Χιουμοριστικό illustration για την επέτειο γάμου

Η επέτειος γάμου, είναι αναμφίβολα μια ιδιαίτερη ημέρα για κάθε παντρεμένο ζευγάρι, καθώς σηματοδοτεί ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο στη σχέση σας. Συνάμα όμως, αποτελεί και μια μοναδική ευκαιρία να γιορτάσετε την αγάπη και την αφοσίωσή σας στο άλλο σας μισό, ανανεώνοντας τους όρκους που δώσατε ο ένας στον άλλον την ημέρα του γάμου σας.

Η αλήθεια είναι πως κανένας γάμος δεν συνοδεύεται από κάποιο μαγικό εγχειρίδιο χρήσης. Θα σου πω κάτι όμως φίλη, ακόμα κι αν δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε με απόλυτη βεβαιότητα την μυστική συνταγή μακροημέρευσης, υπάρχουν βασικά “συστατικά” που συντελούν σε έναν επιτυχημένο γάμο. Αμοιβαία εμπιστοσύνη, επικοινωνία, σεβασμός και συμβιβασμός είναι αναπόσπαστα κομμάτια ενός ισορροπημένου έγγαμου βίου.

Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, θέλω να σου τονίσω πως ανεξάρτητα από το πώς επιλέξετε να γιορτάσετε την επέτειο γάμου σας με τον αγαπημένο σου, φροντίστε να αφιερώσετε ποιοτικό χρόνο ο ένας στον άλλον, εκφράζοντας την ειλικρινή σας αγάπη, όχι μόνο μέσα από λόγια αλλά και πράξεις!

Επέτειος γάμου. Ο απόλυτος οδηγός

Σε αυτό το άρθρο κολλητή, σου υπόσχομαι ότι θα βρεις τον απόλυτο οδηγό επετείων γάμου. Αρχικά, θα σου μάθω τους συμβολισμούς και τις ονομασίες, όχι τίποτα άλλο μα για να ξέρεις τι σε περιμένει, και στη συνέχεια θα σε πάρω από το χέρι και θα σου παρουσιάσω μοναδικές ιδέες για να γιορτάσετε αυτήν την ιδιαίτερη στιγμή με το έτερον ήμισυ.

Είσαι αναποφάσιστη για την οργάνωση ενός ρομαντικού δείπνου; Μήπως αγχώνεσαι για την επιλογή του κατάλληλου για την περίσταση δώρου; Ή μήπως δεν το έχεις με τα λόγια και ψάχνεις την τέλεια ευχή που θα πλαισιώσει την τόσο ξεχωριστή αυτή ημέρα και θα την κάνει ακόμα πιο γλυκιά και τρυφερή;

Ναι όλα τα παραπάνω ερωτήματα ταλανίζουν το μυαλό σου, βρε, γιατί έχεις εμένα νομίζεις; Η κολλητή είναι εδώ, για να σου δώσει λύσεις και απαντήσεις! Εσύ, το μόνο για το οποίο πρέπει να “αγχώνεσαι” είναι το φόρεμα που θα επιλέξεις για να κάνεις το έτερον ήμισυ να πει “Damn she’s hot!”😢

Επέτειος γάμου: Συμβολισμοί και ονομασίες

Ας το πάρουμε λοιπόν με τη σειρά! Όπως φαντάζεσαι – και βιώνεις εμπειρικά- κάθε χρόνος που περνά από την ημέρα του γάμου σας, φέρνει μαζί του κάτι διαφορετικό, αντανακλώντας την ενδυνάμωση της αγάπης σας.

Έχουμε και λέμε λοιπόν…Στα πρώτα σκαλοπάτια βρίσκεται η 7η επέτειος γάμου, γνωστή ως “χαλκός”, για να περάσουμε έπειτα στην 15η επέτειο, γνωστή ως “γυαλί”. Φυσικά, τα ονόματα διόλου τυχαία δεν είναι, διότι κρύβουν πίσω τους δύσκολα μαθήματα και προκλήσεις που χρειάστηκε να ξεπεράσετε από κοινού, συντελώντας ουσιαστικά στην εδραίωση της σχέσης σας.

