Προετοιμασία γάμου. Λίγο πριν την μεγάλη ημέρα

Η εβδομάδα του γάμου, είναι -κατά κάποιο τρόπο- εβδομάδα ξεκούρασης #not. 😃 Η κατάλληλη προετοιμασία γάμου, μπορεί να σε βοηθήσει να εξασφαλίσεις μια ήρεμη και αξέχαστη ημέρα.

Εάν δουλεύεις, δικαιούσαι 5 εργάσιμες ημέρες, εάν εργάζεσαι πενθήμερο και 6 εργάσιμες ημέρες, εάν εργάζεσαι εξαήμερο! Παρόλο που συνήθως το άγχος της μεγάλης μέρας είναι μεγάλο, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αγχωθείς, διότι με σωστή διαχείριση χρόνου, θα τα προλάβεις όλα.

Τι είναι καλό αλλά και τι πρέπει να κάνεις, κατά την προετοιμασία γάμου;

Υπάρχουν λεπτομέρειες από ΄δω και από ΄κει που πρέπει να τακτοποιηθούν και σίγουρα σε στρεσάρει που δεν είναι σε μια σειρά. Επειδή όμως είναι μια βδομάδα που θέλουμε όσο το λιγότερο δυνατόν άγχος, στα συγκέντρωσα όλα με σειρά προτεραιότητας.

Παρακάτω λοιπόν, θα βρεις τα πράγματα της τελευταίας στιγμής που πρέπει να τακτοποιήσεις. Ακολούθησε αυτή τη λίστα για την καλύτερη οργάνωση γάμου!

Προετοιμασία γάμου: To χρονοδιάγραμμα της τελευταίας εβδομάδας

WedMyWay και η οργάνωση του γάμου γίνεται παιχνίδι

Από τα πρωτότυπα και ευφάνταστα προσκλητήρια μας, μέχρι την επιλεγμένη μουσική βιβλιοθήκη γάμου, στο WedMyWay θα βρεις τα πιο ολοκληρωμένα, διασκεδαστικά, και δημιουργικά ψηφιακά εργαλεία, για να οργανώσεις, ΔΩΡΕΑΝ τον γάμο σου.

1. Επτά ημέρες πριν: Οριστικοποίησε τα ραντεβού σου, και την λίστα σου

Θα ξυπνήσεις νωρίς, θα φτιάξεις τον καφέ σου και θα πάρεις το πρωινό σου. Εν συνεχεία κάνε ένα τελευταίο τηλέφωνο στην κομμώτρια, στην μανικιουρίστα και στην μακιγιέρ σου, για να ρωτήσεις αν όλα είναι εντάξει και να φιξάρεις τις ώρες των ραντεβού σου. Ίσως σήμερα να έκανες και ένα τελευταίο φρεσκάρισμα στα μαλλιά. Μετά κάλεσε τον οίκο που έχεις παραγγείλει το νυφικό σου και πήγαινε για μια τελευταία πρόβα και για την παραλαβή του και των φορεμάτων για τα παρανυφάκια! 

Οργάνωσε ένα μίνι τσαντάκι με αυτά που θεωρείς απαραίτητα για την ημέρα του γάμου σου και χώρισε τις δουλειές του σπιτιού για την υπόλοιπη εβδομάδα, ώστε να είναι έτοιμο για να σε επισκεφθεί κόσμος την μεγάλη μέρα. Είναι μια καλή μέρα για να ασχοληθείς με τον εαυτό σου στο τέλος της. Κάνε μια μάσκα προσώπου και ματιών.

Ατζέντα γάμου
Διάβασε ακόμα:Έξοδα Γάμου 2024: Πόσο κοστίζει ένας Γάμος σήμερα

2. Έξι μέρες πριν: Επικοινώνησε με τους καλεσμένους σου

Τηλεφώνησε και στείλε μηνύματα πρώτα στους καλεσμένους που δεν σου έχουν απαντήσει εάν θα παραβρεθούν ή όχι και σε δεύτερο χρόνο σε όσους σε έχουν ενημερώσει για την άφιξη τους, ώστε να επιβεβαιώσεις την προσέλευση. 

Αμέσως μετά, κάνε ένα τηλέφωνο στο κτήμα και το catering ώστε να συμφωνήσεις τον αριθμό ατόμων και το ποσό πληρωμής. Εάν δεν έχεις ολοκληρώσει ακόμα με τη διάταξη των καλεσμένων στα τραπέζια ή δεν έχεις κάνει τις τελευταίες αλλαγές, η έκτη μέρα πριν τον γάμο, είναι η ιδανική για να ολοκληρώσεις αυτό το task! 

