Μοναδικά πολύχρωμα κοκτείλ για γάμο

signature cocktails είναι ένας διασκεδαστικός και εύκολος τρόπος για να εξατομικεύσεις το μενού των ποτών του γάμου σου. Φυσικά, αυτά τα λαχταριστά κοκτέιλ δεν είναι μόνο για γάμους! Φτιάξτε τα για τα γενέθλιά σου, την επέτειό σας ή απλώς ένα Σάββατο βράδυ με φίλους. Είναι νόστιμα ανεξάρτητα από την περίσταση!


Τι είναι με λίγα λόγια όμως signature cocktail και γιατί να το επιλέξεις; Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ξεχωρίσεις. Εξ ορισμού, ένα ποτό με υπογραφή ενσαρκώνει την προσωπικότητα και το στυλ του δημιουργού του.


Παρόλο που η νύφη και ο γαμπρός συνήθως δεν μπορούν να παρευρεθούν στην ώρα του κοκτέιλ, η οποία διαρκεί περίπου 60 λεπτά, εξακολουθεί να είναι μια ωραία στιγμή για τους καλεσμένους να χαλαρώσουν και να απολαύσουν μερικά ορεκτικά και ποτά πριν πάνε στην κύρια δεξίωση.


Πάμε λοιπόν να δούμε μερικά κοκτέιλ για γάμο, τα οποία φυσικά όταν έρθει η ώρα εσύ θα μετονομάσεις!

Τα καλύτερα κοκτέιλ γάμου για την ώρα του Welcome

Welcome Drink για Γάμο

1. Aperol Spritz

Αν περπατήσεις σε μια ιταλική πόλη αργά το απόγευμα —ιδιαίτερα σε πόλεις του Βορρά, όπως το Μιλάνο και η Βενετία— και θα βρεις ομάδες ανθρώπων που απολαμβάνουν το Aperol Spritz τους. Το after-work spritz είναι μια μακροχρόνια ιταλική παράδοση.

Συνδύασέ το Aperol με αφρώδες κρασί και ανθρακούχο νερό ή σόδα και θα δυσκολευτείς να βρεις ένα πιο δροσιστικό κοκτέιλ που ταυτόχρονα θα σε ξεδιψάει.

Τέλος, να θυμάσαι ότι ενώ κάθε αφρώδης οίνος μπορεί να συνδυαστεί με Aperol και σόδα, σημείωσε ότι ένα αληθινό Aperol Spritz απαιτεί ειδικά ιταλικό αφρώδες. Τα Prosecco κυμαίνονται από γλυκά έως ξηρά, γι’ αυτό επίλεξε αυτό που φτάνει στο επίπεδο γλυκύτητας που προτιμάς

Welcome drink Aperol Spritz συνοδεία λουλουδιών
Armenda Jewerly
Διάβασε ακόμα:Τα 100 δημοφιλέστερα τραγούδια εισόδου γάμου για το 2024

2. Campari & Tonic

Η απλότητα είναι συχνά το κλειδί για τα καλύτερα αποτελέσματα. Και αυτό το κοκτέιλ αποδεικνύει το ακριβώς. Πρόκειται για ένα κλασικό απεριτίφ (δηλαδή προορίζεται να το απολαύσεις πριν από ένα γεύμα) και δεν είναι τόσο πικρό όσο μπορεί να ακούγεται.

Το tonic ανασύρει τις πιο γλυκές γεύσεις του Campari. Θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό welcome drink και είναι και gluten free. Εάν θέλεις να το κάνεις πιο μεθυστικό, πρόσθεσε απλά 30 έως 60ml τζιν.

Κλασσικό απεριτίφ καμπάρι με τόνικ
Craft Gin Club
Διάβασε ακόμα: 10 γλυκά τραγούδια για πατέρα και κόρη που συγκινούν!

3. Paloma

Το Paloma είναι ένα δροσιστικό, εύκολο στην παρασκευή κοκτέιλ που συνδυάζει τεκίλα, χυμό λάιμ και σόδα γκρέιπφρουτ.

