Αέρινα φορέματα για γάμο σε νησί

Ανέκαθεν με ενθουσίαζε να είμαι καλεσμένη σε γάμο “Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη” λέγαμε πάντα. Πρώτα το μυστήριο και ύστερα κόρνες και φασαρία καθώς πάμε στο γλέντι. Εκεί είναι το αγαπημένο μου. Κόσμος, χαιρετούρες, τραγούδια, χορός, κρασί, χαρές και δάκρυα ευτυχίας. 

Κάτι ξεχνάω όμως…το ντύσιμο

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από τη στιγμή που συνειδητοποιείς ότι θα παραστείς σε γάμο και πρέπει να βρεις τι θα βάλεις. Αυτό το καλό φόρεμα που κοιμάται εδώ και καιρό στη ντουλάπα σου με το καρτελάκι έχει επιτέλους την ευκαιρία του να λάμψει.

Ποια όμως θα ήταν η καλύτερη επιλογή για έναν καλοκαιρινό γάμο: Αέρινα φορέματα για γάμο σε νησί

Σκέψου το ιδανικό σου φόρεμα. Πως πρέπει να καταλήξεις στην επιλογή σου; Μα φυσικά, δες ποια σημεία του εαυτού σου λατρεύεις! Αν λατρεύεις τους αστραγάλους σου, δεν έχεις παρά να επιλέξεις ένα φόρεμα μίντι. Αν καμαρώνεις για το μαύρισμα που κατάφερες να αποκτήσεις μέσα στις προηγούμενες μέρες, σίγουρα θα νιώθεις τόσο δυνατή με λιγότερο ύφασμα: ανοιχτό ντεκολτέ, ανοιχτή πλάτη, ή σκίσιμο στο πόδι…επίλεξε ό,τι σου αρέσει! 

Φορέματα για νησί

Tι καλύτερος τρόπος να παίξεις με τον αέρα, από το maxi

Το maxi που λες έχει μια “παραμελημένη” τσαχπινιά. Μπορεί συχνά να σκεφτόμαστε ότι “κρυβόμαστε” μέσα σε ένα μάξι φόρεμα, μιας και κρύβει αρκετό από το σώμα μας, και ειδικά τα πόδια. Όμως, κάνουμε μέγα λάθος.
 Ένα σκίσιμο, ένα άνοιγμα στη πλάτη ή το καλό ύφασμα, μπορούν να φτάσουν ένα maxi φόρεμα σε άλλο επίπεδο. Οπότε, ας δούμε πώς θα βρούμε ανάμεσα σε άπειρες επιλογές, ένα ονειρικό maxi φόρεμα για σένα. Είσαι έτοιμη να λάμψεις;

Maxi φορέματα για νησί

Βρες το τέλειο φόρεμα που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις στον γάμο των φίλων σου!

1. Σατέν στο σούρουπο

Για γάμους οι οποίοι λαμβάνουν χώρα την ώρα του ηλιοβασιλέματος, μπορείς να βάλεις σατέν μάξι φόρεμα μιας και δίνει λάμψη σε ολόκληρο το ρούχο. Ορισμένα στενέματα στη μέση δίνουν έμφαση στη σιλουέτα, παρά το ότι το φόρεμα είναι αέρινο.

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

ίσως να μην επιλέγαμε ένα λευκό σατέν μάξι φόρεμα όταν πάμε σε γάμο. Για προφανείς λόγους. (Αντιστάσου στο να ντυθείς εσύ νύφη!)

2. To σατέν και τα μοτίβα

Μέσα από μοτίβα σε αποχρώσεις λευκό και γαλανό, ένα μάξι, σατέν, αέρινο φόρεμα μπορεί να υπογραμμίσει την ομορφιά του ελληνικού στοιχείου, πόσο μάλλον όταν είσαι καλεσμένη σε γάμο σε νησί. Μιας και το υλικό είναι σατέν, το φόρεμα δεν καταλήγει να είναι λιγότερο επίσημο, όπως εάν τα ίδια μοτίβα ήταν σε βαμβακερό ύφασμα.

Διάβασε ακόμα:Σανδάλια για Γάμο σε Νησί: Το Απόλυτο Καλοκαιρινό Στυλ

3. Κοντό μανίκι

Ενώ το μάξι κάνει το φόρεμα να τραβήξει βλέμματα, το κοντό μανίκι δίνει ένα πιο αγαθό στυλ. Κάνει την εικόνα μας πιο γλυκιά.

