12 Ρομαντικοί χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα για ζευγάρια

Η Ελλάδα έχει καταξιωθεί στην συνείδηση του κόσμου ως ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές. Ναι, αλλά τί γίνεται με όσους προτιμούν μια χειμωνιάτικη απόδραση με το ταίρι τους;

Τα νέα είναι ευχάριστα, καθώς υπάρχουν ψαγμένοι ρομαντικοί χειμερινοί προορισμοί για όλα τα γούστα! Άλλοι πιο γνωστοί, άλλοι πιο άγνωστοι. Σχετικά οικονομικοί, που μπορούν να ικανοποιήσουν και τα πιο απαιτητικά ζευγάρια.

Σε αυτό λοιπόν το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε 12 μαγευτικές γωνιές της Ελλάδας, ιδανικές για μια χειμερινή απόδραση γεμάτη ρομαντισμό. Χιονισμένα βουνά, γραφικά χωριά, παραδοσιακοί ξενώνες και ζεστά τζάκια συνθέτουν το τέλειο σκηνικό για να ζήσετε αξέχαστες στιγμές με το ταίρι σας.

Ετοιμαστείτε λοιπόν για ένα μαγικό ταξίδι στις πιο ρομαντικές γωνιές της Ελλάδας!

1. Λουτρά Ποζαρ. Ο τέλειος προορισμός για ζευγάρια

Καταρράκτες στα Λουτρά Πόζαρ
 Λουτρά Πόζαρ – Φωτογραφία: Σοφία Λαζοπούλου

Τα Λουτρά Πόζαρ απέχουν 3 χιλιόμετρα από το χωριό Λουτράκι του νομού Πέλλας. Πρόκειται για ιαματικά λουτρά με το νερό που αναβλύζει να αγγίζει τους 37 βαθμούς Κελσίου προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης.

Εκτός από τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών λουτρών, τα Λουτρά Πόζαρ αποτελούν έναν ονειρικό προορισμό για ζευγάρια που θέλουν να ζήσουν αξέχαστες στιγμές ρομαντισμού και χαλάρωσης.

Ρομαντική Διαμονή στα Λουτρά Πόζαρ

Δραστηριότητες για Ζευγάρια

Στα Λουτρά Πόζαρ μπορείς να κάνεις κράτηση σε κάποια από τις εσωτερικές πισίνες για να χαλαρώσετε πιο ιδιωτικά με τον/την σύντροφό σου. Επίσης μπορείτε να απολαύσετε υπηρεσίες όπως σάουνα και μασάζ με αιθέρια έλαια.
Διάβασε ακόμη:5 ειδυλλιακοί προορισμοί για ταξίδι του μέλιτος στην Ελλάδα

2. Πήλιο: Ονειρικό σκηνικό για χειμερινό ρομαντισμό

πλακόστρωτο σοκάκι με σκαλιά
Πήλιο – Φωτογραφία: Σοφία Λαζοπούλου

Ένας από τους πιο αγαπημένους χειμωνιάτικους προορισμούς για πολλά ζευγάρια, είναι το Πήλιο. Βρίσκεται στον νομό Μαγνησίας δίπλα στην πόλη του Βόλου. Τα χωριά που έχει είναι πολλά και γραφικά, με υπέροχα τοπία και εκλεκτό φαγητό.

Αν έπρεπε να σταθώ σε ένα χωριό θα επέλεγα την Μακρυνίτσα για τον λόγο ότι την έχουν χαρακτηρίσει ως ‘το μπαλκόνι του Πηλίου για την εξαιρετική θέα που προσφέρει στον Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο. Επιπλέον, είναι αρκετά ανεπτυγμένη και προσφέρει πολλές και ποιοτικές επιλογές για φαγητό, ποτό και γενικότερα διασκέδαση.

Ρομαντική Διαμονή στο Πήλιο

Δραστηριότητες για Ζευγάρια

Αξίζει να κάνετε μία βόλτα με το τραινάκι του Πηλίου όπως είναι γνωστότερο ή αλλιώς ‘Μουτζούρης’. Είναι ένα τραίνο σημείο αναφοράς στην περιοχή, με το οποίο θα έχετε την δυνατότητα να δείτε μαγικές εικόνες του Πηλίου και των γραφικών χωριών του.
Διάβασε ακόμη:5 ονειρικοί προορισμοί για ταξίδι του μέλιτος στην Ευρώπη

3. Ζαγοροχώρια: Χειμερινή μαγεία για ζευγάρια

Ζαγοροχώρια
Ζαγοροχώρια Φωτογραφία: Σοφία Λαζοπούλου

Ένας πανέμορφος χειμερινός προορισμός για ζευγάρια είναι και τα Ζαγοροχώρια. Αποτελούνται  από 46 χωριά και βρίσκονται στην Ήπειρο κοντά στην πόλη των Ιωαννίνων. Πέτρινα αρχοντικά, τοξωτά γεφύρια και τοπίο που κόβει την ανάσα είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα της περιοχής.

