Boho νυφικά φορέματα απλά

Όταν πήγαινα ακόμα νηπιαγωγείο, είχα ήδη τον πρώτο μου σύζυγο. Μεγάλος έρωτας. Μου είχε κάνει δώρο λίγη άμμο και έτσι είπα το ναι. Έβαλα μια χαρτοπετσέτα στο κεφάλι μου και οι καλεσμένοι με μονοψήφιο αριθμό ηλικίας, μας ευχήθηκαν ότι μπορούσαν να αρθρώσουν ως 5 χρονών παιδιά. 

Αυτές ήταν οι απαιτήσεις μου τότε, και ειλικρινά δεν ξέρω σε ποια φάση της ζωής μου άρχισα να περιμένω περισσότερα από τον γάμο μου. Από τότε το νυφικό φαίνεται να μου ήταν αναγκαίο (ναι, χωρίς τη χαρτοπετσέτα δε θα παντρευόμουν πιστεύω). Ενήλικη πλέον, θεωρώ το νυφικό φόρεμα μια πολύ όμορφη και σημαντική παράδοση.

Τα boho νυφικά μπορεί να μην αποπνέουν τη διαχρονικότητα πιο απλών και minimal νυφικών φορεμάτων, αλλά σίγουρα υπογραμμίζουν τη προσωπικότητα και την ομορφιά της νύφης. Ένα νυφικό boho στυλ, διαφέρει από τα υπόλοιπα στυλ νυφικού μιας και πολλές φορές έχει περισσότερο στολισμό και λεπτομέρεια, κάτι το οποίο μπορεί να βγει φορτωμένο αν δεν σχεδιαστεί με φροντίδα.

Ας δούμε λοιπόν τα διαφορετικά στοιχεία που μπορούμε να βάλουμε στο boho νυφικό για να δώσουμε το προσωπικό σας στυλ και να εξασφαλίσουμε την μοναδικότητα του φορέματος.

Boho Νυφικά. Σχεδιάζοντας το κατάλληλο…

Βήμα 1. Δαντέλα και κέντημα, ή την Άρτα και τα Γιάννενα;

Ένα νυφικό boho, απόλυτα vintage, του οποίου η δαντέλα είναι “τόσο όσο”, όπως θα έλεγε η μαμά. Η λεπτομέρεια των δαντελένιων μανικιών που πέφτουν κι αυτά όσο αέρινα, όσο και η φούστα, φέρνουν στο look ακριβώς αυτό το ξέγνοιαστο και αιθέριο που εκπροσωπεί η χίπικη και μποέμικη κουλτούρα.

Νυφικό Boho γοργονέ με δαντέλα και στράπλες πλάτη
www.pronovias.com
Φόρεμα από τούλι σε γραμμή Α με φούστα με βολάν και βαθύ ντεκολτέ με ανοίγματα
katerina-exclusive.gr

Μακρύ μανίκι, σημαίνει παρά πάνω δαντέλα, άρα παρά πάνω boho

Η χρήση δαντέλας σε όλο το μήκος και κυρίως στα μανίκια. Όταν τα μανίκια είναι πιο ανοιχτά και κάνουν μια καμπάνα έχουμε περισσότερο περιθώριο να “εκθέσουμε” αυτή την επιφάνεια, έτσι ώστε να φανεί καθαρά το μοτίβο και να δημιουργήσει αυτό το εφέ που με τη κίνηση των χεριών η νύφη θα θυμίζει νεράιδα.

Νεραιδένιο νυφικό φόρεμα με δαντέλα και αριστοκρατικά μανίκια
www.richgirlboudoir.gr
Boho μεταξωτό νυφικό με υπέροχα μανίκια και πλούσια ζώνη.
missvanity.gr

Κλέψε την παράσταση με νυφικά παπούτσια που αναδεικνύουν την θηλυκότητά σου

Ένα νυφικό boho μπορεί να έχει κεντήματα αντί της δαντέλας. Αυτά τα ρομαντικά κεντήματα το κάνουν vintage και ρομαντικό, δίνοντας το bohemian στυλ με έναν πιο κλασικό, minimal και διακριτικό τρόπο.

