Εξωτικοί προορισμοί για γαμήλιο ταξίδι

Το λοιπόν κοριτσάρα μου!🤩

Σε συνέχεια των προηγούμενων άρθρων της στήλης αυτής, σήμερα θέλω να δούμε μαζί τα μέρη που σου ετοίμασα για έναν μήνα του μέλιτος διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

5 εξωτικοί προορισμοί για γαμήλιο ταξίδι, ώστε εσύ και ο αγαπημένος σου να ταξιδέψτε την αγάπη σας…ως την άλλη άκρη της γης!

Εξωτικοί προορισμοί για γαμηλιο ταξιδι

1. Περού – Αμαζόνιος 🐆

Αν εσύ και το έτερον ήμισυ είστε tribe lovers και βρίσκετε να σας ελκύουν τα άλυτα μυστήρια της Νότιας Αμερικής, τότε ένας μήνας του μέλιτος στο Περού, είναι MUST! Και αυτό γιατί το συνώνυμο του προκολομβιανού πολιτισμού, προσφέρει έναν εκπληκτικό συνδυασμό χρωμάτων, γεύσεων, μουσικών παραδόσεων και τρομερών αξιοθέατων.

Χέρι-χέρι με τον συνοδοιπόρο του ταξιδιού αυτού- αλλά και της ζωής σου!- ξεκινήστε κάνοντας πεζοπορία στο Canyon Colca, το πιο βαθύ φαράγγι στον κόσμο και δη το highlight της περιοχής. Περιηγηθείτε αγκαλιά στην πόλη της Αυτοκρατορίας των ντόπιων αυτόχθονων πληθυσμών και εντυπωσιαστείτε από τη πιο μεγαλοπρεπή οροσειρά της γης, τις εκπληκτικές  Άνδεις.

Πεζοπορία στο Canyon Colca, Buenos Aires
Πεζοπορία στο Canyon Colca

Για τους wildlife seekers, φυσικά επιβάλλεται ένα σαφάρι στη ζούγκλα του Αμαζονίου. Στον «πνεύμονα της Γης» εσύ και ο άνθρωπός σου θα ζήστε την πιο έντονη εμπειρία της ζωής σας, καθώς το τροπικό αυτό δάσος υπόσχεται να ανεβάσει την αδρεναλίνη σας στα ύψη, χαρίζοντας σας παράλληλα μοναδικές εικόνες. Φωτογραφηθείτε μαζί στην καρδιά της άγριας φύσης και απαθανατίστε την βλάστηση και τα άγρια ζώα που φιλοξενούνται εκεί.

Πανοραμική θέα απο την ζούγκλα του Αμαζονίου
Πανοραμική θέα απο τον Αμαζόνιο

Τέλος, αν επιθυμείτε να πάρετε μια γεύση και από τον πολιτισμό των Ίνκας, επισκεφτείτε τις σπουδαιότερες πόλεις που έχτισαν κατά μήκος της Ιερής κοιλάδας Βιλκανότα και θαυμάστε αρχαία έθιμα και παραδόσεις. Πάντως, το σίγουρο είναι ένα…το μυστήριο που περιβάλει το Περού θα συνοδεύει παντοτινά αυτόν τον ιδιαίτερο μήνα του μέλιτος.

Φωτογραφία απο την αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου
Η αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου
Διάβασε ακόμα: 5 ονειρικοί προορισμοί για ταξίδι του μέλιτος στην Ευρώπη

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Άκουσε τη φίλη σου και συνδυάστε διανυκτερεύσεις στην Ιερή Κοιλάδα, στη περιοχή του Κούσκο, έναν τόπο-κόσμημα και συνάμα από τους πιο αξιοσημείωτους στην Λατινική Αμερική, και φυσικά σε μια από τις πιο διάσημες «χαμένες πόλεις» του κόσμου, την Αρεκίπα, η οποία βρίσκεται κάτω από το Μάτσου Πίτσου!

2. Μπουένος Άιρες – Αργεντινή 💃🏽

Για εσένα φίλη μου που είσαι φουλ ερωτευμένη και θες να αναζωπυρώσεις το πάθος με τον αγαπημένο σου, το άρωμα του αργεντίνικου τανγκό θα σας ταξιδέψει για μήνα του μέλιτος στο κοσμοπολίτικο -και μεγαλύτερο λιμάνι του Ατλαντικού- λιμάνι των «καλών» ανέμων, το Μπουένος Άιρες.

Ξεκινήστε με μια στάση στο περίφημο «Rosedal» για να θαυμάσετε το «La Flor». Το γιγάντιο αυτό λουλούδι είναι ένας κήπος όπου δεσπόζουν περισσότερα από 8000 τριαντάφυλλα. 🌹Η τέλεια λοιπόν υπενθύμιση στον άντρα σου για να σου προσφέρει που και που -γιατί όχι και εδώ;- ένα πανέμορφο μπουκέτο λουλούδια!

