Λουλούδια γάμου δίπλα σε δύο ποτήρια σαμπάνιας με θέα την ελληνική θάλασσα

Σίγουρα θα αναρωτιέσαι από που να ξεκινήσεις και τι λουλούδια γάμου να επιλέξεις ως βασικό στοιχείο για την ανθοδέσμη σου. 

Να είναι σύγχρονη ή κλασσική; Να έχει χρώμα και να είναι ασύμμετρη ή να είναι ουδέτερη και απόλυτα σφαιρική; Να είναι extra ή να είναι minimal? – ας μείνουμε στο λουλούδια για γάμο, και τα υπόλοιπα θα τα αναλύσουμε μια άλλη φορά 

Οποιοδήποτε κι αν καταλήξεις να επιλέξεις, πρέπει να το σκεφτείς καλά, μιας και θα συμπληρώνει την νυφική σου ενδυμασία, αλλά και θα αποτελεί μια μικρή προεπισκόπηση της υπόλοιπης διακόσμησης.

Για την επιλογή της κατάλληλης ανθοδέσμης και κατά συνέπεια του στολισμού, θα πρέπει επιπλέον, να σκεφτείς το χρώμα και το τι θέλεις να συμβολίζει το λουλούδι που θα διαλέξεις καθώς και ποια εποχή θα γίνει ο γάμος σου.

Πάμε λοιπόν, να δούμε μαζί μερικές προτάσεις!

WedMyWay και η οργάνωση του γάμου γίνεται παιχνίδι

Από τα πρωτότυπα και ευφάνταστα προσκλητήρια μας, μέχρι την επιλεγμένη μουσική βιβλιοθήκη γάμου, στο WedMyWay θα βρεις τα πιο ολοκληρωμένα, διασκεδαστικά, και δημιουργικά ψηφιακά εργαλεία, για να οργανώσεις, δωρεάν τον γάμο σου.

10 πανέμορφα λουλούδια γάμου για την ανθοδέσμη σου

1. Τριαντάφυλλο. Δημιουργία της Θεάς του Έρωτα, της Αφροδίτης

Τα τριαντάφυλλα συμβολίζουν την αληθινή αγάπη, το πάθος και τον ρομαντισμό! Είναι all time classic και θεωρούνται από το πιο όμορφα λουλούδια γάμου στο βασίλειο. Θα τα βρεις σε άπειρα χρώματα. Τα λευκά συμβολίζουν την αγνότητα και τη νέα αρχή, τα κόκκινα τον έρωτα και τα ροζ την αθωότητα και την κομψότητα. Διάλεξε πολύχρωμα για το καλοκαίρι, μπορντό για τον χειμώνα και παστέλ αποχρώσεις για γάμο την άνοιξη.

Τώρα θα αναρωτιέσαι που θα βρεις παστέλ… και εγώ θα σου πω! Στο Bloombox

Ο όρκος που θα δώσεις είναι αιώνιος, δε θα ήταν τέλειο να είναι και τα τριαντάφυλλα σου!; Κι όμως γίνεται! Πέραν από αιώνια, θα βρεις και πολυτελή επιχρυσωμένα 24Κ, που θα τα κρατήσεις μια ολόκληρη ζωή σαν κόσμημα στη βιτρίνα σου!

Γαμήλιo μπουκέτο με τριαντάφυλλα στο χέρι της νύφης
Διακόσμηση δεξιώσεων γάμου σε τρυφερό χρώμα
Διάβασε ακόμα:Στολισμός Σπιτιού για Γάμο: Μοναδικές ιδέες για Διακόσμηση! 

2. Ορχιδέα. Ένα αναπάντεχα ελκυστικό λουλούδι

Οι ορχιδέες, το δεύτερο πιο ερωτικό λουλούδι στον κόσμο, είναι ιδανική επιλογή για έναν γάμο το καλοκαίρι. Συμβολίζουν την αγάπη, την γονιμότητα και την κομψότητα! Σπάνιες και μοναδικές, στα κατάλληλα χέρια μπορούν να ζήσουν έως και εκατό χρόνια, ενώ στο βάζο έως και για τρεις εβδομάδες!

Είναι κατάλληλες για να συνθέσεις μια πιο επίσημη ανθοδέσμη, σε σχήμα καταρράκτη ή αλλιώς σε σχήμα δάκρυ. Όμορφες ορχιδέες αλλά και συνθέσεις με λουλούδια γάμου θα βρεις στο fyta.gr

Ανθοδέσμη με λουλούδια γάμου στο χέρι της νύφης
Στολισμός τραπεζιού γάμου με ορχιδέες
Διάβασε ακόμα:Πως να στολίσω μόνη μου, μια όμορφη βάπτιση like a pro

3. Παιώνια. Η Βασίλισσα των λουλουδιών

Και η αγαπημένη μου! Ένα εντυπωσιακό αγριολούλουδο που καλλιεργείται για πάνω από χίλια χρόνια. Φωτεινά χρώματα, δυνατό άρωμα και επιβλητική ομορφιά. Συμβολίζει την καλή τύχη, τον πλούτο, την ευημερία και τον ρομαντισμό, επιπλέον θεωρείται καλός οιωνός.