Τέλος, επιβεβαίωσε την playlist με τον Dj, τους μουσικούς ή το συγκρότημα. Το βράδυ, μπορείς να πας για ένα χαλαρό κρασί στο κέντρο ή παραλιακά.

Skin care προιόντα για προετοιμασία γάμου
bespoke-bride.com

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Μην ξεχνάς να μην παραλείπεις γεύματα και να τρως υγιεινά
Διάβασε ακόμη:12 απλά πράγματα που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σε γάμο

3. Πέντε μέρες πριν: Κάνε όσες πληρωμές έχεις σε εκκρεμότητα

Κτήμα, catering, dj, νυφικό, ενοικίαση αυτοκινήτου και ότι άλλο είναι στη λίστα σου, είναι σημαντικό να εξοφληθεί σήμερα που υπάρχει χρόνος, ώστε να μην είσαι αγχωμένη τις επόμενες ημέρες. Δώσε σε όλους τους επαγγελματίες που θα ασχοληθούν με τον γάμο σου, έναν αριθμό τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης, όπως παραδείγματος χάριν της κολλητής σου, για να καλέσουν την ημέρα του γάμου, σε περίπτωση που προκύψει κάτι απρόοπτο.

 Έχεις όλη την υπόλοιπη μέρα διαθέσιμη να κάνεις το skin care σου, να δεις μια ταινία ή τα επεισόδια από την αγαπημένη σου σειρά με τον soon to be άντρα σου, ακόμα και να πας για έναν καφέ με τις φίλες σου.

Πανέμορφη νύφη με φυσικό make up
theeverygirl.com
Διάβασε ακόμα:Πως να οργανώσεις τον δικό σου οικονομικό γάμο με 6.000€

4. Τέσσερεις μέρες πριν: Τελευταίες πινελιές για το στρώσιμο του κρεβατιού

Συνήθως δυο ή τρεις ημέρες πριν τον γάμο γίνεται το παραδοσιακό στρώσιμο του κρεβατιού, το οποίο βέβαια στην πρωτεύουσα, έχει πλέον εκλείψει. Παρόλα αυτά, αν έχεις επιλέξει να στρώσεις το κρεβάτι, τέσσερεις μέρες πριν τον γάμο, θα πρέπει να έχεις τελειώσει με τις δουλειές του σπιτιού έως το βράδυ, μιας και αύριο περιμένεις καλεσμένους. 

Επικοινώνησε με το catering, εάν έχεις αποφασίσει να μην μαγειρέψεις και κάνε τα τελευταία ψώνια και συμμαζέματα. Η τέταρτη μέρα είναι η ιδανική, να προβάρεις τα ρούχα που θα φορέσεις στο στρώσιμο του κρεβατιού και να φτιάξεις τα νύχια σου. Απόψε, απόλαυσε ένα όμορφο δείπνο με τις φίλες ή τον αρραβωνιαστικό σου και χαλαρώστε παρέα.

Νύφη κρατά στα χέρια της νυφικά παπούτσια
modwedding.com

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Καλή ιδέα είναι από εδώ και στο εξής, να φοράς κάθε ημέρα και από λίγο τα νυφικά παπούτσια σου, ώστε την μεγάλη ημέρα να έχουν “ανοίξει” επαρκώς και να σου είναι άνετα
Διάβασε ακόμη:Δικαιολογητικά πολιτικού γάμου: Ο οδηγός για την έκδοση

5. Τρεις μέρες πριν: Διοργάνωσε το στρώσιμο του κρεβατιού

Συστήνω ανεπιφύλακτα, να γίνει τρεις και όχι δύο μέρες πριν τον γάμο. Ημέρα Πέμπτη, συνήθως! Θέλεις να είσαι ξεκούραστη και έχεις ανάγκη από χρόνο, ώστε να προλάβεις να συμμαζέψεις και πάλι το σπίτι, για να είναι έτοιμο όταν θα έρθει η μακιγιέζ, η κομμώτρια, ο/η φωτογράφος, συγγενείς και φίλες λίγες ώρες πριν την μεγάλη ώρα, οπότε τρεις μέρες πριν είναι η κατάλληλη στιγμή. 


