πρωτότυπες ιδέες για αρραβώνα

Οι ιδέες για αρραβώνα είναι συχνά ένα δύσκολο θέμα.

Όταν σκέφτεσαι τι να κάνεις για ένα πάρτι αρραβώνων, υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές που πρέπει να εξετάσεις και τόσοι πολλοί διαφορετικοί τρόποι που μπορείς να το κάνεις πραγματικά αξέχαστο. Γι’ αυτό σου έφτιαξα αυτόν τον εύχρηστο οδηγό ιδεών για πάρτι αρραβώνων —ώστε να επιλέξεις το καλύτερο για τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σου!

Ναι! Αλλά, τί είναι αρραβώνας;

Είναι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ μιας δήλωσης αμοιβαίας αποδοχής μιας πρότασης γάμου και του ίδιου του γάμου! Κοινώς, το διάστημα από τη στιγμή που θα πεις το «Ναι», μέχρι τη χρονική στιγμή που θα πεις το «Δέχομαι». Πρόκειται για ένα παραδοσιακό έθιμο που ουσιαστικά επικυρώνει την πρόθεση δύο ανθρώπων να παντρευτούν ο ένας τον άλλον! 

Ο αρραβώνας πραγματοποιείται κατά την γαμήλια τελετή, παρόλα αυτά δεν αναγνωρίζεται από την εκκλησία από το 1999. Παραδοσιακά οργανώνεται στο σπίτι της νύφης, με έξοδα δικά της.

Τέλεια! Και πως οργανώνω τον αρραβώνα;

Θα χρειαστεί να επιλέξεις που θέλεις να κάνεις το πάρτι. Στο σπίτι ή σε κάποιο μαγαζί; Θα είναι ανοιχτός ή κλειστός; Αν και δεν μπορείς να κάνεις λάθος με ένα κλασικό πάρτι αρραβώνων στο σπίτι, πιθανότατα θα θες έναν τρόπο να κάνεις και τη γιορτή σας μοναδική. 

Για να σε εμπνεύσω, συγκέντρωσα μερικές ιδέες ώστε να οργανώσεις ένα πάρτι αρραβώνων από ταινία.

WedMyWay και η οργάνωση του γάμου γίνεται παιχνίδι

Από τα πρωτότυπα και ευφάνταστα προσκλητήρια μας, μέχρι την επιλεγμένη μουσική βιβλιοθήκη γάμου, στο WedMyWay θα βρεις τα πιο ολοκληρωμένα, διασκεδαστικά, και δημιουργικά ψηφιακά εργαλεία, για να οργανώσεις δωρεάν τον γάμο σου.

Ιδέες για αρραβώνα στο σπίτι

Θέλεις να κάνετε κάτι ιδιαίτερο, αλλά δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις. Ε, λοιπόν, από τη λίστα καλεσμένων σου, σήμερα. Κάλεσε συγγενείς και φίλους! Το να γνωρίζεις τον ακριβή αριθμό των καλεσμένων σου, είναι ένα πολύ πρακτικό κομμάτι της οργάνωσης οποιουδήποτε event.

Εν συνεχεία, θα χρειαστεί να επικοινωνήσεις με ένα catering, ώστε να παραγγείλεις τον μπουφέ. Θα μπορούσε να είναι finger food, σνακ ή γεύμα. Πλατώ τυριών και αλλαντικών, ζεστά και κρύα ορεκτικά, κυρίως πιάτα, salad bar, συνοδευτικά και γαρνιτούρες, μπορούν να συνθέσουν ένα γευστικό και αξέχαστο menu.

Από το ζαχαροπλαστείο θα παραγγείλεις την τούρτα και τα γλυκά για το candy bar -εκτός αν είσαι αρκετά τολμηρή για να τα φτιάξεις μόνη σου-. Cupcakes, cakepops, ποτηράκια γεύσεων, μακαρόν και θεματικά μπισκότα με ζαχαρόπαστα, όλα στα χρώματα του στολισμού!

