Στολισμός βάπτισης με ροζ, καφέ χρώματα και μπαλόνια
Karas Party Ideas

Η βάπτιση στην Ελλάδα, ήταν ανέκαθεν DIY

Ειδικά τα παλαιότερα χρόνια που οι ρυθμοί της ζωής δεν ήταν τόσο έντονοι και υπήρχε περισσότερος ελεύθερος χρόνος άρα κατά συνέπεια δημιουργικότητα, τις βαπτίσεις τις αναλάμβαναν εξ ολοκλήρου οι μαμάδες, είτε μόνες, είτε με τις νονές ή τις φίλες τους. Όσο τα χρόνια περνούσαν, η οργάνωση και η διακόσμηση έγινε περισσότερο επάγγελμα, παρά ψυχαγωγία όπως συνήθιζε να είναι. 

Εδώ λοιπόν, θα σου μιλήσω για το πως να οργανώσεις την πιο σημαντική μέρα της ζωής του μωρού σου και πως αυτά τα χέρια που ίσως να νομίζεις ότι δεν «πιάνουν», μπορούν να δημιουργήσουν όνειρα. Ένα πράγμα που θα σε εκπλήξει, πέραν από την δημιουργικότητα σου, είναι το πόσο πολύ θα μειωθεί το κόστος.

 Έχε στο μυαλό σου, ότι ακόμα και να μην επιλέξεις να είναι τα πάντα DIY, παρακάτω, πέραν από έμπνευση, θα βρεις και πολλές χρήσιμες προτάσεις επιχειρήσεων που θα διαχειριστούν τη βάπτιση σου, σα να είναι δική τους.

WedMyWay και η οργάνωση του γάμου γίνεται παιχνίδι

Από τα πρωτότυπα και ευφάνταστα προσκλητήρια μας, μέχρι την επιλεγμένη μουσική βιβλιοθήκη γάμου, στο WedMyWay θα βρεις τα πιο ολοκληρωμένα, διασκεδαστικά, και δημιουργικά ψηφιακά εργαλεία, για να οργανώσεις, ΔΩΡΕΑΝ τον γάμο σου.

Πως να οργανώσω μόνη μου την βάπτιση του παιδιού μου

1. Στολισμός βάπτισης

Το πρώτο και το πιο σημαντικό βήμα του στολισμού είναι να βρεις το θέμα.
Στη συνέχεια, θα επιλέξεις λουλούδια εποχής σε ταιριαστές με το θέμα αποχρώσεις, με τα οποία θα στολίσεις τον Ιερό Ναό και μια ωραία σύνθεση που θα μπει μπροστά από την κολυμβήθρα! Αν είσαι της πιο bohemian διακόσμησης, το pampas grass είναι το φυτό σου, είναι σικ και το σημαντικότερο, unisex και ταιριάζει απόλυτα με μακραμέ διακοσμητικά στοιχεία!

Ομορφος στολισμός βάπτισης σε τραπέζι
Nikolas Ker Wedding-Baptism-Events
Διάβασε ακόμα:Στολισμός Σπιτιού για Γάμο: Μοναδικές ιδέες για Διακόσμηση! 

Φαναράκια, κομψές συνθέσεις από μπαλόνια και όμορφοι υφασμάτινοι διάδρομοι, θα δώσουν μια πιο χαρούμενη νότα στον επιβλητικό ναό. Μια συμβουλή μου, είναι να το κρατήσεις όσο το δυνατόν πιο μίνιμαλ και κομψό γίνεται! Σου έχω βρει και αυτό το εξαιρετικό ανθοπωλείο ώστε να αναθέσεις τον στολισμό σου. Στο anthemionflowers θα κάνουν το όνειρό σου πραγματικότητα και πολύ καλύτερο από ότι το έχεις φανταστεί.

Μετά τη βάπτιση, είναι σύνηθες να κανονίσετε μια δεξίωση ή ένα πάρτι. Αυτό δίνει στους φίλους και την οικογένειά σας την ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί με εσάς και το παιδί σας. Εάν έχεις στο μυαλό σου κάτι τέτοιο, θα οργανώσεις το candy bar και το κέρασμα του γλυκού στο εστιατόριο ή το κτήμα που θα φιλοξενήσετε τους καλεσμένους σας.

