Διακόσμηση γάμου με μπομπονιέρες και αμυγδαλωτά. Ιδέες για μπομπονιέρες γάμου

Φίλη μου, έμαθα ότι παντρεύεσαι ! 

Και στα δικά μας οι λεύτερες και ωραίες ! Για να βρίσκεσαι εδώ, στο WedMyWay, είσαι σαν και εμένα «της τελευταίας στιγμής» και ολίγον τι αγχωμένη ! 

Να σου πω να χαλαρώσεις, το βρίσκω άτοπο. 

Σου υπόσχομαι, όμως, πώς αν ψάχνεις να βρείς ιδέες για μπομπονιέρες γάμου, για ένα party σε στενό κύκλο, σχεδόν παρεΐστικο, που στο φεύγα από την εκκλησία ή το δημαρχείο, θες να «γλυκάνεις» τους παρευρισκόμενους, συνέχισε να διαβάζεις. Είμαι ο άνθρωπός σου.

Ξέρω ότι οι εικόνες με DIY μπομπονιέρες στο Pinterest  μοιάζουν ελκυστικές, αλλά θέλουν χρόνο και υπομονή. Και άσε να μαντέψω για μία ακόμη φορά.

Δεν έχεις ούτε το ένα, ούτε το άλλο!

Για αυτό έρχομαι εγώ, εδώ, με το WedMyWay για να σου προτείνουμε όχι μόνο μπομπονιέρες, αλλά και τους χρωματικούς συνδυασμούς που μπορείς να κάνεις σε νυφικό, κοστούμι, λουλούδια, διακόσμηση του χώρου κ.ά. επιλέγοντας μία από τις παρακάτω μπομπονιέρες, όπως και την εποχή που προτείνουμε για να τις προσφέρεις.

Παλέτα γάμου εμπνευσμένη από vintage λευκά νυφικά παπούτσια και μπουκέτο

Αντιμετώπισε την τελετή του γάμου σαν έναν πίνακα ή μια φωτογραφία. «Δημιούργησε» αρμονικές εικόνες με χρώματα που «δένουν» μεταξύ τους. 

Τα χρώματα αυτού του πίνακα ή της φωτογραφίας είστε εσείς, ως οι κύριοι πρωταγωνιστές και ο περιβάλλω χώρος. Μπορείς να εμπνευστείς από χρωματικές παλέτες αγαπημένων σου ταινιών, αγαπημένων σου τοποθεσιών, ή του μέρους για παράδειγμα που γνωριστήκατε με τον σύντροφό σου.

Πάμε να δούμε παρέα τις καλύτερες ιδέες για μπομπονιέρες γάμου.

Παραλία με όμορφη θάλασσα και παλέτα χρωμάτων

Πρωτότυπες και έξυπνες ιδέες για μπομπονιέρες γάμου

1. Κλασσική μπομπονιέρα γάμου με θέμα την ελιά. Η σίγουρη λύση

Λευκή μπομπονιέρα στο κλασικό  πουγκί, από σατέν ταφτά, δεμένη με μια διακριτική κορδελίτσα στο χρώμα της ελιάς. 

Στην ίδια κατηγορία, πάλι λευκή μπομπονιέρα αλλά αυτή τη φορά παίζουμε με τούλι οργάντζα με δυο κορδελίτσες : μία σε λευκό χρώμα και μία στο αγαπημένο χρώμα της ελιάς 

Γιατί να την επιλέξω;

Γιατί είναι κλασική επιλογή, οικονομική, χωρίς πολλά φτιασίδια. Πάλι κινούμαστε στους χρωματικούς τόνους της ελιάς, καθώς είναι μια πολύ όμορφη και διακριτική επιλογή χρώματος.

Δώσε χρώμα και εποχή

Το χρώμα της ελιάς συνδυάζεται υπέροχα με τα ακόλουθα χρώματα : ασημί, χρυσό, μπεζ, dusty pink, λευκό. Αν στην διακόσμηση του περιβάλλοντος χώρου, εντοπίζεις κάποια από τα παραπάνω χρώματα, μη διστάσεις και επίλεξε το χρώμα της ελιάς στις μπομπονιέρες γάμου σου. Σου προτείνω να προτιμήσεις κάτι μία τέτοια μπομπονιέρα γάμου τον χειμώνα
Διάβασε ακόμα:7+1 αστεία προσκλητήρια γάμου για ζευγάρια με πολύ χιούμορ!

2. Μπομπονιέρα γάμου για το φθινόπωρο. H δαντελωτή

Δεν ξεφεύγουμε από το κλασικό σχέδιο της μπομπονιέρας που είναι το πουγκί, αλλά θα κάνουμε την «τσαχπινιά» μας με την δαντέλα την εκρού συνδυασμένη με μπεζ ψάθα. Η κορδελίτσα που δένει το άρτιο και απλό αποτέλεσμα είναι στους τόνους του σάπιου μήλου.

Μπομπονιέρα γάμου πουγκί με εκρού δαντέλα και μπεζ ψάθα τυλιγμένο με κορδέλα σε σάπιο μήλο.

Ένα ακόμα δαντελωτό πουγκάκι, χρώματος εκρού με σομόν ψάθα. Αυτή την φορά δεν έχουμε κορδέλα, αλλά σπάγκο.

