Ρομαντικό δείπνο για επέτειο γάμου

Αρχικά φίλη μου συγχαρητήρια για την επέτειο σας! Γιατί εμείς εδώ πέρα δεν προσπερνάμε και δεν παίρνουμε μια τόσο σημαντική ημέρα ελαφρά τη καρδία.

Να σου πω κάπου εδώ λοιπόν, πως ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να γιορτάσετε την υπόσχεση αιώνιας αγάπης με τον άντρα σου, είναι να διοργανώσετε ένα ρομαντικό δείπνο για επέτειο γάμου.

Και αυτό διότι η επέτειος γάμου είναι ένα ιδιαίτερο ορόσημο στην ζωή ενός παντρεμένου ζευγαριού καθώς συμβολίζει την αγάπη, την αφοσίωση και την ψυχική ένωση δύο ανθρώπων. Μια τέτοια μέρα λοιπόν, αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για να ανανεώσετε τους όρκους που ανταλλάξατε την ημέρα του γάμου σας.

Ιδού το δίλημμα όμως. Δείπνο για δύο στο σπίτι ή ρομαντικό δείπνο σε κάποιο εστιατόριο στην γραφική Αθήνα;

Ρομαντικό δείπνο για επέτειο γάμου στο σπίτι: Ιδέες και tips

Την ημέρα της επετείου σας, μια πολύ καλή ιδέα είναι να κανονίσετε ένα ρομαντικό δείπνο για δύο στο σπίτι, καθώς είναι ότι πρέπει για να περάσετε λίγο ποιοτικό χρόνο μαζί και να έρθετε πιο κοντά.

Ρομαντικό δείπνο με κεριά, σαμπάνια και κόκκινα ροδοπέταλα
Διάβασε ακόμη:Το Απόλυτο Ανθολόγιο: 50 πρωτότυπες ευχές για επέτειο γάμου

Φαγητό για ρομαντικό δείπνο επετείου γάμου στο σπίτι

Μπορείς να μαγειρέψεις το αγαπημένο φαγητό του αγαπημένου ή ακόμα και να μαγειρέψετε μαζί ένα ιδιαίτερο πιάτο, ενδεχομένως αυτό που φάγατε μαζί για πρώτη φορά! Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε το μενού να είναι πλούσιο με ορεκτικά και κυρίως πιάτα. Εδώ μπορείς να βρεις πεντανόστιμες συνταγές για να επιλέξεις αυτή που σου ταιριάζει.

Φιλέτο κρέας με κρασί και σάλτσα
vancestudios.co.uk
Μακαρόνια με κιμά σε ρομαντικό δείπνο με λουλούδια και κρασί

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Φρόντισε να έχεις καλό κρασί και κανένα αφροδισιακό στο τραπέζι για μια ακόμα πιο ρομαντική βραδιά…
Διάβασε ακόμη:7+1 ιδέες για ένα μοναδικό δώρο επετείου για γυναίκα!

Τούρτα για ρομαντικό δείπνο επετείου γάμου στο σπίτι

Φυσικά δεν νοείται δείπνο χωρίς επιδόρπιο. Εδώ ή θα σου πρότεινα μια κολασμένη τούρτα σε σχήμα καρδιάς με γέμιση red velvet και σοκολάτα ή μια μικρογραφία της γαμήλιας τούρτας σας με την ίδια ακριβώς γέμιση και εμφάνιση.

Τούρτα επετείου γάμου σε σχήμα καρδιά με σοκολάτα
blog.williams-sonoma.com
Τούρτα επετείου γάμου Red Velvet με σοκολάτα και λουλούδια
birthdaymasti.com
Διάβασε ακόμη:5+1 κορυφαίες επιλογές για δώρο επετείου για άντρα

Διακόσμηση για ρομαντικό δείπνο επετείου γάμου στο σπίτι

Για την διακόσμηση δεν έχω να σου πω και πολλά, απλά φρόντισε να δημιουργήσεις μια ρομαντική, αισθησιακή και γιατί όχι σέξι ατμόσφαιρα με αναμμένα κεράκια, ροδοπέταλα από τριαντάφυλλα και κόκκινα μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς.

Διακόσμηση με κεριά στο σπίτι για επέτειο γάμου
surpriseplanner.in
Όμορφο στήσιμο τραπεζιού για επέτειο γάμου στο σπίτι
Διάβασε ακόμη:7 Ιδέες για Αγίου Βαλεντίνου: Κρατάμε τον Έρωτα Ζωντανό

Μουσική για ρομαντικό δείπνο επετείου γάμου στο σπίτι

Τέλος, όσον αφορά τη μουσική που θα συνοδεύσει το δείπνο σας, αρχικά μπορείς να φτιάξεις ένα playlist με τα αγαπημένα σας τραγούδια. Φυσικά, μην παραλείψεις το τραγούδι του γάμου σας! Ωστόσο, αν προτιμάς μια απαλή μουσική που θα παίζει στο υπόβαθρο και θα δώσει μια πιο ρομαντική νότα στο δείπνο σας, μπορείς να επιλέξεις playlist με τζαζ, βιολί ή πιάνο.