Δειπνήστε σε ένα από τα γραφικά ταβερνάκια, απολαύστε ζεστό κρασί δίπλα στο τζάκι ή ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία με μια βόλτα με άμαξα στα χιονισμένα τοπία.

Ρομαντική Διαμονή στα Ζαγοροχώρια

Δραστηριότητες για Ζευγάρια

Σημείο αναφοράς της περιοχής είναι το φαράγγι του Βίκου. Πρόκειται για ένα από τα βαθύτερα φαράγγια του κόσμου και υπάρχουν σημεία όπου η θέα ‘κόβει την ανάσα’. Προσφέρεται και για πεζοπορία.
Διάβασε ακόμη:4+1 Ενναλακτικοί Εξωτικοί προορισμοί για γαμήλιο ταξίδι

4. Τρίκαλα Κορινθίας: Μια ανάσα από την Αθήνα

Τρίκαλα Κορινθίας
Τρίκαλα Κορινθίας – Φωτογραφία: Σοφία Λαζοπούλου

Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ένας κοντινός προορισμός και πρόκειται για ένα ορεινό χωριό στον νομό Κορινθίας που χωρίζεται σε τρείς επιμέρους συνοικίες: τα Άνω Τρίκαλα, τα Μεσαία Τρίκαλα και τα Κάτω Τρίκαλα.

Είναι ένας προορισμός που τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής, καθώς όμορφα τοπία, εξαιρετικό φαγητό και η κοντινή απόσταση από την Αθήνα συνθέτουν μια δελεαστική πρόταση για στιγμές χαλάρωσης με το έτερον ήμισυ.

Ρομαντική Διαμονή στα Τρίκαλα Κορινθίας

Δραστηριότητες για Ζευγάρια

Αν είστε λάτρεις του χιονιού, τότε έχετε την δυνατότητα να επισκεφθείτε το χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας που βρίσκεται μόλις 10 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα Κορινθίας.
Διάβασε ακόμη:6 χρυσά tips για να οργανώσεις το τέλειο γαμήλιο ταξίδι!

5. Νυμφαίο: Ονειρικό σκηνικό για χειμερινό ρομαντισμό

Νυμφαίο
Νυμφαίο Φωτογραφία: Σοφία Λαζοπούλου

Ένας ρομαντικός προορισμός για ζευγάρια και σχετικά άγνωστος σε αρκετό κόσμο, είναι το Νυμφαίο. Πρόκειται για ένα πολύ ορεινό χωριό που βρίσκεται στον νομό Φλώρινας, σε απόσταση 57 χιλιομέτρων από την ομώνυμη πόλη. Το χωριό περικλείεται από δάσος οξιάς και διασχίζεται από λιθόστρωτα μονοπάτια και σπίτια πετρόχτιστα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η UNESCO το έχει συμπεριλάβει στα 10 ομορφότερα χωριά της Ευρώπης!

Μείνετε σε ένα από τα παραδοσιακά αρχοντικά του Νυμφαίου, με τα τζάκια και τα ξύλινα ταβάνια, και ζήστε την αυθεντική ατμόσφαιρα του χωριού.

Ρομαντική Διαμονή στo Νυμφαίο

Δραστηριότητες για Ζευγάρια

Μία εκδρομή στο καταφύγιο της αρκούδας του Αρκτούρου αξίζει αναμφίβολα! Το καταφύγιο έχει εύκολη πρόσβαση και βρίσκεται μέσα στο δάσος σε μια έκταση 50 στρεμμάτων περιφραγμένη, μέσα στην οποία φιλοξενούνται 10 αρκούδες. Ένα θέαμα που θα σας εντυπωσιάσει!
Διάβασε ακόμη:Γαμήλιο ταξίδι στη Σαντορίνη: Ανακαλύψτε το νησί του Έρωτα

6. Δελφοί: Ιστορικό ρομάντζο στον Παρνασσό

Ο Ναός του Απόλλωνα στους Δελφούς
Ο Ναός του Απόλλωνα στους Δελφούς Φωτογραφία: Σοφία Λαζοπούλου

Στις νοτιοδυτικές πλαγιές του Παρνασσού, σε υψόμετρο 590 μέτρων βρίσκονται οι Δελφοί. Είναι ένας σχετικά οικονομικός και αξιόλογος προορισμός, διότι προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας μαζί με σπουδαία στοιχεία ιστορίας και πολιτισμού. Δίπλα από την κοσμοπολίτικη Αράχωβα, ενδείκνυται για ζευγάρια που προτιμούν λιγότερο θόρυβο και κοσμοσυρροή. 

