Alexis Georgio wedding dress

Λίγα λόγια για τον Έλληνα σχεδιαστή νυφικών Alexis Georgio και την εταιρεία του

Νεαρός ακόμα, ο Alexis έφυγε από το Μεσολόγγι πριν 47 περίπου χρόνια για να κυνηγήσει το μεγάλο αμερικάνικο όνειρο. Τότε ήταν που ανακάλυψε για πρώτη φορά και το ταλέντο του ως σχεδιαστής τζιν. Ως πρωτοπόρος και οραματιστής, δημιούργησε μια εταιρεία ρούχων η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία μέχρι και σήμερα. 

Ο Alexis ξεκίνησε να σχεδιάζει και να εμπορεύεται τζιν και αθλητικά ρούχα για εταιρείες όπως η Vivi Paris Jeans. Μεταξύ άλλων συνεργάστηκε με τον Tommy Hilfiger και τον Jonathan Logan. Το 1977 ήταν ο πρώτος που διαφήμισε τα τζιν του με αφίσες σε όλους τους σταθμούς του μετρό στη Νέα Υόρκη. Τα τζιν και τα αθλητικά του ρούχα έγιναν δημοφιλή και σημείωσαν πωλήσεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Alexis Georgio παντρεύει ιδανικά την παγκόσμια μόδα με την ευρωπαϊκή αισθητική. Το σημαντικότερο ατού της εταιρείας του είναι η τεράστια γκάμα από υφάσματα, δαντέλες και άλλα υλικά που είναι ένα βήμα μπροστά από τις τάσεις και των οποίων η αγορά δεν θα βγει ποτέ εκτός μόδας.

Alexis Georgio wedding dress

Τι νυφικά θα βρει μια μέλλουσα νύφη στην εταιρεία;

Από το 2001 λοιπόν, ο Alexis άρχισε να σχεδιάζει και να δημιουργεί μοναδικά νυφικά, τα περισσότερα εξ ’αυτών διακοσμημένα με χάντρες υψηλής ποιότητας καθώς και ημιπολύτιμους λίθους.

Alexis Georgio
Alexis Georgio wedding dress
Alexis Georgio wedding dress

Τα τελευταία 10 χρόνια, ο Alexis κάνει private labelling για μερικά από τα top καταστήματα νυφικών στις Ηνωμένες Πολιτείες ⎻ σχεδιάζει δηλαδή ατομικές συλλογές για κάθε μεμονωμένο κατάστημα ⎻ χρησιμοποιώντας είτε την ετικέτα Alexis Georgio είτε την επωνυμία του καταστήματος.

Από τον Σεπτέμβριο του 2022 αποφάσισε να μοιραστεί τα σχέδιά και το έμφυτο ταλέντο του, επεκτείνοντας τα επιχειρηματικά του σχέδια και στην Ελλάδα.

Alexis Georgio wedding dress
Alexis Georgio
Alexis Georgio

Εκτός από νυφικά, τι άλλα φορέματα σχεδιάζει ο Alexis;

Ο κατάλογος είναι μακρύς! Η εταιρία δημιουργεί από εντυπωσιακά Νυφικά και Φορέματα για παρανυφάκια μέχρι elegant Βραδινά φορέματα, Τουαλέτες αλλά και Φορέματα για το Κόκκινο Χαλί! Φυσικά από τη λίστα δεν λείπουν τα αξεσουάρ που είναι διαθέσιμα προς πώληση σε μερικά από τα καλύτερα καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Alexis Georgio wedding dress
Alexis Georgio wedding dress

Η εταιρεία χρησιμοποιεί υλικά υψηλής ποιότητας και κατασκευής. Τις εντυπώσεις κλέβουν τα μεταξωτά βραδινά φορέματα και τα σατέν δαντελένια νυφικά που είναι κεντημένα με εξαιρετική δεξιοτεχνία.

Alexis Georgio

Μεταξύ άλλων, ο Alexis έχει κάνει πολλές επιδείξεις μόδας στο Μπέβερλι Χιλς, στο Ντάλας, στο Λας Βέγκας, στο Σικάγο και στη Νέα Υόρκη. Όπως αναφέρει και το editorial του περιοδικού Sposa για τον Alexis Georgio: «Δώστε προσοχή στα σχέδια των βραδινών και νυφικών φορεμάτων του Alexis Georgio στο μεγαλύτερο δημιουργικό βάθρο που υπάρχει ⎻ το κόκκινο χαλί».

Alexis Georgio wedding dress
Alexis Georgio wedding dress
Alexis Georgio

Έχει ντυθεί κάποια celebrity με Alexis Georgio;

Στo ξεκίνημα τις καριέρας του, ο Alexis έδωσε φορέματα και αξεσουάρ (κολάν με χάντρες) σε πολλούς σταρ κατά την διάρκεια των σόου του σε Χόλιγουντ, Μπέβερλι Χιλς και Λας Βέγκας. Ενδεικτικά αναφέρουμε το 2008 όταν η Lady Gaga φόρεσε ένα κολάν με κρυστάλλους, σχεδιασμένο από τον Alexis.

Alexis Georgio
Alexis Georgio

Πού μπορεί μια μέλλουσα νύφη να βρει νυφικό Alexis-Georgio στην Ελλάδα;

Δεδομένου ότι πολύ πρόσφατα ο Alexis αποφάσισε να κάνει άνοιγμα και στην ελληνική αγορά, ακόμα βρίσκεται στη διαδικασία οριστικοποίησης των παραγγελιών σε συνεργασία με τη Sposa Moda στην Αθήνα (6 ή 7 καταστήματα),με την Ελένη Λιόντου στο Μεσολόγγι ενώ παράλληλα βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων με κάποια άλλα καταστήματα σε Αγρίνιο, Άρτα και Πάτρα.

Alexis Georgio wedding dress