Αφού ξυπνήσεις το πρωί, βγες πάρε τον καφέ σου και πήγαινε στο κομμωτήριο και για ένα απλό μακιγιάζ. Στο γυρισμό μη ξεχάσεις να αγοράσεις μυρωδάτα λουλούδια για να γεμίσεις τα βάζα σου. Ετοίμασε κρυστάλλινα μπολ με ροδοπέταλα, ρύζι και κουφέτα για να ρίξουν στο κρεβάτι οι συγγενείς κι οι φίλοι. Βάλε όμορφες τούλινες λευκές κορδέλες σε κάθε γωνία του σπιτιού και στο μπαλκόνι σου. Άναψε αρωματικά και κεριά και ρίξε δύο σταγόνες βανίλια στο diffuser. Στρώσε έναν όμορφο μπουφέ με φαγητό για τους καλεσμένους σου.

Ρομαντικό τραπέζι γάμου με κεριά
elegantweddinginvites.com
Διάβασε ακόμα:Ποιος πληρώνει τι στον γάμο; -The top 2024 edition-

6. Δύο ημέρες πριν: Κάνε τις εξωτερικές δουλειές σου

Η μέρα περιλαμβάνει, ένα «γρήγορο» συμμάζεμα των χθεσινοβραδινών το πρωί και στη συνέχεια, καλό θα ήταν να παραλάβεις τις μπομπονιέρες του γάμου σου. Πολλοί το κάνουν μία μέρα πριν ή και αυθημερόν, αλλά δεν θα το πρότεινα. Αμέσως μετά μπορείς να τις δώσεις στο άτομο που θα τις πάει στην εκκλησία πριν τον γάμο μαζί με τα φορέματα των παρανύμφων, ώστε να τα παραδώσει.

Προλαβαίνεις να πας για ένα τελευταίο δεκάλεπτο solarium session, ώστε να ανανεώσεις αυτό το τροπικό μαύρισμα που χτίζεις τόσους μήνες. Τι θα έλεγες και για ένα movie night με τις κολλητές;

Bachelor party σε δωμάτιο ξενοδοχείου

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

7 ημέρες πριν τον γάμο, θα μπορούσες να διοργανώσεις το bachelorette party σου, ώστε να έχεις αρκετό χρόνο στην διάθεση σου να ξεπεράσεις το hangover!
Διάβασε ακόμη:Ψάχνεις ιδέες για bachelor; 4+1 προτάσεις για να ξεσαλώσεις

7. Μια ημέρα πριν: Λάβετε θέσεις

Μια μέρα πριν θα ετοιμάσεις -ίσως και θα τοποθετήσεις σε φανερή θέση για να μη τα ξεχάσεις- τις βέρες, τα στέφανα και εκείνο το μίνι τσαντάκι με τα απαραίτητα που οργάνωσες σχεδόν μια βδομάδα πριν. Θα ετοιμάσεις τον χώρο για τις φωτογραφίες της προετοιμασίας σου και θα παγώσεις ένα μπουκάλι σαμπάνια. Ίσως και δύο! Με το ένα θα γιορτάσεις σήμερα με τον μέλλοντα σύζυγό σου και με το άλλο αύριο με τις φίλες σου, τις τελευταίες ώρες της ελευθερίας σου! 

Υπενθύμισε σε κάποιο στενό συγγενικό σου πρόσωπο, πολύ πιθανόν αυτό που θα σε συνοδεύσει στην εκκλησία, λίγες ώρες πριν τον γάμο να περάσει από το ανθοπωλείο, ώστε να πάρει την νυφική ανθοδέσμη και να στολίσει το αμάξι. Η υπερένταση έχει χτυπήσει σίγουρα κόκκινο, αλλά το αυτονόητο θα το πω.. Κοιμήσου καλά!

Μίνι τσαντάκι με τα απαραίτητα την ημέρα του γάμου
craftingisadreamjob.com
Διάβασε ακόμηΤα ωραιότερα δημαρχεία για πολιτικό γάμο στην Αττική!

8. Σήμερα γάμος γίνεται..

Είναι η μέρα σου! Πάρε ένα καλό πρωινό και ένα μεσημεριανό που θα σε κρατήσουν. Με το μοναδικό πράγμα που θα ασχοληθείς σήμερα είναι η προετοιμασία γάμου. Απόλαυσε αυτή τη μέρα, είναι μοναδική και θα την θυμάσαι για πάντα. Κάθε λεπτό που θα αποτυπωθεί στο φωτογραφικό χαρτί και στη μνήμη σου, θα είναι ξεχωριστό. Μη ξεχάσεις τα SOS αντικείμενα που πρέπει να έχει μια νύφη τη μέρα του γάμου της! Κάτι παλιό, κάτι καινούργιο, κάτι δανεικό, κάτι μπλε και ένα νόμισμα στο παπούτσι σου.

Κάτι παλιό, κάτι καινούργιο, κάτι δανεικό, κάτι μπλε
bridalguide.com