Νυφικό μακιγιάζ ο πλήρης οδηγός απο το WedMyWay

Νυφικό μακιγιάζ ή αλλιώς… πως να είσαι εκθαμβωτική την ημέρα του γάμου σου! Ναι, μέσα σε όλες τις απαιτήσεις και την οργάνωση που απαιτεί ένας γάμος, πρέπει να βρεις χρόνο να προετοιμάσεις και τη δική σου, προσωπική εμφάνιση για τη μεγάλη μέρα! Και μπορεί να μη σε απασχολούν τόσο τα λουλούδια που τελικά έχουν πιο έντονο χρώμα από όσο τα περίμενες, το μακιγιάζ σου όμως, σίγουρα θα σε απασχολήσει!

Όλες οι νύφες, χωρίς καμία εξαίρεση, θέλουν το τέλειο μακιγιάζ για την ημέρα του γάμου τους (και μεταξύ μας, καλά κάνουν). Αντιλαμβάνομαι πως για να βρίσκεσαι εδώ, θα αναρωτιέσαι, “Ποια χρώματα μου ταιριάζουν;”, “Μπορώ να κάνω το έντονο sexy μακιγιάζ που ονειρεύομαι;” και ένα σωρό άλλα. Λοιπόν, κάθισε αναπαυτικά και πάμε να λύσουμε όλες τις απορίες σου!

Νυφικό μακιγιάζ : Οι καλύτερες προτάσεις για τη μέρα του γάμου σου!

Νυφικό μακιγιάζ για μελαχρινές

Αν είσαι μελαχρινή (όπως οι περισσότερες μεσογειακές γυναίκες) και θέλεις ένα μακιγιάζ που θα αποπνέει φρεσκάδα αλλά και λάμψη, τότε έχεις άφθονες επιλογές! Μπορείς να επιλέξεις προϊόντα σκιάς σε ζεστές αποχρώσεις όπως καφέ, μπεζ αλλά και μπρονζέ, που όχι μόνο θα τονίσουν τα μάτια σου, αλλά θα δώσουν και μια απαλότητα και γλυκύτητα στην όλη εμφάνιση.

Μακιγιάζ γάμου για μελαχρινή κοπέλα με έντονο κόκκινο κραγιόν

Ποιο είναι το ιδανικό κραγιόν για εσένα; Το nude φυσικά! Μπορείς να επιλέξεις ένα glossy για περισσότερη ζωντάνια, αλλά ακόμα και τα ματ nude χρώματα, θα σε κάνουν να λάμψεις! Αν βέβαια ανήκεις στις πιο τολμηρές, μπορείς να δοκιμάσεις ένα κόκκινο κραγιόν για να νιώθεις πιο sexy από ποτέ! Το μακιγιάζ συμπληρώνεται με ρουζ σε καφέ ή μπρονζέ αποχρώσεις, που θα ενισχύσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.

Νυφικό μακιγιάζ για μελαχρινή γυναίκα
Διάβασε ακόμη:Μακιγιάζ για γάμο: 26 απλές ιδέες για ένα τέλειο αποτέλεσμα

Λαμπερό μακιγιάζ γάμου για καστανές

Για τις καστανές, το ιδανικό μακιγιάζ γάμου είναι αυτό που αναδεικνύει τη ζεστασιά των τόνων του δέρματος και του χρώματος των μαλλιών. Οι ζεστές αποχρώσεις για τα μάτια, όπως το καφέ, το απαλό κεραμιδί, όπως και το μπρονζέ, μπορούν να αναδείξουν το βάθος και τη ζεστασιά του βλέμματός σου!

Μακιγιάζ για νύφη με καστανά μαλλιά
weddingforward.com

Για τα χείλη, μπορείς να επιλέξεις nude κραγιόν (by the way, η Mac έχει βγάλει τέλειες αποχρώσεις για τη σεζόν 2023-2024) ή κραγιόν σε χρώμα ροδακινί, για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Για να έχεις μια λαμπερή και ισορροπημένη όψη, επέλεξε ρουζ σε πιο πορτοκαλί αποχρώσεις, που θα τονίσει τα καστανά μαλλιά σου και θα σου χαρίσει φυσική λάμψη!

Όμορφη καστανή γυναίκα με φυσικό μακιγιάζ
wiveshub.com
Διάβασε ακόμη:Νυφικά χτενίσματα: Οι Κορυφαίες τάσεις για το 2024!

