Τραπέζι με υπέροχο στολισμό γάμου, με λαμπάκια και μπαλόνια

Η μεγάλη απόφαση

Και έγινε λοιπόν η πολυπόθητη πρόταση γάμου που τόσο καιρό περίμενες και είπες επιτέλους το “ΝΑΙ!” ως πρωταγωνίστρια της δικής σου ταινίας! Και κάπως έτσι ξεκίνησε ΚΑΙ ο Γολγοθάς των ετοιμασιών του γάμου σου -ω ναι αυτή τη φορά του δικού σου- αγαπημένη μου bride-to-be.

Πρωτότυπος στολισμός γάμου

Αναμφισβήτητα, η γαμήλια διακόσμηση είναι αυτή που απογειώνει τη διάθεση και την ατμόσφαιρα, όχι μόνο για τους νεόνυμφους αλλά και για όλους τους παρευρισκόμενους. Τελευταία, ολοένα και περισσότερο επικρατεί η τάση των προσωποποιημένων γάμων με wedding parties σε εναλλακτικούς εξωτερικούς χώρους και χρήση ποικίλων και ευφάνταστων διακοσμητικών στοιχείων.

Νύφη και γαμπρός στην φύση
Διάβασε ακόμα:Στολισμός Σπιτιού για Γάμο: Μοναδικές ιδέες για Διακόσμηση! 

Ιδέες για στολισμό γάμου

Η επιλογή ενός ιδιαίτερου στολισμού γάμου θα πρέπει να βασιστεί σε ένα mix&match που θα σου επιτρέψει να διαφοροποιηθείς και να δημιουργήσεις το δικό σου πρωτότυπο γαμήλιο στολισμό. Είτε θες να ακολουθήσεις μια πιο ρομαντική διάθεση είτε προτιμάς κάτι πιο μοντέρνο και φρέσκο, ψάχνοντας στο διαδίκτυο πρόκειται να βομβαρδιστείς από μια πλειάδα παραλλαγών και στυλ γάμου από τις οποίες θα κληθείς και να επιλέξεις.

Θεματικός στολισμός ανά εποχή

Αναμφισβήτητα, η εποχή που θα γίνει ο γάμος σου μπορεί να αποτελέσει μοναδική πηγή έμπνευσης όχι μόνο για ιδέες διακόσμησης αλλά και για την επιλογή της χρωματικής παλέτας και του θέματος. Φθινοπωρινοί, χειμωνιάτικοι, ανοιξιάτικοι και καλοκαιρινοί γάμοι, καθένας τους ξεχωριστός για τα ιδιαίτερά χαρακτηριστικά του που προσδίδουν μοναδικές πινελιές και απίστευτη ομορφιά σε οποιοδήποτε γάμο.

Νύφη και γαμπρός σε στεφάνι, γελώντας ευτυχισμένα
Διάβασε ακόμα:Πως να στολίσω μόνη μου, μια όμορφη βάπτιση like a pro

Θεματικές ιδέες για ένα πρωτότυπο στολισμό γάμου

1) Ρουστίκ διακόσμηση γάμου με λαμπάκια, φαναράκια και κεριά

Ένα από τα πιο hot trends είναι η ρουστίκ διακόσμηση γάμου, η οποία συνδυάζει τις φυσικές αποχρώσεις όπως το λευκό, το μπεζ και το πράσινο με πολλά φανάρια, κεράκια και κρεμαστά φωτάκια να ντύνουν υπέροχα τους κορμούς των δέντρων. Είτε επιλέξετε η δεξίωση του γάμου να γίνει σε εξωτερικό χώρο -ενδεχομένως σε κάποιο κτήμα– είτε προτιμήσετε κάποιον εσωτερικό χώρο, σε κάθε περίπτωση μην παραβλέψεις να δώσεις έμφαση στον ατμοσφαιρικό φωτισμό για ενα υπέροχο στολισμό γάμου.

Διακοσμήσεις από ξύλο και αγριολούλουδα που σερβίρεται στο εορταστικό τραπέζι
Ρουστίκ πρωτότυπος στολισμός γάμου με λουλούδια και κεριά
Ρουστίκ διακόσμηση τραπεζιού γάμου με λαμπάκια

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Μια πρωτότυπη ιδέα που σίγουρα θα συναρπάσει τους καλεσμένους σας είναι να κρεμάσετε και κοινές σας φωτογραφίες τύπου polaroid στο χώρο της δεξίωσης.

2) Bohο στολισμός γάμου με χρυσές λεπτομέρειες

Αν είσαι λάτρης του boho style τότε σίγουρα θα σου πρότεινα να επιλέξεις έναν elegant στολισμό γάμου με bohemian πινελιές. Τι πιο όμορφο από μια αψίδα με μποέμ στοιχεία και έναν υπέροχο διάδρομο με χρυσά ψηλά stands και pampas grass στο προαύλιο της εκκλησίας;

Διακόσμηση γάμου με ονειροπαγίδα σε στυλ boho.