Cakepops για αρραβώνα
Θεματικά μπισκότα με ζαχαρόπαστα
Διάβασε ακόμα: Στολισμός Σπιτιού για Γάμο: Μοναδικές ιδέες για Διακόσμηση!

Κάπου εδώ να σου πω, πως δεν είναι κακό να επιλέξεις ένα θέμα που αντικατοπτρίζει τη σχέση σας και τις προσωπικότητες σας ή ακόμα και ένα θέμα εποχής, όπως Halloween, Χριστούγεννα, Απόκριες. Κεντρικά του candy bar, θα τοποθετήσεις την τούρτα και κοντά στην τούρτα ένα ωραίο stand για τις βέρες του αρραβώνα που θα φέρει ο soon to be αρραβωνιαστικός σου.

Εντυπωσιακή τούρτα αρραβώνα με λουλούδια πάνω σε γυάλινο τραπέζι
weddingforward.com
ένα ωραίο stand για τις βέρες του αρραβώνα
amazon.com
Διάβασε ακόμα: 20 δημιουργικές ιδέες για ένα πρωτότυπο στολισμό γάμου

Προχωράμε στην κάβα! Φρόντισε να έχεις πολλές επιλογές για τους καλεσμένους σου, ώστε να μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ερυθρά, λευκά, αφρώδη κρασιά αλλά και πολλά άλλα. Τι θα χρειαστείς; Σαμπάνια, ατομικά Prosecco ή Moscato, λευκό και κόκκινο κρασί.

Αν είστε πολλά άτομα, μπορείς να επιλέξεις έναν – ή και παραπάνω, εμφιαλωμένο μονοποικιλιακό ασκό.

Κομψό μενού για μπάρ γάμου
etsy.com

Α! Και μη ξεχάσεις τις τεκίλες. Θα χρειαστούν σίγουρα! Στόλισε λοιπόν, τις σαμπανιέρες σου με ροζ ή κόκκινα ροδοπέταλα ή ακόμα και ολόκληρα τριαντάφυλλα μπερδεμένα με τα παγάκια. Τις τεκίλες βάλ’ τες κατάψυξη, θα με θυμηθείς!

Καλάθι με σαμπάνιες και λουλούδια

Για τον στολισμό του τραπεζιού που θα γίνει το γεύμα, θα επιλέξεις λευκά ή παστελ υφάσματα που να ταιριάζουν με την διακόσμηση του σπιτιού. Ενίσχυσε τα με φανταχτερά χρυσά ή ασημί διακοσμητικά, λευκά τραπεζομάντηλα και για runner μια γιρλάντα από λουλούδια. Διάφανα κηροπήγια με λευκά κεριά περιτριγυρισμένα από φρέσκια γυψοφίλη.

Διάβασε ακόμα: Πως να στολίσω μόνη μου, μια όμορφη βάπτιση like a pro

Μπορείς να επικοινωνήσεις με ένα ανθοπωλείο ώστε να παραγγείλεις λουλούδια εποχής και να νοικιάσεις κομψές μεταλλικές ανθοστήλες, για να στολίσεις το σπίτι, τα τραπέζια και το μπαλκόνι σου. Λαμπάκια, τριαντάφυλλα, παιώνιες, ορχιδέες ή pampas grass για πιο boho ψυχές.

 Ένα tip εδώ, είναι ότι δε χρειάζεται τα λουλούδια του στολισμού σου να είναι αληθινά, πλέον χρησιμοποιούνται και τεχνητά για χαμηλότερο κόστος, που όμως οπτικά έχουν το ίδιο τελικό αποτέλεσμα.

Τέλος, ο ανθοπώλης μπορεί να σου φτιάξει μια ωραία μεταλλική αψίδα, στολισμένη με τούλι, λουλούδια, μπαλόνια ή neon light με το αγαπημένο σας μήνυμα/quote. Η αψίδα θα αποτελέσει ένα μοναδικό φόντο για αξέχαστες φωτογραφίες!

