4 Tips για να επιλέξετε παπούτσια και αξεσουάρ για το γάμο των ονείρων σας!

Ναι, ο γάμος μπορεί να αγχώσει τρομερά μια γυναίκα και να την κάνει να μείνει άυπνη πολλά βράδια πριν τη μεγάλη μέρα. Η αγωνία για το αν όλα θα πάνε καλά, δεν αφήνει πολλές γυναίκες να ηρεμήσουν πριν το γάμο τους.

Όμως, παρόλη την κούραση (ίσως και την γκρίνια), δεν παύει να είναι η ωραιότερη στιγμή της ζωής σου! Και παρόλο που τώρα μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο, σε λίγο καιρό θα θυμάσαι όλη αυτή την περίοδο με αγάπη και θα χαμογελάς! Πίσω όμως στο θέμα μας: Πώς θα επιλέξεις παπούτσια και αξεσουάρ για το γάμο σου;

Κανόνας πρώτος: Στυλ και πάνω από όλα άνεση!

Πίστεψέ με, όσο όμορφο κι αν είναι το παπούτσι, αν δεν είναι άνετο θα χρειαστεί να το αλλάξεις στη μέση της βραδιάς, αλλιώς προβλέπω τις επόμενες μέρες… ακινησία! Πρώτος κανόνας για να επιλέξεις σωστά το παπούτσι του γάμου, είναι να λάβεις υπόψη την άνεση. Οι επιλογές που έχεις είναι αμέτρητες. Μπορείς να βρεις από κλασικά, έως πιο μοντέρνα και εκκεντρικά σχέδια.

Ναι, θα χρειαστεί να ψάξεις. Ναι, θα ακυρώσεις πολλά ζευγάρια, αλλά στο τέλος θα βρεις το κατάλληλο! Θέλεις το κλασικό πέδιλο που θα κάνει το πόδι σου να δείχνει υπέροχο, ή μήπως να κάνεις την ανατροπή με μια πλατφόρμα που θα σου προσφέρει κομψότητα αλλά και φουλ άνεση; Εντάξει, αν δεν το έχεις καθόλου με τα ψηλά, μπορείς να φορέσεις flat πέδιλα ή και μπαλαρίνες. Ξέρεις πόσα ζευγάρια θα βρεις με υπέροχα διακοσμητικά στοιχεία; Εγώ πάντως, θα έριχνα και μια ματιά εδώ Versace στο epapoutsia.gr, γιατί αν δεν το ζήσεις στο γάμο σου, πότε θα το ζήσεις;

Πώς είναι το νυφικό σου;

Θα αναρωτιέσαι, «Πώς να είναι το νυφικό, δηλαδή»; Υπάρχει το κλασικό λευκό νυφικό, με το τούλι, τη δαντέλα και όλα τα συναφή, που πολύ ωραίο είναι, αλλά ίσως κρύβει τα παπούτσια σου. Άρα σε αυτήν την περίπτωση, μάλλον δεν θα έχεις και πολύ άγχος.

Αν όμως επιλέξεις κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, όπως ένα απλό λευκό φόρεμα, ή ακόμα και ένα κοντό ή midi φόρεμα, τότε το παπούτσι μετράει. Με λίγα λόγια, αν έχεις minimal φόρεμα, μπορείς να φορέσεις τα πάντα! Παίξε με τις αποχρώσεις, διάλεξε ένα σχέδιο εντυπωσιακό, ή ένα ύφασμα με κεντητά λουλούδια (το έχω δει και είναι υπέροχο).

Ισχύει το ίδιο και για τα αξεσουάρ;

Τα αξεσουάρ είναι επίσης μια πονεμένη ιστορία. Πολλές νύφες νιώθουν πως πρέπει να φορέσουν τα πιο εντυπωσιακά. Η απάντηση εδώ είναι ναι και όχι. Σίγουρα ένα λαμπερό κόσμημα θα προσθέσει ζωντάνια στην εμφάνισή, θα βοηθήσει τις φωτογραφίες και θα αναδείξει το μακιγιάζ. Όμως, φρόντισε να είναι κομψό και minimal, ώστε να μην… σου κλέψει την παράσταση!

Νυφικά παπούτσια και αξεσουάρ
white wedding shoes standing on the field near the dress.

Μικροσκοπικά σκουλαρίκια, λεπτή αλυσίδα που ίσα να φαίνεται, αποτελούν ιδανικές επιλογές, ειδικά αν το νυφικό που θα επιλέξεις είναι πιο “γεμάτο”. Ξέρω πως το κολιέ της γιαγιάς είναι πολύ όμορφο και έχει συναισθηματική αξία για εσένα, αλλά λίγο μεγαλύτερο να είναι, λίγο να βάλεις ένα πέπλο, θα μαζέψεις όλη την πληροφορία εκεί και δεν το θέλεις. Θέλεις να λάμπεις από την κορφή έως τα νύχια.

Ισορροπία και όλα τα άλλα θα έρθουν

Τι κρατάμε από όλα αυτά; ΄Οτι η εμφάνιση του γάμου χρειάζεται ισορροπία. Κατανοώ πως το ταξίδι είναι μεγάλο, όμως ο προορισμός θα σε ανταμείψει. Μια συμβουλή ακόμα: Να είσαι ο εαυτός σου. Γιατί τελικά, στο τέλος της βραδιάς, θα είσαι εσύ και το άλλο σου μισό!

Και κάτι τελευταίο: Όσο “τρέχεις” στα μαγαζιά, φρόντισε να φοράς άνετα παπούτσια. Για παράδειγμα, τα μποτάκια με γούνα εμένα δεν μου φαίνονται κακή ιδέα. Εσύ τι λες;