Ρομαντικό νυφικό bohemian στυλ με κεντήματα
www.anthropologie.com
Διάβασε ακόμα: 28 αέρινα νυφικά για νησί που θα κλέψουν την παράσταση

Στολίζουμε το νυφικό εις το όνομα του boho

Tο boho μπορούμε να το πετύχουμε και με “στολίδια”. Στο παραπάνω νυφικό φόρεμα βλέπουμε κεντήματα τα οποία κάνουν ακόμη πιο έντονη τη boho διάθεση.

Μάξι νυφικό φόρεμα με τούλι και εντυπωσιακά ethnic μοτίβα
www.richgirlboudoir.gr
Νυφικό φόρεμα εμπνευσμένο από το ethnic style και το anatolian ύφος
www.richgirlboudoir.gr

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Μπορεί μέσα στον ενθουσιασμό σου και στο άγχος σου να μη το καταλάβεις, αλλά σίγουρα όταν ανατρέξεις στις φωτογραφίες του γάμου, ίσως διαπιστώσεις ότι less is more, και θα ήταν καλύτερα αν δεν είχες το έξτρα κέντημα στον ώμο που τώρα φαντάζει σα σεμεδάκι. Άρα κρατάμε στο μυαλό μας την αποφυγή υπερβολής.

Βήμα 2: Νυφικά Boho. Τι στυλ; Γοργόνα ή άλφα;

H πολυ-αγαπημένη άλφα γραμμή, για αποτέλεσμα άλφα ποιότητας

Μπορώ να πω ότι η άλφα και η ίσια γραμμή, είναι οι πιο κατάλληλες επιλογές για να «χτίσουμε» ένα boho νυφικό. Εσύ πού ψάχνεις κάτι πιο αέρινο και άνετο, ένα νυφικό με φούντες είναι η ιδανική επιλογή.

Sexy-Boho νυφικό σε γραμμή-Α από σιφόν, δαντέλα με ντεκολτέ V
antonopoulos-stores.gr
Νυφικό σε γραμμή A από κρεπ με κρουαζέ ντεκολτέ
www.pronovias.com
Διάβασε ακόμα: Υπέροχα Νυφικά για πολιτικό γάμο: Επιλέξτε το απόλυτο στυλ!

Ιδανική ίσια γραμμή sheath. Όχι για μένα, για εσάς τις ψηλές.

Τα απλά νυφικά φορέματα boho σε ίσια γραμμή (sheath), δεν στενεύουν και «χύνονται» απλώς πάνω στο σώμα. Η απλότητα αυτού του στυλ στη γεωμετρία του είναι ένα στοιχείο που βοηθάει να φανεί το ανεξάρτητο και ξέγνοιαστο στυλ του μπόχο.

Νυφικό φόρεμα Boho σε ίσια γραμμή
www.anthropologie.com
θηλυκό νυφικό σε ίσια γραμμή με ακέντητη δαντέλα
demetrios.gr
Διάβασε ακόμη: Σανδάλια για Γάμο σε Νησί: Το Απόλυτο Καλοκαιρινό Στυλ

Το ρομαντικό, διαχρονικό στυλ της γοργόνας

Το boho νυφικό φόρεμα σε στυλ γοργόνα αναδεικνύει το σχήμα της κλεψύδρας. Είναι ιδανικό για καλοκαιρινούς γάμους όταν επιλέξουμε για παράδειγμα να το σχεδιάσουμε με ανοιχτή πλάτη και τιράντες.

Καλοκαιρινό νυφικό φόρεμα σε στυλ γοργόνας με ανοιχτό στήθος και δαντέλα
www.richgirlboudoir.gr

Ο Alexis Georgio ειδικεύεται στο σχεδιασμό και τη δημιουργία νυφικών φορεμάτων και είναι γνωστός για τα κομψά και εκλεπτυσμένα σχέδια του.

