Baby Shower WedMyWay

Προετοιμάσου να γιορτάσεις την άφιξη του νέου μέλους της οικογένειάς σας με το πιο γλυκό και διασκεδαστικό τρόπο!

Στο σημερινό άρθρο σου παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο δημιουργικές ιδέες για ένα αξέχαστο party. Από το διακοσμητικό θέμα και τα παιχνίδια, μέχρι το φαγητό και τα δώρα, θα βρείς όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να οργανώσεις το πιο παιχνιδιάρικο baby shower που θα μιλάνε όλοι για καιρό! 

Και μην ξεχνάς, το baby shower είναι μια υπέροχη ευκαιρία να μοιραστείς αυτήν την σημαντική στιγμή με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, οπότε απλώς χαλάρωσε, ετοιμάσου για πολλές γλυκές στιγμές και ετοιμάσου να δημιουργήσεις αξέχαστες αναμνήσεις!

Baby Shower Infographic

1. Τι είναι το Baby Shower;

Το baby shower, θα έλεγε κανείς πως είναι ένα πάρτι δώρων, στο οποίο γιορτάζεις την διαδικασία του τοκετού και την αναμενόμενη γέννηση του μωρού σου, καθώς και την μετατροπή σου στο νέο σου ρόλο, αυτόν της μητέρας! 👨‍👩‍👧‍👦

Ενώ θεωρείται ένα κατά βάσιν ξενόφερτο «έθιμο», πρέπει να πούμε πως δεν είναι, καθώς στην αρχαία Ελλάδα, γιόρταζαν την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, με μια κραυγή ακριβώς μετά το τέλος του τοκετού, για να υποδείξουν ότι “η ειρήνη είχε φτάσει”. 

Πέντε έως επτά ημέρες αργότερα, διοργάνωναν μια τελετή που ονομάζεται Αμφιδρόμια, για να δείξουν ότι το μωρό έχει ενσωματωθεί στο σπίτι.

Baby Shower αρκουδάκι
Διάβασε ακόμη:Boho βάπτιση: Μοναδικές ιδέες για ένα ζεστό chic event!

2. Πότε γίνεται το Baby Shower

Η ιδανική στιγμή για να διοργανώσεις ένα Baby Shower είναι κατά το τέλος του δεύτερου τριμήνου ή την αρχή του τρίτου. Συνήθως πραγματοποιείται κατά τον 7ο μήνα κύησης, αλλά μπορεί επίσης να γίνει και κατά τον 9ο. 🎈

Βέβαια, ο πιο δημοφιλής είναι ο 7ος, δηλαδή μεταξύ 25 και 28 εβδομάδων. Αυτοί οι μήνες θεωρούνται τυχεροί και επιπλέον, από τον 7ο και μετά θεωρείται ότι το μωρό είναι πλέον σε ασφαλή και σταθερή κατάσταση.

3. Τι συμβαίνει σε ένα Baby Shower Party

Ο σκοπός αυτού του ιδιαίτερου πάρτι, είναι τα αγαπημένα σου πρόσωπα, να σε «λούσουν», με χρήσιμα δώρα για το μωράκι σου. Τα δώρα περιλαμβάνουν ρουχαλάκια, λευκά είδη, μπιμπερό, πιπίλες, πάνες, παιχνιδάκια, ακόμα και μικρές ηλεκτρικές συσκευές.🎁

Γι΄αυτό πολλές μανούλες, δεν αγοράζουν τα απαραίτητα έως τότε, αφού πρόκειται τα περισσότερα από τα πλέον απαραίτητα να τα δωρίσουν οι συγγενείς και οι φίλοι καλεσμένοι

Παρόλο, που στην Ελλάδα μέχρι πρόσφατα δε συνηθιζόταν να οργανώνονται baby showers, στην είδηση του ερχομού ενός νέου μέλους σε μία οικογένεια, φίλοι και γνωστοί μάζευαν και δώριζαν -και ακόμα το κάνουν δηλαδή- πολλά χρήσιμα δικά τους βρεφικά και παιδικά αντικείμενα και έτσι πέρναγαν από οικογένεια σε οικογένεια και από μωράκι σε μωράκι. 

Το λες κι αυτό, ένα «άτυπο» πάρτι! Απλά αντί για κοκτέιλς, μπουφέ και μάζωξη, έπινες έναν χαλαρό καφέ -πιθανόν ντεκαφεϊνέ- με την ανερχόμενη μανούλα.