Γραφικό πάρκο με τεράστιους κήπους με τριανταφυλλιές
Το παραδοσιακό πάρκο Paseo del Rosedal

Στη συνέχεια, φόρεσε το πιο εντυπωσιακό κόκκινο φόρεμα σου και πήγαινε με τον αγαπημένο σου μια βόλτα από τη Λα Μπόκα, την πιο διάσημη παλιά συνοικία της πόλης όπου γεννήθηκε το πασίγνωστο αργεντίνικο τανγκό. Εκεί, θα συναντήσετε  υπαίθριους χορευτές τανγκό και θα γνωρίσετε τους πιο ζεστούς, φιλόξενους ανθρώπους!

Χρωματιστά σπίτια στην γειτονιά La Boca στο Buenos Aires
H διάσημη γειτονία La Boca

Ασυζητητί, δεν θα παραλείψετε μια επίσκεψη και από το υδάτινο μεγαλείο του Ιγκουασού, αυτό το μοναδικό υπερθέαμα με τους 272 καταρράκτες που συνθέτουν μια απίστευτη εικόνα. Τέλος, προτείνω να περάσετε ένα ήρεμο βράδυ αγκαλιά στο Παλέρμο, μια περιοχή που βρίσκεται στις γραφικές πλαγιές του ποταμού Riachuelo και που αναδύει έντονο ρομαντισμό μαζί με μια νότα γλυκιάς μελαγχολίας.

Και επειδή νηστικό αρκούδι δε χορεύει, απολαύστε την τοπική κουζίνα που αποτελείται κατά βάση από ζουμερά φιλέτα κρέατος και λουκάνικα και δοκιμάστε οπωσδήποτε τις περίφημες κρεατόπιτες empanadas! Όσο για τη διανυκτέρευση, οι επιλογές ποικίλουν αναλόγως τα γούστα, από πολύ οικονομικά χόστελ μέχρι και πιο τσιμπημένα ξενοδοχεία, με τις τιμές ωστόσο να μην φτάνουν…ταβάνι!

Μαγευτική θέα απο τους καταρράκτες Iguazú
Οι καταρράκτες Iguazú
Διαβάστε ακόμα: 5 ειδυλλιακοί προορισμοί για ταξίδι του μέλιτος στην Ελλάδα

3. Κόστα Ρίκα 🏞

Τώρα φίλη…σε περίπτωση που θα χαρακτήριζες εσένα και τον καλό σου ως περιπετειώδεις προσωπικότητες και φυσιολάτρες, τότε η ιδανική απόδραση για τον τέλειο μήνα του μέλιτος δεν θα μπορούσε να είναι καμία άλλη από το διαμάντι της Κεντρικής Αμερικής, την εξωτική Κόστα Ρίκα!

Περιβαλλόμενη από τον Ειρηνικό Ωκεανό και την Καραϊβική Θάλασσα, αυτός ο οικολογικός παράδεισος συνδυάζει αρμονικά τροπικά δάση, ατελείωτες γαλαζοπράσινες παραλίες και μαγευτικά βουνά. 

Ξεκινήστε λοιπόν αγκαλιά με μια σύντομη περιήγηση στη πρωτεύουσα, Σαν Χοσέ, για να επισκεφτείτε μεταξύ άλλων το εμβληματικό Εθνικό Θέατρο και το Μητροπολιτικό Πάρκο Λα Σαμπάνα. Πιασμένοι χεράκι χεράκι, περπατήστε σε τροπικά δάση και εθνικά πάρκα όπως αυτό του Τορτουγέρο. Έπειτα, αφού κάνετε πρώτα μια στάση για να ανταλλάξετε φιλιά και όρκους αιώνιας αγάπης, διασχίστε τα καταπράσινα μονοπάτια και τις κρεμαστές γέφυρες Αρενάλ.

Πάρκο κρεμαστών γεφυρών Mistico Arenal
Πάρκο κρεμαστών γεφυρών Mistico Arenal

Αν είστε dare devils μη διστάσετε να εκτονώστε την ενέργεια σας και σε διάφορες υπαίθριες δραστηριότητες που προσφέρονται στη περιοχή, όπως zip-lining, snorkelling, rafting, bird-watching και ιππασία. Τέλος, πάρε τον αγαπημένο σου και φωτογραφηθείτε με φόντο την εντυπωσιακή θέα στο ηφαίστειο Αρενάλ!

