Νυφικά χτενίσματα με πέπλο

Μεταξύ της εύρεσης του νυφικού σου και της επιλογής των νυφικών σου παπουτσιών, ίσως σκέφτεσαι ποια άλλα νυφικά αξεσουάρ θα ήθελες για τη μεγάλη σου μέρα, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών σου για να φορέσετε πέπλο.

Αλλά, ποια είναι η σημασία του και ποια νυφικά χτενίσματα με πέπλο είναι στη μόδα;

Ιστορικά το πέπλο γάμου αντιπροσώπευε την αγνότητα της νύφης που το φορούσε. Η άρση του πέπλου θεωρείται ως μια συμβολική χειρονομία για να δείξει τη δέσμευση της νύφης στον νέο της σύζυγο και επίσης την απώλεια της αθωότητάς και της αγνότητας της.

Στις μέρες μας, οι περισσότερες σύγχρονες νύφες επιλέγουν ένα πέπλο με βάση τις δικές τους προσωπικές προτιμήσεις και ο σκοπός ενός πέπλου είναι να δείχνει υπέροχο και να κάνει τη νύφη που το φοράει να νιώθει ακόμα πιο υπέροχη.

1. Νυφικά Χτενίσματα με πέπλο και τιάρα: Στα ίχνη της ιστορίας

Από τότε που η όμορφη Κέιτ Μίντλεντον είπε «I do» στον πρίγκιπα Γουίλιαμ με μια τιάρα σε ένα εντυπωσιακό σχέδιο Cartier, οι τιάρες γάμου αυξάνονται σε δημοτικότητα. Αυτά τα παραδοσιακά αξεσουάρ συνδέονται συχνά με τις πριγκίπισσες, και έτσι μπορούν να φέρουν μια αίσθηση μεγαλείου και επισημότητας στις γαμήλιες τελετές.

Αν πάντα ονειρευόσουν να φορέσεις μια τιάρα σε συνδυασμό με ένα σαρωτικό πέπλο τη μεγάλη σου μέρα, πιθανότατα αναρωτιέσαι και το πώς κάνεις και τα δύο, ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Kate Midlleton Νύφη
Διάβασε ακόμη:Νυφικό Μακιγιάζ: 20 Λαμπερές Ιδέες για Κάθε Τύπο Μαλλιών

Το να φοράς τιάρα και πέπλο είναι αρκετά απλό. Μόλις χτενίσεις τα μαλλιά σου, απλά πρέπει να βάλεις την τιάρα στη θέση της και να φωλιάσεις τη χτένα στο πέπλο και τα μαλλιά σου. Πραγματικά είναι τόσο εύκολο! Θα συνιστούσα να χρησιμοποιήσεις τσιμπιδάκια μαλλιών για να στερεώσεις το πέπλο, απλώς για να διασφαλίσεις ότι είναι ασφαλές.

Η τιάρα πρέπει επίσης να κάθεται επίπεδη στο κεφάλι, με τις πλευρές να είναι χωμένες μέσα στα μαλλιά σου, ώστε να μην είναι ορατές.

Διάβασε ακόμη:Μακιγιάζ για γάμο: 26 απλές ιδέες για ένα τέλειο αποτέλεσμα

2. Νυφικά Χτενίσματα με πέπλο μακρύ: Φινέτσα και λάμψη

Αν τα νυφικά χτενίσματα με πέπλο είχαν αρχηγό, θα ήταν το μακρύ πέπλο! 

Ένα μακρύ πέπλο είναι περίπου το ύψος σου + τα εκατοστά από το τακούνι που θα επιλέξεις και ανάλογα πόσο θα ήθελες να ακουμπάει το δάπεδο, μπορεί να φτάσει πάνω από 3 μέτρα. Ένα Cathedral Length Veil είναι περίπου 290cm. Παρόλα αυτά, μακριά πέπλα θεωρούνται και τα Floor Length Veils (198cm) καθώς και τα Chapel Length Veils (244cm). 