Τώρα όσο για την διακόσμηση των τραπεζιών, εγώ θα συνδύαζα αέρινα υφάσματα, ονειροπαγίδες και εντυπωσιακά boho στοιχεία τα οποία και λατρεύω με συνθέσεις λουλουδιών σε μπεζ, κοραλλί και άλλες παστέλ αποχρώσεις.

Όμορφη διακόσμηση για τραπέζι γάμου Boho με ξύλο και αγριολούλουδα
Τραπέζι γάμου σε στυλ boho με γρασίδι pampas και πράσινο, απαλή εστίαση

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Μη ξεχνάς πως τα γεωμετρικά και ethnic στοιχεία είναι απαραίτητα στην boho διακόσμηση!

3) Ρομαντικός στολισμός γάμου με dusty pink πινελιές

Οι ρομαντικοί γάμοι είναι από τους αγαπημένους μου και είναι πάντα τόσο όμορφοι! Βασική προϋπόθεση για έναν ρομαντικό στολισμό γάμου που θα κλέψει τις εντυπώσεις είναι η επιλογή των λουλουδιών. Όσον αφορά λοιπόν τα άνθη, τόσο για τη διακόσμηση του νυφικού αυτοκινήτου και της εκκλησίας όσο και της γαμήλιας δεξίωσης, συνδύασε ορτανσίες, ρομαντικά τριαντάφυλλα και ορχιδέες παίζοντας με dusty pink και παστέλ αποχρώσεις.

Απογείωσε το παραμυθένιο σκηνικό με χαμηλό φωτισμό από fairy lights, κεριά ή λευκά φανάρια, και ρομαντικά στολισμένα διακοσμητικά καλάθια.

Ρομαντικό Τραπέζι για δεξίωση γάμου
Ρομαντικός στολισμός γάμου με ρόζ και λευκά λουλούδια
Πολυτελές κομψό τραπέζι σε γαμήλια δεξίωση

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Για ένα μαγικό γάμο που θα αποπνέει όλη τη ζεστασιά και το ρομαντισμό που ονειρεύεσαι,  θα σου πρότεινα για τη γαμήλια δεξίωση να επιλέξεις μια τοποθεσία δίπλα σε λίμνη ή σε ένα ειδυλλιακό venue με φυσική ομορφιά και θέα!

4) Candy bar καλεσμένων σε παστέλ αποχρώσεις

Η πιο γλυκιά νότα στη διακόσμηση της δεξίωσης ενός γάμου είναι αναμφισβήτητα το dessert table που στήνεται στην είσοδο της δεξίωσης με διάφορα κεράσματα και γλυκά, καλωσορίζοντας έτσι ευχάριστα τους καλεσμένους. Ανάλογα το γούστο και το στυλ του γαμήλιου στολισμού σου, έχεις φυσικά τη δυνατότητα να επιλέξεις ανάμεσα από ρομαντικές, vintage, ρουστίκ ή μποέμ ιδέες διακόσμησης.

Candy bar καλεσμένων σε παστέλ αποχρώσεις

Φαντάσου ένα τραπέζι γάμου σε τόνους σάπιου μήλου, γαλάζιου ή βεραμάν, γεμάτο με πεντανόστιμα γλυκίσματα όπως μακαρόν, cupcakes, μπισκότα και ντόνατ, φτιαγμένα σε ποικίλα σχέδια και διακοσμημένα με ωραίες λεπτομέρειες! Ναι, ένα τέτοιο dessert table αποκλείεται να μη κλέψει τη καρδιά των καλεσμένων σου!

Candy bar σε ροδακινί χρώματα. καραμέλες, αμυγδαλωτά, νόστιμα muffins
Γλυκά γάμου που στολίζονται με ζουμερά κεράσια και φράουλες και τοποθετούνται στο ξύλινο τραπέζι.
Νόστιμο μπουφές γλυκών με cupcakes

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Για μια elegant gold άποψη στόλισε το candy bar συνδυάζοντας χρυσές, ροζ gold, ροδακινί ή mint λεπτομέρειες!

5) Vintage στολισμός νυφικού αυτοκινήτου

Όπως καταλαβαίνεις η επιλογή του κατάλληλου νυφικού οχήματος πρέπει να ταιριάζει με το στυλ και το ύφος του γαμήλιου στολισμού. Τι θα έλεγες ας πούμε για μια θεαματική άφιξη στην εκκλησία μέσα σε ένα vintage σκαραβαίο; Εντάξει μεταξύ μας τώρα μπορεί να μην είναι σκαραβαίος, αλλά για να μείνεις εντός θέματος μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα από διάφορα κλασσικά και διαχρονικά αυτοκίνητα αντίκες των 70’s, 80’s ή και 90’s, επιλογή στην οποία έχω να σου πω ότι καταφεύγουν και τα περισσότερα ζευγάρια. 