Θα την βρεις διαθέσιμη από τα τέλη της άνοιξης έως τις αρχές του καλοκαιριού, παρόλα αυτά, καμιά φορά εισάγεται και το φθινόπωρο! 

Για ένα ολόλευκο μπουκέτο με αυθημερόν παράδοση, κάνε κλικ στο Anthemion Flowers

Floral σύνθεση από διάφορα απαλά ροζ και λευκά λουλούδια γάμου
Νυφική ανθοδέσμη από λευκές παιώνιες και ροζ γαρίφαλα
Τραπέζι με σύνθεση λουλουδιών για δεξίωση γάμου
Διάβασε ακόμα:20 δημιουργικές ιδέες για ένα πρωτότυπο στολισμό γάμου

4. Κάλλα. Ένα άκρως εκλεπτυσμένο κρινάκι

Οι λευκές κάλλες είναι σύμβολα της αθωότητας και της νεότητας, ενώ οι ροζ του ρομαντισμού, της αγάπης και της εκτίμησης! Με βάση την ελληνική μυθολογία συνδέονται με την αναγέννηση και την μητρότητα, καθώς και με την αφοσίωση και την καθαρότητα. 

Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για τις κάλλες, οπότε αν επιλέξεις αυτή την εποχή η τιμή τους θα είναι οικονομική! Μπορείς να βρεις και πιο σκούρες αποχρώσεις του φυτού, για τους πιο κρύους μήνες.

Λευκά κρίνα στα χέρια της νύφης
Χέρια νεονυμφών συζύγων με βέρες και λουλούδια για γάμο
Γαμήλια ανθοδέσμη Callas
Διάβασε ακόμα:Η απόλυτη λίστα για οργάνωση γάμου: Τα απαραίτητα βήματα!

5. Γαρδένια. Το πιο γοητευτικό λουλούδι

Η γαρδένια συμβολίζει την εμπιστοσύνη, την ελπίδα και την προστασία! Πολλές φορές υποδηλώνει μια μυστική ή μια ανείπωτη αγάπη. Γλυκό και ευχάριστο αλλά βαρύ άρωμα, λευκά, τέλεια στροβιλισμένα πέταλα καθώς και γυαλιστερό πράσινο φύλλωμα την κάνουν να μοιάζει σχεδόν σα να είναι πορσελάνινη. 

Είναι από τα πιο κλασικά και ακριβά λουλούδια γάμου, ενώ η εποχή της είναι ο χειμώνας!

Μπουκέτο γαρδένιας και κολιέ με πέρλες φορεμένα στο ύφασμα.
Λευκή τούρτα γάμου διακοσμημένη με γαρδένια
Διάβασε ακόμα:Οι πιο οικονομικές και «γλυκές» ιδέες για μπομπονιέρες γάμου

6. Ορτανσία. Κατάλληλο για κάθε στυλ γάμου

Το λουλούδι της ευημερίας, της καλής τύχης και της νεανικότητας. Είναι πολύ δημοφιλές ανοιξιάτικο λουλούδι. Πλούσιο και στρογγυλό. Λευκό, γαλάζιο, πράσινο μωβ και ροζ το κάθε ένα χρώμα με τον δικό του ξεχωριστό συμβολισμό.

Ταιριάζει πολύ με τα τριαντάφυλλα. Είναι επίσης το λουλούδι της τέταρτης επετείου! Για να βρεις αυτό το πανέμορφο λουλούδι σε μια μοναδική σύνθεση, ρίξε μια ματιά στο NetFlower.

Νυφική ανθοδέσμη λευκή ορτανσία στο τραπέζι
Όμορφα λουλούδια στο τραπέζι την ημέρα του γάμου
Διάβασε ακόμα:Baby Shower: Πώς να οργανώσεις το πιο παιχνιδιάρικο party

7. Νεραγκούλα. Με απίστευτα μοναδική υφή

Η νεραγκούλα είναι σύμβολο ελκυστικότητας και γοητείας. Ανθίζει στην αρχή της άνοιξης και μερικές ταιριαστές επιλογές για το μπουκέτο σου, θα ήταν τα τριαντάφυλλα, οι παιώνιες και οι ντάλιες! 

Το κόστος είναι λογικό, αλλά πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι οι νεραγκούλες δεν είναι όσο μεγάλα είναι τα τριαντάφυλλα και οι παιώνιες, συνεπώς θα πρέπει να διπλασιάσεις τον αριθμό τους, ώστε να φαίνεται πλούσιο το μπουκέτο.