Όσον αφορά το νυφικό χτένισμα πίσω από αυτά, δεν υπάρχει περιορισμός! Τα πιο κοινά χτενίσματα είναι τα μαλλιά μισά πάνω, μισά κάτω και οι κότσοι σινιόν, που θα αναλύσουμε παρακάτω.

Διάβασε ακόμη:18 Νυφικά Χτενίσματα για κοντά μαλλιά που θα σε μαγέψουν

3. Νυφικό χτένισμα για μακριά μαλλιά με πέπλο: Μαγικές λεπτομέρειες

Η πρώτη μου συμβουλή είναι να χτενίσεις το πίσω τμήμα των μαλλιών ή αλλιώς την κορυφή του κεφαλιού σου, κάτω από το σημείο που θα καθίσει το πέπλο. Κάνοντας το αυτό, θα κάνεις τα μαλλιά σου σε εκείνο το σημείο πιο πυκνά, δίνοντας στη χτένα για το πέπλο περισσότερο για να «πιάσει». Για να γίνει, απλώς σήκωσε το τμήμα των μαλλιών που θες να κάθεται το πέπλο και χτένισε το τμήμα από κάτω. Το γνωστό «κρεπάρισμα».

Μετά μπορείς να χτενίσεις τα μαλλιά σου όπως ακριβώς θα ήθελες. Μισά πάνω, μισά κάτω, μπούκλες, ότι τραβάει η όρεξη σου!

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Δεν πρέπει ποτέ να υποτιμήσεις τις δυνατότητες μιας τέλεια σχηματισμένης μπούκλας και κυματιστών μαλλιών. Εκλεπτυσμένα και διακριτικά, είναι ιδανικά για μινιμαλιστικά έως περίτεχνα looks και θα απογειώσουν όλα τα νυφικά χτενίσματα με πέπλο.

4. Νυφικό χτένισμα με κότσους και πέπλο: Για μια κομψή εμφάνιση

Οι σινιόν και οι ρομαντικοί ακατάστατοι κότσοι είναι τόσο μοντέρνα τάση αυτή τη στιγμή. Αυτό το στυλ είναι τόσο ευέλικτο και μπορείς να επιλέξεις από μια σειρά από μήκη πέπλου. Συνήθως προτείνουμε να στερεώσεις το πέπλο σου στην κορυφή του κότσου. Δοκίμασε να προσθέσεις μερικές νυφικές καρφίτσες στο πλάι του πέπλου.

Διάβασε ακόμη:72 Εντυπωσιακά χτενίσματα για γάμο που θα λατρέψεις! 

Να βάλω πέπλο ή όχι;

Η σύντομη απάντηση είναι, ναι! Γιατί είναι η πιο super-hot τάση για το 2023!

Πρέπει το πέπλο να καλύπτει το πρόσωπο μου;

Δεδομένης της αρχικής του σημασίας, ίσως αναρωτιέσαι αν το πέπλο του γάμου σου θα πρέπει να καλύπτει το πρόσωπό — και η απόφαση -για ακόμα μια φορά- εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα.

Ενώ μπορείς να το ρίξεις πάνω από το κεφάλι σου για να δημιουργήσεις μια αύρα μυστηρίου, μπορείς και να το αφήσεις γυρισμένο πάνω από το κεφάλι ή κουμπωμένο κάτω από το χτένισμά σου.

Πρέπει να φοράω το πέπλο καθόλη τη διάρκεια του γάμου;

Το να βγάλεις το πέπλο σου εξαρτάται αποκλειστικά από εσένα. Μερικές νύφες, ειδικά εκείνες που φορούν μακρύτερα πέπλα, επιλέγουν να βγάλουν τα πέπλα τους μετά την τελετή και μόλις τελειώσουν οι φωτογραφίες, ώστε να έχουν λίγο περισσότερη ευκολία στην κίνηση κατά τη διάρκεια του κοκτέιλ και της δεξίωσης.