Πρόταση γάμου στο κρεβάτι

Πρόταση γάμου λοιπόν. Το επόμενο μεγάλο βήμα για εσένα και τον/την αγαπημένο σου.

Η πρόταση γάμου νιώθω ότι έχει τα χαρακτηριστικά «τυπικά» μιας τελετουργίας, ή αν θέλεις μοιάζει με μία χορογραφία, ενός παθιασμένου βαλς: λεπτές και ευγενικές κινήσεις που παρασέρνουν σε μία σειρά από βήματα ένα ζευγάρι, την οποία και εκτελεί μεθοδικά χωρίς να αφήνει στιγμή ο ένας τον άλλον.

Δεν φημίζομαι γενικά για τη μνήμη μου. Περνούν τα χρόνια και νομίζω ότι είναι καταχωρημένες κάποιες έντονες στιγμές και αυτές σκεπασμένες από μια αδιόρατη αχλή, αποτέλεσμα του αμείλικτου χρόνου.

Οι στιγμές που θυμάμαι δεν είναι τυχαίες. Είναι εμποτισμένες από έντονα συναισθήματα και κάπου- κάπου από κάποιες… μυρωδιές. Όσα γεγονότα χαρακτηρίζονταν στη ζωή μου από έντονο άγχος και στρες, τείνω να τα απωθώ. 

Για παράδειγμα δεν θα ξεχάσω από την ημέρα της ορκωμοσίας μου τη μυρωδιά από το νοτισμένο χώμα στην Πανεπιστημιούπολη και την προσπάθειά μου να συγκρατήσω τα δάκρυα συγκίνησης σαν σήκωσα το χέρι μου να ορκιστώ. Από τις Πανελλήνιες δεν θυμάμαι τίποτα, παρά μόνο τον πρώτο καφέ ξεγνοιασιάς που ήπιαμε με την παρέα μου μετά το τέλος αυτών.

Δεν νομίζω να γλιτώσω το άγχος μου από τον γάμο μου. Η όλη διαδικασία μου φαίνεται βουνό και το σύμφωνο- συμβίωσης αρχίζει να μου «ακούγεται» καλή ιδέα (not γιατί βασικά η γράφουσα θέλει να βάλει νυφικό). Αυτό όμως που θέλω να θυμάμαι για πάντα είναι η μέρα που είπα το «ναι». Ημέρα έντονων συναισθημάτων και έναρξης ενός νέου μικρόκοσμου: του δικού μου και του δικού σου. 

Πρώτο βήμα: Η υπόκλιση
Δεύτερο βήμα: Η ερώτηση
Τρίτο βήμα: Η έκπληξη
Τέταρτο βήμα: Τα δάκρυα
Πέμπτο βήμα: Το ΝΑΙ
 Έκτο βήμα: Η πιο δυνατή αγκαλιά

Έτσι, σήμερα για όσους και όσες είναι έτοιμοι/ες να «χορέψουν», ήθελα να τους/τις εμπνεύσω από τις δικές μου ιδέες και τα WedMyWay Tips, για την πιο όμορφη ανάμνηση της ζωή σας, αυτήν της πρότασης γάμου.

Θα δανειστώ έναν στίχο από το τραγούδι του TheBoy «Το αγαπημένο μας μέρος στη Γη», καθώς αυτός ο στίχος ήταν η δική μου έμπνευση για όσα φαντάζομαι για τη δική μου μοναδική ημέρα.

” Θα μετρήσουμε μέχρι το τρία και θα πούμε ταυτόχρονα το αγαπημένο μας μέρος στη Γη. 1-2-3-. Εδώ. Μαζί σου.”

Αγαπημένο μέρος στη Γη Νο. 1: Πρόταση γάμου με σκέπαστρο τον ουρανό

Βράδυ στη βεράντα του σπιτιού μου

Αν ο καιρός ευνοεί, τότε δημιούργησε ένα ειδυλλιακό τοπίο με ωραίο φωτισμό, από κεριά και led φωτάκια, με μεγάλες μαξιλάρες, λουλούδια και σαμπάνια στην ταράτσα σου. Αν δυσκολεύεσαι στα λόγια, άφησε να μιλήσουν οι εικόνες. 

