Χριστουγεννιάτικος γάμος σε χειμωνιάτικο ολόλευκο φόντο
greenweddingshoes.com

Είναι αλήθεια, ότι τα Χριστούγεννα είναι η πιο ωραία εποχή του χρόνου και αυτό δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς! 🎄

Οπότε, αν αγαπάς αυτή την εποχή ένας Χριστουγεννιάτικος γάμος, θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα! Υπάρχουν εκεί έξω τόσες πολλές προτάσεις και ιδέες για να μεταμορφώσεις τη μέρα του γάμου σου σε μια Χριστουγεννιάτικη χώρα των θαυμάτων και θα τις δούμε όλες μαζί, με αρκετές συμβουλές και tips!

Είμαι λοιπόν, πολύ ενθουσιασμένη που θα σου δείξω βήμα-βήμα, πως θα καταφέρεις να δώσεις σάρκα και οστά σε έναν γάμο, τα Χριστούγεννα! Παρακάτω θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι, με χρονολογική σειρά!

Χριστουγεννιάτικος Γάμος. Εορταστικές ιδέες για μια φωτεινή ημέρα

Elegant Χριστουγεννιάτικος γάμος. Ερωτευμενο νιόπαντρο ζευγάρι σε γάμο τα Χριστούγεννα
junebugweddings.com
Διάβασε ακόμη: 120 Ευχές Χριστουγέννων: Ανακαλύψτε τη Μαγεία των Εορτών!

1. Μοναδικά Χριστουγεννιάτικα προσκλητήρια γάμου

Τα προσκλητήρια, όπως και όλα όσα θα ακολουθήσουν, θα έχουν θέμα τα Χριστούγεννα, άρα θα εστιάσουμε σε συγκεκριμένη χρωματική παλέτα, ώστε να έχουν όλα μια συνοχή! 

Ένα Xριστουγεννιάτικο προσκλητήριο γάμου, μπορεί να είναι minimal, μπορεί και maximal. Οι επιλογές σου είναι αμέτρητες, αλλά εστιάσαμε σε μερικές συγκεκριμένες.

Minimal Χριστουγεννιάτικο προσκλητήριο γάμου δεμένο με μεταξωτή κορδέλα κρασιού.
shineweddinginvitations.com
Maximal χειμωνιάτικο προσκλητήριο γάμου ιδανικό για Χριστούγεννα
etsy.com

Επίλεξε να κυμανθείς σε φλοράλ, μπορντό και πράσινες λεπτομέρειες, όπως φιόγκοι και κορδέλες για να το στολίσεις ή τέτοιου χρώματος φάκελους για να το κλείσεις. Βουλοκέρι για να το σφραγίσεις!

Μπορντό φλοράλ Χριστουγεννιάτικο προσκλητήριο γάμου με φόντο βέρες και χρυσαφικά
ruffledblog.com
Μπορντό Φθινοπωρινά προσκλητήρια γάμου με βουλοκέρι
papira.ro

Το προσκλητήριο θα μπορούσε να μοιάζει με χριστουγεννιάτικη κάρτα ή και γράμμα προς τον Άγιο Βασίλη ή και να είναι απλά στα χρώματα των Χριστουγέννων και του θέματος!

Φάκελος για γράμμα στον Αη Βασίλη με φόντο χρυσο στυλό και βέρες
zazzle.com

Άλλο ένα χρώμα που αγαπάμε, είναι το σκούρο καφέ και αν θέλεις να κάνεις και το κάτι παραπάνω, μπορείς να προσθέσεις και χρυσοτυπία!

Σκόυρο καφέ χειμωνιάτικο προσκητήριο γάμου με χρυσοτυπία.
robledosociales.com

Μια τελευταία σικ επιλογή, που σου αφήνω για το τέλος και δεν πρέπει να φοβηθείς, είναι το… μαύρο! Λευκό, με μαύρες βελουτέ λεπτομέρειες ή ακόμα και total black, μιλάμε για μια πολύ πρωτότυπη ιδέα! Ένα Μαύρο Χριστουγεννιάτικο προσκλητήριο γάμου είναι μια διαχρονική και παράλληλα μοντέρνα επιλογή, καθώς και πολύ hot τάση για φέτος!

