Τι να φορέσω σε γάμο - WedMyWay

Μια από τις πιο ζόρικες στιγμές  για μια γυναίκα, είναι όταν είναι καλεσμένη σε γάμο και πρέπει να βρεί το κατάλληλο outfit. 

Πολλές φορές, οι φίλες μου με ρωτούνε “Τι να φορέσω σε γάμο;” Τι χρώματα να συνδυάσω; 

Η απάντηση που δίνω και που θα δώσω και σε σένα αγαπητή μου φίλη, είναι να φορέσεις ότι σε κάνει να νιώθεις μοναδική, ξεχωριστή και όταν το φοράς να νιώθεις ανάλαφρη και χαλαρή.

Εξάλλου, αν κάτι είναι σημαντικό είναι να νιώθουμε μοναδικοί και γεμάτοι άνεση και αυτοπεποίθηση, αυτό είναι το βασικό που θέλω να έχεις στο νου σου όταν θα διαλέξεις outfit για έναν γάμο. Διότι, όταν φοράμε κάτι που μας αρέσει πολύ και μας αναδεικνύει, νιώθουμε καλύτερα και έχουμε μια ευχάριστη διάθεση, ώστε να αναδείξουμε τον μοναδικό μας εαυτό.

Φυσικά εγώ είμαι εδώ, για να σου δώσω κάποιες συμβουλές και tips, για να σε βοηθήσω. Είναι σημαντικό να μπορέσεις να συνδυάσεις το στυλ σου, με το dress code του γάμου. Χρειάζεται να δείχνεις κομψή, σύγχρονη και θηλυκή και φυσικά να παραμένεις ο εαυτός σου χωρίς να ξεφεύγεις πολύ από το προσωπικό σου στυλ.

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά που θεωρώ ότι είναι από τα πιο σημαντικά που χρειάζεται να έχεις τον νου σου, αγαπητή μου φίλη. Το λευκό δεν συνιστάται σε ρούχα καλεσμένων εκτός του ζευγαριού, διότι την ημέρα του γάμου πρωταγωνιστές είναι οι άνθρωποι που παντρεύονται και όχι εσύ. Γι΄αυτό καλό θα ήταν να το έχεις αυτό στο νου σου, πριν διαλέξεις το ντύσιμο σου για έναν γάμο. 

Θα χωρίσουμε τα ρούχα σε 4 κατηγορίες, αναλόγως την εποχή.

Τι να φορέσω σε γάμο τον χειμώνα

Όταν πρόκειται να παρευρεθείς σε έναν χειμερινό γάμο, η επιλογή του κατάλληλου ντυσίματος παίζει σημαντικό ρόλο για να είσαι άνετη και στιλάτη. Μια κομψή επιλογή είναι ένα μακρύ φόρεμα που θα σε κρατήσει ζεστή. Μπορείς να το συνδυάσεις με ένα χειμερινό παλτό ή μία γούνα για προστασία από το κρύο. Όσον αφορά τα χρώματα, τα σκούρα χρώματα όπως το μπορντό, το πετρόλ και το σάπιο μήλο είναι κομψές επιλογές για τον χειμώνα.

1. Πολυτελές βελούδινο φόρεμα

Για γάμο τον χειμώνα, θα πρότεινα ένα φόρεμα σε πολυτελές βελούδο, σε αποχρώσεις του φούξια, μπορντό, μπλε και σκούρο πράσινο αλλά και ανοιχτό μωβ αλλά θα απέφευγα το μαύρο. Είναι ένα σύνολο που ταιριάζει σε όλους τους τύπους σώματος, και είναι απο τα καλύτερα φορέματα για χειμωνιάτικο γάμο.

Δες περισσότερα Midi φορέματα για Γάμο >

3. Στενό Παντελόνι ψηλόμεσο με τοπ με παγιέτες ή στρας

Το ψηλόμεσο παντελόνι δίνει ύψος. Είναι ένα όμορφο σύνολο που αναδεικνύει το σώμα μιας γυναίκας. Μπορεί να συνδυαστεί και με ένα τοπ με παγιέτες η στράς.

Δες περισσότερα βραδινά παντελόνια για γάμο >

4. Κοστούμι γυναικείο για γάμο

Το γυναικείο κοστούμι είναι μια πολύ safe επιλογή που ταιριάζει σε όλες και δίνει έναν διαφορετικό στυλ. Μπορείς να το συνδυάσεις και με μια γούνα από πάνω σε αποχρώσεις καμέλ, μαύρο κλπ.