Το ενεργό ηφαίστειο Arenal
Το ενεργό ηφαίστειο Arenal
Διάβασε ακόμη:12 Ρομαντικοί χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα για ζευγάρια

Στο σημείο αυτό – βεβαίως βεβαίως – να σου τονίσω πως μια άλλη ενδιαφέρουσα πτυχή της Κόστα Ρίκα είναι και η γαστρονομία της καθώς διαθέτει ένα μοναδικό στυλ κουζίνας! Προετοιμάστε λοιπόν τους ουρανίσκους σας και γευτείτε εδέσματα της τοπικής κουζίνας όπως το Gallo Pinto και η Sopa negra. 🤤

Το Gallo pinto είναι ένα παραδοσιακό πιάτο από την Κεντρική Αμερική.
Το Gallo pinto είναι ένα παραδοσιακό πιάτο από την Κεντρική Αμερική.
Διάβασε ακόμη:5 top προορισμοί για ταξίδι του μέλιτος τον χειμώνα!

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Πέτα από τη χαρά σου ελεύθερα γιατί οι επιλογές διαμονής ποικίλουν από all-inclusive θέρετρα κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού και απομακρυσμένες βίλες, σε πολυτελή οικολογικά καταλύματα, φωλιασμένα στη καρδιά τροπικών δασών! Δε σε χάλασε καθόλου!

4. Χαβάη 🏝

Πες Aloha στον χαβανέζικο μήνα του μέλιτος που σου κλείνει το μάτι! Καταρχήν, δεν είναι τυχαίο που αυτός ο επίγειος παράδεισος στην καρδιά του Ειρηνικού Ωκεανού κατατάσσεται στους κορυφαίους προορισμούς για honeymoon, όχι μόνο στην Αμερική αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Εάν λοιπόν σαν ζευγάρι θέλετε να συνδυάσετε το γαμήλιο ταξίδι σας με έναν μίνι «αποκλεισμό» σε ένα εξωτικό νησί, τότε προσδεθείτε και…φύγαμε! Τα αρώματα των τροπικών λουλουδιών, ο ατελείωτος ήλιος, τα καταπράσινα δάση και οι εξωτικές τιρκουάζ παραλίες, είναι έρωτας με την πρώτη ματιά!

Ξεκινήστε το ταξίδι σας από τη Χονολουλού που βρίσκεται στο νησί Oahu. Αρχικά, εκεί θα εντυπωσιαστείτε από τους αμέτρητους ουρανοξύστες που είναι χτισμένοι κατά μήκος της χρυσής αμμουδιάς στην παραλία Waikiki. Συνεχίστε τη ξενάγησή σας, περνώντας μια βόλτα από το παλάτι Lohani, το μουσείο Bishop και τον πύργο Aloha. Στην συνέχεια, πάρε τον καλό σου και επισκεφτείτε το εντυπωσιακό ηφαίστειο Mauna Kea και τις απέραντες φυτείες μπανάνας και καφέ.

Οι ουρανοξύστες στην παραλία Waikiki
Οι ουρανοξύστες στην παραλία Waikiki

Αν θέλετε να κάνετε πεζοπορία και να απολαύσετε τους φυσικούς θησαυρούς της περιοχής μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή, τότε αναμφίβολα σου συνιστώ και μια επίσκεψη στον καταρράκτη Maunawili. Τέλος, στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης, το Maui, αξίζει να επισκεφτείτε τα μοναδικά θέρετρα Ma’alaea, Kihei, Wailea και Makena τα οποία διαθέτουν εξωτικά δάση και καταπληκτικούς καταρράκτες.

Οι καταρράκτες Maunawili
Οι καταρράκτες Maunawili

Και επειδή ξέρω πόσο σημαντικό είναι για εσένα…σου υπόσχομαι ότι η Χαβάη θα σας προσφέρει άπλετο χρόνο να περάσετε από κοινού σαν ζευγάρι, να χαλαρώσετε, να συζητήσετε και να κάνετε όνειρα για το κοινό σας μέλλον με θέα πανέμορφα ρομαντικά ηλιοβασιλέματα και μαγευτικά νερά. Και αυτό γιατί ένας μήνας του μέλιτος σε αυτόν το εξωτικό προορισμό, έχει όχι μόνο όλα τα φόντα ενός τροπικού παραδείσου (ήλιος, άμμος, κοκτέιλ) αλλά συνδυάζει και εντελώς μοναδικές εμπειρίες (αρχαίοι πολιτισμοί, surfing, γραφικές πόλεις).

Παραλία απο το Maui στην Hawaii
Παραλία απο το Maui στην Hawaii
Διάβασε ακόμη:6 χρυσά tips για να οργανώσεις το τέλειο γαμήλιο ταξίδι!

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Για μια ολοκληρωμένη εμπειρία, προτείνω εσύ και ο αγαπημένος σου να δοκιμάσετε γλυκές και αλμυρές χαβανέζικες γεύσεις όπως το Spam Musubi, το Malasada ή το Loco Moco.