Οι συνθέσεις με μπαλόνια είναι επίσης πολύ στη μόδα τα τελευταία χρόνια και ταιριάζουν σε κάθε περίσταση, μπορείς να τις παραγγείλεις online ή και να τις δημιουργήσεις μόνη σου, αρκεί να «πιάνουν» τα χέρια σου και να έχεις ελεύθερο χρόνο! Μην φοβηθείς λοιπόν, να πειραματιστείς!

Μεταλλική αψίδα, στολισμένη με τούλι και λουλούδια
botaniquebazar.com

Όσον αφορά τις μπομπονιέρες αρραβώνα, μπορείς να δώσεις μικρά δωράκια σε κάθε καλεσμένο. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τους ευχαριστήσεις που ήρθαν, και επίσης τους δείχνει πόσο πολύ νοιάζεσαι για αυτούς! Αυτά θα μπορούσαν να είναι σαπουνάκια, κεράκια, σουπλά από υγρό γυαλί, γυάλινες θήκες ρεσώ.. πρακτικά ότι θα μπορούσε να είναι και σε γάμο!

Αν ήδη λοιπόν, έχεις στο μυαλό σου τις τέλειες μπομπονιέρες, αλλά δε μπορείς και να αποφασίσεις γιατί είσαι ανάμεσα σε δύο, ευκαιρία να επιλέξεις το ένα για τον αρραβώνα!

Προσαρμοσμενη ειδική λαμπάδα χώρου
etsy.com
Σαπουνάκια σε συσκευασία και σχήμα καρδιάς
Διάβασε ακόμα: Οι πιο οικονομικές και «γλυκές» ιδέες για μπομπονιέρες γάμου

Πρωτότυπες ιδέες για ανοιχτό πάρτι αρραβώνων

Το πρώτο βήμα για να προγραμματίσετε οποιοδήποτε πάρτι αρραβώνων εκτός σπιτιού, είναι να διαλέξεις ένα μέρος και καλό θα ήταν να μην είναι πάνω από 30’ μακριά από κάθε καλεσμένο! Θα μπορούσε να είναι σε χώρο δεξιώσεων ή κάποιο ξενοδοχείο και την οργάνωση του να την αναλάβουν απευθείας οι συνεργάτες του χώρου. 

Μοναδικό θέμα για δεξίωση αρραβώνα
Shija

Σε ένα καλό εστιατόριο, γιατί τα νόστιμα γεύματα κάνουν εξαιρετικά πάρτι αρραβώνων! Όλοι το ξέρουν αυτό! Μπορείς να κλείσεις ένα χώρο μόνο για εσάς και την παρέα σας σε ένα μπαρ ή ένα lounge για να πιείτε τα αγαπημένα σας ποτά και κοκτέιλς

Εωτυπωσιακό τραπέζι γάμου
Ivory Tribe

Μόλις βρεις τον κατάλληλο χώρο, υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες ακόμα που θα πρέπει να κανονίσεις, όπως για παράδειγμα η μουσική, πρώτη και κύρια! Σκέψου λοιπόν σοβαρά, να προσλάβεις έναν dj. Ίσως θελήσεις να τυπώσεις προσκλήσεις και να ασχοληθείς με το menu αποφασίζοντας εαν θα είναι μπουφές ή à la carte.

Ένα tip εδώ είναι να έχεις πάντα υπόψιν σου τις καιρικές συνθήκες για να εξασφαλίσεις ότι το πάρτι θα κυλήσει ομαλά!

Μενού αρραβώνων
stateofreverie.com
Διάβασε ακόμα: Η απόλυτη λίστα για οργάνωση γάμου: Τα απαραίτητα βήματα!

Προσπάθησε να μην παρασυρθείς, ούτε να αγχωθείς από το πως ΠΡΈΠΕΙ να είναι ένα πάρτι αρραβώνων, δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να γιορτάσετε τα «ευχάριστα νέα». 

Τέλος, ξεκίνα την αρχή του ταξιδιού για τον προγραμματισμό του γάμου σου, τσεκάροντας την εφαρμογή μας!