Μακιγιάζ νυφικό για ξανθές

Όπως θα έλεγε και ένα make-up artist, το νυφικό νυφικό μακιγιάζ για ξανθές, θα πρέπει να έχει γήινες αποχρώσεις, αλλά παράλληλα φυσικούς και λαμπερούς τόνους, ώστε να αναδείξει τη φωτεινότητα των ξανθών μαλλιών! Επέλεξε σκιές σε απαλές αποχρώσεις του ροζ, του χρυσαφί ή ακόμα και του λευκού, για να δώσεις φωτεινότητα στο βλέμμα σου και να φαίνεται πιο “ανοιχτό”. Μια λεπτή γραμμή eyeliner θα συμπληρώσει τέλεια το μακιγιάζ!

Ξανθιά νύφη με κοσμήματα στο κεφάλι και καταπληκτικό μακιγιάζ

Και τι θα βάλεις σε κραγιόν αν είσαι ξανθιά νύφη; Σάπιο μήλο, απαλό ροζ, ακόμα και ροδακινί, ώστε να έχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα. Και για ρουζ, η καλύτερη επιλογή είναι οι ροζ αποχρώσεις, καθώς θα ταιριάξουν τέλεια με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου αλλά και τα μαλλιά σου.

Μακιγιάζ γάμου για κομψή ξανθιά νύφη
miicosmetics.com
Διάβασε ακόμη:Νυφικά Χτενίσματα με πέπλο: Η βασιλική χάρη της Νύφης!

Ζωηρό νυφικό μακιγιάζ για κοκκινομάλλες

Στην περίπτωση της κοκκινομάλας, το μακιγιάζ νύφης επιδιώκει να αναδείξει τη ζωηρή εμφάνιση των κόκκινων μαλλιών! Γι’αυτό, σου προτείνω να επιλέξεις σκιές που τείνουν σε ροζ και κόκκινες αποχρώσεις. Ένα ελαφρύ eyeliner θα κάνει το βλέμμα σου εντυπωσιακό και θα δώσει ένταση στα μάτια.

Μακιγιάζ για ρομαντική κοκκινομάλλα νύφη

Επέλεξε κραγιόν σε κόκκινες ή κεραμιδί αποχρώσεις, που ταιριάζουν στο χρώμα των μαλλιών σου και αναδεικνύουν τη θηλυκότητά σου! Όσο για το ρουζ, οι φυσικές αποχρώσεις είναι μονόδρομος αν θέλεις ένα ζωντανό, λαμπερό, αλλά και φυσικό αποτέλεσμα που θα ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σου!

Vintage νυφικό μακιγιάζ για κοκκινομάλλα
miicosmetics.com

Κομψό μπρονζέ μακιγιάζ νύφης

Αν ο γάμος σου γίνεται καλοκαίρι, τότε το μπρονζέ μακιγιάζ θα χαρίσει στο πρόσωπό σου ένα λαμπερό ύφος και θα αναδείξει τη φυσική ομορφιά σου! Ακόμα κι αν δεν έχεις μαυρίσει αρκετά, οι ζεστές αποχρώσεις του μπρονζέ, θα σε κάνουν να δείχνεις sun – kissed! Τα απαλά χρώματα όπως το καφέ και το μπεζ θα έχουν την τιμητική τους στις σκιές, ενώ μπορείς να προσθέσεις ένα eyeliner σε επίσης καφέ τόνους, για ένα διακριτικό αλλά βαθύ βλέμμα.

Νυφικό μακιγιάζ μπρονζέ

Για τα χείλη, επέλεξε ροζ ή γενικότερα nude αποχρώσεις, ώστε να διατηρήσεις φυσικότητα και ισορροπία στο μακιγιάζ. Το ρουζ δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από κάποιο σε μπρονζέ απόχρωση, που θα χαρίσει λάμψη και νεανικότητα στο πρόσωπό σου!

Μπρονζέ μακιγιάζ για νύφη

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Στο μπρονζέ μακιγιάζ, καλό είναι να μην γίνονται υπερβολές στα χρώματα, καθώς θέλουμε ένα γήινο και φυσικό αποτέλεσμα.

Ρομαντικό νυφικό μακιγιάζ

Αν ονειρεύεσαι έναν ρομαντικό και παραμυθένιο γάμο, τότε τι καλύτερο να κάνεις την αρχή με το μακιγιάζ σου; Το ρομαντικό μακιγιάζ νύφης αποπνέει ζεστασιά αλλά και θηλυκότητα, αναδεικνύοντας την παραμυθένια ομορφιά που κρύβεις μέσα σου!

Πώς θα το πετύχεις αυτό; Κυρίως με σκιές σε ροζ αποχρώσεις που θα κάνουν το βλέμμα σου να φαίνεται πιο αέρινο και ονειρικό! Οι διακριτικές γραμμές eyeliner δεν μπορούν να λείπουν από αυτό το μακιγιάζ, καθώς προσθέτουν την απαραίτητη ένταση στο βλέμμα.

