδι του μέλιτος στην Ζυρίχη: Ανακαλύψτε την μαγεία των Ελβετικών Άλπεων

Για εσένα τώρα που ονειρεύεσαι μια παραμυθένια τοποθεσία για το γαμήλιο ταξίδι σου, τότε αναμφίβολα ο ιδανικός προορισμός ακούει στο όνομα Ελβετία. Μια ονειρική τοποθεσία που, αναλόγως την εποχή, συνδυάζει χιονισμένα βουνά, καταπράσινα τοπία, γραφικά χωριά και λίμνες με…γευστικά τυριά και σοκολάτες! Το διαμάντι της Ελβετίας η Ζυρίχη, ή αλλιώς η πόλη με τα πολλά πρόσωπα, αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς ρομαντικούς προορισμούς για ταξίδι του μέλιτος στην Ευρώπη.

Πολιτιστικό κέντρο της Ελβετίας

Σε περίπτωση που εσύ και το έτερον σου ήμισυ είστε φιλότεχνοι, προτείνω ανεπιφύλακτα να κάνετε ένα ρομαντικό περίπατο χέρι-χέρι στο πολιτιστικό κέντρο της Ελβετίας. Εκεί δεσπόζουν εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά αξιοθέατα, εκκλησίες, μουσεία έργων τέχνης όπως το Μουσείο Τέχνης (Kunsthaus Zurich) και Rietberg Museum αλλά και ιστορικές πλατείες, δρόμοι και συνοικίες. 

Επίσης, ένα tip είναι να επενδύσετε λίγο παραπάνω στη διαμονή κλείνοντας ένα κεντρικό ξενοδοχείο, ιδανικά δίπλα σε σταθμό του τραμ, ώστε να βρίσκεστε κοντά στον πεζόδρομο και όλα τα σημεία ενδιαφέροντος να είναι προσεγγίσιμα!

Πανοραμική θέα απο την νύχτα στην Ζυρίχη
Διάβασε ακόμα:6 χρυσά tips για να οργανώσεις το τέλειο γαμήλιο ταξίδι!

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Aν είστε adventure seekers και θέλετε να συνδυάσετε το μήνα του μέλιτος με την περιπέτεια, τότε προτείνω να κάνετε πεζοπορία στο βουνό Uetliberg – βρίσκεται σε απόσταση 30-40 λεπτών με το τρένο από την πόλη – από όπου θα αγναντέψετε αγκαλιά την εντυπωσιακή θέα της Ζυρίχης, την λίμνη αλλά…και τις χιονισμένες Άλπεις!