Ο τέλειος προορισμός για ζευγάρια που θέλουν να συνδυάσουν ρομαντικές στιγμές με πνευματική αναζήτηση και ιστορική γνώση, σε ένα πανέμορφο τοπίο στους πρόποδες του Παρνασσού.

Ρομαντική Διαμονή στo Νυμφαίο

Δραστηριότητες για Ζευγάρια

Αξίζει να επισκεφθείτε το αρχαίο μαντείο των Δελφών. Ένα πολύ σημαντικό μέρος της αρχαιότητας καθώς εκεί πήγαιναν οι άνθρωποι για να λάβουν συμβουλές τους λεγόμενους ’χρησμούς’ για διάφορα ζητήματα που τους απασχολούσαν. Ένα παγκοσμίου φήμης μνημείο που δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!

7. Μέτσοβο: Χειμερινό παραμύθι για ζευγάρια

Μέτσοβο
Μέτσοβο Φωτογραφία: Σοφία Λαζοπούλου

Ένας πανέμορφος προορισμός για ζευγάρια, είναι το Μέτσοβο. Είναι μία ορεινή κωμόπολη του νομού Ιωαννίνων σε υψόμετρο 1.160 μέτρων και απέχει από την πόλη των Ιωαννίνων  περίπου 50 χιλιόμετρα. Ένας γραφικός οικισμός με καλοδιατηρημένα αρχοντικά, που είναι φημισμένος και για όσους είναι καλοφαγάδες! (Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα καταπληκτικά τυριά της περιοχής)

Ο τέλειος προορισμός για ζευγάρια που θέλουν να συνδυάσουν ρομαντικές στιγμές με χειμερινές δραστηριότητες, παραδοσιακή ατμόσφαιρα και εκλεκτές γεύσεις, σε ένα πανέμορφο τοπίο στους πρόποδες της Πίνδου.

Ρομαντική Διαμονή στo Μέτσοβο

Δραστηριότητες για Ζευγάρια

Δοκιμάστε τα φημισμένα τυριά του Μετσόβου, όπως το μετσοβόνε και το καπνιστό τσάγκλισμα, αλλά και άλλες παραδοσιακές γεύσεις, όπως τα πιάτα με κρέας και τα ψητά λαχανικά.

8. Καρπενήσι: Μαγεία στην καρδιά της Ευρυτανίας

Γέφυρα στο Καρπενήσι
Καρπενήσι Φωτογραφία: Σοφία Λαζοπούλου

Ένας κατεξοχήν χειμερινός προορισμός της Ελλάδας, είναι το Καρπενήσι. Φωλιασμένη μέσα στα έλατα, η πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας είναι από τους πιο ιδανικούς προορισμούς για στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης. 

Πλούσιο σε εικόνες, εκπληκτικές διαδρομές και με αρκετά γραφικά χωριά σε πολύ κοντινή απόσταση όπου εκτός από την μαγευτική φύση, μπορείτε να απολαύσετε εκλεκτό φαγητό και τοπικά προϊόντα.

Ρομαντική Διαμονή στo Καρπενήσι

Δραστηριότητες για Ζευγάρια

Η καλύτερη δραστηριότητα για να κάνετε, είναι να εξερευνήσετε τα γύρω χωριά για να απολαύσετε τις ομορφιές της περιοχής σε όλο τους το μεγαλείο! Σε αποστάσεις 10-20 λεπτών θα βρείτε χωριά αληθινά διαμάντια, όπως Μεγάλο χωριό, Μικρό χωριό, Κορυσχάδες, Βουτύρο κ.α. που θα λατρέψετε!

9. Στενή Ευβοίας: Ρομαντική απόδραση στην φύση

Στενή Ευβοίας
Στενή Ευβοίας Φωτογραφία: Σοφία Λαζοπούλου

Ένας κοντινός, ψαγμένος και σχετικά οικονομικός προορισμός είναι και η Στενή Ευβοίας. Πρόκειται για ένα γραφικό κεφαλοχώρι στις πλαγιές του όρους Δίρφυ στην καρδιά της Εύβοιας, μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα.

Τα τρεχούμενα νερά, τα πλατάνια και τα πανέμορφα μαγαζάκια για φαγητό και γλυκό θα κερδίσουν και τους πιο απαιτητικούς! (συμβουλή για όποιον θέλει, να δοκιμάσετε το μπισκοτόγλυκο σε ένα από τα καφέ της περιοχής)

Ρομαντική Διαμονή στη Στενή Ευβοίας

Δραστηριότητες για Ζευγάρια

Το σημείο αναφοράς της περιοχής είναι το βουνό Δίρφη. Μπορείτε να περπατήσετε στα πολλά μονοπάτια, δίπλα σε γάργαρα νερά και να απολαύσετε την μαγευτική θέα που προσφέρεται!