Αν ήμουν στη θέση σου θα επέλεγα τα ίδια χρώματα και λουλούδια με το στολισμό του προαύλιου χώρου της εκκλησίας και της νυφικής ανθοδέσμης. Ιδανικές επιλογές vintage στολισμού αποτελούν ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα σε παλ χρωματισμούς και τούλι για το καπώ του αυτοκινήτου ή γιρλάντα από λευκά τριαντάφυλλα και κορδέλες.

Vintage γαμήλιο αυτοκίνητο διακοσμημένο με λουλούδια
Γαμήλια μπουκέτο σε vintage αυτοκίνητο
Μαύρο γαμηλιο σκαραβαιο στην παραλία

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Απογείωσε το στυλ του νυφικού αμαξιού δένοντας στο πίσω μέρος του μεταλλικά τενεκεδάκια που κάνουν θόρυβο και κρεμώντας μια ρομαντική πινακίδα γάμου σε παστέλ αποχρώσεις που θα αναγράφει Just Married!

6) Μοντέρνα floral διακόσμηση τραπεζιών γάμου

Αν πάλι θες να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους με ένα μοντέρνο στολισμό γάμου, τότε κινήσου σε φλοράλ νότες με έντονους χρωματικούς συνδυασμούς. Στόλισε το τραπέζι των ευχών με γυάλινες καμπάνες και βάζα σε διάφορα μεγέθη με συνθέσεις λουλουδιών στις αποχρώσεις του φούξια, του πορτοκαλί, του μωβ, του τιρκουάζ ή του κίτρινου.

Για μια ευφάνταστη και μοντέρνα διακόσμηση γάμου, φρόντισε για τον στολισμό των τραπεζιών να διαλέξεις χρυσές πιατέλες, κηροπήγια ή σταντ, γεωμετρικά φανάρια αλλά και διάφορα διακοσμητικά από πλέξιγκλας όπως είναι η αρίθμηση των τραπεζιών ή τα ονόματα των καλεσμένων.

Floral διακόσμηση σε candy bar με ροζ αποχρώσεις για τον γάμο.
Νύφη με λουλούδια στο χέρι σε εξωτερικούς χώρους.

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

ΜΗ παραλείψεις μια πολύχρωμη ανθοδέσμη σε χρώματα έντονα, αντίστοιχα με αυτά που διάλεξες για τις συνθέσεις της λαμπάδας στην εκκλησία αλλά και τα τραπέζια στη δεξίωση του γάμου!

7) Στολισμός τραπεζιών γάμου αλά…τροπικάνα

Για εσένα που ονειρεύεσαι ένα γάμο κοντά στη παραλία ο οποίος θα μυρίζει τροπικό καλοκαίρι, σκέψου σοβαρά το ενδεχόμενο στολισμού σε εξωτικό στυλ. Για τη γαμήλια διακόσμηση του προαύλιου χώρου της εκκλησίας αλλά και της δεξίωσης μπορείς να συνδυάσεις τροπικά λουλούδια όπως μεγάλα πράσινα φύλλα ή τεχνητά φυλλώματα με πολύχρωμους παπαγάλους, μπαμπού και φλαμίνγκο.

Φυσικά, απογείωσε το τρόπικαλ θέμα του γάμου σου στολίζοντας τα τραπέζια της δεξίωσης με μικρά κακτάκια ως centerpiece και τοποθετώντας γύρω από αυτά τροπικά φρούτα όπως dragon fruits, καρύδες και ανανάδες.

Τροπικός στολισμός γάμου διακοσμημένο με ορχιδέες
Μπουφές για γάμο με διάφορα χρωματιστά γλυκά
Ξύλινα τραπέζια για δείπνο γάμου διακοσμημένα με τροπικά λουλούδια, ανανάδες, καρύδες και γυάλινα φωτιστικά.

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Ένα έξτρα tip για να ξετρελάνεις τους καλεσμένους σου είναι να τους καλωσορίσεις στο τραπέζι των ευχών με εξωτικά δροσερά κοκτέιλ και πολύχρωμες εταζέρες που θα σερβίρουν καλοκαιρινά γλυκίσματα.

Όποιο θεματικό στολισμό γάμου κι αν αποφασίσεις να κάνεις, όπως καταλαβαίνεις οι παραπάνω προτάσεις ήταν μόνο ένα δείγμα καθώς η λίστα των επιλογών είναι πραγματικά πολύ μακριά. Σκοπός του άρθρου μου ήταν μέσα από τις ιδέες αυτές να σε εμπνεύσω και να εγείρω τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σου.

Η καλύτερη συμβουλή λοιπόν που εγώ έχω να σου δώσω για να έχεις και το συγκλονιστικό αποτέλεσμα που επιθυμείς, είναι απλά να βάλεις μπόλικη αγάπη σε αυτή τη διαδικασία, να την απολαύσεις και να εκφράσεις το δικό σου γούστο και στυλ.

Έτσι θα κάνεις πραγματικότητα τον ανεπανάληπτο γάμο που έχεις ονειρευτεί ΕΣΥ και όχι κάποιος άλλος!