Boho διακόσμηση βάπτισης

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Είναι πιθανό οι καλεσμένοι σου να φέρουν δώρα, γι’ αυτό σκέψου να δημιουργήσεις μια καθορισμένη γωνία δώρων όπου θα μπορούν να τα αφήσουν.

2. Candy bar & Lemonade bar

Για το candy bar, θα χρειαστείς κηροπήγια και φαναράκια, δίσκους με χρυσές ή ασημένιες λεπτομέρειες και καθρέπτες, μια εταζέρα, γυάλινη φοντανιέρα για να στολίσεις τα γλυκά και γυάλινα μεγάλα βάζα με βρυσάκια για τη λεμονάδα και την βυσσινάδα. Σχετικά με τα κεράσματα, μπορείς να προσφέρεις χειροποίητα cake pops, cap cakes, ταρτάκια, μπισκότα, κωκάκια ή μακαρόν, ντόνατς ή ποτηράκια γεύσεων και μαρέγκες.


Θα χρειαστείς σίγουρα κουπάτ σχετικά με το θέμα για τα μπισκότα, στικ για τα cake pops, φόρμες για τα cap cakes, χρώματα ζαχαροπλαστικής και προαιρετικά, βρώσιμα άνθη. Στη συνέχεια θα ενισχύσεις το candy bar με κουφέτα, ζαχαρωτά, ποπ κόρν και γλειφιτζούρια για μικρούς και μεγάλους.

Το αποτέλεσμα σου, θα είναι επαγγελματικό!

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Πολλά από τα γλυκά μπορείς να τα προετοιμάσεις αρκετές ημέρες πριν και να τα αποθηκεύσεις στον καταψύκτη!

Για το Lemonade Bar θα χρειαστείς σπιτική λεμονάδα και βυσσινάδα ή ότι άλλο αναψυκτικό επιλέξεις και πολύ πάγο. Μπορείς να τα ενισχύσεις γευστικά ή χρωματικά με το αντίστοιχο σιρόπι που θα βρεις σε κάποια κάβα ή στο σούπερ μάρκετ, με κλονάρια λεβάντας και φέτες λεμονιού.

Αυτό ήταν! Έχεις φτιάξει το τέλειο candy bar και lemonade bar.

Σπιτική λεμονάδα πάνω σε λευκό τραπέζι
sheknows.com
Διάβασε ακόμα:20 δημιουργικές ιδέες για ένα πρωτότυπο στολισμό γάμου

3. Μπομπονιέρες βάπτισης

Ξεκινάμε με τις μπομπονιέρες για τους ενήλικες. Αν αποφασίσεις να τις φτιάξεις μόνη σου, υλικά για να δημιουργήσεις τις ωραιότερες μπομπονιέρες μπορείς να βρεις στο e-mpomponiera.gr. 

Θα χρειαστείς κουφέτα, που μπορείς να βρεις online με το κιλό, τούλι, πουγκάκι από λινό, οργάντζα ή οποιοδήποτε άλλο ύφασμα προτιμάς και κορδέλες στα χρώματα που έχεις επιλέξει. 

Μια οικονομική επιλογή είναι να συνθέσεις μια τούλινη μπομπονιέρα, δεμένη με κορδέλα στο χρώμα του θέματος και χρυσή λεπτομέρεια το μονόγραμμα του παιδιού, που μπορείς να βρεις σε ένα χαντράδικο. Αναλόγως που κυμαίνεται το budget σου, μπορείς να διαλέξεις κάποιο πρακτικό αναμνηστικό για δωράκι, αλλά αυτό είναι προαιρετικό. 

Τάση για φέτος είναι τα κεριά και τα αρωματικά χώρου με sticks, τα μαγνητάκια από πλεξιγκλάς, τα σαπουνάκια αλλά και τα μπρελόκ. Μπορείς να τις τοποθετήσεις στο τραπέζι του candy bar, μέσα σε δίσκο με χρυσές λεπτομέρειες.