Ρομαντικό νυφικό μακιγιάζ για καφέ μάτια
ittakeyou.co.uk

Για τα χείλη, επέλεξε ροζ αποχρώσεις ή και nude ροζ αποχρώσεις, για να τονίσεις τη θηλυκότητά σου. Το ρουζ στις ίδιες αποχρώσεις, θα δώσει ένα ρομαντικό τόνο σε όλη την εμφάνισή σου!

Ρομαντικό μακιγιάζ για όμορφη κοπέλα
Διάβασε ακόμη:16+ 1 Καλοκαιρινά αέρινα φορέματα για γάμο σε νησί

Ιδανικό μακιγιάζ νύφης με πράσινα μάτια

Αν έχεις πράσινα μάτια, καταρχήν να σου πω μπράβο και ότι σε ζηλεύω! Προχωράμε όμως, γιατί εσύ θέλεις να μάθεις ποιο είναι το ιδανικό μακιγιάζ για εσένα. Λοιπόν, προτείνω καφέ και μπρονζέ σκιές. Αν είσαι πιο τολμηρή, τότε ένα μωβ μολύβι γύρω από το μάτια ή και εσωτερικά, θα τα αναδείξει καταπληκτικά και θα κάνει το βλέμμα σου ακόμα πιο σαγηνευτικό!

Ιδανικό μακιγιάζ νύφης με πράσινα μάτια
itakeyou.co.uk/

Επέλεξε nude ή ροζ αποχρώσεις κραγιόν, glossy για περισσότερη λάμψη ή ματ για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα, που θα αποπνέει γοητεία. Όσο για το ρουζ, μπορείς να επιλέξεις πιο φυσικές αποχρώσεις, ώστε να μην κλέψει τη λάμψη από τα μάτια σου!

Νυφικό μακιγιάζ πράσινα μάτια
Διάβασε ακόμη:Υπέροχα Νυφικά για πολιτικό γάμο: Επιλέξτε το απόλυτο στυλ!

Sexy μακιγιάζ γάμου με κόκκινο κραγιόν

Εάν έχεις αποφασίσει ότι θέλεις να φορέσεις το κόκκινο κραγιόν του πάθους στο γάμο σου, εγώ μαζί σου! Πώς όμως θα καταφέρεις να διατηρήσεις την ισορροπία, ώστε να έχεις ένα ωραίο αποτέλεσμα και να μη “χαθεί” το κραγιόν μέσα στο υπόλοιπο μακιγιάζ;

Αισθησιακό μακιγιάζ νύφης με κόκκινο κραγιόν

Το μυστικό είναι να διατηρήσεις σκιές και ρουζ σε φυσικές και απαλές αποχρώσεις. Έτσι, θα δώσεις φρεσκάδα στο πρόσωπό σου, αλλά ταυτόχρονα θα αναδείξεις το κόκκινο κραγιόν, που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις!

Sexy μακιγιάζ γάμου με κόκκινο κραγιόν
Διάβασε ακόμη:28 αέρινα νυφικά για νησί που θα κλέψουν την παράσταση

Ανάλαφρο, boho μακιγιάζ νυφικό

Αν σου αρέσει το Boho μακιγιάζ, τότε είσαι λάτρης του φυσικού και ανάλαφρου αποτελέσματος, που ταυτόχρονα όμως κεντρίζει το ενδιαφέρον. Ναι, αυτό είναι το Boho, και αντιπροσωπεύει επίσης την ελευθερία της έκφρασης! Πώς λοιπόν θα το πετύχεις; Με ανάλαφρο make – up, δεν χρειάζονται υπερβολές.

Οι αποχρώσεις στις σκιές θα πρέπει να είναι απαλές και ιδανικά περισσότερο ματ, όχι τόσο glam. Για πιο… boho αποτελέσματα, προτείνω να κρατήσεις τις φυσικές σου βλεφαρίδες ή να επιλέξεις κάποιες λιγότερο έντονες.

Ανάλαφρο boho μακιγιάζ νυφικό
weddingforward.com

Και αφού έχεις δημιουργήσει ένα φυσικό μακιγιάζ, τότε δώσε… πόνο στα χείλη! Θέλεις έντονο κόκκινο, ή ακόμα και μπορντό; Ή μήπως απαλό nude; Ό,τι και να διαλέξεις θα ενισχύσει τη φυσικότητα και την αυθεντικότητα του μακιγιάζ σου. Τέλος, προτίμησε ρουζ σε απαλές αποχρώσεις, φυσικές, ώστε να αναδείξεις την bohemian αισθητική!