Διάβασε ακόμα:Τι να φορέσω σε γάμο; 30 μοναδικά outfits για το 2024

4. Κοντό μανίκι μέχρι τον αγκώνα

Το κοντό μανίκι, που φτάνει μέχρι τον αγώνα δίνει την ευκαιρία σε κυρίες με ανασφάλεια για τη περιοχή των χεριών να καλυφθούν χωρίς να χάσουν από το στυλ τους.

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Για να είσαι ακόμη πιο άνετη σε έναν καλοκαιρινό γάμο με μάξι φόρεμα, ίσως να απέφευγες φόδρες και διπλό ύφασμα.

5. Μακρύ μανίκι

Στη πιθανότητα που οι θερμοκρασίες δεν είναι αποπνικτικές, ένα μακρυμάνικο μάξι φόρεμα με περίτεχνα μανίκια σίγουρα θα βγάλει μια πολύ chic εικόνα που κλέβει διακριτικά τη παράσταση. Αν μάλιστα κινηθούμε σε λινά υφάσματα θα ταιριάξουμε τέλεια στη νησιώτικη ατμόσφαιρα.

Διάβασε ακόμα:28 αέρινα νυφικά για νησί που θα κλέψουν την παράσταση

6. Σκίσιμο

Το σκίσιμο (slit) στο φόρεμα μας είναι μεγάλη υπόθεση. Είναι μια σχεδιαστική ιδέα που μπορεί να κάνει ένα απλό φόρεμα πολύ ιδιαίτερο. Ένα -κομματάκι- συντηρητικό μάξι φόρεμα μπορεί να γίνει πολύ πιο νεανικό, μοντέρνο και θηλυκό. Ακόμα και στο μίντι, το σκίσιμο μπορεί να δώσει μια ακόμη πιο αέρινη νότα.

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Τα μάξι αέρινα φορέματα φοριούνται ιδανικά με mules ή σανδάλια ενώ ένα μίνι φόρεμα θα ήταν ιδανικό με πέδιλα για γάμο σε νησί

7. Η τσαχπινιά του βολάν!

Ένα φόρεμα που κερδίζει σε χρώμα, σχέδιο, και στο πόσο όμορφο θα δείξει το σώμα σου – ίσως και ανεξαρτήτως σωματότυπου. Το βολάν δίνει μια εικόνα, παρόμοια με αυτή της…γοργόνας. Μη το γελάς καθόλου. Όντως το βολάν στο ύφασμα αυτό, θα σου δώσει μια πολύ παραμυθένια εικόνα, η οποία χωρίς πολλά αξεσουάρ θα καταφέρει να σου δώσει απίστευτη αυτοπεποίθηση που θα τραβήξει πολλά βλέμματα.

Διάβασε ακόμα:16 Καλοκαιρινά παπούτσια για γάμο: Για μια κομψή καλεσμένη

8. Αέρινα φορέματα για… το +1

Αναμφίβολα τα αέρινα φορέματα για νησί, είναι μια πολύ όμορφη επιλογή και για καλεσμένες που εγκυμονούν. Πέραν του ότι το φόρεμα είναι χυτό και επομένως δίνει μεγάλη άνεση, το οτι είναι μάξι δίνει ακόμη περισσότερη ασφάλεια χωρίς να “κλέβει” από το στυλ σας. Την ίδια ασφάλεια δίνει και το μίντι. 

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Nα προβάλλεις ακριβώς ό,τι λατρεύεις σε σένα! Και πάντα, κράτα και στο μυαλό σου τον καιρό που θα έχει στον γάμο. Αν γίνει ο γάμος για παράδειγμα στις Κυκλάδες, μη ξεχάσεις να πάρεις τον αέρα με το μέρος σου.

Αέρινα φορέματα για γάμο σε νησί

Γιατί η Audrey Hepburn παντρεύτηκε σε midi νυφικό;

Το λατρεμένο μου μίντι (tea length) δίνει στα περισσότερα αέρινα φορέματα για γάμο σε νησι, μια 50s νότα η οποία αυτόματα τα κάνει πιο chic. Μέσα από το μίντι αποκτάμε μια «χάρη». Είναι τόσο κοντό ώστε να φαίνεται καθαρά το παπούτσι που έχουμε επιλέξει, αλλά όχι μίνι, ώστε να έχουμε άγχος να προσέχουμε μη φανεί οτιδήποτε πάνω στον χορό. 

