Μακιγιάζ για γάμο

Όταν ήμουν νεότερη, περίπου 18 ετών, η ξαδέρφη μου παντρεύτηκε και με κάλεσε να καλωσορίσω τους καλεσμένους και να τους οδηγήσω στα τραπέζια τους στο γάμο της. Όταν έβαψα το πρόσωπό μου με μεράκι, τόνισα τα χαρακτηριστικά μου και τα μάτια μου και φόρεσα ένα κόκκινο φόρεμα, δεν πέρασα απαρατήρητη από τους καλεσμένους, οι οποίοι με πρόσεχαν όταν δεν χρειαζόταν να προσπαθήσω πολύ για να τους οδηγήσω στα τραπέζια.

Όταν λοιπόν έχεις ένα περιποιημένο μακιγιάζ και αναδείξεις τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου, τότε θα δεις την αυτοπεποίθησή σου να εκτοξεύεται στα ύψη.

Το μακιγιάζ για γάμο είναι αυτό που θα σου δώσει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να λάμψεις και να τραβήξεις όλα τα βλέμματα πάνω σου. Πολλές από εσάς θα μου πείτε ότι δεν ξέρετε να βάφεστε καλά ή να χρησιμοποιείτε σωστά τα καλλυντικά πάνω στο πρόσωπό σας. Μην ανησυχείτε καθόλου γι’ αυτό είμαι εγώ εδώ για να σας δώσω τα κατάλληλα εφόδια και τις κατάλληλες συμβουλές

Προϊόντα ομορφιάς

Μαζί μας σε αυτό το ταξίδι, θα ανακαλύψουμε τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς από το zizel.gr. Στο κατάστημα θα βρεις μια μεγάλη συλλογή επαγγελματικών προϊόντων για το πρόσωπο, το σώμα, τα μαλλιά και τα νύχια, από τα αγαπημένα σου ελληνικά και διεθνή brands.

Εδώ θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για να αναδείξεις τη φυσική σου ομορφιά και να δημιουργήσεις το ιδανικό μακιγιάζ για τον γάμο των κολλητών σου!

Και μην ξεχάσω να σου πω, φίλη μου, στο Zizel Beauty Shop εκτός από τα υπέροχα προϊόντα ομορφιάς που θα ανακαλύψεις, σε περιμένει και μια μικρή έκπληξη! Με κάθε παραγγελία, θα πάρεις δωρεάν επιλεγμένα δείγματα που θα φωτίσουν την καθημερινή σου ρουτίνα ομορφιάς. Καλο;

Βήματα προετοιμασίας για το τέλειο μακιγιάζ καλεσμένης σε γάμο

Βήμα 1ο: Προετοιμασία του δέρματος για την εφαρμογή καλλυντικών

Το πρώτο βήμα είναι η προετοιμασία του δέρματος σου για να είναι έτοιμο να δεχτεί τα προϊόντα και τα καλλυντικά που θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Δύο βασικά πράγματα είναι ο καθαρισμός και η ενυδάτωση του δέρματός σου. Όταν καθαρίζουμε το δέρμα μας με ένα προϊόν για ντεμακιγιάζ, αφαιρούμε τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ και στη συνέχεια ενυδατώνουμε το δέρμα μας με μια ενυδατική κρέμα προσώπου, ώστε το δέρμα να έχει μια πιο λεία εμφάνιση.

Ανακάλυψε περισσότερα ντεμακιγιάζ ματιών

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Αν ο γάμος είναι πρωί ή ακόμα και μεσημέρι-απόγευμα, θα πρότεινα να βάλεις και αντηλιακό χωρίς κρέμα για την προστασία από τον ήλιο

Βήμα 2ο: Η σωστή επιλογή βάσης και κάλυψης για μια αψεγάδιαστη επιδερμίδα

Το δεύτερο βήμα είναι η σωστή βάση και η κάλυψη της επιδερμίδας ανάλογα με τον τύπο και το χρώμα. Αν είναι καλοκαίρι και είσαι μαυρισμένη, θα πρότεινα να πάρεις τη δική σου βάση που χρησιμοποιείς το χειμώνα και να την αναμείξεις με ένα αντηλιακό με χρώμα ή ένα foundation στο χρώμα που είσαι μαυρισμένη.

