Συγκινιτική στιγμή απο τον χορό της νύφης με τον πατέρα της

Η ημέρα του γάμου σου θα είναι γεμάτη απο στιγμές που θα σε πλημμυρίσουν με έντονα συναισθήματα. Η προετοιμασία σου, το μυστήριο, το τρελό wedding party, η στιγμή που θα πετάξεις την ανθοδέσμη στην επόμενη τυχερή.

Μια απο τις πιο γλυκές και συγκινητικές στιγμές, είναι ο χορός με τον μπαμπά σου. Είναι η στιγμή που τα δάκρυα έρχονται στα μάτια, όχι μόνο των δύο σας, αλλά και των περισσοτέρων καλεσμένων. Άλλοτε με βήματα αμηχανίας κι άλλοτε πάλι με αριστοτεχνικά βήματα, είστε έτοιμοι να κάνετε μια αρχή σε μια νέα φάση της ζωής σας. 

Τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες bride-to-be μου το ζητάτε, και με χαροποιεί ιδιαίτερα. 

Σας παρουσιάζω τα 10 καλύτερα τραγούδια για πατέρα και κόρη. Μέσα στη λίστα υπάρχουν και ξένα και ελληνικά κομμάτια για να επιλέξετε αυτό που σας εκφράζει καλύτερα.

WedMyWay και η οργάνωση του γάμου γίνεται παιχνίδι

Από τα πρωτότυπα και ευφάνταστα προσκλητήρια μας, μέχρι την επιλεγμένη μουσική βιβλιοθήκη γάμου, στο WedMyWay θα βρεις τα πιο ολοκληρωμένα, διασκεδαστικά, και δημιουργικά ψηφιακά εργαλεία, για να οργανώσεις, δωρεάν τον γάμο σου.

Τα πιο γλυκά τραγούδια για να χορέψεις με τον μπαμπά σου!

1. Χάρις Αλεξίου – Για ένα τανγκό

Ένα ρυθμικό τραγούδι με μια χαρακτηριστική, αγαπημένη μελωδία και τη μοναδική φωνή της Χαρούλας Αλεξίου. Μια σίγουρη επιλογή που θα δώσει έναν άλλο αέρα στο γάμο σου. Ο στίχος του τραγουδιού: «Θέλει τρέλα η ζωή μας και νοστιμιά» κρύβει μέσα του μια σοφία που μόνο ο πατέρας σου θα μπορούσε να σου ψιθυρίσει στο αυτί ως ευχή εκείνη την ημέρα.

2. Celine Dion – Because you loved me

‘Πατέρα, επειδή με αγάπησες, επειδή με φρόντισες, επειδή με προστάτεψες, ήσουν πάντα δίπλα μου, τα κατάφερα και είμαι έτοιμη να ανοίξω φτερά.’ Με αυτό το τραγούδι της Celine Dion μπορείς να πεις στον πατέρα σου όσα θα ήθελες και δε βρήκες ποτέ την ευκαιρία να εκφράσεις.

Χορός της νύφης με τον μπαμπά της σε αμήχανη στιγμή
Διάβασε ακόμα:Τα 100 δημοφιλέστερα τραγούδια εισόδου γάμου για το 2024

3. Joe Cocker – You are so beautiful

Αξεπέραστο τραγούδι σε έναν ρυθμό που προσκαλεί να χορέψεις τον πιο τρυφερό χορό με τον πατέρα σου. Ένας χορός που θα σας μείνει αξέχαστος για πάντα. Είναι ο δικός σας χορός, η δική σας στιγμή την ημέρα του γάμου σου.

4. Γιάννης κι Ελεονόρα Ζουγανέλη – Να φυλάγεσαι

Κλασικό αγαπημένο, με λόγια αληθινά από καρδιάς. Ένας διάλογος μεταξύ πατέρα και κόρης που φανερώνει την κοινή πορεία τους και όλη την αγάπη που έχει ο ένας για τον άλλο. Ένα υπέροχο τραγούδι που μπορεί να δημιουργήσει πολλές αναμνήσεις τόσο στον πατέρα σου, όσο και σε σένα.

Ο πατέρας της νύφης την κοιτάζει συγκινημένος στο τραπέζι
Διάβασε ακόμα:9 πρωτότυπες ιδέες για είσοδο γάμου που θα ενθουσιαστείς

5. Δημήτρης Μητροπάνος – Όταν έχω εσένα

Μια επιλογή από το ρεπερτόριο του Δημήτρη Μητροπάνου. Με τη φωνή του μπορεί να δώσει χρώμα σε αυτή τη μοναδική στιγμή. Ο πατέρας σου θα σε κρατάει στοργικά και ένα βήμα ο ένας, ένα βήμα ο άλλος, αγκαλιασμένοι, θα ξεκινάτε μια καινούργια ζωή ξέροντας και οι δύο ότι, ούτως ή άλλως, θα έχετε για πάντα ο ένας τον άλλο.

6. Elvis Costello – She

Ένα ακόμα τραγούδι ξένου ρεπερτορίου, πολυαγαπημένο και γνωστό τόσο για την όμορφη μελωδία του όσο και για τα  τρυφερά λόγια που ακούγονται από τον Elvis Costello. Το έχουμε ακούσει στην ταινία «Μια βραδιά στο Notting Hill», όμως είναι και μια ιδανική επιλογή για τον χορό πατέρα-κόρης στο γάμο.

Χαρούμενη νύφη χορεύει με τον πατέρα της
Διάβασε ακόμα:10+1 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις σε έναν Dj γάμου

7. Louis Armstrong – What a Wonderful world

Ένα τραγούδι γεμάτο ελπίδα, βαθιά ευτυχία και ικανοποίηση. Ο χορός με αυτό το τραγούδι είναι σα να σου εξομολογείται ότι έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για σένα και είμαι ευτυχισμένος που εσύ και ο άντρας σου βρήκατε την αληθινή αγάπη.

8. The Temptations – My girl

Ένα διαφορετικό μουσικό κομμάτι με έναν ρυθμό που ξεφεύγει από το αργό και δίνει την ευκαιρία στον πατέρα και την κόρη για μεγάλες φιγούρες. Η σχέση πατέρα- κόρης μπορεί να έχει πολλά στοιχεία, από διάθεση για πείραγμα ως στοργή και τρυφερές στιγμές. Αυτό το τραγούδι ικανοποιεί πλήρως εάν έχεις αυτού του είδους τη σχέση με τον μπαμπά σου.

Τρυφερή αγκαλιά της νύφης με τον μπαμπά της
Διάβασε ακόμα:80 μοντέρνα τραγούδια γάμου για να φτιάξετε τη διάθεση!

9. Ελευθερία Αρβανιτάκη – Για τον πατέρα

Ένα από τα κορυφαία τραγούδια στην ελληνική μουσική σκηνή. Τρυφερό και λιτό, με μια μελωδία όμως που σου μένει στο μυαλό για πάντα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο συγκινητικό από το να χορέψεις αυτό το τραγούδι με τον πατέρα σου.

10. Johnny Cash – You are my sunshine

Υπάρχουν κάποιες μελωδίες που είναι χαραγμένες μέσα στην ψυχή μας. Μελωδίες που δεν ξεχνάς ποτέ. Το “You Are My Sunshine” είναι η δική μου αγαπημένη μελωδία. Είναι το τραγούδι που σιγοψιθύριζα στην κόρη μου για να κοιμηθεί όταν ήταν μωράκι, και είναι το τραγούδι που θα ήθελα να χορέψω μαζί της, όταν γίνει νυφούλα.