Η λευκή τεκίλα είναι η παραδοσιακή επιλογή, αλλά και η ελαφρώς παλαιωμένη reposado κάνει επίσης ένα καλό ποτό. Η Mezcal από την άλλη, ένα αλκοολούχο ποτό με βάση την αγαύη, παρόμοιο με την τεκίλα, δίνει στο Paloma μια πιο καπνιστή γεύση. Η επιλογή είναι δική σου! Τόσο καλοκαιρινό και αναζωογονητικό!

Καλοκαιρινό δροσιστικό κοκτέιλ για γάμο Paloma
Baby Rock MyDay
Διάβασε ακόμα:9 πρωτότυπες ιδέες για είσοδο γάμου που θα ενθουσιαστείς

4. Martini

Το Martini είναι γνωστό για τη γοητεία και την κομψότητά του! Φτιαγμένο παραδοσιακά με τζιν (αν και η βότκα είναι ένα συχνό υποκατάστατο), ξηρό βερμούτ και bitters πορτοκαλιού, είναι ένα κοκτέιλ που πυροδοτεί τη φαντασία

Κλασσικό Martini συνοδευμένο από ελια
Simple Joy
Διάβασε ακόμα:4+1 φανταστικές ιδέες για το απόλυτο Bachelorette Party

5. White Sangria

Περιλαμβάνει ξηρό λευκό κρασί, ιδανικά Lillet blanc, ροδάκινα, μήλα, λεμόνια, φύλλα μέντας και σόδα! Ένα ποτήρι καλή Sangria είναι μια από τις χαρές του καλοκαιριού.

Το ερώτημα είναι: Πρέπει να διαλέξεις κόκκινη, λευκή ή ροζέ; Η κλασική κόκκινη Sangria φέρνει βαθιές, πλούσιες νότες. Αλλά η λευκή Sangria με τα εσπεριδοειδή, δημιουργεί ένα πιο ανοιχτόχρωμο και λαμπερό κοκτέιλ που όμως ταιριάζει σε όλες τις εποχές! Εάν παρόλα αυτά θες την σαγκρία σου ροζέ, μένει να προσθέσεις φράουλες και σμέουρα, καθώς και lillet rose.

Καλοκαιρινή λευκή sangria από εσπεριδοειδή
Liquor.com
Διάβασε ακόμα:Γαμήλια τούρτα: Όλα της πάστας δύσκολα, αλλά όχι αδύνατα

6. Margarita

H Margarita είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ στη Βόρεια Αμερική — για καλό λόγο. Συνδυάζει τη γεύση του λάιμ και τη γλυκύτητα του λικέρ πορτοκαλιού με τη χαρακτηριστική δύναμη της τεκίλα. Το μυστικό για μια τέλεια μαργαρίτα είναι η τεκίλα. Επίλεξε μια λευκή από 100% μπλε αγαύη

Κοκτέιλ γάμου Margarita με συστατικό τεκίλα
Row Pixel
Διάβασε ακόμα:16 αστείες φωτογραφίες γάμου που απαθανάτισε ο φακός!

7. Hera’s Crown

Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ με σιρόπι γρεναδίνης, χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού και σόδα! Είναι ένα απαραίτητο μοκτέιλ για κάθε γαμήλιο -και μη- μπαρ, γιατί μη ξεχνάμε ότι δεν είναι όλοι λάτρεις του ποτού, αλλά οι περισσότεροι είναι του κοκτέιλ.

Κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ με σιρόπι γρεναδίνης, χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού και σόδα

Συχνές ερωτήσεις

  1. Πώς φτιάχνω ένα signature cocktail για έναν γάμο;

    Κάνε το προσωπικό. Χρησιμοποίησε τα δικά σας ονόματα και ψευδώνυμα ή ενσωμάτωσε το επώνυμο που θα μοιραστείτε σύντομα. Μπορείς επίσης να γίνεις δημιουργική με λέξεις που σχετίζονται με τα αγαπημένα σας χόμπι και αθλήματα, ονόματα κατοικίδιων ζώων ή οτιδήποτε θέλεις, ώστε τα ονόματα των ποτών να αντικατοπτρίζουν πραγματικά, ποιοι είστε οι δυο σας.