Η αλήθεια είναι ότι μιλάμε για γάμο σε νησί και άρα πρέπει να έχουμε δεδομένο το γλέντι το τρικούβερτο, με λίρες και μπουζούκια. Βάζοντας ένα μίντι φόρεμα καλύπτουμε το ενδεχόμενο να αισθανθούμε παραπάνω εκτεθειμένες, και να μη μπορούμε να ρίξουμε μια ζεμπεκιά.

Midi φορέματα για νησί

Ανανέωσε τη γκαρνταρόμπα σου με τις πιο μοδάτες φούστες, χωρίς να ξοδευτείς

9. Μια εικόνα…από ταινία.

Ένα φόρεμα που θυμίζει άλλη εποχή, και σίγουρα θα σε κάνει να ξεχωρίσεις πραγματικά οταν είσαι καλεσμένη σε γάμο σε νησί! Με αυτό το φόρεμα δεν υπάρχει περίπτωση να μη φανεί το πανέμορφο σώμα σου, και εδώ έρχεται και η ευκαιρία σου να προβάλλεις το πανέμορφο μαύρισμα που σου χάρισε απλόχερα ο Αύγουστος. Είσαι έτοιμη να δεχτείς απεριόριστα κοπλιμέντα;

Διάβασε ακόμα:Μακιγιάζ για γάμο: 26 απλές ιδέες για ένα τέλειο αποτέλεσμα

10. Γαλανόλευκο, και πάλι γαλανόλευκο!

Τι καλύτερο από το να επιλέξεις λευκό και γαλανό για έναν γάμο το καλοκαίρι; Μη σε φοβίζει το μακρύ μανίκι, μιας και η θερμοκρασία αλλάζει μέσα στη νύχτα, και ειδικά μετά από ώρες έξω, θα είσαι άνετη μιας και δεν θα σε ενοχλεί η δροσιά. Μιας και το πατρόν έχει μοτίβα και παραπέμπει λιγάκι σε μποχο, μπορείς να κάνεις τα πάντα με τα μαλλιά σου! Ό,τι σου αρέσει στα μαλλιά σου, μπορεί να το στηρίξει αυτό το φόρεμα. Που…παραδέξου ότι μοιάζει με έργο τέχνης.

Διάβασε ακόμα:Ντύσιμο για βάπτιση: 31 Στιλάτες επιλογές για καλεσμένες

11. Μια πιο elegant νότα

Με ένα φόρεμα σε πράσινους τόνους, θέλεις δε θέλεις οι πρώτες εντυπώσεις είναι με το μέρος σου. Αν πρόκειται να γνωρίσεις νέο κόσμο, και θέλεις το ρούχο σου να αντιπροσωπεύει τον δυναμικό χαρακτήρα σου, τότε ένα μίντι φόρεμα με έντονο μανίκι, σίγουρα θα σε αναδείξει. Μάζεψε τα μαλλιά σου σε έναν φροντισμένο bun, και διάλεξε μικρά χρυσά σκουλαρίκια και θα είσαι μοναδική εκείνη τη μέρα.

Διάβασε ακόμη:14 Σύνολα για γάμο με παντελόνι. Ευκολία και στυλ σε Ένα!

12. Νεραϊδένια μαμά!

Δεν θα χάσεις ποτέ με το παστέλ! Ως εγκυμονούσα, σίγουρα θα σου έχουν βγει γλυκά συναισθήματα, και θα βλέπεις τον κόσμο με άλλο μάτι. Ας βάλουμε λοιπόν αυτή τη γλύκα, και στο φόρεμά σου! Με ένα καλοκαιρινό παστέλ, με λεπτό ύφασμα έτσι ώστε να μην βγάλεις τη μπέμπελη (όπως λέει και η μαμά), θα περάσεις πανέμορφα σε αυτόν τον καλοκαιρινό γάμο.

Διάβασε ακόμη:Τι τσάντα να κρατήσω σε γάμο; Συμβουλές και προτάσεις

Τι να φορέσω σε γάμο σε νησί

Mini…Μη φοβάσαι τίποτα!