Ζευγάρι οργανώνει baby shower party με τούρτα και μπαλόνια
Διάβασε ακόμη:26 μαγικές και ρομαντικές ιδέες για βάπτιση κοριτσιού

4. Διοργάνωση Baby Shower

Οι κοντινοί φίλοι και οι στενοί συγγενείς, αναλαμβάνουν συνήθως τα έξοδα. Εσύ από την άλλη, ως οικοδέσποινα, εκτός από τη δημιουργία ορεκτικών, αν επιλέξεις να κάνεις μπουφέ ή candy bar και ποτών -προφανώς μοκτέιλς-, μπορείς να αφιερώσεις χρόνο στους επισκέπτες να παίξετε διασκεδαστικά παιχνίδια και να ανοίξετε τα δώρα. 🧁

Εάν από την άλλη σχεδιάζεις ένα πιο φιλικό προς τον προϋπολογισμό πάρτι, μπορείς να ζητήσεις από τους καλεσμένους να φέρουν ορεκτικά και ποτά! Με την άφιξη τους, μην ξεχάσεις να τους θυμίσεις, να κάνουν μια αφιέρωση και να υπογράψουν σε ένα ευχολόγιο.

Μέλλουσα μαμά κάθεται σε καρέκλα baby shower
Διάβασε ακόμη:Η Βάπτιση της Αριέττας με θέμα το λουλούδι

5. Ποιος πρέπει να προσκληθεί;

Δεν υπάρχει περιορισμός! Οποιοσδήποτε μπορεί να προσκληθεί. Αυτό περιλαμβάνει λίγους ή πολλούς, γονείς, αδέλφια, θείους, ξαδέλφια, γείτονες, ακόμα και συναδέλφους

6. Που μπορώ να κάνω το πάρτι;

Η τοποθεσία εξαρτάται από τη λίστα καλεσμένων και την ατμόσφαιρα που θέλετε να δημιουργήσετε. Μερικές ιδέες είναι η αυλή ή το σαλόνι του σπιτιού σου, ακόμα και ένα τοπικό πάρκο ή στην παραλία, για χαλαρό πικνίκ ή μπάρμπεκιου. 

Για όσους πάλι θέλουν «γρήγορα ξεμπερδέματα», η λύση είναι το αγαπημένο σου εστιατόριο ή η καφετέρια.

7. Είναι περίεργο να οργανώσω μόνη, το δικό μου Baby Shower;

Εθιμοτυπικά, δε μπορείς οργανώσεις μόνη σου, για να μην θεωρηθεί ότι «ζητάς» δώρα. Αλλά αν ανησυχείς ότι κανείς δε θα σου προτείνει να οργανώσει το baby shower σου, μίλα με την καλύτερη σου φίλη ή μια στενή συγγενή και με άνεση, ζήτα να αναλάβει τα ηνία

Αλλά και πάλι, δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες! Αν δεν υπάρχει κανείς ή δεν είναι διαθέσιμος, ακόμα και αν απλά προτιμάς να οργανώσεις το δικό σου πάρτι, μη διστάσεις 💕

Μέλλουσα μαμά και φίλη κρατάνε τις κοιλίες τους
Διάβασε ακόμη:Ντύσιμο για βάπτιση: 31 Στιλάτες επιλογές για καλεσμένες

8. Πόση ώρα διαρκεί αυτό το παιχνιδιάρικο πάρτι;

Δεν υπάρχει προκαθορισμένη χρονική διάρκεια. Αν σκεφτείς όλα αυτά που μπορεί να συμπεριληφθούν -γεύμα, αναψυκτικά, παιχνίδια- περίπου δύο ώρες είναι αρκετές, καθώς δε θες να εξαντληθείς από την κούραση, που όλοι γνωρίζουν ότι τους τελευταίους μήνες είναι μεγάλη..

9. Υλικά και Θέμα για Baby Shower

Ανεξάρτητα από το είδος του party που κάνετε, το θέμα θα σε βοηθήσει στον συντονισμό των πάντων. Κάποιες ιδέες που είναι πάντοτε στη μόδα είναι τα ζωάκια της ζούγκλας, το αρκουδάκι, το καραβάκι, ο ροζ μονόκερος, το ροζ ή το γαλάζιο συννεφάκι και άλλα πολλά. Ωστόσο, οι μινιμαλιστές της παρέας, μπορούν απλά να επιλέξουν το παστέλ ροζ ή γαλάζιο χρώμα για τον στολισμό τους. 

Τα υλικά και τα πράγματα που θα χρειαστείς για να διακοσμήσεις ένα baby shower party με χαρούμενο και ζωντανό ύφος, είναι πολλά. Χαρτί τραπεζομάντηλο, μπαλόνια, γιρλάντες, κεράκια, και αξεσουάρ για το τραπέζι όπως βάζα, δίσκους και διάφορα διακοσμητικά στοιχεία όπως παιχνίδια με θέμα το μωρό, και αρκουδάκια

Baby shower τούρτα

Τέλος, αντί να διαλέξεις ένα θέμα που να υποδεικνύει τη διακόσμηση ή το φόρεμα που θα φορέσεις, μπορείς να επιλέξεις ένα θέμα δώρων. 