Τώρα οι προτάσεις μου για διαμονή είναι να συνδυάσετε διανυκτερεύσεις στην διάσημη παραλία Waikiki, στην εξωτική παραλία Kailua-Kona και στο Big Island της Χαβάης, καθώς όλα τους συνιστούν μοναδικά καταφύγια μαγείας και ρομαντισμού!

5. Καρταχένα – Κολομβία 🍹

Φίλη μου καλή για τον τελευταίο προορισμό ένα έχω να σου πω… κολομβιανή αποπλάνηση με θέα την Καραϊβική! Αν σαν νεόνυμφοι αναζητάτε την τέλεια συνταγή για μια εναλλακτική γαμήλια απόδραση, τότε η Καρταχένα είναι αυτό που θέλετε! Διασκέδαση, μουσικές σάλσα, χορός, κοκτέιλ καρύδας και μοναδικό φαγητό συνδυάζονται αρμονικά με την αποικιακή αρχιτεκτονική και τις χρωματιστές γειτονιές.

Τώρα αν αναρωτιέσαι «Γιατί την Καρταχένα;», θα σου απαντήσω πως το πολύχρωμο αυτό διαμάντι της Κολομβίας – που ζήλεψε μέχρι και ο πειρατής Μπαρμπαρόσα! – είναι η πιο ρομαντική και ασφαλής πόλη ολόκληρης της Λατινικής Αμερικής! Επίσης, αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Πολύχρωμά σπίτια στην Cartagena
Πολύχρωμά σπίτια στην Cartagena

Η Καρταχένα λοιπόν χωρίζεται σε τρεις γειτονιές: το ιστορικό κέντρο που φιλοξενεί πλατείες και εκκλησίες, το Σαν Ντιέγκο με τα πολύχρωμα σπίτια και τη Γκετσεμάνι με τα graffiti και τους alternative καλλιτέχνες.

Περιηγηθείτε στα στενά δρομάκια της παλιάς παραθαλάσσιας αυτής πόλης και θαυμάστε τα ξύλινα παράθυρα, τους χρωματιστούς τοίχους των σπιτιών και τα ολάνθιστα λουλούδια. Έπειτα, για μια πιο αυθεντική γεύση κουλτούρας και κουζίνας, πάρε το άλλο σου μισό από το χέρι και περιπλανηθείτε στην ανερχόμενη Γκετσεμάνι όπου θα υποκύψτε στους ρυθμούς της salsa στο πιο εμβληματικό salsa club, το Cafe Havana.

Το θρυλικό salsa bar, Cafe Cabana
Το θρυλικό salsa bar, Cafe Cabana

Αφού επιδοθείτε σε υπαίθριες δραστηριότητες και θαλάσσια σπορ, κλείστε μια εκδρομή με ιδιωτικό σκάφος για να εξερευνήσετε αγκαλιά τα Corales Islas del Rosario και να ζήσετε στιγμές απόλυτης μαγείας. Τέλος, κατά την επιστροφή σας από αυτό το mini getaway, καλό θα ήταν να αφεθείτε στα χέρια των ειδικών και να μοιραστείτε με τον σύντροφό σας ένα χαλαρωτικό couple’s massage για να αναζωογονηθείτε και να θεραπευτείτε παρέα!

Τώρα, οι επιλογές διανυκτέρευσης είναι πολλές! Για διαφορετικές εμπειρίες, προτείνω να συνδυάστε διαμονή στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στην παραλία που βρίσκεται λίγο πιο έξω από την πόλη της Bocagrande. Τις τελευταίες ημέρες, επιλέξτε να διανυκτερεύσετε σε ένα από τα νησιά Islas del Rosario με θέα τα πανέμορφα νερά της Καραϊβικής Θάλασσας για να απολαύσετε κοκτέιλ και ρομαντικά ηλιοβασιλέματα αγκαλιά με το έτερον ήμισυ!

Τα νησιά Corales Islas del Rosario
Τα νησιά Corales Islas del Rosario
Διάβασε ακόμη:Γαμήλιο ταξίδι στη Σαντορίνη: Ανακαλύψτε το νησί του Έρωτα

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Καταρχήν, δοκιμάστε υπέροχους φρέσκους χυμούς στο La Esquina del Pande bono και γευτείτε τον original καφέ colombiano μαζί με πεντανόστιμες κρέπες. Επίσης, ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα που πρέπει να γνωρίζεις για τη γαστρονομία της Καρταχένα, είναι πως διακρίνεται από ισπανικές, ινδικές και αφρικανικές επιρροές.

Δεν θα φύγετε λοιπόν από εκεί χωρίς πρώτα να γευτείτε ένα από τα signature dishes. Ρύζι καρύδας, συνοδευόμενο από τηγανιτό ψάρι σε συνδυασμό πάντα με ρούμι colombiano και…ετοιμαστείτε για την απόλυτη εμπειρία γευσιγνωσίας!