Γοργόνες και τον χειμώνα, αν μακρύνουμε τα μανίκια

Για γάμους σε πιο ψυχρούς μήνες, επίλεξε ένα μπόχο νυφικό φόρεμα με μακρύ μανίκι, σε σχήμα γοργόνας. Τα δαντελένια μανίκια μαζί με την ουρά του φορέματος αναδεικνύουν την γυναικεία ομορφιά, συνδυάζοντας το μπόχο με πιο αυστηρά σχήματα στις καμπύλες και το ντεκολτέ.

Αριστοκρατικό memrmaid νυφικό φόρεμα με διαφάνεια και μακριά μανίκια
www.richgirlboudoir.gr

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Ακόμα και με ένα εφαρμοστό νυφικό (γοργόνα) και εφαρμοστά μανίκια με δαντέλα, με το σωστό hairstyle και ιδιαίτερα αξεσουάρ μαλλιών μπορούμε να δημιουργήσουμε μια παραδοσιακή, vintage, αέρινη, boho εμφάνιση.

Βήμα 3: Boho Νυφικά απλά φορέματα. Η λαιμόκοψη

Όταν έρχεται η ώρα να επιλέξουμε μπλούζα για βγούμε με τον παρτενέρ μας ραντεβού, παλεύουμε μέσα μας για το ποιο είναι το τέλεια ισορροπημένο ντεκολτέ. Το ένα δείχνει πολλά, υπέρ του δέοντος, και το άλλο πάρα-είναι συντηρητικό. Φαντάσου τώρα αυτό το δίλλημα, αλλά αυτή τη φορά να διακυβεύεται το νυφικό σου.

Σε αυτό το κομμάτι δεν έχουμε όλες τους ίδιους παράγοντες που συμβάλλουν στην απόφασή μας. Οι γυναίκες με μικρότερο μπούστο θέλουν κάτι που να τις κολακεύει και δεν «κινδυνεύουν» από πιο παρτά ντεκολτέ. Αντίθετα, οι γυναίκες με μεγαλύτερο μπούστο θέλουν στήριξη, άνεση, και αξιοπρεπή κοψίματα έτσι ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι φτηνό ή κραυγαλέο.

Νυφικό με λαιμόκοψη V, τούλινη φούστα και ζώνη
katerina-exclusive.gr

Η τετράγωνη λαιμόκοψη μικραίνει το στήθος στο μάτι του θεατή και το κάνει πιο σεμνό και ρετρό, καθώς επίσης πολύ κλασικό. Το χαμόγελο είναι το κόψιμο που δίνει την ευκαιρία για ένα πολύ κολακευτικό και γυναικείο ντεκολτέ.

Νυφικό φόρεμα σε άλφα γραμμή , χειροποίητο κέντημα στο κορσάζ τούλι ανάλαφρο κάτω
antonopoulos-stores.gr

Το χαμόγελο, η καρδιά, και το V τα οποία τονίζουν τη φυσική ομορφιά της γυναίκας, δίνουν ένα στυλ πιο χαλαρό και bohemian, το οποίο με τη σειρά του είναι και πιο νεανικό.

Νυφικό Pronovias με λαιμόκοψη και πλάτη χαμόγελο
www.pronovias.com
Διάβασε ακόμη:Νυφικά χτενίσματα: Οι Κορυφαίες τάσεις για το 2024!

Βήμα 4: Νυφικά φορέματα Boho. Τα μανίκια

Τα μανίκια ενός νυφικού εξαρτώνται από τον μήνα στον οποίο θα γίνει ο γάμος. Ή ο μήνας που θα γίνει ο γάμος εξαρτάται από τα μανίκια που θέλει η νύφη στο νυφικό της, δεν ξέρω ακόμα.

Στο μυαλό μας έχουμε συνδέσει το μπόχο με το αέρινο στυλ και επομένως όσο πιο χαλαρά τα μανίκια, τόσο πιο ξεκάθαρη θα είναι η boho chic εμφάνισή μας. Αναμφίβολα τα αμάνικα νυφικά πολλές φορές προσδίδουν αρκετά έντονα την αίσθηση του boho.