DIY μπομπονιέρες βάπτισης
Διάβασε ακόμα:Η Βάπτιση της Αριέττας με θέμα το λουλούδι

Όσον αφορά τα παιδιά, οι κλασικές επιλογές είναι παιχνιδάκια όπως γιογιό, σβούρα, σαπουνόφουσκες, μαυροπίνακας με κιμωλίες ή μπλοκάκι με mini ξυλομπογιές, συνοδευόμενα από ένα τσαντάκι γλυκίσματα. Ωστόσο, μια ακόμα πρωτότυπη ιδέα για τα μικρά παιδιά είναι να υιοθετήσουν το αγαπημένο τους λούτρινο ζωάκι.

Μπορείς να επιλέξεις mini λούτρινα ζωάκια ή και μεγαλύτερα, όπως στην παρακάτω φωτογραφία

Mini λούτρινα ζωάκια
karaspartyideas.com
Διάβασε ακόμα:4 οικονομικές και «γλυκές» ιδέες για μπομπονιέρες γάμου

4. Προσκλητήρια βάπτισης

Πριν από οτιδήποτε είναι απαραίτητο να φτιάξεις την μακέτα του θέματος που θες στο photoshop ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα σχεδίου και να επιλέξεις το σχήμα του προσκλητηρίου, για παράδειγμα στρογγυλό ή τετράγωνο. Άλλη επιλογή είναι να αγοράσεις την μακέτα ή να την βρεις δωρεάν online. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξεις το κείμενο που σας εκφράζει και να το προσαμμώσεις στο χαρτί. 

Αφού το εκτυπώσεις σε χαρτόνι της επιλογής σου, θα βρεις τους αντίστοιχους φακέλους. Εάν ο φάκελος δεν είναι και τόσο του στυλ σου, διάλεξε να τα τυλίξεις σαν μικρούς πάπυρους και να τα δέσεις με μια όμορφη κορδέλα ή να τα διπλώσεις και να τα σφραγίσεις με βουλοκέρι σκέτο ή με κάποιο αποξηραμένο άνθος. 

Αν επιλέξεις να δώσεις σκέτο το προσκλητήριο σαν κάρτα, διακόσμησε το με κορδέλες, κορδόνια και χάντρες περνώντας τα από μια τρύπα που θα κάνεις με έναν διακορευτή χαρτιού και ολοκλήρωσε με διασκεδαστικά κοψίματα με ένα ψαλίδι χειροτεχνίας.

Προσκλητήρια βάπτισης σε λευκό, ρόζ, και μπλέ χρώμα
Envelope
Διάβασε ακόμα:60 μαγικά κείμενα για προσκλητήρια γάμου πού εντυπωσιάζουν

Σε κάθε ένα από αυτά τα βήματα, μπορείς να ζητήσεις τη βοήθεια ενός τυπογραφείου. Την μακέτα του προσκλητηρίου μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και σαν τύπωμα στο εξώφυλλο του βιβλίου ευχών, καθώς και σε κορνίζες ή πανό στο candy bar.

5. Μαρτυρικά βάπτισης

Έχεις και εδώ πολλές επιλογές. Καρφίτσες, βραχιολάκια, κρεμαστά για το λαιμό, κομπολόγια και μπρελόκ, είναι μερικές από αυτές!

Για τα μαρτυρικά βραχιολάκια θα χρειαστείς σχοινάκι ή κορδόνι στο χρώμα του θέματος ή και σε μια λευκή ή μπεζ απόχρωση, ένα σταυρουδάκι σε χρυσό ή ασημί και οποιαδήποτε άλλη χάντρα ταιριάζει με το θέμα σου και σου αρέσει. Για παράδειγμα θα ήταν όμορφο να περάσεις στο σχοινάκι κάποιο ματάκι, κάποια φουντίτσα ή φτερό. Αντίστοιχα και για τα κολιέ, αλλά και για ότι άλλο επιλέξεις!