  2. Ποια είναι τα διασημότερα κοκτέιλ γάμου;

    Τα διασημότερα κοκτέιλ γάμου είναι τα βασικά, γιατί τα ξέρουν και τα έχουν δοκιμάσει όλοι. Επιπλέον, σίγουρα θα βρουν κάτι να τους αρέσει! Αυτά είναι τα: Margarita, Cosmopolitan, Daiquiri, Gimlet, Manhattan, Negroni, Old Fashioned και Espresso Martini, επιπλέον, Gin Martini, Whiskey Ginger, Kalimotxo, Long Island Iced Tea!

  3. Πόσο αλκοόλ θα χρειαστώ για 100 άτομα;

    Για να υπολογίσεις σωστά το αλκοόλ που θα χρειαστείς για τους καλεσμένους σου, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου τον εξής γενικό κανόνα:
    Μπύρα: 0,5 μπύρες ανά επισκέπτη
    Κρασί: 1 μπουκάλι ανά 2,5 άτομα
    Σαμπάνια: 1 μπουκάλι ανά 6 επισκέπτες (για την πρόποση)
    Οινοπνευματώδη ποτά: 1 μπουκάλι ανά 5 άτομα (με βάση ένα ανοιχτό μπαρ 3 ωρών) Μετά το πάρτι: 1,5 ποτό ανά άτομο, ανά ώρα.

  4. Πόση ώρα μένει ανοιχτό ένα open bar?

    Ένα τυπικό ανοιχτό μπαρ έχει διάρκεια τεσσάρων ωρών, αλλά στην πραγματικότητα η διάρκεια του εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα τελειώσει το απόθεμα της κάβας!!

  5. Είναι πιο οικονομικό να αγοράσω μόνη μου τα ποτά του γάμου μου;

    Ναι! Η δημιουργία ενός DIY Wedding Bar μπορεί να σου εξοικονομήσει σημαντικά χρήματα– πολλοί χώροι εκδηλώσεων αυξάνουν τις τιμές του αλκοόλ κατά 40%. Οπότε, θα ήταν καλύτερη ιδέα να αγοράσεις μόνη σου το αλκοόλ που θα χρειαστείς και ενδεχομένως σε καλύτερη τιμή, αφού θα αγοράσεις ποσότητα. Σημαντικό tip εδώ είναι να επιλέξεις για την αγορά σου, κάποια κάβα χονδρικής.

  6. Είναι απαραίτητο να έχω welcome drink στον γάμο μου;

    Τα ποτά είναι ένα σημαντικό μέρος κάθε γάμου. Οι επισκέπτες θα περιμένουν ένα ποτό καλωσορίσματος κατά την άφιξη. Είναι επίσης παραδοσιακό να έχεις ποτά στο τραπέζι για να τα απολαύσετε κατά τη διάρκεια του γεύματος.

  7. Πως πρέπει να είναι ένα welcome drink?

    Τα ποτά καλωσορίσματος μπορεί να είναι μια δύσκολη επιλογή, καθώς η προτίμηση του καθενός θα είναι διαφορετική. Φρόντισε να υπάρχουν περισσότερες επιλογές, ώστε να μην μείνει παραπονεμένος κανείς.

Δροσιστικά ποτά καλωςορισματος πάνω σε ξύλινο τραπεζι
Cedar Lakes Estate

Να κλείσω mobile bar για τον γάμο μου;

Ναι, ναι και ναι! Είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάθε γάμο, είτε αναζητάς μια προσιτή επιλογή ανοιχτού μπαρ, είτε θέλεις να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου με φανταχτερά ποτά και κοκτέιλ που φτιάχνονται επαγγελματικά από mixologist ή έμπειρο bar tender. Ένα mobile bar θα κάνει τη δεξίωση αξέχαστη!

Mobile Bar για γάμο
Tumblr

Γράψε μου στα σχόλια τις απορίες σου και πως σκέφτεσαι να ονομάσεις τα κοκτέιλ του γάμου σου και εννοείται μην ξεχάσεις να προσθέσεις το mobile bar στην δωρεάν ηλεκτρονική σου ατζέντα!!

Τα λέμε σύντομα! 🍸