Λεπτό boho νυφικό Φόρεμα, με υπέροχες λεπτομέρειες
www.arkawedding.gr
Διάβασε ακόμη:Νυφικά Χτενίσματα με πέπλο: Η βασιλική χάρη της Νύφης!

Βήμα 5: Boho Νυφικά. Η πλάτη

Το αν θα επιλέξεις ένα νυφικό με ανοιχτή ή κλειστή πλάτη εξαρτάται αρχικά από την αρέσκεια σου, και ύστερα από τη κόμμωση που θα επιλέξεις. 

Οι ανοιχτές πλάτες στα boho chic νυφικά είναι ίσως λίγο πιο χαρακτηριστικές. Επομένως μια ανοιχτή πλάτη φέρνει αυτόματα το φόρεμα πιο κοντά στη bohemian κουλτούρα ενώ ταυτόχρονα δίνει και μια πιο γυναικεία νότα στην εμφάνιση σου.

Boho νυφικό φόρεμα με δαντέλα και ανοιχτή πλάτη
missvanity.gr
Boho νυφικό από τούλι και δαντέλα με κλειστή πλάτη
istoriesgamou.gr

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Τα παπούτσια μιας boho νύφης θα μπορούσαν να είναι σε μορφή σανδάλι, με τακούνι ή χωρίς, ανάλογα με το ύψος και τα θέλω της νύφης. Πάντως γήινες αποχρώσεις όπως είναι το μπεζ ή το εκρού  σε σανδάλια ή πέδιλα πάντα δίνουν μια πιο ανέμελη και αέρινη εμφάνιση.

Βήμα 6: Νυφικά Boho Chic. To tail or not to tail?

Το νυφικό σε πολλές περιπτώσεις έχει μακριά ουρά την οποία κουβαλάνε τα παρανυφάκια, ενώ εκείνα χαιρετάνε τη μαμά τους και ονειροπολούν την ώρα που θα διασχίζουν τα σκαλιά της εκκλησίας φορώντας το δικό τους νυφικό. 

Η ουρά παρόλα αυτά δεν είναι αναγκαστική. Ειδικά ένας πιο απελευθερωμένος χαρακτήρας όπως εσύ ως μπόχο νύφη μπορεί να νιώθει παραπάνω βάρος κουβαλώντας μια ουρά για όλα τα βήματα που θα κάνει ως νύφη. 

Τα boho νυφικά φορέματα με ουρά δίνουν φυσικά μεγαλύτερη έκταση για να προστεθεί δαντέλα η οποία θα εξασφαλίσει μία ολοκληρωμένη παραμυθένια boho εμφάνιση. Αντίστοιχα ένα νυφικό χωρίς ουρά δημιουργεί εξίσου την αίσθηση του boho μιας και επιτρέπει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων που σίγουρα θα επιτρέψουν στη νύφη να είναι πιο αέρινη και άνετη, όπως εκείνη ονειρεύεται να ζήσει τον γάμο της.

Νυφικό σε γραμμή τρομπέτα με ντεκολτέ halter
www.pronovias.com
Σέξι μπόχο νυφικό σε Γραμμή-Α και ιβουάρ χρώμα
katerina-exclusive.gr
Διάβασε ακόμη:Boho βάπτιση: Μοναδικές ιδέες για ένα ζεστό chic event!

Ελπίζω να σε βοήθησα να ήρθες 6 βήματα πιο κοντά στην σχεδίαση του ονειρικού σου boho νυφικού στο οποίο θα ζήσεις αυτή την όμορφη μέρα. 

Αξίζεις το ομορφότερο νυφικό και είναι σημαντικό να το έχεις. Άκου με κι εμένα που παντρεύτηκα με χαρτοπετσέτα τη Δευτέρα και χωρίσαμε Τετάρτη. Αρρώστησα εγώ, δε μου έκανε ζωγραφιά για περαστικά αυτός, και το λήξαμε.