Νύφη χορεύει σε γαμήλιο πάρτι

Τι και αν η φωτογραφία μπήκε για «τα καλά» στη ζωή μας περισσότερο από ποτέ χάρη στην τεχνολογία και τα social media, το άγχος εξακολουθεί να μας κυριεύει απέναντι στον επαγγελματικό φακό ενός φωτογράφου.

Πόσο μάλλον, όταν φοράς νυφικό και γαμπριάτικο κοστούμι…Ή μήπως δεν θα έπρεπε;

Ο Ιγνάτιος Κουρουβασίλης, μας έχει χαρίσει μέσα από την απλότητα και καθαρότητα του φακού του, τα πιο όμορφα στιγμιότυπα από γάμους και βαπτίσεις τους οποίους φωτογράφισε. Είναι ένας έμπειρος επαγγελματίας φωτογράφος γάμου και βάπτισης και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά το portfolio του. 

Ένας λάτρης της γήινης ελληνικής χρωματικής παλέτας, των αληθινών χαμόγελων και του φυσικού φωτός του ηλιοβασιλέματος. Η δουλειά του αναδεικνύει με τον πιο ανεπιτήδευτο τρόπο την ομορφιά της αγάπης των ζευγαριών, που τον εμπιστεύτηκαν. Ή όπως επιθυμεί ο ίδιος να τα αποκαλεί «lovebirds»!

Πανέμορφή boho νύφη με λουλούδια

Τα φωτογραφικά κλικ του από κάθε μεριά της Ελλάδος, από γάμους και βαπτίσεις elegant και boho, με lovebirds από όλο τον κόσμο «δένουν» αρμονικά στον φωτογραφικό κόσμο του Ιγνάτιου Κουρουβασίλη.

Ο Ιγνάτιος παραχωρεί συνέντευξη στο WedMyWay και μας «ξε-αγχώνει» με την προσωπικότητά του και τα πολύτιμα tips του. Απαντάει σε βασικά ερωτήματα γύρω από το κόστος της φωτογράφισης, τι πρέπει να προσέξουμε κατά την επιλογή ενός φωτογράφου, αλλά και πιο είναι το μυστικό για το τέλειο γαμήλιο άλμπουμ.

Το μυστικό για τέλειες φωτογραφίες γάμου … δεν βρίσκεται στο Photoshop

Ποιες φωτογραφίες πιστεύεις ότι είναι απαραίτητες σε ένα γαμήλιο άλμπουμ και για ποιο λόγο;

Απαραίτητες φωτογραφίες είναι στιγμές από τις προετοιμασίες του γαμπρού και της νύφης, οι λεπτομέρειές τους όπως και η δεξίωση, ώστε το ζευγάρι να έχει ολόκληρη την ιστορία του γάμου του, από την αρχή έως το τέλος. Στα επιμέρους δεν θα πρέπει να λείπουν οι οικογενειακές φωτογραφίες, συγγενείς – φίλοι, κουμπάροι και φυσικά τα πορτραίτα του ζευγαριού.

Φωτογράφιση Γάμος Κτήμα Νεφέλες
Διάβασε ακόμη:16 αστείες φωτογραφίες γάμου που απαθανάτισε ο φακός!

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να γνωρίζουν τα μελλοντικά ζευγάρια για τη διαδικασία της φωτογράφισης

Τα μελλοντικά ζευγάρια το μόνο που θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι καλό είναι να  προσπαθήσουν να αφήσουν στην άκρη τυχόν άγχος την ημέρα του γάμου ή την κούραση της προετοιμασίας του, και να χαρούν όσο μπορούν περισσότερο την μεγάλη τους ημέρα. Τα υπόλοιπα είναι στα χέρια σοβαρών επαγγελματιών που θα φροντίσουν, ώστε να κυλήσουν όλα ιδανικά.

wedding in santorini greece
Διάβασε ακόμη:Τα 10 ωραιότερα ξωκλήσια για ένα μαγικό γάμο στην Αττική