Σημαντικό είναι να λάβεις υπόψη σου τις ανάγκες του προσώπου και της επιδερμίδας σου και να επιλέξεις την κατάλληλη βάση και κάλυψη ανάλογα με το αν έχεις λιπαρή ή ξηρή επιδερμίδα και αν θες ελαφριά ή δυνατή και ματ κάλυψη. Επιπλέον, το κονσίλερ είναι απαραίτητο για να δώσει λάμψη στα μάτια σου και να καλύψει τυχόν ατέλειες κάτω από τα μάτια, βελτιώνοντας το βλέμμα σου.

Ανακάλυψε περισσότερα concealers
Διάβασε ακόμη:Ντύσιμο για γάμο το καλοκαίρι: 40 Ιδέες για κάθε γούστο!

Βήμα 3ο: Τονίζοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.

Το τρίτο βήμα είναι ο τονισμός των χαρακτηριστικών του προσώπου σου που θα σε αναδείξει και θα σε κάνει να ξεχωρίσεις. Με τον τονισμό των χαρακτηριστικών δίνουμε ένταση στο μακιγιάζ για γάμο και μπορούμε να παίξουμε με τα χρώματα και τις υφές. Ανάλογα με το outfit που έχεις επιλέξει, θα διαλέξεις και τις αποχρώσεις που θέλεις να τονίσεις τα μάτια σου.

Αν θέλεις έντονο μάτι, θα βάλεις eyeliner, αλλιώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μολύβι σε μαύρη ή καφέ απόχρωση Στη συνέχεια, έχουμε το μολύβι φρυδιών για να τονίσουμε, και σταθεροποιήσουμε τα φρύδια μας. Αν κάνεις πολύ έντονο μάτι, θα πρότεινα ένα πιο ήρεμο nude κραγιόν με λίγο λάμψη. Αλλιώς, αν έχεις ένα πιο ήσυχο μάτι, θα πρότεινα ένα πιο έντονο κραγιόν μαζί με μολύβι χειλιών για να καλύψεις τα κενά ανάμεσα στα χείλη σου.

Ανακάλυψε περισσότερα κραγιόν
Διάβασε ακόμη:14 Σύνολα για γάμο με παντελόνι. Ευκολία και στυλ σε Ένα!

Μακιγιάζ για γάμο: Ιδέες και συμβουλές για ξανθιές καλεσμένες

Το μακιγιάζ για γάμο για ξανθιές είναι διαφορετικό. Εσείς, οι ξανθιές κοπέλες έχετε πιο λευκό δέρμα, οπότε σας πηγαίνουν και κάποια ιδιαίτερα χρώματα πάνω στο πρόσωπό σας. Αν λοιπόν είσαι ξανθιά φίλη μου, θα σου προτείνω διαφορετικές αποχρώσεις σκιών για να τονίσεις τα μάτια σου και να δώσεις μια ένταση στο μακιγιάζ σου.

Μπορείς να δοκιμάσεις μπλε, πράσινες, μωβ, φούξια και ροδακινί αποχρώσεις. Αν φυσικά θέλεις κάτι πιο ήπιο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις καφέ αποχρώσεις, πρόσεξε όμως να αποφύγεις τις λευκές, nude, περλέ και ασημένιες σκιές που είναι πιθανό να κάνουν το πρόσωπό σου να δείχνει χλωμό. Οι σκιές με glitter θα σου δώσουν κάτι έξτρα και θα σε δείχνουν περιποιημένη.

Για ρουζ, σίγουρα να προτιμήσεις ροζ ή ροδακινί που θα φωτίσουν τα μήλα σου, ενώ για κραγιόν να διαλέξεις ροζ αν θέλεις να δώσεις ένταση στα χείλη σου.

Μακιγιάζ για καλεσμένη σε γάμο
Μακιγιάζ γάμου για ξανθιές κοπέλες
Διάβασε ακόμη:Τι να φορέσω σε γάμο; 30 μοναδικά outfits για το 2024

Μακιγιάζ για γάμο: Πως να εντυπωσιάσετε ως μελαχρινή καλεσμένη

Ένα από τα πλεονεκτήματα του να είσαι μελαχρινή είναι ότι σου ταιριάζουν περισσότερες αποχρώσεις και σε κάνουν να λάμπεις στο πρόσωπο. Οι επικρατέστερες σκιές ματιών που κολακεύουν τις μελαχρινές κοπέλες είναι οι γαλάζιες ή μπλε, οι μωβ, οι βιολετί ή οι δαμασκηνί.