Τα δικά μας αγαπημένα θέματα είναι οι πάνες και κατά συνέπεια τα diaper cakes και η περιποίηση του δέρματος. Αλλά αγαπημένα μας θέματα είναι τα βιβλία για νέες μαμάδες και τα λευκά είδη 🍼

Θέμα gia baby shower αγοριού
Baby Shower Θέμα
Διάβασε ακόμη:80 ξεχωριστές ευχές για βάπτιση αγοριού, κοριτσιού & διδύμων

10. Δώρα για Baby Shower

Σε ένα baby shower party, δεν μπορεί φυσικά να λείπει η στιγμή των δώρων. Μερικές ιδέες για baby shower δώρα, είναι τα αξεσουάρ, τα ρούχα, βιβλία για παιδιά, παιχνίδια, και προϊόντα φροντίδας για το μωρό. 

Μια εξαιρετική επιλογή είναι το μουσικό αστέρι της La Millou! Με μια ξεχωριστή μελωδία που θα ηρεμεί το μωρό, και θα βοηθά τους γονείς να ξεκουράζονται.

Ένα ακόμα δώρο είναι ένα απαλό μαξιλαράκι ύπνου με μεταξένια υφή. Η αντί-αλλεργική και απαλή σύνθεση του bamboo υφάσματος θα προστατεύει το βρεφικό δέρμα.

Αν θέλετε να κάνετε ένα πιο ιδιαίτερο και πρωτότυπο δώρο, μπορείτε να επιλέξετε μια κούνια με το όνομα του μωρού, η ένα βιβλίο για την ιστορία του μωρού, για να το διαβάσετε όλοι μαζί.

Βρεφική κούνια Cilek

Ένα υπέροχο δώρο για τη νέα μαμά είναι ένα μαξιλάρι θηλασμού. Αυτό το μαξιλάρι θα γίνει το αγαπημένο σου αξεσουάρ. Θα μπορείς να το χρησιμοποιείς ως μαξιλάρι ανάπαυσης κατά την κύηση, και κατά την διάρκεια του θηλασμού μετα την γέννηση του μωρού σου!

Μια άλλη εξαιρετική ιδέα είναι ένα πρακτικό τσαντάκι καροτσιού. Με αυτό το αξεσουάρ, θα μπορείς να οργανώσεις εύκολα τα απαραίτητα για τις βόλτες σας: πάνες, μπιμπερό, μωρομάντηλα και φύγατε για βόλτα!

Διάβασε ακόμη:80 ξεχωριστές ευχές για βάπτιση αγοριού, κοριτσιού & διδύμων

11. Αναμνηστικά Δώρα για Baby Shower

Δωράκι για τους καλεσμένους; Εννοείται! Ετοιμάστε μικρές εκπλήξεις για να ευχαριστήσετε τους αγαπημένους σας φίλους και συγγενείς που θα παρευρεθούν στο baby shower!

Μερικές ιδέες για αναμνηστικά δωράκια περιλαμβάνουν χειροποίητα σαπούνια ή κεριά, λαχταριστά γλυκίσματα ή μπισκότα, καθώς και αρωματικά κεριά που συμβολίζουν την ευχαρίστηση για την παρουσία των καλεσμένων σας.

Αναμνηστικά δωράκια για καλεσμένους baby shower
Διάβασε ακόμη:200 Ευχές για γενέθλια: Ξεχωρίστε με τις ευχές σας!

12. Bonus Shower Tips

Μια καλή ιδέα, θα ήταν να συνδυάσεις baby shower με gender reveal party, για όσους ακόμα δε γνωρίζουν το φύλο του παιδιού. 

Στην εποχή της πληροφορίας, μπορείς να στείλεις τις προσκλήσεις ον-λάιν, και ακόμα να οργανώσεις ένα virtual baby shower. 

Μην ξεχάσεις να στείλεις ευχαριστήριες κάρτες, μπορείς να τις στείλεις και αυτές ον-λάιν! Είναι πάντα καλή ιδέα να στείλεις ευχαριστήριες κάρτες και μάλιστα, όσο νωρίτερα γίνεται και έχεις τον χρόνο. 

Διοργάνωση baby shower

Γράψε μου στα σχόλια αν θέλεις ιδέες και περισσότερες πληροφορίες για τα virtual baby showers και τα gender reveal parties.