10. Καλάβρυτα: Ο κοντινός προορισμός γεμάτος ομορφιά

Πεσμένα φύλλα σε φθινοπωρινό τοπίο στα Καλάβρυτα
Καλάβρυτα Φωτογραφία: Σοφία Λαζοπούλου

Ένας προορισμός που κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους είναι τα Καλάβρυτα. Πρόκειται για μια ορεινή κωμόπολη του νομού Αχαΐας στους πρόποδες των Αροανιών Ορέων (Χελμού) σε υψόμετρο περίπου 735 μέτρων.

Τόπος με πλούσια ιστορία, και εκλεκτά τοπικά προϊόντα δίνει στον επισκέπτη πληθώρα επιλογών για φαγητό και διασκέδαση. Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, υπάρχει και το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων!

Ο τέλειος προορισμός για ζευγάρια που θέλουν να συνδυάσουν ρομαντικές στιγμές με χειμερινές δραστηριότητες, πλούσια ιστορία, αυθεντικές γεύσεις και πανέμορφα τοπία, σε μια ονειρική τοποθεσία στους πρόποδες του Χελμού.

Ρομαντική Διαμονή στα Καλάβρυτα

Δραστηριότητες για Ζευγάρια

Από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της περιοχής είναι μια βόλτα με το τρένο του Οδοντωτού. Είναι μία διαδρομή 1 ώρας που το τρένο διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού και οι εικόνες από την πλούσια φύση που διασχίζει πραγματικά μένουν αξέχαστες!

11. Δημητσάνα: Ο τέλειος προορισμός για ζευγάρια

Δημητσάνα
Δημητσάνα Φωτογραφία: Σοφία Λαζοπούλου

Ένας ψαγμένος και πολύ όμορφος προορισμός είναι η γραφική Δημητσάνα. Χτισμένη σε περίοπτη θέση πάνω από το φαράγγι του Λούσιου είναι ένα αληθινό διαμάντι του νομού Αρκαδίας περίπου 50 χιλιόμετρα από την Τρίπολη.

Η Δημητσάνα είναι ένας τόπος με μεγάλη ιστορία, καθώς είχε σημαντική συμβολή στον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα του 1821 με την παραγωγή των πυροχικών από τους ‘θρυλικούς’ μπαρουτόμυλους. Πέρα από την ιστορία της όμως, θα σας μαγέψουν τα πολύ όμορφα πετρόχτιστα αρχοντικά, το ωραίο φαγητό και η πανέμορφη φύση που την περιτριγυρίζει.

Ρομαντική Διαμονή στη Δημητσάνα

Δραστηριότητες για Ζευγάρια

Στην Δημητσάνα μπορείτε να επισκεφθείτε το υπαίθριο μουσείο υδροκίνησης το οποίο είναι μοναδικό στην Ελλάδα και παρουσιάζει τρόπους χρήσης του νερού ως πηγή ενέργειας για την παραγωγή διαφόρων προϊόντων. Για τους πιο τολμηρούς, ο Λούσιος ποταμός προσφέρει διάφορες δραστηριότητες όπως πεζοπορία,rafting,canoe kayak.

12. Βυτίνα, Χειμερινή απόδραση στη Νότια Ελλάδα

Φωτογραφία ενός δρόμου με δέντρα δεξιά και αριστερά, με τα φύλλα τους να έχουν πάρει φθινοπωρινά χρώματα.
Βυτίνα Φωτογραφία: Σοφία Λαζοπούλου

Από τους πιο ψαγμένους και αγαπημένους προορισμούς για πολλά ζευγάρια είναι και η Βυτίνα. Πρόκειται για ένα πανέμορφο χωριό  της Αρκαδίας, πάνω στο όρος Μαίναλο, που τα τελευταία χρόνια κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους.

Στιγμές χαλάρωσης, περίπατοι στα γραφικά σοκάκια όπως επίσης και στο πυκνό δάσος που την περιβάλλει καθώς και οι έντονες μυρωδιές από τις πολλές ταβέρνες (η μία καλύτερη από την άλλη) συνθέτουν μια δελεαστική πρόταση για να χαρείς το ταίρι σου.

Ρομαντική Διαμονή στη Βυτίνα

Δραστηριότητες για Ζευγάρια

Μία ρομαντική ιδέα είναι να πάρετε το έτερον ήμισυ και να κάνετε μία βόλτα στον δρόμο της αγάπης. Επίσης έχετε και την δυνατότητα να επισκεφθείτε και το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου που βρίσκεται περίπου στα 12 χιλιόμετρα μακριά.