Πάμε όμως να δούμε πιο αναλυτικά, τα highlights των επετείων γάμου:

Ονομασίες επετείου γάμου Infographic

1. Αργυρή Επέτειος 🥈 25 Χρόνια γάμου

Το πρώτο σημαντικό milestone στον κοινό βίο ενός παντρεμένου ζευγαριού, θα λέγαμε ότι είναι τα 25 χρόνια γάμου. Αυτά, αντικατοπτρίζουν την εμπειρία, τη σοφία και την υπομονή που έχει επέλθει μετά από κοινή προσπάθεια. Σε μια τέτοια επέτειο, το ζευγάρι συνηθίζεται να ανταλλάσσει δώρα από ασήμι.

Αργυρή επέτειος γάμου. 25 χρόνια γάμου
blog.preownedweddingdresses.com

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Ανακαλύψτε μοναδικές επιλογές δώρων από ασήμι στο Asimenio που θα αποτελέσουν το τέλειο σύμβολο για την 25η επέτειο γάμου σας.

2. Μαργαριταρένια Επέτειος 🥇 30 Χρόνια γάμου

Επόμενο κατά σειρά milestone, είναι τα 30 χρόνια γάμου, όπου ο άντρας είθισται να χαρίζει ένα μαργαριταρένιο κολιέ στην σύζυγό του, με 30 μαργαριτάρια, ένα για κάθε χρόνο της κοινής τους πορείας. Ένα δείγμα εκτίμησης προς την γυναίκα του, για την ανιδιοτελή αφοσίωση, αγάπη και φροντίδα που αυτή του παρέχει όλα αυτά τα χρόνια.

Μαργαριταρένια επέτειος γάμου. 30 χρόνια γάμου

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Στο Margaritari.gr μπορείτε να ανακαλύψετε εκλεπτυσμένα μαργαριταρένια κολιέ που θα αντικατοπτρίσουν τη μοναδική σας επέτειο και την αγάπη που μοιράζεστε για 30 χρόνια.

3. Επέτειος Ρουμπίνι 💎 40 Χρόνια γάμου

Εδώ μιλάμε για ένα πραγματικό επίτευγμα! Και αυτό, γιατί δυστυχώς στην εποχή μας δεν έχουν όλα τα ζευγάρια την τύχη να γιορτάσουν την 40η επέτειο γάμου τους. Όπως μαρτυρά και το όνομα της συγκεκριμένης επετείου, το πιο συνηθισμένο δώρο είναι ένα δαχτυλίδι, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια ή κολιέ διακοσμημένα με ρουμπίνια. Η επιλογή της συγκεκριμένης κόκκινης πέτρας συμβολίζει τα γερά, σταθερά αλλά και ακλόνητα θεμέλια της σχέσης.

Επέτειος ρουμπίνι. 40 χρόνια γάμου

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Για περισσότερες ιδέες και επιλογές δώρων για επέτειο γάμου, εξερευνήστε τη συλλογή μας στο Kostis Jewellery

4. Χρυσή Επέτειος 🏅 50 Χρόνια γάμου

Ελάτε παιδιά, εδώ σοβάρεψε πολύ το πράγμα καθώς μιλάμε για μισό αιώνα ΜΑΖΙ!😘

Σε αυτό το ζευγάρι που έφτασε αισίως ως εδώ, αξίζουν τουλάχιστον συγχαρητήρια. 50 χρόνια επετείου γάμου, και παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, το ζευγάρι κατάφερε να παραμείνει ενωμένο, αγαπημένο μα πάνω απ’ όλα δυναμωμένο. Παραδοσιακά, μια τέτοια μέρα ο άντρας προσφέρει στη γυναίκα του ένα μπουκέτο κίτρινα τριαντάφυλλα μαζί με ένα χρυσό δαχτυλίδι.

Χρυσή επέτειος γάμου. 50 χρόνια γάμου
stylemepretty.com

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Ανακαλύψτε μοναδικά δώρα για την 50η επέτειο γάμου σας στο Kiriakos Gofas και αποτυπώστε την ειδική αυτή στιγμή με έναν τρόπο που θα μείνει αξέχαστος!