Μπουκέτο με εκλεκτά λουλούδια για γάμους από ροζ νεραγκούλες για τη νύφη
Ρομαντική διακόσμηση τραπεζιού γάμου με μεγάλες λουλουδένιες ανθοδέσμες που περιλαμβάνουν λευκά τριαντάφυλλα
Διάβασε ακόμα:26 μαγικές και ρομαντικές ιδέες για βάπτιση κοριτσιού

8. Αλστρομέριες. Τα κρινάκια της λατρείας 

Συμβολίζουν τη φιλία και την αφοσίωση, γι’ αυτό μπορούν να δηλώσουν στον αγαπημένο σου σύντροφο ότι θα είσαι πάντα εκεί για εκείνον. Κάθε λουλούδι έχει διαφορετική σημασία, ανάλογα με το χρώμα του, παρόλα αυτά αντιπροσωπεύουν την αμοιβαία υποστήριξη και την αλληλοβοήθεια στις δοκιμασίες της ζωής. Τι όμορφο μήνυμα!;

Συνδυάζονται αρμονικά, με φρέσκα τριαντάφυλλα, ορχιδέες και χρυσάνθεμα! Για πολυτελή μπουκέτα με αλστρομέριες σε απίστευτα οικονομικές τιμές, ρίξε μια ματιά στο Anthemion Flowers.

Πανέμορφο γαμήλιο μπουκέτο με αλστρομέριες πάνω στο κύμα
Διάβασε ακόμα:Boho βάπτιση: Μοναδικές ιδέες για ένα ζεστό chic event!

9. Γαρύφαλλο. Βγαλμένο από την Ελληνική μυθολογία

Δημιουργήθηκε τότε που ο Δίας ζήλεψε τον κρίνο, το λουλούδι της Ήρας και αποφάσισε να ρίξει έναν κεραυνό, από τους καπνούς του οποίου δημιουργήθηκε ο δίανθος ή αλλιώς… το γαρύφαλλο! Τα λευκά και τα ροζ γαρύφαλλα είναι ένα σύμβολο ρομαντισμού και αγάπης! Το πιο διαδεδομένο λουλούδι στον στολισμό των γάμων!

Είναι μία καλή καθώς και ρομαντική ανθοδέσμη μιας και σημαίνουν επίσης καλή τύχη. Είναι το λουλούδι της πρώτης γαμήλιας επετείου, του φθινοπώρου αλλά και από τα πιο οικονομικά λουλούδια γάμου!

Νυφική ανθοδέσμη από τριαντάφυλλα και γαρίφαλα
Σύνθεση από φιστίκι, έλατο, τριαντάφυλλα, γαρίφαλα και χρυσά κλαδάκια
Διάβασε ακόμα:Προετοιμασία γάμου: Μια βδομάδα πριν την μεγάλη ημέρα!

10. Τουλίπα. Λατρεμένες για τη διαχρονικότητα τους

Οι τουλίπες συμβολίζουν την ανιδιοτελή και βαθιά αγάπη! Κλασσικό, πολυαγαπημένο, ανοιξιάτικο λουλούδι εδώ και πάρα πολλούς αιώνες. Ιδανικό για να το προσφέρεις σε κάποιον που αγαπάς άνευ όρων. 

Οι κόκκινες συμβολίζουν την αληθινή αγάπη, ενώ οι μωβ την αριστοκρατία. Θα τις βρεις σε πολλά ακόμα χρώματα, που το κάθε ένα έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία.

Ένα μπουκέτο από λευκές τουλίπες στα χέρια της νύφης και του γαμπρού.
Ενα μπουκέτο με λουλούδια γάμου, τουλίπες
Μπουκέτο με τουλίπες στα χέρια της νύφης

Ερωτήσεις για τον στολισμό και τα λουλούδια γάμου

1. Πόσο περίπου θα μου κοστίσει ο ανθοστολισμός;

Το κόστος του στολισμού ποικίλλει, ανάλογα με τις ανάγκες σας! Κατά μέσο όρο, τα ζευγάρια στην Ελλάδα ξοδεύουν 894€ με 1.675€.

2. Ποια είναι τα πιο οικονομικά λουλούδια για γάμο;

Τα τριαντάφυλλα, οι κρίνοι, οι αλστρομέριες, τα γαρύφαλλα (δίανθοι), οι τουλίπες, η μπιγκόνια κ.α.

3. Ποιο είναι το πιο διάσημο λουλούδι;

Τα τριαντάφυλλα, αφού θεωρούνται τα πιο αναγνωρισμένα λουλούδια γάμου σε όλο τον κόσμο!

4. Πως θα εξοικονομήσω χρήματα από τον στολισμό;

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πολύ πράσινο και χόρτα. Επιπλέον, μια επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ψεύτικα σε συνδυασμό με αληθινά λουλούδια.

5. Πόσο νωρίς πρέπει να παραγγείλω τα λουλούδια του γάμου μου;

Θα ήταν συνετό να κάνετε την παραγγελία σας περίπου 6 με 9 μήνες πριν.