Ονειρεμένο boho νυφικό μακιγιάζ
weddingforward.com
Διάβασε ακόμη:Boho Νυφικά: 21 μαγευτικές προτάσεις που θα ανατριχιάσεις!

Είμαι σίγουρη πως όσο διαβάζεις, γεννιούνται κι άλλες απορίες! Ας λύσουμε λοιπόν μερικές από αυτές:

  1. Ποιες είναι οι τάσεις του νυφικού μακιγιάζ για το 2024;

    Οι τάσεις του 2024 για το bridal make up απαιτούν λαμπερές επιδερμίδες και φυσικά χρώματα! Οι nude και απαλές αποχρώσεις στις σκιές είναι must, ενώ επιλέγουμε να τονίσουμε τα μάτια με eyeliner και μάσκαρα. Διατηρούμε τη φυσική ομορφιά στα φρύδια, τονίζοντας το χρώμα αλλά και το σχήμα τους.

    Το κραγιόν σε κόκκινο χρώμα, όπως και γενικότερα οι πιο fancy αποχρώσεις κυριαρχούν στις τάσεις του 2024, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό, παιχνιδιάρικο και λαμπερό αποτέλεσμα!

Νυφικό μακιγιάζ με φυσικά χρώματα για το 2023
weddingforward.com
Μακιγιάζ γάμου οι τάσεις στο μακιγιάζ για το 2023
weddingforward.com
  1. Τι ώρα πρέπει να ξεκινήσει το μακιγιάζ;

    Αν δεν είσαι της τελευταίας στιγμής και δεν θέλεις να αγχωθείς, ούτε να στήσεις το ταίρι σου τότε… ξεκίνα νωρίς! Εντάξει, δεν εννοούμε από τα χαράματα, αλλά τουλάχιστον 3 ώρες πριν το γάμο σου. Το μακιγιάζ μπορεί να πάρει από 1 έως 2 ώρες να ολοκληρωθεί. Στο ενδιάμεσο όλο και κάτι θα γίνεται (συγκινημένες φίλες, φωτογράφοι και λοιπά), μετά όλο και κάποια φωτογραφία θα πρέπει να βγει, όλο και κάπου θα καθυστερήσεις και κάπως έτσι περνάει η ώρα χωρίς να το καταλάβεις!

    Ωστόσο, μην το παρακάνεις και ξεκινήσεις από το πρωί, με τόση συγκίνηση δεν θέλεις να φύγει το μακιγιάζ πριν την ώρα του!

Προϊόντα μακιγιάζ, περιποίησης δέρματος, αρωμάτων, μαλλιών και ομορφιάς
sephora.com
  1. Πότε πρέπει να κάνω το δοκιμαστικό μακιγιάζ;

    Όταν θα έχεις αποφασίσει ποιο θα είναι το νυφικό σου και το χτένισμά σου! Όλα αυτά είναι σαν… αλυσίδα! Τα περισσότερα μακιγιάζ εμπνέονται και στηρίζονται πάνω στο νυφικό. Ανάλογα το ύφος του, ρομαντικό, απλό, chic, θα επιλέξεις και το μακιγιάζ. Βρες λοιπόν το νυφικό και όλα τα άλλα θα γίνουν!

  2. Τι πρέπει να κάνω πρώτα, μακιγιάζ ή χτένισμα;

    Εδώ οι απόψεις διίστανται! Αν υπάρχει καλή συνεργασία μπορείς να τα κάνεις ταυτόχρονα. Αν και συνήθως το χτένισμα γίνεται πρώτο και το μακιγιάζ τελευταίο. Έτσι, η make-up artist θα έχει πλήρη εικόνα του χτενίσματός σου και η κομμώτρια θα μπορεί να δώσει extra πινελιές στο τέλος!

  1. Τι ώρα πρέπει να είμαι έτοιμη για να μην αγχωθώ;

    Ιδανικά, ένα μισάωρο πριν το γάμο είναι η τέλεια ώρα! Έτσι, θα έχεις χρόνο για εσένα, να απολαύσεις στη στιγμή, να βγάλεις αρκετές φωτογραφίες και να μην τρέχεις τελευταία στιγμή στην εκκλησία!

Μακιγιέζ γάμου ετοιμάζει την μέλλουσα νύφη
weddingforward.com

Τώρα, αφού έχεις μαζέψει όλες αυτές τις συμβουλές, ξεκίνα την αναζήτηση! Πίστεψέ με θα είναι το πιο όμορφο ταξίδι που έχεις κάνει!

Extra tip για το τέλος: Δεν χρειάζεται άγχος και πανικός, θα κάνεις ότι σου αρέσει τελικά, που λέει και το τραγούδι και όλα θα πάνε μια χαρά!

Η ώρα η καλή!