Μη πεις πως δε στο είπα!!

Σκέψου να συνδυάσεις το μαύρο με κανονικά ή μεταλλικά χρώματα, φλοράλ και καλλιγραφία ώστε να δημιουργήσεις ένα κομψό σικ σχέδιο!

Φανταστικό λευκό προσκλητήριο γάμου με μάυρες βελουτέ λεπτομέρειες
lotsofloveinvitations.ie
Διάβασε ακόμα:60 μαγικά κείμενα για προσκλητήρια γάμου πού εντυπωσιάζουν

2. Χριστουγεννιάτικες μπομπονιέρες γάμου για μια μαγική ημέρα

Ένα πολύ διάσημο δώρο για τους καλεσμένους σε γάμους τα Χριστούγεννα, είναι τι άλλο; Τα στολίδια! Κάτι που θεωρώ πολύ γλυκό, ιδιαίτερα αν είναι προσωποποιημένα, διότι οι καλεσμένοι σου, σίγουρα θα τα στολίσουν στο δέντρο τους ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του σπιτιού αυτές τις γιορτινές ημέρες και πάντα θα θυμούνται με αγάπη, το ευχάριστο γεγονός του γάμου σου.

Χριστουγεννιάτικα στολίδια, μπορούν να θεωρηθούν οι μπάλες, τα κουδουνάκια, οι καμπάνες και ξύλινα διακοσμητικά αγγελάκια, σουβέρ από τσόχα ή ξύλο, vintage αλογάκια, αστεράκια και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς,!

Χριστουγεννιάτικα Κουδουνάκια, ενα κατάλληλο φώρο για καλεσμένους γάμου
proweddinginvites.com
Γυαλιστερή, μεταλλική θήκη για κουδούνι σε χρυσό χρώμα με πλεκτό, διάτρητο φιόγκο
myweddingfavors.com
Μια κομψή έμπνευση για έναν γάμο την περίοδο των Χριστουγέννων.
friedatheres.com

Τα έλατα είναι δέντρα που μπορούν να φτάσουν τα 15-60 μέτρα και έχουν διάρκεια ζωής από 300 ως 500 έτη! Χωρίς αμφιβολία λοιπόν, είναι δώρα αγάπης που θα κρατήσουν κυριολεκτικά για πάντα. Οι καλεσμένοι σου μπορούν να στολίζουν, για όλα τα επόμενα Χριστούγεννα επίσης!

Μπομπονιέρες Γάμου Έλατα

Κρεμαστά ή επιτραπέζια διακοσμητικά! Δεν έχεις κανέναν περιορισμό στο τι θα επιλέξεις να κάνεις δώρο στους καλεσμένους σου. Το καλό με αυτή την κατηγορία μπομπονιέρας, είναι ότι μπορεί πολύ εύκολα να γίνει DIY, οπότε αυτόματα κατεβαίνει το κόστος και έχεις μια οικονομική και παράλληλα Σικ Χριστουγεννιάτικη μπομπονιέρα!

Ρομαντική διακόσμησή πιάτων με χριστουγεννιάτικες μπάλες και στολίδια
flickr.com

Ακόμα μια ιδέα για χειμωνιάτικες μπομπονιέρες, είναι τα γούρια!! Μπορείς να βρεις πολύ οικονομικά γούρια και να συνθέσεις μια πολύ μοναδική μπομπονιέρα που σίγουρα θα αγαπηθεί και θα αξιοποιηθεί πολύ!