Τέλος, πάντα υπάρχει η επιλογή του μίνι όταν σίγουρα σε νησί αρμόζει να φοράμε λιγότερο ύφασμα. Ένα από τα θετικά στοιχεία των μίνι φορεμάτων είναι ότι δεν είναι τόσο ζεστά και στο ενδεχόμενο που δεν έχουν περίτεχνο σχέδιο, επιτρέπουν πιο έντονα μακιγιάζ, χτενίσματα και αξεσουάρ. 

Φυσικά το μίνι έχει κάποια ρίσκα. Μια μεγάλης ηλικίας μοδίστρα με είχε ρωτήσει μια φορά που είχα ράψει ένα μίνι σατέν φόρεμα: “Άμα σου πέσει κάνα τάληρο πως θα σκύψεις να το πάρεις;”. Και είχε δίκιο. Δε σκύβω να παίρνω τα τάληρα μου όταν το φοράω και έτσι έχασα τις οικονομίες μου.

Mini φορέματα για νησί

Βρες την τέλεια ολόσωμη φόρμα που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις και να εντυπωσιάσεις

13. Ώμοι, έξω!

Τι πιο γυναικείο από τους ώμους; Σε κάθε γυναίκα, είναι ένα απίστευτο boost αυτοπεποίθησης  να βγάλουμε τους ώμους μας, ακόμη κι αν το υπόλοιπο ρούχο είναι παν-απλό! Έχει μια αέρινη διάθεση το φόρεμα, δεδομένου του ότι συνδυάζει λευκό, με το μαύρισμα που θα έχεις μετά τις διακοπές! Έτσι θα αποκτήσεις μια απόλυτα καλοκαιρινή εικόνα σε αυτόν τον γάμο, που θα καμαρώνεις ύστερα στις φωτογραφίες. Θα μας θυμηθείς.

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Με ένα δετό σανδάλι μπορούμε ειδικά στο μίνι αλλά και στο μίντι φόρεμα να δώσουμε και μια παραδοσιακή, αρχαιοελληνική νότα.

14. Η ακόμα και στράπλες

Δε γίνεται να πεις ότι το στραπλες δεν τονίζει κάποια από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά στη γυναίκα. Πέρα από το ότι θα δείξει πανέμορφο κάθε κόσμημα και χτένισμα, ο λαιμός, οι ώμοι και οι κλείδες σου (collarbones που λέει και το Pinterest μου), θα φαίνονται ακαταμάχητα.

Διάβασε ακόμη:Ανδρικό ντύσιμο για γάμο: 25 μοναδικές ιδέες για κάθε στυλ

15. Ας δώσουμε όγκο

Μιας και πάμε προς το μίνι, και χάνουμε ύφασμα προς τα κάτω, ας το βάλουμε όλο προς τα πάνω για να δημιουργήσουμε όγκο κοντά στο πρόσωπο. Και πόσο μάλλον αν μέσα στο ύφασμα βρίσκεται το πράσινο! Το χρώμα που φημίζεται για το ότι μας ανοίγει την όρεξη υποσυνείδητα…!

Διάβασε ακόμη:Boho Νυφικά: 21 μαγευτικές προτάσεις που θα ανατριχιάσεις!

16. Τι ξεχάσαμε; …το φλοραλ!

Πίστευες αλήθεια ότι θα έκλεινε αυτό το άρθρο χωρίς ειδική αναφορά στο φλοραλ; Όχι! Αυτό θα ήταν μέγα λάθος μιας και το φλοράλ για πάντα θα μας δίνει μια απίστευτη γλύκα και πολλές δυνατότητες για διαφορετικούς συνδυασμούς που να ταιριάζουν στα χρώματά μας. 

Βγες στα μαγαζιά και βρες το ομορφότερο λουλουδένιο μίνι φόρεμα για σένα…ή πιο απλά ακολούθησε τα λινκ μας στο άρθρο μιας και θελήσαμε να σου τα δώσουμε όλα στο πιάτο, αντί να μιλάμε περί ανέμων και υδάτων.

Οι μόνοι άνεμοι και ύδατα σε αυτό το άρθρο είναι αυτοί που θα δεις στο πανέμορφο νησί που επισκέπτεσαι για να πας σε έναν γάμο γεμάτο νέο κόσμο, μουσική και συναισθήματα. Οπότε, γίνε κούκλα και να περάσετε πανέμορφα.