Τόσο αυτές που δημιούργησες όσο και αυτές που θα μπορούσες να προβάλλεις με τη βοήθεια ενός προτζέκτορα. Θα μπορούσες να φτιάξεις ένα βιντεάκι με τις αγαπημένες σας στιγμές και στην τελευταία διαφάνεια να γράψεις κάτι που θα συνδέσει το παρελθόν σας με το παρόν και το μέλλον σας.

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Το ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι δεν το μαθαίνεις από εμένα. Πριν την μεγάλη στιγμή έχεις φροντίσει να επισκεφθείτε το αγαπημένο σας εστιατόριο ή γιατί όχι να επιδείξεις για μία ακόμη φορά τις μαγειρικές σου ικανότητες. Και το τονίζω το για μία ακόμη φορά, γιατί δεν είναι ώρα για πειράματα. Νηστικό αρκούδι δεν παντρεύεται και αυτό σίγουρα το μαθαίνεις από εμένα. 

Αγαπημένο μέρος στη Γη Νο. 2: Τα Αυγουστιάτικα πεφταστέρια

Φόντο του φωτεινού έναστρου νυχτερινού ουρανού με τα φώτα επάνω σε αυτό

Ο μύθος ή η παράδοση ορίζει σαν πέφτει ένα αστέρι να κάνουμε μια ευχή.  Δεν ξέρω αν το Σύμπαν ή κάτι θεϊκό φροντίζει εκείνην τη στιγμή να εκπληρώσει τις ευχές των θνητών, αλλά αδιαμφισβήτητα ένα βράδυ με τις Περσίδες να φωτίζουν φευγαλέα τον Αυγουστιάτικο ουρανό, sounds the place to be για εμένα. 

Μπορείς να «αξιοποιήσεις» τον μύθο και να πεις δυνατά την ευχή σου και το αστρικό αυτό φαινόμενο, όχι μόνο να την επικυρώσει, αλλά να της δώσει και μια διάσταση… συμπαντική.

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Πριν αποφασίσεις το μέρος που θα κάνεις πρόταση γάμου, να έχεις στον νου σου να αφυπνίσεις και τις πέντε αισθήσεις. Στόχος σου είναι να προκαλέσεις συναισθήματα και να κάνεις αυτήν τη στιγμή ένα happy place στη μνήμη, στο οποίο θα γυρνάτε νοερά, όταν εμφανίζονται δυσκολίες στο μέλλον

Αγαπημένο μέρος στη Γη Νο. 3: Πρόταση γάμου σε αρχέγονο τοπίο

Ηλιοβασίλεμα πάνω από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Αν η αρχή του Ελληνικού πολιτισμού βρίσκεται στα μνημεία της, γιατί να μην επιλέξεις έναν τέτοιο μυστηριακό χώρο για την δική σας νέα αρχή. Πέραν του ότι τη νύχτα αυτοί οι χώροι αποκτούν άλλη όψη χάρη στον φωτισμό, θα μπορούσες να εμπνευστείς από την Ελληνική Μυθολογία και να συνδέσεις έναν μύθο με την προσωπική σας ιστορία.

Η θεωρία του Αριστοφάνη για τον Έρωτα από το Συμπόσιο του Πλάτωνα, προσωπικά, είναι ένας από τους τους αγαπημένους μου μύθους.

Αγαπημένο μέρος στη Γη Νο. 4: «Τώρα αρχίζω και θυμάμαι»

Όμορφη νεαρή γυναίκα και σκηνές από τη ζωή της.