Δες περισσότερα επίσημα γυναικεία κοστούμια >

5. Φούστα midi με πουκάμισο

Μια midi φούστα μπορεί να συνδυαστεί με ένα σατέν πουκάμισο και να δώσει μια άνεση στο στυλ. Φυσικά, μπορεί να συνδυαστεί και με αλλά ρούχα, όπως ένα βελούδινο τοπ. Θα πρότεινα για ολοκληρωμένο ντύσιμο και ένα παλτό.

Δες περισσότερες βραδινές φούστες για καλεσμένη σε γάμο

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Πολλές φορές υπάρχουν πολλοί κρυμμένοι θησαυροί στην ντουλάπα μας που ξεχνάμε ότι τα έχουμε. Ψάξε καλά στην γκαρνταρόμπα σού, πριν σκεφτείς να αγοράσεις κάτι καινούργιο.

Τι να βάλω σε γάμο το καλοκαίρι

Για έναν γάμο το καλοκαίρι, η επιλογή του ντυσίματος πρέπει να είναι ελαφριά, δροσερή και στιλάτη. Ένα ελαφρύ, αέρινο φόρεμα είναι ιδανικό για το καλοκαιρινό γάμο. Μπορεί να είναι μίνι, μίντι ή μάξι, ανάλογα με το στυλ και τον καιρό. Επέλεξε φρέσκα, φωτεινά χρώματα ή παστέλ για μια καλοκαιρινή αίσθηση. Συνδυάστε το με κομψά πέδιλα η σανδάλια με χαμηλό τακούνι, και πρόσθεσε λίγη λάμψη με κοσμήματα και μια κομψή τσάντα clutch

6. Ολόσωμη Φόρμα σε έντονο χρώμα

Μια ολόσωμη φόρμα δίνει ύψος και κάνει μια πολύ ωραία σιλουέτα, το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Δες περισσότερες ολόσωμές φόρμες για Γάμο & Βάπτιση >

7. Ethnic look σε καλοκαιρινό χρώμα 

Ένα boho σύνολο είναι ότι πιο ανάλαφρο μπορείς να φορέσεις σε καλοκαιρινούς γάμους, ειδικά αν είναι σε κάποιο νησί ή γίνονται σε παραλία.

8. Φούστα Midi με κρουαζέ τοπ 

Τα κρουαζέ τοπ τονίζουν έντονα την μέση και φαίνεται πιο λεπτή και μικρή. Είναι ένα όμορφο σύνολο και για γάμο σε κτήμα.

Διάβασε ακόμα:Σανδάλια για Γάμο σε Νησί: Το Απόλυτο Καλοκαιρινό Στυλ

9. Αέρινο φόρεμα για καλεσμένη σε γάμο

Τα αέρινα φορέματα για το καλοκαίρι του 2024 είναι must, και ειδικά γάμο σε νησί. Μπορείς να τα συνδυάσεις και με χρυσά κοσμήματα.

Διάβασε ακόμα: Ντύσιμο για βάπτιση: 31 Στιλάτες επιλογές για καλεσμένες

10. Φόρεμα Σατέν 

Θα πρότεινα αναμφισβήτητα το σατέν φόρεμα για γάμο το καλοκαίρι και μπορεί να φορεθεί σε πολλές περιστάσεις ανεξαρτήτως γάμου. Μπορείς να τα συνδυάσεις με σατέν γόβες από Tsakiris Mallas.

Βρες το ζευγάρι παπουτσιών που θα συμπληρώσει άψογα το φόρεμά σου

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Θα υπάρχουν περιπτώσεις που θα είσαι καλεσμένη σε γάμο αρκετές φορές κυρίως μέσα στον Σεπτέμβριο. Μπορείς να βάλεις το ίδιο σύνολο αλλά να διαλέξεις διαφορετικά παπούτσια και αξεσουάρ που θα δώσουν έναν διαφορετικό αέρα.

Τι να φορέσω σε γάμο το φθινόπωρο

Για έναν γάμο το φθινόπωρο, επέλεξε ένα φόρεμα ή φούστα με ζεστά, ανθισμένα χρώματα όπως μπορντό, πράσινο, ή μαύρο. Πρόσθεσε ένα κομψό παλτό ή μία γούνα για ακόμη περισσότερη ζεστασιά. Τα μποτάκια με τακούνι ή μπαλαρίνες είναι καλές επιλογές για την περίσταση, όπως και μια κομψή τσάντα clutch. Με αυτόν τον τρόπο, θα νιώθεις άνετα και θα εντυπωσιάσεις με το φθινοπωρινό σου στιλ.

11. Κοστούμι σε γήινες αποχρώσεις

Ένα κοστούμι σε γήινες αποχρώσεις είναι must για γάμο τον φθινόπωρο και μπορείς μαζί με ένα παλτό από πάνω, σαν πανωφόρι μαζί με γόβες μαύρες ή μπεζ να συνδυάσεις το σύνολο.