Το εκπληκτικό smokey eye μπορεί να δώσει μια εντυπωσιακή πινελιά σε μια μελαχρινή. Για μια πιο ήπια εμφάνιση, θα σου πρότεινα αποχρώσεις σε μπρονζέ, καφέ και nude. 

Σχετικά με το ρουζ, το φυσικό ροζ είναι η καλύτερη επιλογή για να τονίσεις τα μήλα σου. Για έντονα χείλη, ως μελαχρινή, σου προτείνω κόκκινες ή μπορντό αποχρώσεις κραγιόν, αλλά επίσης μπορείς να επιλέξεις καφέ ή ροζ τόνους για μια πιο γήινη εμφάνιση. Αν θέλεις να προσθέσεις λίγη λάμψη, σου προτείνω lip gloss με ματ, βελούδινη ή μεταλλική υφή.

Διάβασε ακόμη:72 Εντυπωσιακά χτενίσματα για γάμο που θα λατρέψεις! 

Καλοκαιρινό μακιγιάζ για γάμο: Πως να δημιουργήσεις ένα φρέσκο και λαμπερό look

Συνήθως, οι περισσότεροι γάμοι στους οποίους πρόκειται να παραστείς ως καλεσμένη πραγματοποιούνται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Λόγω του καλοκαιρινού κλίματος, θα ήταν καλό να δημιουργήσεις ένα επιπλέον λαμπερό και φρέσκο μακιγιάζ για γάμο. 

Μπορείς να δημιουργήσεις ένα έντονο μακιγιάζ ματιών με αιλάινερ ή smokey eye, ή να επιλέξεις ένα μολύβι ματιών σε καφέ αποχρώσεις και να το συνδυάσεις με έντονο φούξια ή κόκκινο κραγιόν για ένα απολαυστικό μακιγιάζ που θα αναδείξει το πρόσωπό σου και θα σου δώσει αυτοπεποίθηση.

Καλοκαιρινό μακιγιάζ
Καλοκαιρινό μακιγιάζ για καλεσμένη σε γάμο
Μακιγιάζ με έντονα μάτια
Καλοκαιρινό μακιγιάζ για γάμο
Διάβασε ακόμη:Ντύσιμο για βάπτιση: 31 Στιλάτες επιλογές για καλεσμένες

Εύκολο μακιγιάζ για γάμο: Συμβουλές για να πετύχεις ένα όμορφό αποτέλεσμα χωρίς προσπάθεια

Αν πάλι δεν προλαβαίνεις να κάνεις κάτι έντονο αλλά θέλεις να είσαι περιποιημένη και λαμπερή, θα σου πρότεινα να βάλεις τα βασικά. Δηλαδή λίγο foundation, κονσίλερ για να τονίσεις τα μάτια σου, mascara, με ένα μολύβι θα τονίσεις τα φρύδια σου, λίγο ρουζ και ένα κραγιόν και θα είσαι πανέτοιμη.

Ευκολο μακιγιάζ γάμου
Απλο βάψιμο για γάμο
Απλό βάψιμο για καλεσμένη σε γάμο
Μακιγιάζ γάμου για μελαχρινές κοπέλες
Διάβασε ακόμη:Τι τσάντα να κρατήσω σε γάμο; Συμβουλές και προτάσεις

Απαλό μακιγιάζ για γάμο: Πως να δημιουργήσεις ένα διακριτικό και ρομαντικό look

Φυσικά, υπάρχουν πολλές γυναίκες που δεν επιθυμούν έντονο μακιγιάζ σε ένα γάμο και το κατανοώ. Για αυτές, έχω μια λύση. Για ένα πιο διακριτικό και ρομαντικό αποτέλεσμα, θα πρότεινα μια βάση και 1-2 σκιές σε καφέ αποχρώσεις με λίγο στρας για να προσθέσει λάμψη στο μάτι, μερικές στρώσεις mascara, λίγο ρουζ στα μάγουλα για να φωτίσει το πρόσωπό σας και λίγη λάμψη.

Ένα κραγιόν σε ροζ ή nude απόχρωση θα ολοκληρώσει το look σου, και είσαι έτοιμη να εντυπωσιάσεις φιλενάδα!