Μπαίνουμε στο αμάξι και γυρνάμε πάλι στα μέρη που σε γνώρισα. Περπατάμε πάλι ξανά στους ίδιους δρόμους που παρά τους έντονους θορύβους και την πολυκοσμία αυτών, δεν ήταν τίποτα ικανό να μου αποσπάσει την προσοχή από τα μάτια σου και το γέλιο σου. «Τώρα αρχίζω και θυμάμαι» και θέλω να θυμάμαι για πάντα το «για πάντα», εδώ, μαζί σου.

WedMyWay small logo WedMyWay Tip

Οι προτάσεις γάμου σε δημόσιους χώρους που γίνονται το επίκεντρο it’s not my cup of tea. Από την άλλη πλευρά αντιλαμβάνομαι την υποκειμενικότητα του θέματος. Αν ο άνθρωπος σου νιώθει άνετα με κάτι τέτοιο, τόλμησέ το.  Ιδίως αν ασχολείται με τα social media ή την showbiz.

Αγαπημένο μέρος στη Γη Νο. 5: Πρόταση γάμου εδώ και τώρα

Hλικιωμένo ζευγάρι κρατώντας τα χέρια, ενώ κάθεται μαζί στο σπίτι.

Το αγαπημένο μέρος μας στη Γη είναι μαζί με τον/την σύντροφό μας.  Το πιο σημαντικό από όλα είναι σε κάθε περίπτωση να είσαι ο εαυτός σου. Γνωρίζω προσωπικά ζευγάρια που η δική τους αξέχαστη πρόταση γάμου έγινε ένα ανύποπτο βράδυ στον καναπέ μπροστά στην τηλεόραση μια αδιάφορη Τετάρτη φορώντας τις πιτζάμες τους.

Ούτε ροδοπέταλα, ούτε κεριά ούτε τίποτα. Μια αδιάφορη Τετάρτη που έμελλε να νοηματοδοτήσει όλη την υπόλοιπη ζωή τους.

Αν νιώθεις ένα «κάψιμο» στο στήθος σου, αποτέλεσμα της θέρμης να πεις αυτά που θες τώρα, κλείσε το άρθρο μου και κάν’ το  (μετά θα μας χρειαστείς για την οργάνωση του γάμου σου δεν ξεχνιόμαστε).  Αν υπάρχει αγάπη, όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες. Αυτό που μετράει είναι η απόφασή σας για την κοινή σας πορεία.

«Χτυπάμε τα πόδια μας στο ρυθμό. Πιάσε με δυνατά για να μη σου φύγω.» The Boy

Ζευγάρι μετά απο πρόταση γάμου κρατά τα χέρια

Μπορεί να χωρέσει άραγε σε στεγανά, σε do’s και dont’s, η μαγική στιγμή που το ζευγάρι αποφασίζει να δημιουργήσει τον δικό του μικρόκοσμο ; Το δικό του μικρό σύμπαν, με τους δικούς του κανόνες, τις δικές του μοναδικές στιγμές, τα δικά του «θέλω», τα δικά του «πρέπει», τα δικά του «αστεία», τις δικές του μουσικές, και τη δική του μοναδικότητα μέσα στα τόσα μοναδικά μικρά σύμπαντα που τα απορρίπτει σαν κοινότοπα ; 

Εμπνευστείτε, αλλά μην αντιγράψετε. Να είστε ο εαυτός σας, γιατί αυτή η μοναδικότητα σας ξεχώρισε από τη μάζα και μονοπωλεί πλέον το ενδιαφέρον του/της συντρόφου σας. 

Θα χαρώ αν σας βοήθησα, αλλά περισσότερο αν η μονολεκτική αυτή μικρή απάντηση οδηγήσει στην πιο μεγάλη στιγμή της ζωής σας…  

Και είπαμε: Όσο μοντέρνες ή ρεαλίστριες και να είμαστε- εγώ πρώτη δηλώνω guilty- η «χορογραφία» σε μια πρόταση γάμου δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Και ας γίνει μια αδιάφορη Τετάρτη…Ιt’s up to you.