12. Φόρεμα σε στενή γραμμή 

Μπορείς να συνδυάσεις το φόρεμα και σε χρώματα του ανοιχτού ροζ, μπλε, πετρολ, καφέ ανοιχτό, γκρι κλπ.

13. Φούστα Midi με πουκάμισο σατέν

Οι συνδυασμοί που μπορείς να κάνεις στα χρώματα είναι ανάμεσα στο μπεζ, ανοιχτό καφέ, καμελ, και ανοιχτό ροζ.

Διάβασε ακόμα: 16 Καλοκαιρινά παπούτσια για γάμο: Για μια κομψή καλεσμένη

14. Παντελόνι ψηλόμεσο με κορσέ ή τοπ

Ενα τέτοιο σύνολο να το συνδυάσεις για πολιτικό γάμο, είτε γάμο σε κτήμα ή κέντρο.

15. Παντελόνι καμπάνα με bodie

Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι μπορείς να επιλέξεις κι’ άλλα χρώματα για το παντελόνι σου, όπως επίσης και διαφορετικά μοτίβα για το bodie σου.

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Να έχεις πάντα μαζί σου ένα ζευγάρι εφεδρικά φλατ παπούτσια σε περίπτωση που κουραστείς. Επίσης, ένα σάλι ή ένα πανωφόρι θα ήταν ότι πρέπει όταν ο γάμος είναι τον Οκτώβριο.

Τι να φορέσω σε ανοιξιάτικο γάμο

Όταν πρόκειται να πας σε έναν ανοιξιάτικο γάμο, το ντύσιμό σου είναι σημαντικό για να νιώθεις άνετα και όμορφα. Μια καλή ιδέα είναι να επιλέξεις ένα φλοράλ φόρεμα ή μια ολόσωμη φόρμα. Τα ανοιξιάτικα χρώματα όπως το ροζ, το πράσινο και το λιλά είναι ιδανικά για την εποχή. Συνόδευσε το ντύσιμό σου με ωραία παπούτσια και αξεσουάρ, και μην ξεχάσεις ένα ευχάριστο αρωματικό για να αισθάνεσαι  υπέροχα στον ανοιξιάτικο γάμο!

16. Μακριά ολόσωμη φόρμα για καλεσμένη σε γάμο

Για γάμο την άνοιξη θα πρότεινα για την ολόσωμη φόρμα, παστέλ αποχρώσεις και πιο ουδέτερες. Φυσικά, αν θέλεις να το τολμήσεις μπορείς να βάλεις και πιο έντονο χρώμα ή να βάλεις έντονο πανωφόρι που είναι must.

17. Φόρεμα maxi κρουαζέ

Τα ρούχα που είναι κρουαζέ δίνουν μια διαφορετική εικόνα και τονίζουν έντονα την μέση και αναδεικνύουν το σώμα. Θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα για γάμο σε κτήμα.

Διάβασε ακόμα: Ανδρικό ντύσιμο για γάμο: 25 μοναδικές ιδέες για κάθε στυλ

18. Κοστούμι σε παστέλ αποχρώσεις

Ενα κοστούμι γυναικείο για γάμο, συνδυάζεται με κάποιο bodie ή κάποιο τοπ με μοτίβο, είτε με κάποιο πουκάμισο μονόχρωμο.

19. Παντελόνα καμπάνα με πουκάμισο

Το πουκάμισο μπορεί να έχει και άλλους χρωματισμούς, όπως πράσινο, μπεζ, λευκό, ανοιχτό ροζ. Μπορεί να φορεθεί ένα τέτοιο σύνολο και σε πολιτικό γάμο.

Διάβασε ακόμη:72 Εντυπωσιακά χτενίσματα για γάμο που θα λατρέψεις! 

20. Παντελόνι σε έντονο χρώμα με σατέν πουκάμισο

Μπορείς να το συνδυάσεις με κάποιο bodie, είτε με κάποιο κορσέ για τονίσεις την μέση σου. Γενικά, αυτό που πρέπει να έχεις το νου σου όταν θα επιλέξεις ένα παντελόνι σε έντονο χρώμα είναι να το συνδυάσεις με κάποια μονοχρωμία από πάνω για να είναι σε ισορροπία το outfit.

Διάβασε ακόμη:Συνδυασμοί με μαύρο σακάκι: Όταν το Στυλ γίνεται Παιχνίδι

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Όλο το παιχνίδι βασίζεται στους συνδυασμούς στα κοσμήματα, στα παπούτσια και στην τσάντα, γι’ αυτό φρόντισε να είναι τελευταία σου επιμέλεια και να είσαι προσεκτική.