Christmas Wedding Favours

Tα κεράκια χριστουγεννιάτικα δεντράκια, είναι αρωματικά, χειροποίητα και μπορούν να αποτελέσουν μια πολύ όμορφη Χριστουγεννιάτικη μπομπονιέρα γάμου.

Ζήτα από την ομάδα του Keep Dreaming Group να στα φτιάξουν στα χρώματα της επιλογής σου❣️

Κεράκια Χριστουγεννιάτικα δέντρα
Διάβασε ακόμα: Οι πιο οικονομικές και «γλυκές» ιδέες για μπομπονιέρες γάμου

3. Λαμπερά Νυφικά. Εμπνεύσεις για ένα Χειμωνιάτικο γάμο

Το νυφικό φόρεμα, μπορεί να είναι όπως το έχεις φανταστεί! Δεν έχεις περιορισμούς, ούτε εδώ επειδή πρόκειται για Χριστούγεννα! Βασικά χαρακτηριστικά ενός χειμωνιάτικου νυφικού, είναι ενδεχομένως τα μακριά μανίκια ή τα μανίκια από τούλι ή δαντέλα και σαν πανωφόρι, μια γούνα, ένα γούνινο σάλι ή μια κάπα, ανάλογα με την περιοχή που θα γίνει ο Χριστουγεννιάτικος γάμος και τις καιρικές συνθήκες.

Νύφη με γούνινο σάλι και γαμπρός με μπορντό κοστούμι σε Χριστουγεννιάτικο γάμο
sissily.com
Εντυπωσιακή νύφη με κάπα σε χειμωνιάτικο γάμο

Ένα κόκκινο κραγιόν, θα αποτελέσει τη λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά, καθώς και η νυφική ανθοδέσμη, για την οποία θα μιλήσουμε ευθύς αμέσως.

Διάβασε ακόμα: Boho Νυφικά: 21 μαγευτικές προτάσεις που θα ανατριχιάσεις!

4. Χριστουγεννιάτικη ανθοδέσμη γάμου. Άνθη και Χειμερινή Λάμψη

Λιγότερα λουλούδια μπορεί να ανθίσουν τους χειμερινούς μήνες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς όσον αφορά τα λουλούδια του γάμου σου. Ένα λευκό νυφικό και μια κλασική κόκκινη νυφική ανθοδέσμη συμβολίζουν τον ρομαντισμό, το πάθος και τον αισθησιασμό.

Κλασσική κόκκινη ανθοδέσμη ιδανική για Χριστουγεννιάτικο γάμο

Μια πλούσια Χριστουγεννιάτικη νυφική ανθοδέσμη, μπορεί να αποτελείται από κόκκινα και λευκά ή ιβουάρ τριαντάφυλλα και πράσινα φύλλα, εξάλλου αυτά είναι και τα βασικά χρώματα του χειμώνα -και μετά το ναυτικό μπλε και το Βουργουνδί-. Αυτός ο διαχρονικός χρωματικός συνδυασμός με θέμα το γάμο των Χριστουγέννων, δημιουργεί ένα ρουστίκ εορταστικό πνεύμα διακοπών, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

Άλλα άνθη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι οι ίριδες, τα γαρύφαλλα, οι ανεμώνες και οι τουλίπες!

Λαμπερές παράνυφες με κόκκινα φορέματα κρατάνε χειμερινα λουλούδια για γάμο
hitched.co.uk
Διάβασε ακόμα:20 δημιουργικές ιδέες για ένα πρωτότυπο στολισμό γάμου

5. Στυλάτο και Ενναλακτικό Ντύσιμο Γαμπρού

Τα κοστούμια από ζεστά υφάσματα όπως βελούδο, κασμίρ, τουίντ και μάλλινο twill είναι κατάλληλα για έναν χειμερινό γάμο, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την περίοδο των Χριστουγέννων. Αυτά τα βαριά υφάσματα όχι μόνο φαίνονται κατάλληλα για την εποχή, αλλά είναι φτιαγμένα για να είναι ανθεκτικά και να σας κρατούν ζεστούς.