Ποιες είναι οι 3 συμβουλές που θα δώσεις σε μια νύφη ή έναν γαμπρό που δεν βγαίνουν καλά στις φωτογραφίες;

Το να είσαι μπροστά σε έναν φακό, όταν δεν είσαι μοντέλο, σε κάνει να νιώθεις κάπως άβολα ακόμα και όταν βγαίνεις καλός στις φωτογραφίες. Στόχος μας είναι να βγάλουμε προς τα έξω το καλύτερο σας εαυτό και τα συναισθήματα που υπάρχουν ανάμεσα σας και όχι να μπείτε ως εξώφυλλο στην Vogue. Οπότε, χαλαρώστε, αφεθείτε στις οδηγίες του επαγγελματία και απολαύστε ένα ονειρικό αποτέλεσμα.

Ignatios Kourouvasiliis Photography
Διάβασε ακόμη:9 πρωτότυπες ιδέες για είσοδο γάμου που θα ενθουσιαστείς

Υπάρχει κάποιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν τα ζευγάρια όταν φωτογραφίζονται;

Τα ζευγάρια όταν φωτογραφίζονται είναι σίγουρο ότι θα κάνουν «λάθη». Δεν είναι επαγγελματίες μοντέλα, ούτε έχουν ξαναπαντρευτεί ώστε να γνωρίζουν την διαδικασία. Όμως είναι υποχρέωση του επαγγελματία να τα διορθώσει διακριτικά, χωρίς ίχνος πίεσης ή δυσφορίας εκ μέρους του. Αν δεν συμβεί αυτό, τότε το λάθος δεν ξεκινά στην διάρκεια της φωτογράφισης, αλλά νωρίτερα, στην επιλογή του επαγγελματία.

Wedding in Milos Greece
Διάβασε ακόμη:Ευχές γάμου: Τι να γράψεις σε μια ευχετήρια κάρτα γάμου

Τι πρέπει να προσέξουν τα ζευγάρια όταν επιλέγουν φωτογράφο γάμου;

Τα ζευγάρια πρέπει να επιλέξουν τον φωτογράφο του γάμου τους πάρα πολύ προσεκτικά. Η επιλογή τους δεν θα πρέπει να βασίζεται σε οικονομικά κριτήρια μόνο ή σε τυχόν δώρα που θα τους δοθούν. Οι μοναδικές στιγμές σας είναι για μια συγκεκριμένη ημέρα και δεν θα μπορέσουν να επαναληφθούν την επόμενη.

Οπότε, δείτε την δουλειά & το στυλ του φωτογράφου, την αισθητική του, διαβάστε κριτικές για αυτόν στην google, ρωτήστε τον για διαθεσιμότητα ιδανικά 10 με 12 μήνες πριν, και προσπαθήστε να μείνετε κοντά στο οικονομικό σας προϋπολογισμό. Ένα συχνό λάθος είναι ότι δίνονται πολύ μεγάλα ποσά για το τραπέζι – χώρο δεξίωσης, ενώ για τον φωτογράφο γίνονται σημαντικές περικοπές και εκπτώσεις.

Για αυτά τα τόσο σημαντικά θέματα μπορείτε να διαβάσετε τα αναλυτικά post μου:

Φωτογράφος Γάμου: 9 συμβουλές στο πως να κλείσετε τον ιδανικό φωτογράφο για τον γάμο σας
Ετοιμάζομαι για Γάμο Η Απόλυτη Συμβουλή

Boho γαμήλιο τραπέζι
Διάβασε ακόμη:Alexis Georgio: Η ελληνική ιδιοφυΐα των νυφικών φορεμάτων

Πες μας ένα αστείο περιστατικό που θα θυμάσαι για καιρό;

Ένα αστείο περιστατικό ήταν σε προετοιμασία γαμπρού στην όμορφη Μήλο. Πριν ξεκινήσουν το λεγόμενο ξύρισμα του γαμπρού, οι οδηγίες μου ήταν σαφής: «παιδιά, όχι στα φρύδια!» Η εικόνα μιλάει από μόνη της

Αστεία φωτογραφία γάμου
Διάβασε ακόμη:Τα ωραιότερα δημαρχεία για πολιτικό γάμο στην Αττική!