Πανέμορφά χρυσά μαρτυρικά βάπτισης
vaptisionline.gr

Φυσικά, για τη μαμά και τη νονά, όπως και για τον νονό και τον μπαμπά, υπάρχουν ξεχωριστά, μοναδικά σχέδια που μπορείς να εμπνευστείς από αυτά ή ακόμα και να τα βρεις έτοιμα online!

Μαρτυρικά Παραμάνα Μαμά & Νονά
vaptisi-online
-22%
OFF

Μαρτυρικά Παραμάνα Μπαμπάς & Νονός
vaptisi-online
Διάβασε ακόμα:Baby Shower: Πώς να οργανώσεις το πιο παιχνιδιάρικο party

6. Κουτί και λαμπάδα για βάπτιση

Θα χρειαστείς ένα απλό κουτί σε όποιο υλικό, χρώμα και σχέδιο επιθυμείς, πιστόλι σιλικόνης μαζί με στικ και ψαλίδι. Χάρτινό ή ξύλινο, θα ντεκοράρεις το κουτί με το ύφασμα της επιλογής σου, ανάλογα με το θέμα και τον υπόλοιπο στολισμό.

Όπως και στις μπομπονιέρες, μπορείς να επιλέξεις κορδέλες, κορδόνια ή σχοινιά και να διακοσμήσεις με μεταλλικά ή ξύλινα στοιχεία σχετικά με το θέμα, τα οποία μπορείς να βάψεις με σπρέι! 

Στο εμπόριο θα βρεις ξύλινα διακοσμητικά γράμματα με τα οποία μπορείς να σχηματίσεις το όνομα του παιδιού ή απλά να κολλήσεις το μονόγραμμα του. Ολοκλήρωσε τη διαδικασία με μερικά αξεσουάρ, όπως γκλίτερ, χάντρες, πέρλες, φτερά και πραγματικά αποξηραμένα άνθη.

Κουτί βάπτισης για αγόρι, με καπέλο και παπούτσια
specialdaycandles.com.au
Διάβασε ακόμα:80 ξεχωριστές ευχές για βάπτιση αγοριού, κοριτσιού & διδύμων

Αν πάλι, δεν επιθυμείς να στολίσεις, αλλά είσαι πιο πολύ της ζωγραφικής, μπορείς να ζωγραφίσεις το κουτί ή να πάρεις τις διαστάσεις από το καπάκι και να εκτυπώσεις ένα αυτοκόλλητο με το σχέδιο της μακέτας και ένα αυτοκόλλητο με το όνομα του μωρού, ακόμα και να το ντύσεις ολόκληρο με ένα διακοσμητικό ρολό αυτοκόλλητο για επιφάνειες, ενδεικτικά αναφέρω το marble.

Μια minimal λύση είναι να ζητήσεις από έναν ξυλουργό να σου χαράξει με λέιζερ σε ξύλινο κουτί το όνομα και κάποιες λεπτομέρειες, όπως η ημερομηνία βάπτισης ή γέννησης. Αργότερα, θα σου χρησιμεύσει σαν ένα κουτί αναμνήσεων, που μέσα θα φυλάξεις φωτογραφίες, τα πρώτα του δοντάκια, ζωγραφιές και κάθε τι με συναισθηματική αξία. Αντίστοιχα με το κουτί, θα κινηθείς και με την λαμπάδα.

Η βάπτιση είναι ένα πολύ σημαντικό ορόσημο για το παιδί σας, γι’ αυτό μην ξεχάσετε να τραβήξετε φωτογραφίες και από την τελετή, αλλά και από την προετοιμασία. Μπορεί να είναι τόσο απλή ή περίπλοκη όσο εσύ θα ήθελες να είναι. 

Ας ελπίσουμε ότι αυτά τα βήματα θα κάνουν τον προγραμματισμό της να φαίνεται λίγο πιο διαχειρίσιμος. Θα βρείτε πολλές ακόμη συμβουλές βάπτισης και ιδέες στην ιστοσελίδα και στο blog μας.