Χειμερινό μάυρο γαμπριάτικο κοστούμι συνδυαζμένο με γραβάτα και χρυσό ρολόι
brontebride.com
Διάβασε ακόμα:18 μαγικές ιδέες για έναν εντυπωσιακό χειμωνιάτικο γάμο!

Χρώματα όπως το μαύρο, το βασιλικό και το ναυτικό μπλε και το taupe (μπεζ-γκρι) είναι κλασικά, ενώ υπάρχουν και οι μοντέρνες αποχρώσεις, όπως το σμαραγδί και το βαθύ μπορντό, που έχουν έρθει για να μείνουν.

Ένα γκρι κοστούμι μπορεί να ταιριάζει άριστα με το νυφικό φόρεμά επίσης.

Ντύσιμο γαμπρού με βασιλικό και ναυτικό μπλέ κοστούμι
onefabday.com
Chic γαμπρός με σμαραγδί γαμπριάτικο κοστούμι, ιδανικό για χρστουγεννιάτικο γάμο
junebugweddings.com
Διάβασε ακόμα: Ανδρικό ντύσιμο για γάμο: 25 μοναδικές ιδέες για κάθε στυλ

6. Χριστουγεννιάτικος στολισμός γάμου για μια πανέμορφή εμπειρία

Η χρήση εποχιακών λουλουδιών σημαίνει καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής.

Τα λευκά ή κόκκινα τριαντάφυλλα θα φαίνονται καταπληκτικά και στον στολισμό και είναι μια ωραία, διαχρονική ιδέα. Στα χρώματα που είπαμε ως τώρα και πάντα εντός θέματος, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη οδηγία για τον στολισμό της εκκλησίας τα Χριστούγεννα.

Ρομαντικά κόκκινα τριανάφυλλά για στολισμό χριστουγεννιάτικου γάμου
jaimeemorse.com

Η συμβουλή μου είναι να το κρατήσεις minimal και να τοποθετήσεις λουλούδια στα σημεία που θα βγουν οι περισσότερες φωτογραφίες, με αυτά να είναι, η είσοδος και η έξοδος της εκκλησίας και ο διάδρομος έως τον βωμό.

Μια ροζ καμάρα λουλουδιών που προσθέτει χρώμα για έναν γάμο στην εκκλησία
simonbiffenphotography.co.uk
Έξοδος εκκλησιάς σε ενα κομψό λευκό γάμο στην Ελλάδα
stylemepretty.com

Μεγάλες αψίδες λουλουδιών, κάμαρες με άνθη και φύλλωμα… η είσοδος της εκκλησίας είναι ο καμβάς σου!

Ο ανθοπώλης του γάμου σου πιθανότατα θα είναι σε θέση να σε συμβουλεύσει τι θα λειτουργήσει, ανάλογα με τον προϋπολογισμό και την διάθεση που θέλεις να βγάλεις προς τα έξω! Εν συνεχεία, μερικά λουλούδια στο διάδρομο προς τον βωμό θα είναι μαγικά και φαίνονται καθ΄ όλη τη διάρκεια της τελετής.

Μια εκπληκτική φλοράλ καμάρα με λευκά τριαντάφυλλα, ειλικρίνεια και σύννεφα γυψοπηλιά.
Διάβασε ακόμα:Στολισμός Σπιτιού για Γάμο: Μοναδικές ιδέες για Διακόσμηση!

7. Ιδέες για μια μαγική Χριστουγεννιάτικη δεξίωση γάμου

Η δεξίωση θα πρέπει φυσικά να γίνει σε εσωτερικό χώρο! Διακόσμησε τον χώρο με χριστουγεννιάτικα δέντρα για να τον κάνεις να δείχνει σαν ένα γιορτινό πάρτι. Χρησιμοποίησε ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο ή μικρότερα δέντρα ως κεντρικά διακοσμητικά σε όλο τον χώρο!