Ποια είναι η σημασία της επεξεργασίας των φωτογραφιών μετά τη λήψη;

Η σημασία της επεξεργασίας είναι πολύ μεγάλη. Κατά την γνώμη πρέπει να είναι τόσο καλή και προς το φυσικό, ώστε να περνά απαρατήρητη. Όπως και μια ωραία γυναίκα δεν χρειάζεται υπερβολές για να φανεί. Είναι ωραία από μόνη της. Το ίδιο ισχύει και για μια ωραία εικόνα. Το να την δραματοποιήσεις με έντονη επεξεργασία, ίσως δεν φέρει τελικά τα ιδανικά για εσάς αποτελέσματα. Μεταξύ μας, όλο το μυστικό βρίσκεται κατά την διάρκεια της λήψης.

Μοντέρνο boho νιόπαντρο ζευγάρι
Διάβασε ακόμη:Eμένα η λίστα γάμου μου έχει Cordella. H δική σου;

Με ποιο τρόπο βοηθάς το ζευγάρι να νιώσει άνετα και φυσικά κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης του γάμου;

Το ζευγάρι προσπαθώ να νιώσει άνετα, από την πρώτη λέξη της αρχικής μας συνομιλίας. Πάντα σε πλαίσια αλληλοσεβασμού και κατανόησης. Επιπλέον δίνονται γραπτώς tips μέσα από την εμπειρία μου για κάθε στάδιο της διαδικασίας, ενώ το online booking system τα βοηθά να γνωρίζουν τα πάντα ανά πάσα στιγμή, δίνοντάς τους μια πολύτιμη stress-free εμπειρία. Το ότι είμαι δίπλα τους για οποιαδήποτε ερώτηση 24 / 7, το θεωρώ αυτονόητο.

 Μην ξεχνάτε ότι με τον φωτογράφο, πέρα από το εικαστικό αποτέλεσμα, θα είστε τις περισσότερες ώρες μαζί του κατά την διάρκεια του γάμου σας. Είναι σημαντική η χημεία ανάμεσά σας. Και είναι καθοριστική όχι μόνο κατά την διάρκεια της φωτογράφισης, αλλά και του τελικού αποτελέσματος.

Γαμήλια διακόσμηση τραπεζιου
Διάβασε ακόμη:Προετοιμασία γάμου: Μια βδομάδα πριν την μεγάλη ημέρα!

Πόσο τελικά κοστίζει ένας φωτογράφος γάμου;

Ο χρόνος κάλυψης ενός γάμου και η διαδικασία είναι ίδια για όλους τους φωτογράφους. Αντίθετα με μια ηλεκτρική συσκευή όπου μπορούμε να κάνουμε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και να την αγοράσουμε από το φθηνότερο κατάστημα, η φωτογραφία γάμου εμπεριέχει μια μορφή τέχνης.

Έτσι ανάλογα την ματιά και την εμπειρία ενός φωτογράφου, η αμοιβή του μπορεί να ξεκινά από 600 ευρώ για ένα πλήρη γάμο με προετοιμασίες γαμπρού & νύφης, μυστήριο και δεξίωση, έως 8.500 ευρώ για έναν high-end γάμο στο Como της Ιταλίας. Γενικότερα, για έναν καλό φωτογράφο να υπολογίζεται από 1.000 έως 2.000 ευρώ κατά μέσο όρο.

Ιγνάτιος Κουρουβασίλης φωτογράφος γάμου

Ο Ιγνάτιος είναι ένας από τους καταξιωμένους επαγγελματίες που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογό μας. Οι υπηρεσίες του αποτυπώνουν την ποιότητα και την εμπειρία που αναζητάτε για την ημέρα του γάμου σας

Για να δείτε περισσότερα έργα του Ιγνάτιου και να επικοινωνήσετε μαζί του, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του, στο ignatioskourouvasilis.com η να τον βρείτε στο Instagram και το Facebook