Οργάνωση γαμήλιου ταξιδιού

Όλοι γνωρίζουμε ότι το καλύτερο κομμάτι ενός πάρτι είναι το after party! Ε κάτι τέτοιο ισχύει και για τους γάμους. Μήνες άγχους για σωστό προγραμματισμό, συνεχής εξάντληση και κατάσταση απόλυτης φρενίτιδας μέχρι…την γλυκιά λύτρωση του μήνα του μέλιτος! 🥳

Για πολλά ζευγάρια, το γαμήλιο ταξίδι δεν είναι μόνο ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσουν από κοινού την υπόλοιπη ζωή τους, αλλά αποτελεί και την τέλεια δικαιολογία για να κάνουν μια ρομαντική απόδραση μαζί, αλλιώτικη από τις προηγούμενες!

Τώρα εγώ φίλη μαντεύω ότι ο μήνας του μέλιτος δεν θα είναι και το πρώτο σας ταξίδι μαζί ως ζευγάρι. Υπάρχει ωστόσο μια ειδοποιός διαφορά. Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά το γεγονός ότι αυτή τη φορά σχεδιάζετε ταυτόχρονα και έναν γάμο ⎻ ναι ναι τον δικό σας γάμο 🥰⎻ γεγονός που ούτως ή άλλως είναι συνυφασμένο με μια απίστευτα αγχωτική περίοδο προετοιμασιών.

Επιπλέον, ας μη ξεχνάμε ότι συνήθως πρόκειται και για το πιο ακριβό ταξίδι που εσύ και ο αγαπημένος σου θα σχεδιάσετε να κάνετε ποτέ μαζί, οπότε εικάζω πως θα υπάρχει και μια έξτρα, να τόση δα μωρέ πιεσούλα, ώστε να το οργανώσετε σωστά.

Ερωτευμένο ζευγάρι απολαμβάνει την θάλασσα

Το κλειδί λοιπόν για να βεβαιωθείτε ότι η πρώτη σας κοινή απόδραση ως παντρεμένο ζευγάρι δε θα έχει… αναταράξεις είναι η προνοητικότητα και η σωστή οργάνωση. Διότι πρέπει να προγραμματίσετε εκ των προτέρων. Πάρα πολύ εκ των προτέρων! 

Εγώ όμως κολλητή ⎻ τόσο καιρό φίλες θα έχεις καταλάβει πλέον ότι δεν θέλω να μου αγχώνεσαι για τίποτα ⎻ θα σου αποκαλύψω τους χρυσούς κανόνες για να οργανώσεις τον πιο τέλειο μήνα του μέλιτος ever!
Παρακάτω θα βρεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το πότε και πώς να προγραμματίσετε ένα γαμήλιο ταξίδι, ώστε αυτό να γίνει η πιο γλυκιά ανάμνηση που πάντα θα θυμάστε με νοσταλγία και αγάπη, πολλή αγάπη!

1. Ορισμός ιδανικού budget

Εξυπακούεται πως μήνες πριν καταλήξετε στους υποψήφιους γαμήλιους προορισμούς θα πρέπει να ορίσετε με τον αγαπημένο σου ένα ρεαλιστικό budget, ώστε να έχετε ένα σημείο αναφοράς που θα σας βοηθήσει να μένετε πάντα εντός προυπολογισμού! 

Ανοίξτε λοιπόν ένα φύλλο excel και θέστε τα εξής βασικά ερωτήματα:

  • Πόσο καιρό σκοπεύουμε να κάτσουμε;
  • Ποια εποχή του χρόνου θέλουμε να ταξιδέψουμε;
  • Ποιες αεροπορικές εμπιστευόμαστε;
  • Μας νοιάζει οι ώρες των πτήσεων να είναι πολύ νωρίς ή πολύ αργά;
  • Μέσο επιθυμητό κόστος ξενοδοχείου;
  • Πόσα θέλουμε να διαθέσουμε για φαγητό, ποτό, μεταφορικά και ψυχαγωγία;
  • Μήπως να σκεφτούμε την εναλλακτική ενός ταξιδιωτικού πρακτορείου;
Ορισμός ιδανικού budget διακοπών
Διαβάστε ακόμα:5 ειδυλλιακοί προορισμοί για ταξίδι του μέλιτος στην Ελλάδα

2. Διεξοδική έρευνα ταξιδιωτικών προορισμών

Αφού απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα, πάμε μετέπειτα στο πρώτο πρακτικό βήμα της οργάνωσης του μήνα του μέλιτος που αφορά στην επιλογή των δυνητικών προορισμών. Εδώ προτείνω εσύ και ο αρραβωνιαστικός σου να γκουγκλάρετε και να διαβάσετε ενδελεχώς μερικά από τα καλύτερα travel blogs εκεί έξω.

Για έξτρα έμπνευση, ακολουθείστε στο Instagram και το Pinterest τα πιο δημοφιλή ταξιδιωτικά προφίλ και, στη συνέχεια, δημιουργείστε με τον καλό σου μια λίστα με όλους τους κορυφαίους αγαπημένους σας προορισμούς για γαμήλιο ταξίδι.

Σε κάθε περίπτωση, λάβετε υπόψιν την εποχή και τον καιρό!