5. Αδαμάντινη Επέτειος 🏆 60 Χρόνια γάμου

Εντάξει, ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ! 😃

Πρόκειται ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ για τα πιο τυχερά μα και πιο αγαπημένα ζευγάρια, τα οποία κατέρριψαν κάθε ρεκόρ κι έφτασαν να γιορτάσουν όχι 40, όχι 50 αλλά ΕΞΗΝΤΑ ολόκληρα χρόνια έγγαμου βίου!

Αποτελούν αληθινό παράδειγμα αγάπης, πίστης και πραγματικής αφοσίωσης, γι’ αυτό δικαίως στα 60 χρόνια επετείου δε συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από ένα μπουκέτο λευκά τριαντάφυλλα και ένα διαμαντένιο κόσμημα. Προσωπικά, σου εύχομαι ολόψυχα να είσαι τόσο τυχερή που κάποια στιγμή θα φτάσεις κι εσύ να γιορτάζεις μια τέτοια επέτειο γάμου!

Αδαμάντινή επέτειος γάμου. 60 χρόνια γάμου
theknot.com

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Ανακαλύψτε μοναδικά δώρα για την 60η επέτειο γάμου σας στο Kosmima24. Ας συνεχίσουμε να γιορτάζουμε την αγάπη και την ενότητά σας με στυλ και λάμψη!

Ιδέες για επέτειο γάμου: Δημιουργικές και μοναδικές προτάσεις

Στην τελική, όποια κι αν είναι η επέτειός που γιορτάζετε, αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια ευκαιρία να γιορτάσετε την αγάπη σας, να αναπολήσετε όμορφες κοινές στιγμές, να κάνετε έναν απολογισμό για όλα χρόνια που έχετε περάσει μαζί και τέλος να δείτε πώς έχετε αλλάξει και εξελιχθεί ως ζευγάρι.

Μια ευχάριστη έκπληξη ή μια ιδέα από κοινού, είναι τρόποι να γιορτάσετε την επέτειο σας, να ξεφύγετε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να αναζωπυρώσετε το πάθος μεταξύ σας. Και αυτό, δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγείτε εκτός budget, με εντυπωσιακά δώρα ή πανάκριβα δείπνα. Αντίθετα, μια δόση έμπνευσης και δημιουργικότητας, αρκεί για να αποδείξετε στον αγαπημένο σας πόσο πολύ τον νοιάζεστε!

Ιδέες για επέτειο γάμου

Είτε λοιπόν πρόκειται για την πρώτη σας επέτειο είτε για τη νιοστή, στο παρακάτω άρθρο θα βρεις 9 πρωτότυπες ιδέες και tips για να κάνεις αυτή τη μέρα ακόμα πιο μοναδική!

Διάβασε ακόμη:Επέτειος γάμου: 9 ιδέες για να γιορτάσετε την αγάπη σας

Ρομαντικό Δείπνο: Ιδέες, συνταγές & συμβουλές για ένα αξέχαστο βράδυ

Και θα σκέφτεσαι τώρα…Κούκλα μου δεν περίμενα εσένα να μου πεις ότι ένα ρομαντικό δείπνο είναι σαφώς από τους πιο δημοφιλείς και αγαπημένους τρόπους των περισσότερων ζευγαριών για να γιορτάσουν μια επέτειο γάμου! Και θα συμφωνήσω!

Ωστόσο, να σου υπενθυμίσω πως εδώ ακριβώς ανακύπτει και το γνωστό δίλημμα. Τί να προτιμήσω; Ένα αξέχαστο ρομαντικό δείπνο για δύο στο σπίτι ή ένα μοναδικό ρομαντικό δείπνο σε κάποιο γραφικό εστιατόριο ή ξενοδοχείο στην γοητευτική πρωτεύουσα;

Ζευγάρι σε ρομαντικό δείπνο στην επέτειο του γάμου τους
Ρομαντικό δείπνο στο σπίτι

Κι επειδή εγώ φίλη μου προνοώ, γιατί σε σκέφτομαι και δεν θέλω να κουράζεις το μυαλουδάκι σου ούτε να μου αμφιταλαντεύεσαι, σου ετοίμασα ένα άρθρο για να σε βοηθήσω να πάρεις τη σωστή απόφαση.