Μπομπονιέρα γάμου πουγκί με εκρού δαντέλα και σομόν ψάθα τυλιγμένο με σπάγκο.
Γιατί να την επιλέξω; 
Αποτελεί μία οικονομική λύση που «ξεφεύγει» λίγο από το κλασικό λευκό τούλι, αλλά και πάλι χωρίς το τελικό αποτέλεσμα να είναι κάτι ακραίο. 

Δώσε χρώμα και εποχή
Αν καλούμουν να φτιάξω την χρωματική παλέτα ενός γάμου με κάποια από αυτές τις  μπομπονιέρες, θα επέλεγα τα εξής χρώματα: Μπεζ, εκρού, πράσινο του φασκόμηλου και γκρι. Τέλος, θεωρώ ότι ταιριάζει υπέροχα σε ένα φθινοπωρινό τοπίο.
Διάβασε ακόμα:9+1 κομψά και όμορφα δωράκια γάμου για τους καλεσμένους σου

3. Μπομπονιέρα γάμουμε λινάτσα. Girl Power

Κλασική μπομπονιέρα με μη κλασικό χρώμα- εξού και το ροζ- από βαμβακερή ψάθα-λινάτσα, δεμένη με έναν σπάγκο.

Μπομπονιέρα γάμου κλασσική σε ροζ χρώμα δεμένη με σπάγκο.
Γιατί να την επιλέξω; 
Λευκό το νυφικό, λευκό το αμάξι, λευκό το άλογο, κάνε την διαφορά επιτέλους και “σπάσε” τη μονοτονία του λευκού. Τόλμησέ το ειδικά αν η ανθοδέσμη σου έχει ροζ λουλούδια.

Δώσε χρώμα και εποχή
Φρόντισε ο γάμος σου να έχει αποχρώσεις όπως: σαμπανί, λευκό, εκρού, μέντα, γαλάζιο, γκρι και κάλεσε μας την Άνοιξη που ανθίζουνε τα λουλουδάκια και η φύση οργιάζει (μαζί και η αλλεργία μου)!
Διάβασε ακόμα:6+1 ασυνήθιστα δώρα γάμου για κάθε γούστο και budget!

4. Μπομπονιέρα γάμου τζίν πουγκί. Η ατίθαση

Ένα πουγκί τζιν με τον σπάγκο του και με τα όλα του.

Μπομπονιέρα γάμου πουγκί τζιν βαμβακερό τυλιγμένο με σπάγκο.
Γιατί να την επιλέξω; 
Αν ψάχνεις κάτι πρωτότυπο και ακόμα πιο «ατίθασο» και από την Μιλάγκρος, αυτή είναι η μπομπονιέρα σου. Απο τις πιο υπέροχες ιδέες για μπομπονιέρες γάμου.

Δώσε χρώμα και εποχή
Είναι καλοκαίρι και ο γάμος σου έχει τις εξής αποχρώσεις: λευκό, ασημί, ροζ, navy blue και της άμμου

Δεν έχω τελειώσει, όμως, ακόμα !
– Στάσου, μύγδαλα ! 
– Μύγδαλα ; Δεν έχεις κάτι σε… καρύδα ; 

Αν θεωρείς τα κουφέτα στις μπομπονιέρες γευστικά ανιαρά και ότι «δεν περνάνε το πάσο» (πρέπει να σταματήσω να βλέπω Master Chef…) έχω να σου προτείνω διάφορες εναλλακτικές σε γεύσεις. Και σε προκαλώ να φωνάξεις τον ίδιο τον Κουτσογιαννόπουλο να δοκιμάσει από τα κουφέτα σου !

Γιατί άμα θες να «ξεφύγεις» από το κλασικό το αμυγδαλωτό το κουφέτο και θες να προσφέρεις μια μικρή γευστική έκπληξη στους καλεσμένους σου, τότε μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε : stracciatella, πορτοκάλι, λεμόνι, κεράσι, μπανάνα, καραμέλα, zabaglione, φράουλα, καρύδα, μαστίχα, τιραμισού (σε ικετεύω!!), πεπόνι, ανανάς, πορτοκάλι, καρπούζι (σοκ!), καρύδα, και φράουλα.

Μώβ κουφέτα γάμου διακοσμημένα σε γυάλα

Σου άρεσαν οι ιδέες για μπομπονιέρες γάμου;

Σε κάθε περίπτωση, όποια μπομπονιέρα γάμου και να επιλέξεις, είμαστε σίγουροι, εγώ και το WedMyWay, ότι θα είναι υπέροχη και μοναδική, αρκεί βέβαια τα κουφέτα σου να έχουν γεύση τιραμισού!

Η «νοερή» χρωματική παλέτα μπορεί να λειτουργήσει ως ένας οδηγός για όλες σου τις επιλογές ως προς το νυφικό, τον ανθοστολισμό, το κοστούμι και γενικότερα τον ευρύτερο στολισμό της εκκλησίας και του χώρου δεξίωσης.

Η μπομπονιέρα γάμου  αποτελεί ένα διακριτικό- αναπόσπαστο δε- στοιχείο του κάθε γάμου και μία μικρή «γλυκιά έναρξη» για το μεγαλύτερο party της ζωή σας.