Προορισμοί για γαμήλιο ταξίδι
Διαβάστε ακόμα:5 ονειρικοί προορισμοί για ταξίδι του μέλιτος στην Ευρώπη

3. Όσο το δυνατόν νωρίτερα γίνει η κράτηση, τόσο το καλύτερο

Ένα εξίσου σημαντικό βήμα στην οργάνωση ενός γαμήλιου ταξιδιού είναι η έγκαιρη κράτηση. Φυσικά και δεν περιμένεις εμένα να σου πω ότι για να μπορέσει κάποιος να κλείσει τις καλύτερες VFM προσφορές στα πιο πολυτελή ξενοδοχεία ⎻ και δη στους πιο hot και δημοφιλείς γαμήλιους προορισμούς ⎻ δεν είναι ακριβώς και κάτι που μπορεί να γίνει την τελευταία στιγμή.

Πίστεψε με, όσο η μεγάλη μέρα πλησιάζει, θα έχετε τόσα πολλά πράγματα να συντονίσετε που το άγχος και των δυο θα έχει χτυπήσει κόκκινο και άρα ο χρόνος σας θα είναι πολύ περιορισμένος με πολλά παράλληλα ανοιχτά μέτωπα.

Ζευγάρι φιλιέται σε ταξίδι του μέλιτος
Διαβάστε ακόμα:4+1 Ενναλακτικοί Εξωτικοί προορισμοί για γαμήλιο ταξίδι

4. Ευελιξία σε ημερομηνίες αλλά και προορισμό

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα είναι η ευελιξία ως προς τις ημερομηνίες και τον προορισμό του γαμήλιου ταξιδιού σας. Εάν επιθυμείτε να ταξιδέψετε σε περιόδους αιχμής, είτε κατά τη διάρκεια της χειμερινής είτε της καλοκαιρινής σεζόν, τότε μην δένετε κόμπο ότι θα βρείτε διαθέσιμες τις ακριβείς ημερομηνίες της αρεσκείας σας ή ακόμα και τον προορισμό που ιδανικά θα διαλέγατε για μήνα του μέλιτος.

Fingers crossed 🤞αλλά επειδή πάντα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν και τους αστάθμητους παράγοντες όπως μια ξαφνική αρρώστια, μια έντονη κακοκαιρία, μια ακύρωση της πτήσης, πάντα να έχετε ένα Plan B, σε περίπτωση βρε αδερφέ που το Plan A δε σας βγει.

Ζευγάρι με βαλίτσες για διακοπές
Διαβάστε ακόμα:5 top προορισμοί για ταξίδι του μέλιτος τον χειμώνα!

5. Φτιάξτε το δικό σας πλάνο

Σχεδιάστε εκ των προτέρων τις δραστηριότητες που θέλετε να κάνετε φτιάχνοντας ένα καθημερινό πλάνο. Η ψυχαγωγία και οι ενέσεις περιπέτειας θα σας φέρουν ακόμα πιο κοντά ⎻ ως νεόνυμφους βεβαίως βεβαίως πλέον!

Τι σημαίνει αυτό; Κλείστε εισιτήρια για ξεναγήσεις, εκθέσεις, μουσεία και διάφορα events που θέλετε να παρακολουθήσετε από κοινού, σεβόμενοι πάντα ο ένας τις προτιμήσεις του άλλου. Ένα μάθημα γευσιγνωσίας, μια κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο, ένα οργανωμένο χιονοδρομικό είναι ενδεικτικές εμπειρίες αναψυχής που όχι μόνο θα διευρύνουν τους πνευματικούς σας ορίζοντες αλλά πρόκειται να δώσουν και μια ποιοτική, εναλλακτική νότα στο μήνα του μέλιτος.

Εννοείται πως κάνουμε ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ όλων των κρατήσεων πριν την αναχώρηση!

Πλάνο διακοπών
Διαβάστε ακόμα:Γαμήλιο ταξίδι στη Σαντορίνη: Ανακαλύψτε το νησί του Έρωτα

6. Επενδύστε σε μια καλή φωτογραφική μηχανή

Καλά τα smartphones και τα iPhone δεν λέω…αλλά όπως και να το κάνουμε ένα άλμπουμ ψηφιακό ή μη, έχει άλλη χάρη! Άσε που μια φωτογραφική μηχανή θα σας κρατάει δημιουργικά απασχολημένους!

Απαθανατίστε τις πιο όμορφες ιδιωτικές στιγμές σας, τα αστεία στιγμιότυπα, τα road trips ⎻ because why not? ⎻ , τα αξιοθέατα, σε αυτό το once in a lifetime ταξίδι και για τους δυο σας, μέσα από τον φακό μιας κλασικής, καλής φωτογραφικής μηχανής.

Εξάλλου, οι καλύτερες στιγμές ΔΕΝ φτάνουν στα social media!Αααα φιλενάδα φρόντισε να μη ξεχάσεις κάρτες μνήμης, μπαταρίες και φορτιστή! 😱

Χαρούμενο ζευγάρι σε διακοπές
Διαβάστε ακόμα:16 αστείες φωτογραφίες γάμου που απαθανάτισε ο φακός!

Ανακεφαλαιώνοντας, αυτό που προέχει είναι να φροντίσετε να περάσετε καλά και οι δύο στο πρώτο σας κοινό ταξίδι ως ερωτευμένοι νιόπαντροι. Ενώστε λοιπόν τις δυνάμεις σας και ετοιμαστείτε να απολαύσετε έναν άρτια οργανωμένο και ονειρικό μήνα του μέλιτος!