Φρόντισε να είναι διακοσμημένα με στολίδια, φτερά και φωτάκια που ταιριάζουν με το συγκεκριμένο χρωματικό συνδυασμό και θα δώσουν το επιθυμητό chic αποτέλεσμα. Θα μπορούσες ακόμη να στολίσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο με φωτογραφίες της νύφης και του γαμπρού!

Νίόπαντρο ζευγάρι φιλιέται με φόντο το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Αναμμένα κεριά, ψηλά κλαδιά, φαναράκια, ρούστικ χριστουγεννιάτικα κεντρικά στολίδια για το κέντρο των τραπεζιών. Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια είναι γενικά, μια τέλεια διακόσμηση για να χρησιμοποιήσετε στον γάμο! Παρόλα αυτά, μη φοβηθείς το minimal.

Πανέμορφα διακοσμημένα πιάτα, ποτήρια και κεριά σε χριστπυγεννιάτικο γάμο
stylemepretty.com

Εάν δεν είναι μια χιονισμένη μέρα όπως θα περίμενες, χρησιμοποίησε τεχνητό χιόνι για να αναδημιουργήσεις ζεστή αίσθηση, αν φυσικά ο χώρος της δεξίωσης το επιτρέψει. Αυτή θα ήταν η απόλυτη έκπληξη για τους καλεσμένους σου, αφού θα αρχίσει να χιονίζει μέσα!

Χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ και ορεκτικά, μπισκότα, μελομακάρονα και κουραμπιέδες θα προσθέσουν κι αυτά μια πινελιά στο θέμα!

Χριστουγεννιάτικα δροσερά κοκτείλς με σαμπάνια και κερασάκι
kylemichelleweddings.com
Διάβασε ακόμα:Δεξίωση γάμου: Πώς να επιλέξω σωστά την ιδανική αίθουσα

8. Καλεσμένη για γάμο τα Χριστούγεννα με λαμπερά φορέματα

Τα total black outfits, είναι επιτρεπτά σε έναν χριστουγεννιάτικο γάμο! Κράτησε το όσο πιο σικ μπορείς, επιλέγοντας τούλι, δαντέλα και κομψά παπούτσια! Μια εύκολη επιλογή είναι και η ολόσωμη φόρμα ή το κοστούμι! Φρόντισε τα μανίκια στο ρούχο που θα επιλέξεις να είναι μακριά.

Total Black Outfit για καλεσμένη σε χριστουγεννιλάτικο γάμο
Jade Guessford

Ένα βελούδινο φόρεμα σε σκούρο πράσινο, σακάκι, παλτό ή ακόμα και μια τσάντα, θα αποδώσουν στο look σου μια πιο εορταστική διάθεση!

Βελούδινο φόρεμα σε σκούρο πράσινο
Natalie Ford

Συνδύασε ένα αστραφτερό τοπ με μαύρο παντελόνι ή μια παγιετένια φούστα με ένα απλό λευκό μπλουζάκι και θα είσαι έτοιμη!

Ασταφτερό τόπ με μαυρο παντελόνι
ivrose.com
Παγιετένια φούστα με απλό λευκό μπλουζάκι

Μια άλλη επιλογή είναι το φαρδύ σατέν παντελόνι ή φούστα σε έντονο χρώμα, με σατέν πουκάμισο ή μπλούζα και αντίστοιχα το σατέν φόρεμα! Μακριά σκουλαρίκια με στρας ή πέτρες θα αποπερατώσουν την εμφάνιση! 

Κλειστά παπούτσια και γόβες, είναι ιδανικά για την περίσταση! Επένδυσε σε ένα statement παλτό που θα σε κάνει να δείχνεις ωραία από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Σατέν πράσινο γόβες με χιαστί λουράκι στο κουντουπιέ και λεπτό τακούνι
Διάβασε ακόμα:Τι να φορέσω σε γάμο; 30 μοναδικά outfits για το 2024

9. Χριστουγεννιάτικο Ταξίδι του Μέλιτος. Μια αγάπη σε ρομαντικό προορισμό

Υπάρχουν πολλοί κορυφαίοι προορισμοί για τον μήνα του μέλιτος, αλλά όταν μιλάμε για Χριστούγεννα είναι συγκεκριμένοι.