Χορός ζευγαριού σε ρομαντικό δείπνο για επέτειο γάμου
www.brit.co

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Πάντως, το “The Way You Look Tonight” από Frank Sinatra πρέπει να το χορέψετε οπωσδήποτε!
Διάβασε ακόμη:Επέτειος γάμου: 9 ιδέες για να γιορτάσετε την αγάπη σας

Ρομαντικό δείπνο για επέτειο γάμου σε εστιατόριο

Για σένα τώρα που θες να γιορτάσεις την επέτειο σου εκτός σπιτιού, τότε η όμορφη πρωτεύουσα προσφέρει μια πληθώρα από ρομαντικά ξενοδοχεία ή εστιατόρια που εντυπωσιάζουν με την ατμόσφαιρα και τη γαστρονομική τους ποιότητα.

1. Maori, Κηφισιά

Για μια ρομαντική έξοδο στα Βόρεια Προάστια, σου προτείνω ανεπιφύλακτα το πολυτελές και εντυπωσιακό εστιατόριο Maori στην Κηφισιά με διεθνή κουζίνα, δροσερά εξωτικά κοκτέιλ και εντυπωσιακή διακόσμηση.

Maori Κηφισιά
e-table.gr

2. Όμιλος, Βουλιαγμένη

Ένα από τα καλύτερα μέρη που επίσης προτείνω για ρομαντικό δείπνο, είναι ο Όμιλος στα Νότια Προάστια με πανοραμική θέα και εκλεπτυσμένες συνταγές. Εντυπωσίασε το έτερον ήμισυ, προτείνοντας να παραγγείλετε ψητά μανιτάρια πλευρώτους ως ορεκτικό, αστακομακαρονάδα ως κυρίως και ολοκληρώστε με μια εκπληκτική μους σοκολάτας.

Όμιλος Βουλιαγμένη
e-table.gr

3. Electra Roof Garden Restaurant, Πλάκα

Ένας κομψός χώρος, με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη, που παντρεύει ιδανικά τον επαγγελματισμό με τη ρομαντική ατμόσφαιρα. Το μενού είναι επιμελημένο από διάσημους σεφ προσφέροντας φρέσκες και πρωτότυπες γεύσεις. Για κυρίως δοκιμάστε ραβιόλια γεμιστά με παρμεζάνα, και για επιδόρπιο, την κρέμα σοκολάτας με ροδάκινο, φουντούκι και άρωμα κάρδαμου για μια αξέχαστη γευστική εμπειρία.

Electra Roof Garden Restaurant, Πλάκα
e-table.gr

4. Athens Marriott Hotel

Ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Αθήνα, στεγάζει το Made In Athens, ένα εστιατόριο με minimal αισθητική, εντυπωσιακή τζαμαρία που πλαισιώνει τον χώρο και έναν πανέμορφο κήπο. Το μενού αποτελείται από πεντανόστιμα μεσογειακά πιάτα, εμπνευσμένα και από την ευρωπαϊκή κουζίνα.

Athens Marriott Hotel
e-table.gr

Το καλό φιλενάδα είναι πως στην πρωτεύουσα έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε μοναδικά ξενοδοχεία και εστιατόρια με υπέροχη θέα στην Ακρόπολη, το Λυκαβηττό ή το Θησείο. Μια άλλη εξαιρετική επιλογή, θα ήταν επίσης ένα εστιατόριο με κήπο, με προσεγμένη διακόσμηση, χαμηλό φωτισμό και απαλή μουσική.

Το σίγουρο είναι πάντως πως η Αθήνα διαθέτει εξαιρετικά μέρη για να κανονίσετε το ρομαντικό δείπνο της επετείου του γάμου σας, που θα σας χαρίσουν μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη αγάπη και συναισθήματα.

Ρομαντικό δείπνο για επέτειο γάμου με θέα την Ακρόπολη

Ανεξάρτητα λοιπόν από το αν αποφασίσετε να δειπνήσετε στο σπίτι ή να επισκεφτείτε ένα ρομαντικό εστιατόριο, φροντίστε να αφιερώσετε ποιοτικό χρόνο ο ένας στον άλλο ώστε να δημιουργήσετε καινούργιες, μοναδικές αναμνήσεις που θα κρατήσουν μια ζωή. Το δείπνο αυτό εξάλλου, έρχεται για να σου υπενθυμίσει τον λόγο που επέλεξες αυτόν τον άνθρωπο εξαρχής, αποδεικνύοντας ότι οι στιγμές που μοιράζεστε μαζί είναι πολύτιμες!