Διάβασε ακόμη:Ρομαντικό δείπνο για επέτειο γάμου: Σπίτι ή έξω;

Δώρα επετείου γάμου: Ιδέες και Προτάσεις για μια αξέχαστη επέτειο

Αχχ ένα άλλο μεγάλο βασανάκι, το δώρο επετείου γάμου! Καταρχάς, δεν νοείται επέτειος γάμου χωρίς δώρο! Και αν αναρωτιέσαι γιατί αυτό το δώρο διαφέρει από όλες τι άλλες περιστάσεις…Μα ακριβώς, γιατί οφείλει να είναι πιο ξεχωριστό από όλα τα υπόλοιπα, διότι αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να εκφράσεις την αγάπη και την εκτίμησή σου προς τον/την σύντροφό σου με έναν λίγο πιο ιδιαίτερο τρόπο.

Και πάλι όμως, I got your back girlfriend. Η φιλενάδα σου έψαξε και βρήκε τις πιο hot προτάσεις δώρων επετείου γάμου, ώστε η εύρεση τους να μην αποτελεί σπαζοκεφαλιά για κανέναν απ’ τους δυο σας – ναι ναι πάσαρε του το επόμενο άρθρο διακριτικά… ή και όχι, διότι επέτειο γάμου γιορτάζουμε στο κάτω κάτω κύριε Αντωνάκη!

Εδώ λοιπόν, θα βρεις κορυφαίες προτάσεις για δώρα επετείου γάμου για άντρα, ώστε να επιλέξεις αυτό που θα αντικατοπτρίζει τα ενδιαφέροντα αλλά και την προσωπικότητα του καλού σου.

Από την άλλη, εδώ θα βρεις μοναδικές ιδέες για δώρο επετείου για γυναίκα, για εσένα που – μεταξύ μας, δεν έχεις ιδέα γι’ ́αυτό βρέθηκες εδώ – αλλά θες να επιλέξεις ένα δώρο για την γυναίκα της ζωής σου, που θα την κάνει να αισθανθεί ιδιαίτερη και ξεχωριστή.

Ευχές για επέτειο γάμου: Συναισθηματικές ιδέες για τη σημαντική σας ημέρα

Τέλος, όπως καταλαβαίνεις, μια τόσο ξεχωριστή μέρα, όπως είναι η επέτειος γάμου, πρέπει να συνοδεύεται και από εξίσου ιδιαίτερες ευχές. Και ναι, ξέρω πως είτε πρόκειται για την δική σας επέτειο είτε για επέτειο γάμου ενός κοντινού, αγαπημένου σας ζευγαριού, σε αυτήν την ειδική περίσταση, οι ευχές θέλουν και ένα στοιχείο brainstorming ρε αδερφέ.

Οι ευχές επετείου γάμου αναδεικνύουν την αξία της αγάπης και της δέσμευσης, γιορτάζουν τη συντροφικότητα ενώ παράλληλα εκφράζουν τη χαρά μας για την επιτυχημένη πορεία του ζευγαριού.

Ευχές για επέτειο γάμου

Για εσένα λοιπόν, που αναζητάς τις κατάλληλες λέξεις που θα προσθέσουν μια ξεχωριστή, ιδιαίτερη νότα στην εορταστική ατμόσφαιρα, είτε της δικής σας επετείου γάμου είτε συγγενών και φίλων, εδώ θα βρεις μια γκάμα από ευχές γάμου ανά κατηγορία.

Πρόκειται για το απόλυτο ανθολόγιο με ευχές, άλλοτε αστείες και διασκεδαστικές, άλλοτε γεμάτες λόγια αγάπης και ρομαντικά αποφθεύγματα, με κοινό όμως στοιχείο την αγάπη, το θαυμασμό, την συγκίνηση αλλά και την υποστήριξη προς το εορτάζων ζευγάρι.

Άντε φίλη, δεν έχεις παράπονο! Είσαι μόλις λίγα κλικ μακριά από το διοργανώσεις την πιο τέλεια, ιδιαίτερη και ευφάνταστη επέτειο γάμου EVER! Αν τώρα θες να μοιραστείς την εμπειρία σου μαζί μου και να κάνουμε την όλη φάση πιο διαδραστική, μην διστάσεις να σχολιάσεις.

θα χαρώ πολύ να ακούσω την δική σου μοναδική εμπειρία! 😘 I guess I’ll see you, OR I’ll hear you! 😀