Διάβασε ακόμη:16+ 1 Καλοκαιρινά αέρινα φορέματα για γάμο σε νησί

Ελαφρύ μακιγιάζ για γάμο: Πως να δημιουργήσεις ένα μακιγιάζ που θα αναδείξει την φυσική σου ομορφιά

Αν πάλι ο γάμος είναι σε κάποιο νησί ή σε κάποιο ξωκλήσι και δεν θες να βαφτείς έντονα αλλά θέλεις να αναδείξεις την φυσική σου ομορφιά και πάλι σου έχω την λύση.

Αρχικά, θα χρειαστείς λίγο foundation και κονσίλερ για την κάλυψη τυχόν ατελειών. Στη συνέχεια, προσθέτεις λίγο μπρονζέ στα ζυγωματικά για να δώσεις ζεστασιά στο πρόσωπό σου. Μια καφέ απόχρωση σκιάς στα μάτια θα τα αναδείξει χωρίς να είναι υπερβολική. 

Συνδύασε αυτό το look με λίγο μολύβι στην ίδια απόχρωση για τα μάτια και μια στρώση μασκαρά. Για τα χείλη, δοκίμασε ένα μολύβι σε καφέ απόχρωση με λίγο ροζ πάνω και ένα κραγιόν σε πιο έντονες αποχρώσεις του καφέ. Με αυτόν τον τρόπο, θα αναδείξεις την φυσική σου ομορφιά και θα έχεις ένα λαμπερό look.

Όμορφό και απαλό make up για γάμο
Φυσικό μακιγιάζ για καλεσμένη σε γάμο

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Αν θέλεις να έχεις μαζί σου στον γάμο κάποια προϊόντα, προτείνω να επιλέξεις 1-2 προϊόντα σε μέγεθος ταξιδιού όπως ένα κραγιόν, ένα άρωμα ή μια mascara για να ανανεώνεις το μακιγιάζ σου κατά τη διάρκεια της ημέρας και να νιώθεις αυτοπεποίθηση.
Διάβασε ακόμη:Νυφικό Μακιγιάζ: 20 Λαμπερές Ιδέες για Κάθε Τύπο Μαλλιών

Οι κατάλληλές συμβουλές για το βάψιμο σε γάμο

Διάβασε ακόμη:Τι κοσμήματα φοράει η νύφη; Η λεπτομέρεια που εντυπωσιάζει

Πως να διατηρήσεις το μακιγιάζ φρέσκο καθολη την διάρκεια της ημέρας

Όλο το παιχνίδι είναι στην ενυδάτωση. Με μια καλή ενυδατική ή ένα primer και ίσως και λίγο βαζελίνη θα έχεις ένα αποτέλεσμα που δεν θα σε προδώσει.
Φυσικά, μετά το foundation βάζοντας λίγη πούδρα σταθεροποίησης στο
πρόσωπο σου θα έχεις ένα ιδανικό αποτέλεσμα για ώρες.

Πως να επιλέξεις τα κατάλληλα προϊόντα μακιγιάζ

Για να διαλέξεις τα κατάλληλα προϊόντα μακιγιάζ για το δέρμα σου, πρέπει να λάβεις υπόψη τις ανάγκες του και τον τύπο του. Ξεκινάς με τις ψυχρές αποχρώσεις, συνεχίζεις στις ουδέτερες και τελειώνεις στις θερμές, ή αλλιώς υπάρχουν οι ανοιχτές, οι ουδέτερες και οι σταρένιες επιδερμίδες. Αν επιλέξεις το foundation στην απόχρωση που σου ταιριάζει, θα έχεις το τέλειο αποτέλεσμα.

Πως να διαλέξεις το κατάλληλο μακιγιάζ ανάλογα με το χρώμα των ματιών

Τα μάτια σου είναι το σημείο του προσώπου που μπορεί να αιχμαλωτίσει τους πάντες στο πέρασμα σου. Ο ρόλος του μακιγιάζ είναι να εστιάσει στη συγκεκριμένη περιοχή και  να αναδείξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το βλέμμα σου.

Ανάλογα με το χρώμα των ματιών σου, θα επιλέξεις και το χρώμα των σκιών και ποια σημεία θέλεις να τονίσεις. Αν έχεις ανοιχτόχρωμα μάτια, σου προτείνω να επιλέξεις πιο έντονα χρώματα. Αν έχεις σκούρα μάτια, σου προτείνω να επιλέξεις αποχρώσεις που θα φωτίσουν τα μάτια σου και θα τους δώσουν τη λάμψη που χρειάζονται.