Χέρια με δύο ποτήρισ κόκκινο κρασί, σε ιδανικό χιονισμένο τοπίο
tkkatherineblog.tumblr.com

Η Νέα Υόρκη είναι πραγματικά η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ και είναι δημοφιλής για τους εμβληματικούς ουρανοξύστες, το Central Park και την Times Square. Τον Δεκέμβριο ο καιρός μπορεί να μην είναι τόσο κάλος, αλλά το σκηνικό είναι μαγικό, ιδανικό για μια ρομαντική απόδραση!

Ταξίδι του μέλτιτος τα Χριστούγεννα στην Νέα Υόρκη
boredrobingirl.wordpress.com

Το Ντουμπάι είναι επίσης, μια ακόμη εξαιρετική επιλογή για τους νεόνυμφους να ζήσουν μια ζωντανή κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, που περιβάλλεται από την αραβική αίγλη και τη σύγχρονη δυτική πολυτέλεια.

Χριστουγεννιάτικο φόντο στο Dubai
voyage-prive.com
Διάβασε ακόμα:12 Ρομαντικοί χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα για ζευγάρια

Στη Σικελία από την άλλη, μπορείτε να ζήσετε νησιώτικα και ιταλικά vibes—πραγματικά τα καλύτερα και των δύο κόσμων. Συνεχίζουμε με το Λονδίνο, που τον χειμώνα προσφέρει πλήθος ζωντανών χρωμάτων και αξέχαστες ρομαντικές εμπειρίες!

Χριστουγεννιάτικος στολισμός στην Σικελία

Tο Παρίσι είναι η Πόλη του Φωτός, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να ονομαστεί και η Πόλη της Αγάπης, σκέψου το. 

Το Παρίσι διακοσμημένο για τα Χριστούγεννα
sharonsantoni.com
Διάβασε ακόμα:5 ονειρικοί προορισμοί για ταξίδι του μέλιτος στην Ευρώπη

Δεν χρειάζεται να έχετε εμμονή με το Outlander ή το The Crown για να σκεφτείτε ότι ένας μήνας του μέλιτος στα Highlands της Σκωτίας, είναι μια καλή ιδέα.

Φυσική ομορφιά, σάκε, σούσι, ιστορία, πολιτισμός—Η Ιαπωνία εξισορροπεί την πλούσια αρχαία κληρονομιά με το μοντέρνο στις πόλεις της που προκαλούν δέος και διατηρεί ένα τεράστιο δίκτυο πεζοποριών και περιπάτων για όσους έχουν μεγαλύτερη τάση στη φύση #notme. 

Ταξίδι στην στολισμένη για τα Χριστούγεννα, Σκωτία
aladyinlondon.com

Αν δεν θέλεις να πάρεις το αεροπλάνο και να μείνεις να θαυμάσεις την Ελληνική ομορφιά, μπορείς να κατευθυνθείς προς Χάνια Πηλίου! Δε σου κρύβω πως πρόκειται για έναν από τους αγαπημένους μου προορισμούς!

Αν έχεις αρκετό χρόνο και υπομονή για parking, επίλεξε την Αράχοβα και τους Δελφούς! Έχουμε μικρούς φίλους στην παρέα; Σφαίρα για Τρίκαλα, Κορινθίας και Μύλο των ξωτικών. Όπου μπορείς να συνδυάσεις ταξίδι του μέλιτος με το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της χώρας!

Γαμήλιο ταξίδι στην χιονισμένη Ελλάδα τα Χριστούγεννα
greecehighdefinition.com